POSTED IN Miljøpolitikk

Byrådet i Oslo lar seg styre av en rik utenbys tomteeier.

Tør ikke gjennomføre 20 år gamle «lovlig fatta demokratiske vedtak»

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email
Art Får vi parkene nå, R?

Dagsavisen har i dag både et intervju med Venstre-politiker Hallstein Bjercke om den tomteeieren som hindrer etableringen av parkene, og et innlegg om de manglende parkene på Ensjø med spørsmål til byrådsleder Raymond Johansen. Byrådet er helt lamma og ute av stand til å få etablert parker som boligutbyggerne har lokka med, og som ble bestemt før årtusenskiftet og detaljregulert i juni 2007 av et enstemmig bystyre. Det er en rik utenbys tomteeier som byrådsleder Raymond Johansen tillater å herje med byrådet og hele det demokratiske folkestyret i Oslo. Byrådslederen hovedargument er «Jeg kan ikke gjøre noe». Men hvorfor stilte han til valg med en sånn politikk? Dessuten kan byrådslederen få til parkene — hadde han bare villet.
Her er originalinnlegget til det litt kortere innlegget i Dagsavisen i dag: 

Innlegget er henta fra politikus.no

Får vi parkene nå, etter 20 år, Raymond?

Det var hyggelig å se sjølveste byrådsleder Raymond Johansen på Ensjø. Hans engasjement og hans politiske tyngde har vi etterlyst i flere år.

Allerede før årtusenskiftet ble det bestemt at Ensjø skulle omgjøres fra bilbyen til boligbyen, og at natur og urbanitet skulle kombineres til et «naturbant» boligstrøk. I juni 2007 blei detaljplanen vedtatt, og innflyttinga begynte i 2013. Det har blitt 3 600 nye boliger, og 6 200 innbyggere. Men som byrådslederen veit, parkene som er noe av det viktigste for romfølelse og bruksområde for voksne og barn på det sentrale Ensjø, har ikke kommet. Byrådet og utbyggerne har holdt beboerne for narr. Parkene ligger så langt fram i tid at barn som fødes nå har flyttet ut som voksne før de vedtatte parkene er påtenkt begynt, langt mindre fullført. Det er en motvillig tomteeier som ikke har rettet seg etter reguleringsplanen, og som stadig kommer opp med utsettende tiltak i strid med reguleringsplanen. Egentlig holder denne utenbys tomteeieren hele det demokratiske folkestyret i Oslo for narr. Og det kan han bare fordi byrådslederen tillater ham det.

Mot det rødgrønne byrådets vilje vedtok det forrige bystyret i sitt siste møte i september 2019 innskjerpende krav for å få fortgang i etableringen av disse viktige parkene for Ensjø. Men i løpet av to år har det i Raymond Johansens andre periode ikke skjedd noe som helst for de viktige parkene Vestre parkdrag og den breie og sentrale Petersborgaksen.

I LO baserer en seg på et viktig grunnlag: «Det er resultatene som teller.» Og for byrådets arbeid med de viktige parkene er det ingen resultater. Riktignok har byrådet denne uka heldigvis stemt for at en mindre del av en park vedtatt i 2012 skal eksproprieres. Det skulle bare mangle. Men parkene som skal bære hele Ensjø, mangler. Byrådslederen, Arbeiderpartiets og byrådets forsvar er «Jeg og vi kan ikke gjøre noe». Men den unnskyldninga kan vi ikke godta. Stilte dere alle til valg for ikke å gjøre noe?

Nå skal Norges største mediebedrift komme til Ensjø. Alle NRK-journalistene vil hver dag hele året bli minnet om parkene på Ensjø som ikke bygges. Blir det da like lett for Raymond Johansen og byrådspartiene Ap, SV og MDG å fortsette å gjøre ikke noe for Vestre parkdrag og Petersborgaksen?

Raymond, din opptreden på Ensjø tirsdag var som snorklippende gallionsfigur. Men vi vil ha deg som en handlende byrådsleder som iverksetter demokratiske fattete vedtak, og som ikke lar seg herje med av en saboterende styrtrik utenbys tomteeier. I løpet av høsten vil vi ha Raymond tilbake på Ensjø som den som — endelig — iverksatte Oslos politiske demokratiske systems politiske vilje bestemt for over 20 år sida. Eller vrir du deg unna fortsatt unna med valgløftet «Jeg kan ikke gjøre noe»?

Ove Bengt Berg, Ensjøboer og aktivist for parkene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alexander Martyanov:

Mimring om fiendtlige allianser.

Forrige innlegg

Redd velferdsstaten.

Si opp EØS-avtalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.