POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

Nå er det like før direkte krig mellom Nato og Russland.

Britiske soldater er direkte involvert i krigføringen mot Russland.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

La oss tenke den motsatte situasjonen av en konflikt mellom USA og Mexico hvor Russland forsynte Mexico med spesialtropper som gjorde det mulig å skyte inn i byer i USA. Er det noen som tror at USA ikke ville reagert kraftig på det?

Har noen fantasi å forestille seg hva som vil skje hvis Russland fyrte et slikt missil inn i f.eks. San Diego?

Vi vet fra før at Nato-land og andre land har forsynt Ukraina med det som kalles «leiesoldater», dvs. folk gjerne med militær trening som er betalt av Vesten for å sloss mot Russland. Men å forsyne landet med egne tropper er å passere en meget farlig grense. Da er en direkte part i krigen og da gir en Russland rett til å angripe f.eks mål i Storbritannia. Hvis de skyter langtrekkende missiler inn i Russland må Russland kunne gjøre det samme andre veien.

Da har vi en åpen konflikt mellom Nato og Russland. Russland kan ødelegge land som Storbritannia med et av sine mest avanserte atomvåpen. Det er nok med en slik bombe. og britene har ikke forsvar mot den. Det sammen gjelder naturligvis Frankrike og Tyskland – og Norge.

Det er denne kanten Nato-land nå beveger seg mot. Folk er så hjernevasket av Nato-propaganda og mangel på relevant informasjon i våre områder at de forstår ikke at vi nå balanserer på kanten av stupet.

Knut Lindtner
Redaktør

Tysk militærlekkasje avslører britiske soldater er i Ukraina og hjelper til med å fyre Storm Shadow Missiler.


Tyske militæroffiserer diskuterte også hvordan Taurus-missiler kunne ødelegge Kerch-broen

Av Dave DeCamp

Britiske soldater er «på bakken» i Ukraina og hjelper ukrainske styrker med å skyte Storm Shadow-missiler, ifølge et lekket opptak av en samtale mellom tyske militæroffiserer som ble publisert av russiske medier.

Tyskland bekreftet ektheten av opptaket, og britene bestred ikke påstanden. Storbritannia bekreftet forrige uke at det hadde et «lite antall» tropper inne i Ukraina som «støtter de væpnede styrkene i Ukraina».

Storbritannia begynte først å sende Storm Shadow-missiler til Ukraina i fjor, noe som markerte en betydelig eskalering av NATO-støtten siden de har en rekkevidde på 155 miles, lenger enn noe annet NATO-levert missil. Frankrike har også gitt Ukraina en fransk variant av Storm Shadow, kjent som Scalp-missilet, men har ikke tropper som hjelper til med målretting på bakken, ifølge det lekkede opptaket.

Ingo Gerhartz

I opptaket beskrev generalløytnant Ingo Gerhartz, sjefen for det tyske luftvåpenet (Luftwaffe), hvordan britene bistår Ukraina. «Når det gjelder oppdragsplanlegging, vet jeg hvordan engelskmennene gjør det, de gjør det helt i rekkevidde. De har også noen få folk på bakken og de gjør det. Franskmennene gjør det ikke.»

Gerhartz diskuterte muligheten for at Tyskland forsyne Ukraina med Taurus-missiler, som ville doble Ukrainas angrepsevne ettersom de kan treffe mål opptil 300 miles unna. I samtalen sier offiserene at Taurus-missiler sannsynligvis kan brukes til å sprenge Kerch-broen, som forbinder Krim med det russiske fastlandet og har blitt angrepet to ganger av Ukraina.

Kreml sa at den lekkede samtalen «gjør det klart at planer om å gjennomføre angrep inne i Russland er under diskusjon» i det tyske militæret.

Det lekkede opptaket kom etter at Tysklands kansler Olaf Scholz antydet at britiske og franske tropper var inne i Ukraina. Han kom med kommentarene mens han forklarte begrunnelsen for ikke å forsyne Ukraina med Taurus-missilene, og sa at det ville kreve en tysk tropps tilstedeværelse for å matche nivået på britisk og fransk støtte til Ukrainas bruk av Storm Shadows.

Scholz sa også at å gi den typen støtte ville gjøre Tyskland til en direkte part i konflikten siden Taurus-missilene har så lang rekkevidde og kan brukes til å treffe mål dypt inne i Russland.

Det lekkede opptaket kommer også etter at Frankrikes president Emmanuel Macron vakte sterke reaksjoner ved å si at det ikke burde utelukkes å sende NATO-tropper til Ukraina til tross for den åpenbare risikoen for en direkte Russland-NATO-krig, som raskt kan føre til bruk av atomvåpen. Hans kommentarer fremhevet det faktum at tilstedeværelsen av NATOs spesialoperasjonsstyrker inne i Ukraina har vært en åpen hemmelighet.

I fjor avslørte Discord-lekkasjene at per mars 2023 var 97 NATO-spesialiserte operasjonssoldater inne i Ukraina, inkludert 14 amerikanere, 50 britiske soldater, 15 franske tropper, 17 soldater fra Latvia og en fra Nederland.

https://news.antiwar.com/2024/03/04/german-military-leak-reveals-british-soldiers-are-in-ukraine-helping-fire-storm-shadow-missiles/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  6 mars 2024 8:30

  NRK blir aldri lei av å visa motivert norsk NATO-ungdom fulle av krigslyst, sjølvtillit og tru på si eiga overmakt. No ser det ut til at realitetsorientering nærmar seg.

  Takk for innleiinga, Lindtner.

  Dei som framleis gler seg til utviding av krigen, kan lesa kva Kyiv Independent skriv om ukrainsk retrett frå Avdiivka. Dei som overlevde, måtte forlata hundrevis av såra medkrigarar.

  Krig mot Russland er ikkje so gloriøst som NRK vil ha det til.

  Svar
  • Historien viser klart at krig med Rusland er selvmord. Vore magthavere tror at det hele er en slags selskabsleg.
   Gud se i nåde til os.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 mars 2024 8:37

  Ord for dagen:

  https://steigan.no/2024/03/natos-lek-med-ilden/

  Noreg har hatt fornuftige krigarar, men dei er sjølvsagt ute av teneste.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 mars 2024 10:56

  BT/Kyiv Post melder no om ukrainske krigarar i Sudan!

  Med norsk trening og norsk ammunisjon går eg ut frå.

  Kor mykje er att av glorien rundt Kiev-styret? Masud Gharakhani fortener eit Tucker Carlson-intervju.

  Svar
 • Øyvind Aarsnes
  6 mars 2024 16:27

  I følge Lebesbymannens syner får Norge virkelig gjengjelde for sine våpenleveranser til Ukraina og ikke minst denne Santans massemorderen og krigsforbryteren Jens Stoltenberg som er medskyldig i massedrap på sivile i Libya. Jeg tror at det allerede er utplassert en atombombe på bunnen av Nordsjøen som kommer til å bli detonert når «tiden er inne». Ødeleggelsen blir ENORME og dette utløser ww3. https://www.steiare.no/anton.htm

  Svar
 • Vedr. tenkt situasjon: Tenk deg om Russland utstyrte Mexico med russiske raketter, bidro med etterretning og ekspertise, og skjøt ned et amerikansk fly inne i USA – som attpåtil var lastet med meksikanere som skulle brukes i fange-utveksling. Hva tror du onkel Sam hadde funnet på da?

  Svar
 • «Avskrekking» er et ord de liker, som om Russland skjelver i buksene. Å provosere er målet.
  «Nordic Response». «Steadfast Defender». Norden vil iscenesette en provokasjon på vegne av NATO, er det sånn?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   7 mars 2024 10:11

   USA får ha atomvåpen i Finland, og får 34 nye militærbasar i Norden.

   Alle ser kven som er den provoserande og aggressive parten. Det er ikkje Russland.

   Namna «Nordic Response» og «Steadfast Defender» er like misvisande og frekke som å kalla våpensendingar «Nansen-programmet».

   Svar
 • Jan Hansen
  8 mars 2024 10:50

  Russland var de som gikk til angrep på Ukraina, Russland er de som syter å klager når Ukraina slår tilbake med å ødelegge noen få MILITÆRE mål inne i Russland. Mens Russland på sin side har i 2 år nå terroriset sivilbefolkningen i Ukraina med å sende store mengder missiler mot sivil infrastruktur.

  Ukraina har blitt sulteforet med våpen nå i 2 år grunnet de ønsker at denne krigen skal vare lengst mulig for å svekke Russland. Kort sagt Ukraina blir ofret og untyttet i et skittens spill for å svekke Russland.

  Hvis Ukraina skal vinne krigen så er de nødt til å få støtte i form av soldater også, spesielt hvis de skal kunne ta tilbake Krim. Men jeg tror ikke det komme til å skje, fordi dette hander om å svekke Russland og de bryr seg overhode ikke om Ukraina…

  Svar
  • Jøss. Hvor har du vært i de siste 10 årene JH? Du kan i hvert fall ikke ha fulgt med noen andre enn NRK og knapt nok det. Til og med de har jo hatt kritiske røster–innimellom all propagandaen. Jeg tror du gjør lurt i å lese deg litt opp i hva som faktisk skjer rundt deg.

   Svar
 • » Gerhartz diskuterte muligheten for at Tyskland forsyne Ukraina med Taurus-missiler, som ville doble Ukrainas angrepsevne ettersom de kan treffe mål opptil 300 miles unna.»

  ?

  ‘ Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Russland.
  – Dersom du likevel befinner deg i Russland, anbefaler vi at du følger nøye med på sikkerhetssituasjonen, legger de til.
  USA har også advart amerikanske borgere mot terrorfare i Russland de neste 48 timene.’
  nrk.no/nyheter/russland-1.14838354

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Under overflaten, skjult maktapparat.

Khazar-jøder styrer Norge?

Forrige innlegg

Det er forskjell på reaksjoner og på folk.

Navalnys død fører til reaksjoner. Mel-massakren forbigåes i stillhet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.