POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser

Bokanmeldelse:

«Komplottet mot President John F. Kennedy»

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av H. Boye Svendsen

Dette er nyutgaven av Steinar Åge Brendens bok om drapet på President John F. Kennedy, utgitt av Falken forlag. Den 22. november 2023 er det 60 års markering av mordet på John F. Kennedy. Omlag 1000 dager i Det hvite hus fikk John F. Kennedy tildelt; kanskje den mest lovende president i USAs historie.

Denne boka er ikke bare ei krimbok basert på ei virkelig historie, men samfunnskunnskap om det største landet i Amerika og dokumentasjon på USAs nære forbindelser og integrering med kriminelle for å nå sine mål. Det gjør boka til viktig lesning for USAs allierte som Norge og interessen for USA over hele verden med 1000 militærbaser i 151 land.

NRK radio P1+ lanserer programlederen 22. november 2023 den med best kunnskap i Norge om drapet på presidenten. Det er kommuneoverlege i Alta, Olav Gunnar Ballo, tidligere kjent som aktiv rikspolitiker, som til og med reiste til Dallas for 10 år siden til 50 års markeringen. Han sier at livet blir mer spennende når du setter deg inn i en sak. Ballo sier at Lee Harvey Oswald skaut presidenten. Olav Gunnar Ballo nevner videre Warren-kommisjonen og er på linje med den. Det viser interesse i Norge for presidenten og den 60 år gamle drapssaken.

Warren-kommisjonen ble opprettet i 1963 av den nye presidenten Lyndon B. Johnson. Hans umiddelbare frykt var Cuba og Sovjetunionen, og han avviste alle spor i den retning. Dette var bare ett år etter oktober-krisa på Cuba med USAs atombombetrusler mot den lille naboen. Den 72 år gamle høyesterettsjustitiarius Earl Warren vegret seg for den oppgaven, men etter press fra presidenten gav han etter. Oppgaven var nemlig ikke å finne sannheten, men å gjøre historia truverdig med 26 bind etterforskning som har blitt karakterisert som totalt irrelevant og meningsløst. Vi må overbevise folk om at Oswald er den virkelige morderen. Især at den avsatte direktøren i CIA, Allen Dulles, ble medlem av kommisjonen. Det ble bukken og havresekken.

Senatskommisjonen kom i 1975, kalt Church-kommisjonen etter lederen senator Frank Church. Den avleverte hele 14 rapporter i 1975 og 1976, og om hvordan CIA og FBI håndterte drapssaken. Begge holdt tilbake informasjon.

HSCA – The House Select Committee on Assassinations er representantenes Hus bidrag med sin kommisjon fra september 1976. I tillegg til presidentdrapet skulle drapene både på Robert Kennedy og Martin Luther King jr. tas med. Det var strid i kongressen og reduserte bevilgninger.

Obduksjonen av John F. Kennedy var preget av mange feil og styrt av makta og hemmelighold, og det skapte uro i befolkningen. Troen på en enkel mann som presidentmorderen var det en minkende minoritet som trudde på. På den annen side ble ingen andre utpekt som skuldige med ett unntak.

Statsadvokat Jim Garrison i New Orleans reiste anklage mot forretningsmannen Clay Shaw, lederen av handelskammeret for medvirkning i drapet på presidenten. Dom faller i 1969, og Shaw frikjennes. Det er den eneste rettslig handling i saken. Han skrev tre bøker om mordet, men ble motarbeidet av sterke krefter, og USA-establishment betraktet ham som en folkefiende.

President John F. Kennedy hadde mange fiender i USA: CIA, FBI, Pentagon, høyreekstremister, USA-mafiaen og den exilcubanske mafiaen. Kennedy sparket Allen Dulles, lederen for CIA, etter nederlaget i Grisebukta på Cuba, nektet generalenes opptrapping av krigen i Vietnam, bekjempet organisert kriminalitet i USA og ville komme til forståelse med Fidel Castro på Cuba. Etter konfrontasjon med Sovjetunionen og trusler om atomkrig, talte Kennedy for fred og nedrustning. Det passet ikke et USA som hadde tjent seg rik på alle krigene.

Steinar Åge Brenden fortjener honnør for den beste boka på norsk om Komplottet mot John F. Kennedy. Det var ikke bare et drap, men i realiteten et statskupp. Forfatteren er klar og tydelig og får på bordet det store materialet som finnes i saken. Boka er ved første lesning en studie i USA-samfunnet, og til påske en unik krimbok uten morder, men 36 mystiske dødsfall av vitner og andre som kunne fortelle.

Steinar Åge Brenden har også skrevet en annen bok med likhetstrekk fra Kennedy-drapet og som er uoppklart. Det er «Skuddene på Sveavägen – Mordet på Olof Palme» som kom ut i 2015.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hans Konrad Johnsen
  2 desember 2023 14:41

  To mursteiner om temaet:
  James W Douglass; JFK and the unspeakable, why he died and why it matters.
  Denne boka går ganske dypt ned i det historiske bakteppet, men ikke så dypt i det som skjedde i Dallas og alt etterpå.
  Det gjør derimot denne og mere til:
  Jim Marrs; CROSSFIRE, The plot that killed Kennedy.
  Den som fortsatt tror at Lee Harvey Oswald drepte Kennedy – er «delusional».

  Svar
 • Israel var hovedansvarlige for drapet på Kennedy, som denne artikkelen på unz.com viser.

  https://www.unz.com/article/kennedy-assassination-cia-did-it-theorists-are-covering-for-israel/

  Svar
 • John F. Kennedy var den som ville splitte opp CIA og spreie dei for vinden. Han ville avskaffe djupstaten, makta bak makta. Difor fekk dei han drepen. På same vis ville Donald Trump over 50 år seinare «drenere sumpen». Historia fortel at då Trump overtok presidentembetet etter Obama, gav han og Melania Obama-paret ei gåve med same blåfargen som i si tid vart brukt til å huse dei kremerte levningane til president Kennedy i 1963. Det var Trump sin måte å seie «vi VEIT kva de gjorde!». No er Trump utsett for ei absurd rettssak der djupstaten prøver å hindre han i å stille som presidentkandidat i 2024.

  Trump var i si tid ein god venn av sonen til JFK, John F. Kennedy jr., kalla «John-john». Han døydde visstnok i ei flyulykke med sitt småfly i 1999, 39 år gammal. Eller gjorde han eigentleg det? Enkelte meiner han er den mystiske «Q» som står bak dei mystiske Q-anon-meldingane som har versert sidan rundt 2017. Og kven er eigentleg denne mystiske Vincent Fusca som dreiv og dukka opp på Trump sine kampanjar tilbake i 2016?

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  2 desember 2023 22:13

  President Joe Biden nektet i 2023 å offentliggjøre de siste 5000 dokumentene fra drapet på John F. Kennedy – dokumenter som tidligere var lovet offentliggjort. Begrunnelsen er skremmende:

  JFK Records Act tillater utsettelse av offentliggjøringen av informasjonen dersom dette anses ”nødvendig for å beskytte mot en identifiserbar skade på det militære forsvaret eller etterretnings operasjoner, rettshåndhevelse eller gjennomføringen av utenlandske relasjoner som er av en slik alvorlighetsgrad at den oppveier den offentlige interessen for avsløring.”

  Begrunnelsen viser at noen har gjort noe så alvorlig at det ikke kan snakkes om selv når alle involverte er døde. Det ligger i kortene at det var CIA som drepte Kennedy og at beviser på dette finnes blant dokumentene som holdes hemmelig.

  Egentlig litt morsomt at USA – som har stått bak så mange statskupp og regimeskifter verden over at det knapt er tall for det, – selv er blitt utsatt for et brutalt statskupp, også dette utført av CIA.

  Svar
 • Det er en interessant uttalelse fra karriere diplomaten Valerian Zorin. Han var den sovjetiske diplomaten i FN sikkerhetsråd gjennom Cuba- krisa osv.

  Dette ble lest opp fra CBS nyhetsanker kort tid etter drapet;

  V.Z.
  # Alle som har studert denne saken, vet at dette ikke kunne ha skjedd uten at sikkerheten til presidenten har blitt forstyrret.
  Alle som kjenner verdens ledere vet at de reiser med sikkerhetspersonell.
  Kennedy’s sikkerhet har blitt strippet og handlingen var ikke fra en ensom våpenmann.
  Og attentatet kommer fra en region i USA hvor høyrekreftene ( right wing) har motarbeidet Mr Kennedy’s politikk og hvor han har fiender.#

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  6 desember 2023 18:47

  Ser ikke ut for at den nye boken nevner verken «jøde» eller «Israel» eller «Gurion».
  Da egner den seg nok best til å fyre i ovenen med i denne fimbulvinteren dersom du er så uheldig å ha fått den i hus…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det fallerte imperiet prøver seg hele tiden.

Prøver USA å organisere en fargerevolusjon i Bangladesh?

Forrige innlegg

Eisenhowers militær-industrielle kompleks nok en gang:

USA bruker milliarder på utenlandske kriger, men hvem tjener egentlig på det?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.