POSTED IN Israel, Krig-fred, Midt-Østen

Ble Israel advart om angrepet?

Måtte forsvarsministeren i Israel gå fordi han varslet om det som var i emning?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er mye folk ikke vet om det som foregikk i kulissene f.eks. i Israel før krigen 7.oktober ble utløst av Hamas. Kanskje advarte forsvarsministeren i Israel mot et slikt angrep og da står i beste fall overfor et stor politisk forsømmelse i Israel.

Men det kan også tenkes at hele krisen var tilsiktet fra krefter i Israel, men at ikke alle var informert, f.eks. forsvarsministeren. Selv om jeg finner det lite sannsynlig vil en i et slikt tilfelle stå overfor en falsk flagg operasjon fra krefter i Israel som ønsket en krise og en krig av politiske grunner. Vi vet det er ekstremister i den israelske regjeringen som lenge har ønsket å rense landet for palestinere.

I så fall står vi overfor en forbrytelse og dermed for krigsforbrytere. Men krigsforbrytere står vi overfor uansett slik denne krigen har utviklet seg. Det som skjer med sivilbefolkningen på Gaza er langt verre enn det befolkningen i Donetsk ble utsatt for med 9 års terror-beskytning fra ukrainsk side eller det den ukrainske befolkningen utsettes for som følge av krigen med Russland som har pågått i snart to år.

Knut Lindtner
Redaktør

Netanyahu sparka forsvarsministeren sin i juli fordi han åtvara mot eit Hamas-angrep

av Gaia Edwards

VOLTAIRE NETWORK | 27. NOVEMBER 2023

Ifølge israelsk presse kom landets regjeringskrise i i juli på grunn av kunngjeringa frå IDF (dei israelske forsvarsstyrkane) om at Hamas førebudde seg på å starte ein «perfekt storm» mot Israel frå Gaza. General Amit Saar, leiar av IDF si forskningsavdeling, skreiv til statsministeren den 19. mars og den 16. juli, og åtvara han om eit komande Hamas-angrep. Han forklarte at Hamas, Hizbollah og Iran tolka debatten om rettsreformar som eit teikn på intern veikskap i Israel.

General Yoav Gallant

General Yoav Gallant, Israels forsvarsminister, bad då Benjamin Netanyahu om å sette reformane på pause og i staden fokusere på Hamas-trusselen. Han vart straks avsett. Men konfrontert med reaksjonane på oppseiinga, gjekk statsministeren tilbake på avgjerda si og sette Gallant inn att i stillinga si.

Denne episoden er ikkje avsanna. Den blir no stadfesta av offentleggjeringa av breva frå Amir Saar. Desse tilbakeviser den offisielle framstillinga om at varsla til regjeringa ikkje nådde fram til statsministeren, og at han uansett var altfor travelt opptatt med Vestbanken til å tenke på Gaza.

Ein kan difor ikkje utelukke at det kan ha vore snakk om ein falskt-flagg-operasjon.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  3 desember 2023 17:43

  Caitlin Johnstone: Hvis jeg skulle begå folkemord.

  Jeg ville til slutt tvinge andre nasjoner til enten å overta befolkningen eller fortsette å slakte dem.

  Av Caitlin Johnstone.
  Hvis jeg skulle begå folkemord, ville jeg sørget for å drepe så mange kvinner og barn som mulig for å eliminere fremtidige generasjoner av menneskene jeg prøvde å utslette. Når jeg tenker etter, antar jeg at jeg i utgangspunktet ville gjort det som Israel gjør i Gaza.

  Hvis jeg skulle begå folkemord, ville jeg bevisst gjort sivile, sykehus og sivil infrastruktur til mål, for å gjøre det vanskeligere og vanskeligere å overleve for befolkningen jeg vil bli kvitt. Et godt eksempel på dette vil faktisk være det Israel gjør i Gaza i dag.

  Hvis jeg skulle begå folkemord, ville jeg sørget for å gjøre kultursentre til mål, for å ødelegge historien og kulturen til befolkningen jeg ønsket å fjerne, og ødelegge museene deres og gamle religiøse bygninger. Vet du hva? Jeg antar at jeg ville gjort stort sett akkurat det Israel for tiden gjør i Gaza.

  En annen ting jeg ville gjort hvis jeg skulle begå et folkemord, er å sørge for å drepe alle de fremste av befolkningen jeg prøvde å utrydde – deres leger, advokater, akademikere journalister og tenkerne – for å forhindre enhver rekonstruksjon av sivilisasjonen jeg prøver å utslette. Med andre ord ville jeg ha gjort det Israel for tiden gjør i Gaza.

  Hvis jeg skulle begå et folkemord, måtte jeg selvsagt sørge for at alle mine viktigste underordnede var med på det, så du vil sannsynligvis se dem ha en folkemord-retorikk hele tiden til støtte for disse planene. Litt som måten israelske tjenestemenn har snakket på de siste to månedene når de diskuterer operasjonene deres i Gaza.

  Hvis jeg skulle begå et folkemord, ville jeg også ha en plan for å drive ut de uønskede, som ikke kunne elimineres ved massemord, fra landet jeg ville ha dem fjernet fra. Du vil se folk i regjeringen min ofte diskutere planer for etnisk rensing, på samme måte som du ser slike diskusjoner om og om igjen blant israelske tjenestemenn og tankeledere.

  Hvis jeg skulle begå et folkemord, ville jeg fortsette å angripe den uønskede befolkningen med ekstrem aggresjon mens jeg presset dem lenger og lenger mot andre lands grenser, og til slutt tvunget andre nasjoner til å enten ta dem inn i landene, eller fortsette å slakte dem ved at jeg bomber deres stadig krympende areal hvor de lever.

  Uansett blir jeg kvitt befolkningen jeg prøver å utslette, og jeg kan befolke landet jeg tilranet meg med de menneskene jeg vil ha der. Med andre ord, jeg ville gjort akkurat det Israel gjør mens hele verden ser på.

  Fra Consortium News, publisert 3 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-meldinger med videoer i orginalartikkelen.
  Johstone er en samfunnskritisk journalist, forfatter, poet og med eget nettsted.
  Orginalartikkel: Caitlin Johnstone: If I Were Going To Commit Genocide.

  Svar
 • Northern Light.
  28 juni 2024 17:22

  The Jerusalem Post: IDF kjente til Hamas’ plan om å kidnappe 250 israelere før angrepet 7 oktober.

  Av Jerusalem Post.
  Et dokument som dukket opp nylig, har avslørt at de israelske forsvarsstyrkene (IDF), og etterretningssystemene hadde detaljert kunnskap om Hamas’ plan om å angripe Israel, og kidnappe 250 mennesker uker før massakren 7 oktober. Dokumentet, som ble skrevet i IDFs Gaza-divisjon, skisserte Hamas’ intensjoner og var kjent for toppene i etterretningstjenesten, ifølge en rapport fra Kan News.

  Dokumentet, med tittelen «Detailed End-to-End Raid Training», ble distribuert 19 september 2023, og beskrev i detalj rekken med øvelser utført av Hamas sine eliteenheter. Disse øvelsene inkluderte angrep på militære stillinger og kibbutzim (kollektive samfunn i Israel), kidnapping av soldater og sivile, og forvaring av gislene når de var på Gazastripen.

  Rapporten fra Kan News uttalte: «Sikkerhetskilder fortalte Kan News at dokumentet var kjent for etterretningsledelsen, i det minste i Gaza-divisjonen». Dokumentets avsløringer kom i kjølvannet av omfattende kritikk av manglende evne til å forutse og forhindre angrepet 7 oktober, som resulterte i betydelige skader og gisler.

  Advarsler ble ikke fulgt opp.
  IDF hadde presis informasjon om Hamas sine intensjoner, men på grunn av rådende oppfatninger innen sikkerhetsetablissementet og mulig uaktsomhet fra høytstående tjenestemenn, ble ikke advarslene fulgt opp.

  Rapporten beskrev videre at israelske etterretningstjenestemenn overvåket øvelsene, og dokumenterte trinnene Hamas planla å ta etter å ha trengt inn i israelsk territorium, og overtatt militære stillinger. Det forventede antallet gisler, ifølge dokumentet, var mellom 200 og 250 personer.

  «Israelske etterretningstjenestemenn som overvåket øvelsen, beskrev i dokumentet de neste trinnene etter å ha brutt inn i Israel og overtatt postene, og fastslått at instruksen var å overlevere de fangede soldatene til kompanisjefene. Det forventede antallet gisler, heter det, er mellom 200 og 250 personer», rapporterte Kan News.

  Denne informasjonen, kombinert med en nytt og sofistikert sikkerhetsgjerde ferdigstilt to år før angrepet, ble antatt å ha gjort et slikt angrep usannsynlig. Imidlertid sviktet gjerdet under Hamas-angrepet, noe som fremhever en betydelig svikt innen etterretnings-og sikkerhet.

  Generalstabens etterforskningsteam forventes å presentere de første funnene fra denne svikten til stabssjefen i løpet av de kommende ukene, da landet forsøker å forstå hvordan et slikt sikkerhetsbrudd kan oppstå, til tross for at de har detaljert forhåndskunnskap om fiendens planer.

  Israel-Hamas-krigen begynte 7 oktober da Hamas satte i gang et angrep, med tusenvis av terrorister som brøt seg igjennom fra Gaza-grensen, og tok mer enn 240 gisler inn på Gazastripen.

  Under massakren ble mer enn 1200 israelere og utenlandske statsborgere myrdet, inkludert over 350 i musikkfestivalen Re’im og hundrevis av israelske sivile over grensesamfunnene til Gaza. 120 gisler er fortsatt i Gaza-fangenskap.

  Fra The Jerusalem Post, publisert 17 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: IDF knew of Hamas’s plan to kidnap 250 before October 7 attack – report.

  Om avisen:
  The Jerusalem Post er en israelsk avis som blir gitt ut daglig på engelsk i fullformat. Avisen ble grunnlagt 1. desember 1932 av Gershon Agron som The Palestine Post. Wikipedia.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folkehelsen er det viktigste helsespørsmålet.

Hva skyldes det at folkehelsen svikter og hva kan vi gjøre sjøl?

Forrige innlegg

Stein Storlie Bergsmark:

Netto null 2050 er umulig

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.