POSTED IN Krig-fred

Krig er virkelig et svindelforetak

Som Halliburton i Irak, vil BlackRock i Ukraina få billioner i fortjeneste, ved å finansiere «gjenoppbygging av ødeleggelsene»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Matt Agorist

Krig er virkelig et svindelforetak, og det er et foretak som BlackRock, JPMorgan med flere, driver med en skremmende effektivitet.

Midt i en brutal konflikt i Ukraina leder to av verdens finansielle titaner, BlackRock og JPMorgan Chase, tilsynelatende offensiven i en tilsynelatende humanitær innsats. De er med på å etablere Ukraine Development Fund, en bank for gjenoppbygging, for å styre offentlig startkapital inn i prosjekter som kan tiltrekke seg hundrevis av milliarder dollar i private investeringer. Men som de som er kjent med ordene war is a racket* til general Smedley Butler vil kanskje spørre, er dette virkelig en altruistisk innsats, eller bare et annen fasade til den langvarige svindelen som krig er?

Ekkoene av Halliburtons milliardkontrakter under Irak-krigen er øredøvende. Disse selskapene, ryggraden i det militær-industrielle komplekset, har funnet en gyllen mulighet i massemord. Strategien er like lukrativ som den er grotesk: Å tjene penger på død, ødeleggelse og deretter den påfølgende skattebetalerfinansierte gjenoppbyggingen av ruinene de bidro til å skape – alt mens de beholder et skinn av godhet.

Når vi fordyper oss i forviklingene ved Ukrainas utviklingsfond, begynner den urovekkende virkeligheten å dukke opp. Verdensbanken anslår at Ukraina vil trenge hele 411 milliarder dollar for gjenoppbyggingen etter krigen. Her ser BlackRock og JPMorgan Chase en enorm profittmulighet. Rollene de vil spille i å utnytte skattebetalernes midler, gir dem potensialet for astronomisk fortjeneste.

De skremmende parallellene mellom Ukraina og Irak-krigen er umulig å overse. Halliburton håvet inn milliarder fra kontrakter uten anbud, for å gjenoppbygge det som hadde blitt ødelagt av krigen. Titusenvis av liv gikk tapt, og en nasjon kjempet med ødeleggelsene av en utenlandsk intervensjon, mens Halliburton og andre innkasserte profitt fra kaoset.

Jo mer støvet fra ødeleggelsene legger seg over Ukraina, jo klarere blir fortjenestemarginene for BlackRock og deres like. Krig og dens ettervirkninger skaper en ideell grobunn for opportunistiske parasitter. Den brutale dansen av ødeleggelse og gjenoppbygging er et tveegget sverd, som påfører menneskeheten dype sår mens den fyller kontiene til disse kapitalforvaltningsselskapene.

Finansgigantenes edle fasade med å «hjelpe» Ukraina får mange til å overse den brutale sannheten: Jo lenger krigen raser, jo mer har de å vinne. Denne tøffe virkeligheten illustrerer Butlers påstand om at «krig er et svindelforetak», med slike som BlackRock, JPMorgan og det militærindustrielle komplekset som høster enorme fortjenester fra lidelsene og fortvilelsen til millioner av mennesker.

Det vi er vitne til her er ikke bare krigsprofittering, men selve krigens forvandling til en svært lønnsom satsning for kapitalforvaltningsselskapene. De har en egeninteresse i å forlenge konflikten. Jo mer omfattende ødeleggelsene er, desto større er potensialet for profitt i gjenoppbyggingen. Denne dynamikken tjener til å forsterke et system som gir næring til konflikt, og som stimulerer til fortsettelsen av krig, til tross for dens katastrofale menneskelige kostnader.

Denne perverse virkeligheten viser essensen av Smedley Butlers uttalelse om at «krig er et svindelforetak». Selskapene som tjener på krig vil også tjene på freden som følger. Inntil vi bryter denne destruktive syklusen, vil lidelsene, tapet og urettferdigheten fortsette å spre seg under dekke av gjenoppbygging og bedring av forholdene.

Det er avgjørende å granske de underliggende motivene til de som hevder å hjelpe til med å gjenoppbygge krigsherjede nasjoner. Er de virkelig velvillige velgjørere forpliktet til å hjelpe land med å reise seg fra asken, eller er de slu utpressere som utnytter krigens kaos? Svaret, som historien har vist oss gang på gang, er like tydelig som det dystre etterspillet av enhver slagmark.

Krig er virkelig et svindelforetak, og det som BlackRock, JPMorgan og andre driver med, er en skremmende effektiv svindelforetak. Mens Ukraina forbereder seg på en periode med gjenoppbygging, er det ikke bare de fysiske arrene som trenger oppmerksomhet, men den underliggende, systemiske råten som gir næring til en slik konflikt.


* racket = Svindelforetak


Fra Global Research, publisert 3. juli 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Matt Agorist er en US Marine Corps veteran, og har drevet med etterretning for NSA. Denne erfaringen gir ham unik innsikt i regjeringskorrupsjonens verden og den amerikanske politistaten. Nå er han en uavhengig journalist, og vært det i ti år og er redaktør for
the Free Thought Project.
Originalartikkel: Like Halliburton in Iraq, BlackRock to Rake in a Trillion, “Rebuilding the Destruction” which They Financed in Ukraine.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • War is a racket – krig er eit varp – krig er enorm fortjeneste – krig er svindel, – mot vanlege folk sin velferd og liv.

  Krig er satanisme og jødar blir rikare. Massedrap på slagmarka er ein medviten distraksjon, eit røyteppe for krigens formål som er å samle rikdom og makt. Ingen bryr seg om døde soldater, heltedyrkinga er falsk og kortlivd.

  Nordmenn torer ikkje bruke sitt eige språk til å beskrive sin verden og sitt liv. Og endar opp som feige løgnarar i flokken av sinnsforvirra. Slik er livet i landet vårt.

  Svar
 • Vidar Hansen
  6 juli 2023 12:30

  Viktig artikkel, men jeg mener den går glipp av det viktigste: Kanskje Europas beste matjord vil bli kjøpt opp av psykopatene som ønsker all naturlig jordbruk gjort om til GMO. Når det ikke er nok matjord igjen til økologisk landbruk i stor skala, så vil det omtrent bare bli Kong Charles som har råd til å spise økologisk, mens resten av oss blir tvunget til å spise giftig GMO mat. Ved rasjonell tankegang, så går hendelsen med sprengingen av demningen i Ukraina perfekt mening i denne kontekst. Fattige bønder går glipp av flere år med gode avlinger og fristelsen for penger fra Bill Gates eller BlackRock blir overveldende.

  Kort oppsummering om krigen i Ukraina: Den handler om å skape energikrise i Europa, flyktningekrise i Europa og matkrise i hele Verden. Problem-reaksjon-løsning og vi får GMO mat som resultat.

  Svar
 • Nå som det egentlig er oppe og avgjort (sies så) at Ukraina var med på sprenge gassledningen, hvorfor er det ingen av eu- land og statene som reagerer på dette? Det skjedde heller ikke da det var statene og Norge som ettersigende skulle ha sprengt kablene?
  Det virker som urealistisk om at russere selv skulle gjort dette, de ville da ha ødelagt sin egen milliard invistering. Russland hadde jo bare trengt å skru igjen kranene!

  Svar
  • Hovedårsaken til at Tyskland ikke klager på at sin beste energikilde ble bombet er at de er en amerikansk koloni. Du ser ikke så mye klaging fra Japan heller når de blir tvunget til å gå i takt med sin herre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Einar E. Jacobsen:

Rødt og mediekjør

Forrige innlegg

Det skjer mye i verden nå.

Kortnyheter med en annen vinkling.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.