POSTED IN Krig-fred, Media

Einar E. Jacobsen:

Rødt og mediekjør

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jacobsens innlegg stod først på Politikus.no

Jeg har ikke brydd meg om å kommentere Moxnes-saken og skal heller ikke gjøre det. Jeg har meldt meg ut av Rødt for en god stund siden og har lenge hatt mistillit til Moxnes’ lederskap. Men av helt andre grunner enn solbriller.

Rødt får nå ta stilling til om de ønsker å fortsette med Moxnes som leder, så får velgerne gjøre sine vurderinger til valget. Slik fungerer demokratiet.

Det jeg derimot vil kommentere, er Rødts forhold til de borgerlige mediene.

Før Ukraina-krigen utgjorde Rødt den eneste utenrikspolitiske opposisjonen i Norge. Krigen ga de borgerlige mediene en mulighet til ta et oppgjør med partiet og startet en ekstremt udemokratisk, usaklig og autoritær kampanje mot partiet.

En slik kampanje burde vært forutsett av partistrategene, men det virket som om de ble tatt helt på senga og begynte raskt å danse etter NATO-medias pipe. Plutselig skulle ikke Rødt melde Norge ut av Nato likevel og NATO-fans kunne trygt stemme på Rødt, sa Moxnes. Rødt slukte hele NATO-narrativet og Moxnes antok en anti-russisk retorikk som ikke sto tilbake for den mest aggressive og fordummende krigsretorikken vi kunne høre fra Venstres Guri Melby.
Mediepresset mot Rødt tok også form av en kampanje mot Steigan.no. Rødts-ledelsen benyttet anledningen til å renske opp innad i partiet med en rekke skitne metoder i strid med partiets egne vedtekter på ordre fra de borgerlige mediene som alltid hadde vært fiendtlig innstilt til alt Rødt og alt partiet sto for.

Det er god grunn til å karakterisere Moxnes og Rødt-toppenes som svikefulle overfor eget partiprogram, partivedtekter og medlemmer.
Selv om de systemlojale NATO-mediene lyktes i å få disiplinert Moxnes og Rødt som den eneste utenrikspolitiske opposisjonen på Stortinget, var det åpenbart ikke nok.

Mimir Kristjansson, Sofie Marhaug og andre Rødt-topper sutrer nå over over medias ufine behandling av Moxnes. Og isolert sett har de selvsagt rett. Det de glemmer er at de selv har godtatt den rabiate NATO-pressa som premissgivere – også for egen partiutvikling.

PS: Jeg skulle gjerne tagget noen navnene jeg nevner her, men de har slettet meg fra vennelista.

Framheva bilde. Foto: OBB/Politikus 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • Gratulerer med nye solbriller fra hugo boss! Stilige, hva måtte du ut med, kommunist? Gode å ha til å gjemme fjeset bak.

  Fra «høyre» til «venstre» og uansett -isme eller angivelig gudstro tas de med buksa nede den ene etter den andre og viser skamløst slett karakter. Ola Borten Moe med ulveblikket er forhåpentlig den neste som skammer seg like lite troverdig som resten og så blir lei seg og sykmeldt. Sexting, promiskuitet, mindreårige, reiseregninger, hotellregninger, pendlerboliger, tyveri, serieløgn, skattesnyt, kameraderi, og gjerne mer de dekker hverandre på siden de er like elendige de aller fleste; dette er våre representanter, og deres adferd er representativ for hvor mye de er verdt, altså ikke særlig til å stole på. Er der en eneste redelig og renhårig lagd av hel ved på stortinget? Neppe. I så fall ville de ikke få noen plass der. De passer med resten av Europas og vestens ledere. Samtlige bør hives ut og erstattes med kvalitet, hvis landet har noe sånt på lager, og til og med den kommende kongen og fruen i monarkiet jeg ønsker nord og ned, de er også pill råtne epler med lojaliteten utenlands. Ikke verdig tillit en eneste en så vidt jeg kan se.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2023 10:04

  Einar E. Jacobsen treffer blink. I jakta på popularitet har partiet Raudt har vorte eit lett bytte for Nato-propagandaen.

  Stortinget er redusert til eit distriktskontor for Nato/USA/EU. Ingen grunn til å bruka røysteretten når alle parti meiner det same: Noreg skal vera ein usjølvstendig dott i evig krig mot Russland. Pengane våre sender me til USA og Ukraina. Norske borgarar har magre tider i vente trass i eventyrlege inntekter frå olje og gass.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juli 2023 10:21

  Ta deg gjerne tid til ei anna perle frå Einar E. Jacobsen. So tidleg som 28. januar, lenge før landsmøtevedtaket om våpen til krigen mot Russland, skriv han om forvirringa i Raudt:

  https://steigan.no/2023/01/apent-brev-til-rodts-stortingsrepresentant/

  Teksten står seg godt!

  Svar
  • Ja, teksten i steigan. no står seg godt, T. S.

   Men det gjør ikke Rødt.
   Hvor var Rødt da Nato-Stoltenberg bombet Libya?
   Hvor var Rødt da Ukraina bombet egne innbyggere i Donbas i 8 år. ?
   På bakrommet for å demonisere steigan. no?

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    8 juli 2023 9:07

    Der er me samde. Partiet Raudt er kaputt etter solid sjølvskading. Eg melde meg sjølvsagt ut etter våpenvedtaket.

    Men før det gjorde partiet ein god jobb i saka om USA-basar i Noreg og i straumpris-saka. Det skal partiet ha.

    Partiet har enno ikkje våga å ta tak i den hemmelege avtalen om USA sine spesialstyrkar i Noreg. Det har ingen andre parti heller. Raudt si framferd mot Steigan.no er skammeleg.

 • Dette gidder eg ikkje.
  Moxnes sitt natoparti er ferdig som fredsparti og som folkeparti på grunn av politikken.
  Rart han er så dum at han ser rundt seg etter overvåkning, og ikkje opp.

  Minner meg om Støre som nyleg refererte til månelandingen, slik som Stoltenberg gjorde i si tid. Dei trur altså begge på månelandingsløgna. Kvifor er politikarar så uinformerte (dumme)?

  Svar
 • Jeg ville vel aldri ha stjålet noe på den måten .. Mannen virket da heller litt «sinnsforvirret» og at «hjernen» kan kople ut i visse stressituasjoner er heller ikke ukjent ! Det var da heller ikke en hest han stjal !

  Svar
 • Hva skal en Rødt-leder med statussymbol-solbriller i utgangspunktet? Slike solbriller markedsføres fortrinnsvis som et ‘high fashion’ image-produkt, og dette imaget er vel diametralt motsatt av verdigrunnlaget Marxnes™️ og grasrotfolket i Rødt i utgangspunktet forfekter?

  Svar
 • Northern Light.
  6 juli 2023 14:26

  Folk kaller dem våre politikere, men de er ikke våre, de er den globale storkapitalens politikere. Wall Streets norske avdeling. Storkapitalens sine folk på innsiden, som skal gi så mye av folket penger til finanskapitalen på utsiden. Deres oppdrag for dem, er å skuffe ut så mange milliarder ut fra statsbudsjettet som mulig, til prosjekter pønsket ut av finanskapitalen som gjør at milliardene havner i deres lommer. Hovedstrømspressen, også eiet av storkapitalen, har til oppgave å få pengebruken til å høres fornuftig ut for folket.

  Når folket har blitt overbevist, er det bare for «våre» politikere å bevilge dem fra statsbudsjettet til de «gode formålene», som bistand, u-hjelp, Sør-Sudan, regnskogen, det grønne skiftet, vindkraft, våpenhjelp til Ukraina, USAs krig i Syria, Gavi- EU – som folk tror ble opprettet for befolkningenes beste, men som er til finanskapitalens beste. Bare for å nevne noe.

  Helt til noen begynner å spørre hvor pengene er gått til, og hvor de ble av. Og når en nøster opp i for eksempel bistanden og Regnskogfondet, er pengene vanskelige å finne, for de er for en stor del av dem på konti i skatteparadiser.

  Når vestlige lands statsgjeld snart er ubetalbar, behøver ikke finanskapitalen å stå på utsiden lenger, da fremtvinges den globale storkapitalens prosjekt med «private-public merger», stat og storkapital blir slått sammen, og finanskapitalen styrer statsbudsjettene og driver de tidligere suverene nasjonene som selskaper, i sin nye verdensordning etter Agenda 2030.

  De nylige funnene av enorme mineralforekomster på Norges landjord og sokkel, vurdert til over 1000 milliarder bare for det som er funnet så langt, blir nevnt som en notis i vår hovedstrømpresse, enda det skulle ha stått på førstesidene med fete typer, vil bli et godt eksempel på hvordan «våre» politikere vil prøve å gi kontrollen over verdiene til finanskapitalen, og få fortjenesten ut av landet og ikke til folk og land.

  Det norske folk har vunnet i lotto og snytt for gevinsten to ganger, kanskje tre: først med vannkraften som ga rimelig strøm til industri, næringsliv, jordbruk og husholdninger fra nord til sør, men storkapitalens politikere med Acer-svindelen gjorde at det norske folk mistet suverenitet og råderett over den, og dermed prisen per kilowatt. Den bestemmes av en børs som tar høyeste markedspris uten pristak.

  Den andre med oljen og naturgassen. En stor del av inntektene skulle vært investert i Norge, som til infrastruktur, egen industri og til selvforsyning av mat i så høy grad som mulig, og del til en gullbeholdning i Norges Bank for å sikre Kronen, bare for å nevne noe som kommer folk og land til gode. Men det meste av inntektene fra det er i Oljefondet, som Wall Street har bundet til dollarmasten i et svært risikabelt aksjemarked. Equinor eier vi (staten) bare 67 prosent av nå, på grunn av «nedsalg» som de fleste er intetanende om, og Høyre vil selge seg ned til 50 prosent.

  Den tredje gangen kan bli med de nevnte nyoppdagede enorme mineralforekomstene.
  «Norge Mining har kjøpt 61 lisenser: Bjerkreim, Eigersund, Lund, Sokndal og Bømlo-Lykling. Det er her vi fokuserer lete- og hentearbeidet vårt for tre mineraler og metaller med høy etterspørsel: vanadium, fosfater og titan. Norge Mining er et britiskregistrert selskap med navnet Norge Mining Limited. Det er registrert i Company House i London».
  Kilde: Steigan. Artikkel: Hvor ligger mineralressursene Norge Mining vil utvinne?

  Norge Mining gjør ingen hemmelighet av det, men det gjør norsk presse, det er bemerkelsesverdig at det ikke har fått større oppslag. Hvordan kan selskapet få kjøpe 61 lisenser uten at det har vært en demokratisk prosess først? Fordi Storkapitalens politikere/NRK har holdt det unna nyhetsbildet av en grunn; det norske folk skal ikke vite at landressursene som tilhører folket selges ut bak folkets rygg. Landet plyndres som mange afrikanske land, storkapitalen tar alt og folket får smuler.

  Svar
 • Dette tyveriet er uten betydning.
  Viktigere & større, og mer svikfullt er tyveriet av innbyggernes ( oppsparte) penger ved å heve strømprisen uten at produksjonsprisen har økt. – Som igjen gav prisøkning på alt som produseres og selges i Norge. – Som igjen kunne brukes til å proklamere ‘inflasjon’, og høyere rente. – Som amerikanske banker/FED ville, slik at amerikansk statsgjeld kunne nedbetales.
  Alle politikere på Løvebakken stjeler; ikke fra en kiosk men fra norske innbyggere.
  Fjern alle.
  Vi har ikke råd til å fø disse tyvene lengre.
  Vi skal bygge landet.

  Svar
  • Tusen takk til deg Frikar som satte skapet på plass og fikk sagt sannheten om denne skammelige gjengen av dårer, tjuver og kjeltringer! Og som har karret seg til topps, som sitter i regjering og på Stortinget og holder kjeft når de ser på hvordan det norske folket blir robbet. Mens de hyller islam og ser gjerne at de fremmede sitter med styre og stell, etter at dette fantepakket i rottereiret FN har klart å få oss nordmenn i mindretall.

   Det er kun to parti som vi enda kan stole, og det er Norgesdemokratene og De Konservative. De eneste som fortjener våre stemmer i 2025! ND har sagt et tydelig NEI til å sende våpen og penger til komikeren i Kiev!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Global temperatur 1. halvår 2023:

Ingen tegn til global oppvarming.

Forrige innlegg

Krig er virkelig et svindelforetak

Som Halliburton i Irak, vil BlackRock i Ukraina få billioner i fortjeneste, ved å finansiere «gjenoppbygging av ødeleggelsene»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.