POSTED IN Krig-fred

Biden trekker soldatene ut av Afghanistan.

Han avslutter ikke USAs uendelige krig.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er særlig en økonomisk interessegruppe som er interessert i evig krig eller «krigen mot terror»: USAs privateide rustningsindustri. Uendelig krig er deres ultimate forretningsmessige drøm.

Denne krigen forsterker seg selv fordi den avføder et avsindig hat hos de som rammes av den. Helt konkret synliggjøres denne krigen i dronekrigen USA har ført i rundt 11 år nå. Den ble iverksatt for fullt under president Obama.

Det sitter altså unge gutter bak en skjerm i USA eller i Tyskland og bidrar til om mennesker et helt annet sted skal få leve eller dø ved å trykke på en knapp etter ordre. Dronen er deres øyne,  og målet for rakettene de får ordre om å fyre av, ser de på en skjerm. Noen ganger ser de plutselig barn som kommer ut av huset de har fått beskjed om å utslette, like før rakettene slår ned. Ikke rart mange av dem får psykiske plager og dermed problemer med å fungere i hverdagen. De er ikke på noen vanlig jobb. De driver en moderne form for bøddel-virksomhet. Og de fleste de dreper er uskyldige.

US airstrikes hit Al-Shabaab hideout in Somalia, 26 dead - OrissaPOST
Disse dronene er drapsmaskiner.

Tidligere undersøkelser viser altså at opp mot 90% av de som drepes av disse dronene er «uskyldige»; tilfeldige forbipasserende, barn eller øvrig familie, naboer eller venner av de som skal drepes. Men hvem er egentlig skyldige før rettssak er avholdt?

I praksis er dette en form for likvideringsvirksomhet – et avlivingsprogram utenfor enhver rettspraksis. USA politiske ledelse definerer hvem som er terrorister, og gir med det seg selv retten til å drepe dem. De opphøyer seg til anklager, dommer og bøddel og avliver de det gjelder uten rettergang.

woman in white hijab taking selfie
Slik ser noen av de drepte «terroristene» ut.

Men det sparer unge USA-borgere sine liv og det er dermed lettere å få aksept for denne typen krigføring i USA. Ikke minst fordi de samme folkene (kreftene) som står bak denne politikken kontrollerer mediene slik at det ikke reises ubehagelige kritiske spørsmål.

Og denne formen for krig avføder og forsterker seg selv. Den fører til et voldsomt hat hos de overlevende (familie, venner, naboer osv.). Disse fylles naturligvis av et sterkt ønske om hevn, og omgjøres og omdefineres slik til å bli «terrorister» – et resultat av USAs drone-terror.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Tilhengerne av «uendelig krig» hyller Joe Biden for å ta deres parti.

Fra Voltaire Network.

Tilhengerne af Rumsfeld/Cebrowski-doktrinen om «uendelig krig» har hilst  entusiastisk president Joe Biden for å støtte deres sak.

Joe Biden avviste denne slags krig da han møtte Vladimir Putin i Geneve. Men nå har har nettopp støttet doktrinen igjen ved å godkjenne Talibans retur til makten i Kabul.

Professor Samuel Moen – som i disse dager kommer med sin bok ; Humane – How the United States Abandoned Peace and Reinvented War i Two Weeks. Han har også publisert et åpent brev på Washingtons Posts nettsider: «Biden trekker ut tropper fra Afghanistan. Men han gjør ikke slutt på «de uendelige krigene»».(1)

Etter Kabuls fall og president Bidens tale, ønsker professor Moen velkommen det faktum at «Krigen mot terror» fortsatt er levende – til og med etter jakten på bin Laden. Biden ønsker velkommen eksistensen av nye militære teknikker, teknikker som ikke lenger er avhengig av permanente store styrker  på bakken, men som består av droner og Special Forces. Han er ubøyelig ved tanken på at styrkene i USA ikke lenger skal fokusere på Afghanistan. Men de skal være mye mer ambisiøse og tenke mer globalt. Derfor den nåværende reduksjonen av tropper.

Samuel Moen husker at til og med før valget av president Biden, så var hans framtidige utenriksminister Antony Blinken absolutt for å trekke USA-styrkene ut av Afghanistan, og også styrker utplassert andre steder. (2) Og i april 2021 sa president Biden, i en referanse til Afghanistan, at det var »tid for avslutte denne Uendelige krigen».

Men det var da  han forberedte seg på toppmøtet i juni med sin russiske motpart Vladimir Putin. Nå, når dette er over har han gått tilbake til Rumsfeld/Cebrowski-doktrinen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

[1Biden pulled troops out of Afghanistan. He didn’t end the ‘forever war’, Samuel Moyn, Washington Post, August 17, 2021.

[2] Intelligence Matters, CBS, January 9, 2019.

https://www.voltairenet.org/article213864.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva er de redd for?

At det finnes effektive medisiner mot Covid-19?

Forrige innlegg

Forutsetningene endres hele tiden.

I Israel varer nå «fullvaksinert» bare noen måneder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.