POSTED IN Ytringsfrihet

Arrestasjonen i Russland av journalist.

Larry Johnson: Han gjorde journalisters jobb.

0
Print Friendly, PDF & Email

EVAN GERSHKOVICH, Møt mr. JULIAN ASSANGE.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA-analytiker

Arrestasjonen av Wall Street Journals Russland-baserte korrespondent for angivelig engasjert i spionasje befester Vestens syn på at Putin er et totalitært monster, men avslører også Vestens skamløse hykleri. Dette var et dumt trekk av russerne (jeg skal forklare om litt), men reaksjonen til vestlige politikere og medietyper avslører den groteske dobbeltmoralen som har blitt operasjonsprosedyren i Washington og London.

La meg si mitt syn på den første endringen og rettighetene til journalister. Ingen journalist skal noen gang arresteres og straffeforfølges for å ha forsøkt å innhente eller publisere gradert informasjon. INGEN!! En av nøklene til frihet er at en regjering aldri skal kunne gjemme seg bak påstanden om at noe er «klassifisert» og at folket som regjeringen angivelig representerer ikke har rett til den informasjonen. Daniel Ellsbergs lekkasje av Pentagon Papers involverte journalister som håndterte og publiserte gradert informasjon. Er det noen som leser dette stykket som vil hevde at de fordømmende dokumentene burde vært skjult?

Religionsfrihet, ytringsfrihet, pressefrihet, forsamlingsfrihet og friheten til å klage på myndighetene.

Jeg kan tenke meg flere andre scenarier hvor gradert informasjon skal være eller har blitt lagt i hendene på journalister. Sy Hersh mottok klassifisert informasjon fra kilder i forsvarsdepartementet og etterretningssamfunnet i 2014 og gjorde ham oppmerksom på at Obama-administrasjonen løy om opprinnelsen til et angivelig nervegassangrep i Syria i august 2013. Obama-folkene hevdet at det var Syrisk regjering. Det var løgn; handlingen ble utført av islamske radikaler med tilknytning til blant annet britisk etterretning.

Hva skjer hvis en analytiker eller entreprenør i etterretningsmiljøet oppdager at presidenten har autorisert ulovlig spionasje mot amerikanske borgere? Er det verdt offentligheten å vite. Absolutt. Bare spør Edward Snowden.

Selve folkene i Washington, DC som baktaler Russland for å ha arrestert en journalist som bare prøver å gjøre jobben sin i Moskva, er de samme degenererte som krever at Julian Assange sendes til Amerika, siktes for forræderi og straffes med livstid i fengsel.

Julian Assange. Arrestert journalist i britisk fengsel som ingen snakker om.

Jeg skal gjøre dette enkelt. Det Moskva gjør mot Evan Gershkovich er det samme som London og Washington gjør mot Julian Assange. Både Russland og Vesten er skyldige i grov oppførsel med hensyn til undersøkende journalister.

Jeg tror FSB gjorde en dum feil ved å arrestere Gershkovich fordi den gir næring til den vestlige fortellingen om at Putin er en autoritær og ivrig etter å gjenskape grusomhetene til det tidligere Sovjetunionen. Putin og teamet hans må forstå at Vesten, spesielt media, ikke har noen anelse om hvor høyt nivå Russlands forsvarsindustri har. Det ville faktisk fungere til fordel for Russlands om alle reportere fikk tilgang til forsvarsanleggene slik at de kunne rapportere nøyaktig om Russlands evne til å produsere stridsvogner, artilleri, artillerigranater, kryssermissiler og pansrede kjøretøy.

USAs etterretningstjenester gir virkelig ikke et nøyaktig bilde av den russiske militære produksjonskapasiteten. Å få en kalddusj av virkelighet fra vestlig presserapportering fra Moskva kan tvinge beslutningstakerne i Washington til å forlate sine ukrainske fantasier og begynne å forholde seg til det faktum at Russland kan produsere tilsvarende USA og NATO-land til sammen. Det kan være en skikkelig vekker for krigsfesten i Washington, D.C.

Edward Snowden. Fikk asyl i Russland. Avslørte USAs overvåkning av all elektronisk trafikk i hele verden.

La meg foreslå en annen mulighet angående arrestasjonen av herr Gershkovich – han ble ubevisst brukt til å lokke russerne i håp om at russerne ville skyte seg selv i foten. De tok agnet og blåste et stort hull i støvlene.

Hvis jeg var Putin, ville jeg beordret umiddelbar løslatelse av Gershkovich og deretter be Medvedev gi ham en personlig omvisning på tankfabrikken. Det ville holde kjeft for mobben i Washington. Så lenge Julian Assange forblir fengslet og anklaget for forræderi, har ikke Vesten noen moralsk status til å forelese Russland om hvordan de skal håndtere journalister som er «mistenkt» for spionasje.

Forresten, en pensjonert CIA-offiser som tjenestegjorde i utlandet minnet meg om dette:

Byrået kan ikke bruke amerikanske journalister til noe, ved lov. Bruken av enhver amerikaner i privat sektor krever personlig godkjenning fra administrerende direktør i selskapet og DCIAs godkjenning. Rent fornuftsmessig ville bare en dumskalle bruke en USA-borger til å samle inn informasjon i Russland på et eller et annet forbudt område.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Marten Newhall

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glem tro og håp.

I Midt-Østen er det realitetene på bakken som avgjør.

Forrige innlegg

Følg pengene:

Bill Gates enorme innflytelse på covid-helsepolitikken

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.