POSTED IN EU, NATO, Norsk politikk

Å underkaste seg andre gir ikke trygghet.

Hvor mye er vår selvstendighet verdt?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

EU og USA og salget av Norge

Av Jan Christensen

Dette innlegget er hentet fra Drammen Nei til EUs Nyhetsbrev.

Da det norske folk i 1972 og 1994 sa nei til EU, stod dette med sjøråderett og «Nei til salg av Norge», sentralt. Den gang som nå var den største trusselen EU. Etter klart nei-flertall ved folkeavstemningene, torde ikke stortingsflertallet å melde Norge inn i EU. EØS-avtalen ble et slags kompromiss. Med EU sin «dynamiske» utvikling, er dagens EØS blitt så nær opp til medlemskap som EU og vår ja-elite kunne ønske. 
Folkets nei har blitt holdt for narr.


Vi lever i en verden dominert av noen store makter. 
Tradisjonelt USA og Sovjet/Russland, i de seinere årene også EU og Kina.
Norge har gjennom sitt NATO-medlemskap vært sterkt knyttet til vestlige makter, i første rekke USA. Inntil Ukrainakrigen klarte vi allikevel å opprettholde et godt forhold til Russland, ikke minst i våre nordområder.


Vårt naboforhold til Russland har vært bygd på gjensidig respekt. De spionhistorier både vi og russerne har hatt i årenes løp, er snarere unntak som bekrefter regelen. 
I dag er dessverre mye av våre gode naborelasjoner under oppløsning.

 • Mange mener nå at alt som er russisk, også russere som er kritisk til Ukrainakrigen, skal boikottes og nektes adgang til Norge. 
 • At vi skal trekke oss ut av ethvert samarbeid med Russland, også fiskerisamarbeidet. 
 • At vi skal sende mer og mer våpen til Ukraina. 

Noen av de samme røstene, ønsker lignende tiltak overfor Kina.


Dette er ikke
 bare oppskrift på en ødeleggende konfrontasjons-politikk, men også på en enda farligere verden. Framfor å heie på sanksjoner, boikott og våpen, bør vi heie på mer win-win-handel, mer kontakt og mer turisme. Sånt danner et bedre grunnlag for forståelse, påvirkning og fred over landegrensene.
Samme betraktninger gjelder selvsagt også i forhold til EU – og USA.


I forhold til EU har vi i dag ingen win-win. Vi har blitt et underbruk, ofte med servile norske politikere i spissen. For å komme inn i det «gode» EU-selskap er vi pålagt ensidige milliardbidrag og å gi avkall på mye av det som har dannet grunnlag for vår velferdsstat. Våre lover kan overstyres av EU. Konkurranseutsetting og markedsliberalisering snur opp-ned «fortidas» Norge og undergraver vårt arbeidsliv.

Vårt forhold til USA er også en trussel mot vårt sjølstyre. Historien om Norges kjøp av amerikanske kampfly og mange tvilsomme Oljefonds-investeringer i USA, kan danne grunnlag for mange studier.

Rett nok har vi i over 70 år vært medlem av NATO med USA som ledende makt. Etterhvert har vi blitt – direkte og indirekte – medskyldig i mange vestlige  «spesialoperasjoner». Enten det gjaldt våpenstøtte til kolonikriger i Afrika, eller «spesial»soldater til Irak, Afghanistan, Libya, Syria og Mali. Jeg overraskes ikke om Norge i dag har militære «instruktører» i Ukraina.

Lockheed U-2 - Wikipedia
Det amerikanske spionflyet U2. Framfor «ulovlig» å lande i Bodø 1. mai 1960, ble det skutt ned over Sverdlovsk. Om gjentakelse, truet daværende sovjetleder Nikita Khrusjtsjov med å ødelegge Bodø.

Mange mener vårt NATO-medlemskap er verdt alskens ofre, også nasjonal sjølråderett: 
Forhindret ikke medlemskapet russisk angrep på Norge under den kalde krigen i 60- og 70-åra?
Eller kanskje var det sånn at vårt NATO-medlemskap økte krigsfaren? Hva som har vært virkelige trusler eller bare bløff, kan ettertidens historikere kanskje finne ut av. Om de hemmelige arkiver i Washington og Moskva en gang blir åpnet.


Både avgående Solberg
-regjering (H, V, KrF) og Arbeiderparti-regjeringa (Ap, Sp) har nå kastet vrak på norsk basepolitikk fra hele etterkrigstida: Ingen fremmede baser på norsk jord i fredstid!
I stedet har USA fått 4 baser: Rygge, Sola, Evenes og Ramsund. Her skal amerikansk lov gjelde. 
Hvem og hvor mange soldater de stasjonerer på basene, hvilket militært utstyr de har på basen, for eksempel atomvåpen, er opp til amerikanerne å bestemme. Om en base-soldat begår lovbrudd i Norge, skal han eventuelt dømmes og rettsforfølges av amerikanske myndigheter. På militærbasene er amerikanerne de suverene herskere. Her som i de øvrige 80 land der de har sine rundt 750 militærbaser.
Alt er hemmelig og unndratt offentlighet.


USA-militærbasene i Norge er i realiteten  amerikanske kolonier på norsk jord. I verste fall prisgitt kommende amerikanske presidenters mer eller mindre følelsesmessige disposisjoner. Sånt kan koste dyrt i kommende konflikter. EU ønsker ha stadig større råderett over vårt land og våre nasjonalressurser. Det har allerede kostet oss dyrt, jamfør blant annet dagens strømpriskrise.

Nei til EU avgrenser sin EU-motstand til EU, og til dels EØS. Mange av våre medlemmer er for amerikanske baser – og NATO. Jeg og andre EU-motstandere ønsker å se kampen mot EU i et større perspektiv. Det er ikke bare EU/EØS som undergraver vår frihet og nasjonale sjølbestemmelsesrett. 

Forsidebilde: Mitchell Orr

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • «Folkets nei har blitt holdt for narr.
  ….For å komme inn i det «gode» EU-selskap er vi pålagt ensidige milliardbidrag og å gi avkall på mye av det som har dannet grunnlag for vår velferdsstat. Våre lover kan overstyres av EU. Konkurranseutsetting og markedsliberalisering snur opp-ned «fortidas» Norge og undergraver vårt arbeidsliv.»

  Hva skjera, bagera ?
  Vi blir bedratt både når det gjelder demokrati/folkeavstemming og strømpriser, – og renter.
  – Av våre egne (?) ‘politikere’. ( Les: trojanske hester)
  Nasjonen Norge hadde hatt det mye bedre enn disse vi holder i kosten, – og som ØDELEGGER for innbyggerne.
  Uten et opprør!
  Vi skal vente på neste ‘valg’. ;-)

  Svar
  • Ja,fanken,det hadde jeg glemt,det finnes håp,neste valg ja,ja da skal det bli andre boller.I de bollene blir det lite sukker og gjär og istedenfor hvetemel blir det insektsmel etter fru Stordalens oppskrift,insektsmel tilsatt smaksstoffer og litt andre «stoffer skal gjöre de nye bollene både fristende og smaksrike og bare vi blir teppebombet nok av helseeksperter og matguruer så kommer vi til å glede oss til neste familitur til mcdonalds for å spise de nye burgerne med de nye fantasifulle navnene de har fått av fantasifulle selskaper ala Disney.Hva med en dobbel Stankelbeinburger med masse remulade og en halvkilo salt ?,da kjenner du garantert ikke smaken av deigen vi har stekt.
   Ja nå gleder jeg meg til neste valg,jeg skal forsöke om det er mulig,å stemme på alle de partiene som er så flinke,alle sammen vil jeg stemme på og jeg skal tenke grundig igjennom alt det gode de har gjort og kommer til å gjöre for lille meg,tenk at de tenker på meg da,at de har tid i sin travle hverdag med å skape et bedre liv for oss alle sammen,ja nå synes jeg de skal unne seg litt mer fritid og litt mer glitter og stas,det har de ärlig fortjent og fy skamme dere som våger å kritisere de gode og vise,i skammekroken med dere,nei forresten,i gapestokken og vann og bröd,jeg håper de tar fra dere de flotte rettighetene dere har,ti still ,vär takknemlig,ta lua i hånde og böy nakken i takknemlighet over våre handelsmenns klokskap.

   Svar
   • Og befolkningen som er klistret fast i Stockhomsyndromets grep og som i verste fall viser sin motstand ved å heve öyenbrynene eller trekke oppgitt på skuldrene,de har lärt seg minste motstands vei.Når vårt fåmannsvelde sier vi må bytte ut vår frihet mot sikkerhet som skal gi trygghet,da bukker og neier vi og aksepterer,gi meg vaksine,gi meg reiseforbud,gi meg kameraovervåking,gi meg kroppskameraer,gi meg microchips,helst de luxusutgaven som operert inn i panna gir deg aksess til hus og bank og myndigheter uten å tenke på at du har gitt fra deg siste rest av egen suverenitet.Så vi blir scannet,overvåket,hjernevasket,fratatt vår menneskelighet,vi oppgir vår frihet til fordelfor denne flotte tryggheten,vi korsfester alle som står i veien for det nye fremskrittet.
    Ja nå gleder jeg meg til valget,alle hedersmennene på stortinget bör jo hedres,hvem faen skal jeg velge,nei det får bli terningen som får avgjöre,de er jo like bra alle sammen.

 • Sjölråderetten har privateide globalistiske selskaper tilranet seg ved hjelp av karrierepolitikere som er glad i gods og gull og makt,dessuten er de glad i å kunne gjöre ting som ikke tåler dagens lys,enten det er å kose seg med forbudte stoffer eller dra til steder hvor de kan leve ut sine perversiteter.Hallikene står i kö for å friste ärlige politikere og maktmennesker med å tilby de, de tjenester de ikke visste fantes og til slutt gir de etter for fristelsen,penger skifter eiere,pulver og sex i alle fasonger,turer til hemmelige sydhavsöyer eller innbydelser til lukkede möter,alt filmet og dokumentert av de smilende mörkemennene,gjemt i hemmelige arkiver og som når tiden er inne,blir brukt til å legge litt press på den «ÄRLIGE».

  Svar
 • «Da det norske folk i 1972 og 1994 sa nei til EU, stod dette med sjøråderett og «Nei til salg av Norge», sentralt.»

  ( Og ) Hva betyr ‘koster’ når det gjelder fornybar strømenergi i en nasjon ? Burde ikke dette ha sammenheng med produksjonsprisen når innbyggerne eier produksjonsanleggene?

  (Ellers undrer jeg meg oftere og oftere over journalist-yrket. Hva lærer de under utdannelsen?
  Nrk- artikkelen under er jo bare propaganda og tull. Men hvis det gjentas ofte nok, så tror kanskje folk det er sant? )
  ‘I Tromsø kostet én kWh i snitt 1,3 øre i perioden 24. juli til 24. august. I Kristiansand kostet én kWh 3,68 kroner. ‘
  nrk.no/urix/atte-kart-for-a-forsta-hvordan-stromkrisen-rammer-europa-og-norge-1.16078825

  Og det mest spennende er:
  Hva kommer det av ( hvem styrer?) at strømenergien selges for langt under produksjonspris i nord? Det har ikke vært en SÅ varm sommer der at de har brukt mindre strøm enn tidligere år. Hvorfor ikke det samme i fjor og årene før?
  Er det noen som vil at småkraftverkene skal gå konkurs og kjøpes for slikk & ingenting av utenlandske interesser?

  Svar
 • Jan Hårstad
  30 august 2022 15:48

  Når Norge nå er et modell lydrike under Berlin-Brussel må man også ha en debatt om Nei til Eu og hvorfor
  det i tiår har vært så spakt og tafatt. Jeg er jo ur-medlem,men så het det at medlemmer som ikke forholdt seg kritisk og negativt til Steigan-bloggen helst måtte forlate Nei til EU.
  11 mai 2022 måtte jeg derfor melde meg ut av organisasjonen. Jeg tror ikke jeg har opplevd noe så idiotisk av en frontorganisasjon i Norge.
  Grepene som taes er som sagt hjelpeløse og tafatte og har vært det lenge.
  Når nå norske folket blir nykolonisert igjen har de kun seg selv å takke for situasjonen. En kan ikke sove seg til politiske seire.

  Svar
  • Interessant det du skriver her, Jan H. Tror ikke realitetene virkelig har gått opp for mange i denne organisasjonen heller.
   Apropos EU; hvis jeg har forstått det riktig så ble Norge meldt inn i EU 24.juni 1994, altså noen få måneder før folkeavstemningen samme år. (Det ble skrevet en artikkel om dette på nyhetsspeilet no for noen år siden). Jeg har hørt tidligere utenriksminister Bjørn Tore Godal bekrefte dette med blant annet å si at JA, dette var Norges tilslutning til EU. Så ble det altså NEI ved folkeavstemningen og om vi formelt sett ble meldt ut igjen vet jeg ikke så mye om, men her kommer altså EØS inn å dekker over.
   Altså tror jeg denne EØS-avtalen fungerer som et «vanlig» medlemskap på linje med de andre medlemslandene bare med den forskjellen at det er uoffisielt. Diverse topp-politikere og -byråkrater har selvfølgelig aldri respektert at folket sa NEI i 1994 og må før eller siden svare for det de har gjort.

   Svar
   • En som har gjort grundig arbeid rundt EU Eös hendelsene i 1994 og GHBs rolle er Jostemikk.
    Jostemikk som jeg mener gikk seg vill,men ikke alltid.Det er mye å läre fra sidene hans,det er jo alltid sånn at man må skille skitt fra lort.

   • Jan Hårstad
    31 august 2022 16:56

    Kåre: det som skjedde utover 1970-80 årene var at den norske industrien i høy fart startet
    samarbeid -fusjoner med tyske. Den som så dette best og først var Jørgen Sandemose,nå død.
    Det er tysk kapitalen som dominerer energimarkedet selv om selskapene formelt er norske.
    ta rustningsindustrien i Norge: Kongsberg er fusjonert med krupp-thyssen og Raytheon,
    nammo på raufoss med amerikanske Boeing og andre europeiske. Så godt som all
    industri i Norge er slik – også bedritne prosjekter i Førdefjorden og repparfjorden.
    dette sa jo allerede jaglands Nobelprisvinnere fra EU for lenge siden: Norge er et langt mer
    EU-land enn de fleste EU-stater. dette er lenge siden.

 • SAS,nordens flyselskap blir nå etterforsket av department of justice,de har sökt om konkursbeskyttelse i USA.Department of justice mener at en Peter Wallenberg har for mange roller,han er medeier i SAS,han er medeier i SEB som er rådgiver for SAS.
  Ellers så sies det der ute hvor folk fortsatt tör yttre seg at alle de ulönnsomme rutene SAS har flydd har med at de rutene er opprettet for at travle forretningsmenn og kvinner skal kunne forflytte seg raskt,smidig,og behagelig til plasser der wallenbergdynastiet har investert i ulike prosjekter.Det kan jo ha med olje,gass,gruve,kraft og energi eller hva som helst.Underskuddet tar skattebetalerne seg av.
  Ja tenk å få värra en forretningsmann,en sånn globalist uten tanke for andre enn seg selv.

  Svar
 • Jeg er enig i at vi er underlagt EU, og vi må kommecoss ut av EØS. Men er totalt uenig mht USA.
  Nato har vært en beskyttelse og har brakt stabilitet i Vesten. Det er Obamas og andre presidenters skyld at de trakk Nato inn i kriger, f eks Libya. Og det er Biden som åpenbart absolutt vil krige med Russland. Under Trump hadde dette ikke skjedd.
  Nato er en forsvarsorganisasjon og skal IKKE brukes til angrep, unntatt hvis vi er blitt angrepet først,
  altså kun selvforsvar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Befolkningen i mange land betalte med liv, helse og penger.

For noen var det store gevinster å hente på Afghanistankrigen.

Forrige innlegg

Norges statsledere:

Fra «kong Sverre talte Roma midt imot» til EUs lokale forvaltere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.