POSTED IN Krig-fred, Terrorisme

Å bruke ikke-styrte bomber i tett befolket område er en krigsforbrytelse.

50% av Israels bomber over Gaza er ikke-styrte.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette sier egentlig seg selv. Å slippe bomber over sivilbefolkningen på denne måte forårsaker massedød av uskyldige. Ukraina har drevet med dette over Donetsk i 9 år. De skyter og har skutt tilfeldig inn i en sivil storby med missiler og granater og forårsaket over 10 000 drepte som følge av denne beskytningen.

Bombingen av Tokyo i mars 1945 var en krigsforbrytelse. Det er definert som det mest destruktive bombeangrepet i menneskehetens historie med over 100 000 drepte sivile. (Foto: Wikipedia)

Og for å nevne dette som vi helst ikke snakker om. Mot slutten av andre verdenskrig drev USA og Storbritannia med det samme. Bombingen av den tyske byen Dresden, full av sivile flyktninger, var en slik handling. Og ikke minst bombingen av Tokyo, Hiroshima og Nagasaki var slike handlinger.

Det var ikke bare Tyskland og Japan som var onde under den andre verdenskrigen. Våre helter gjorde også sitt.

Knut Lindtner
Redaktør

Nesten 50 % av bombene som ble sluppet på Gaza var ikke styrte bomber, men for generell ødeleggelse.

Nesten 50 prosent av bombene brukt av Israel på Gazastripen siden begynnelsen av oktober er ikke-styrte bomber. Bruk av det i tettbefolkede områder er en krigsforbrytelse.

Tallet var fra en CNN-rapport basert på en amerikansk etterretningsrapport 13 desember. Denne rapporten fra Office of Director of National Intelligence, fant at mellom 40 og 45 prosent av bombene som ble sluppet på Gaza av Israel var uten styring. (Relatert: Gazas mediekontor: Israel har sluppet 40 000 tonn bomber siden 7 oktober, som overgår Hiroshima-bombens sprengkraft).

Denne avsløringen utfordrer den israelske regjeringens påstand om at deres militære handlinger i Gaza kun var rettet mot Hamas, og ikke den palestinske befolkningen.

Adil Haque, professor ved Rutgers Law School, understreket at bruk av slike våpen i befolkede områder er i strid med internasjonal humanitær lov, og kvalifiserer som vilkårlige angrep, eller en krigsforbrytelse i henhold til Roma-statutten til Den internasjonale straffedomstolen, som Israel tidligere har underskrevet.

Den amerikanske rapporten kom etter at Biden erkjente at Israel hadde utført «vilkårlig bombing» i Gaza. Deretter klargjorde tjenestemenn i Biden-administrasjonen at presidentens kommentarer ikke signaliserte et skifte i USAs politikk, den ubetingede støtten til Israel fortsetter.

Tidligere FNs krigsforbryteretterforsker Marc Garlasco beskrev rapporten som sjokkerende, og hevdet at den betydelige prosentandelen av bomber uten styring undergraver Israels påstand om å minimere sivil skade.

USA har forsynt Israel med både ikke-styrte bomber og gps-styrte Joint Direct Attack Munitions (JDAM). En Amnesty International-undersøkelse i forrige uke avslørte at Israel brukte amerikanskproduserte JDAM-er i oktober for å bombe hjem i Gaza, noe som resulterte i døden til 43 personer fra to familier. I løpet av de første seks ukene av Israels angrep på Gaza ble over 22 000 amerikanske bomber sluppet.

Reuters la til at mens amerikanske tjenestemenn oppfordret Israel til å beskytte sivile i Gaza – en bønn som ikke har blitt besvart – fortsatte Israel sine omfattende luftangrep, og forårsaket ytterligere ødeleggelser, inkludert dreping av familier i deres hjem på steder som Rafah. Helsemyndighetene i Gaza rapporterte om 26 drepte i ett ødeleggende luftangrep mot nabo-hjemmene til Abu Dhbaa- og Ashour-familiene.

Pentagon har forsynt Israel med 15 000 bomber.


Pentagon bidro betydelig til intensiteten i bombingen, og leverte omtrent 15 000 bomber, inkludert 900 kilos bunker-knusere, sammen med svimlende 50 000 155 mm artillerigranater i samme tidsrom. Tragisk nok med store tap for Gazas befolkning, rundt 20 000 palestinske liv, mer enn halvparten kvinner og barn.

Til tross for Washingtons påståtte anmodninger om at Israel skal følge internasjonal humanitær lov og ta forholdsregler for å beskytte sivile, fortsetter leveransene av våpen til Israel uten hindringer. Det israelske forsvarsdepartementets rapport fremhever de kontinuerlige leveransene, som viser at minst 200 flyvninger med våpen, ammunisjon og pansrede kjøretøy har blitt levert til Israel siden 7 oktober.

Bruk av hvitt fosforvåpen.

Spesielt har Det hvite hus nylige salg av 14 000 runder stridsvognammunisjon til Israel uten kongressens godkjenning skapt bekymring. Videre har USA gitt Israel hvitt-fosforvåpen, som er forbudt på grunn av deres alvorlige virkninger, men har vært brukt i både Gaza og Libanon.

Nylige hendelser, som bruk av fosforgranater den 16 oktober mot den sørlibanesiske landsbyen Al-Dhahira, bekreftet av Amnesty International, kaster lys over konsekvensene. Innbyggerne måtte tåle timevis med beskytning med hvitt-fosforammunisjon, og kalte det den «svarte natten».

The Armed Conflict Location & Event Data Project rapporterer at Israel har brukt hvitt-fosfor våpen i Sør-Libanon over 60 ganger siden krigen startet i oktober. Innbyggere i Al-Dhahira viste den farlige virkningen, alle rester av det forbudte våpenet antennes ved kontakt.

Fra Natural News, publisert 18 desember 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker, og video som viser bruk av fosforgranater mot en flyktningeleir i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: WAR CRIME? Nearly 50% of bombs dropped by Israel on Gaza were unguided, “area effect” weapons.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: ImaginationVaultDigitalArt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Når Israel bruker ikke-styrte bomber i Gaza er det rein terrorvirksomhet.»

  Nåja, det spørs hvem som gjør det, og hvem som har skrevet reglene.

  Norges rettsvesen synes det var greit at Stoltenberg brukte Norges FORSVARs-våpen, og brøt norsk Grunnlov, til å angripe en nasjon som ikke angrep andre nasjoner, – etter ordre fra over-nasjonale myndigheter/USA/Israel. ( Ingen straffesak hverken mot Ap, Stoltenberg eller Nato.)
  – Med 500 bomber UTEN klart definerte mål ( i følge de utkomanderte flygerne/drapsmennene ), – fra 10 000 fot (!) over byer og tettsteder i Libya. Det var vel bare Libyas regjeringsbygninger (!) som var plottet inn på forhånd.

  ‘ … i det store og hele fulgte Stoltenberg lover og regler da Norge besluttet å sette inn bombefly i konflikten. …. og slapp de 588 bomber over Libya. ‘
  dagbladet.no/nyheter/krever-at-stoltenberg-moter-i-stortinget–en-katastrofe/70703892

  Svar
 • Northern Light.
  21 desember 2023 18:18

  Storkapital bak folkemordet: Israelske eiendomselskaper planlegger utbygging av strandhus i Gaza.

  Med tusenvis av døde kropper fortsatt begravd under ruinene, har et stort israelsk eiendomsselskap som bygger boliger for jødiske bosettere på Vestbredden, lagt ut annonser for salg av boliger i Gaza. Vesten er medskyldig.

  Av Marc Vandepitte.
  En manns død er en annen manns brød. Eiendomsselskapet Harey Zahav, kjent for å bygge boliger for nybyggere på Vestbredden, har annonsert et nytt prosjekt som vil tjene penger på folkemordet i Gaza. Tidligere hadde det allerede blitt lekket planer om å utvise alle innbyggere i Gaza. Høyre-ekstreme krefter i Israel viser stadig mindre tilbakeholdenhet, og erklærer åpent sin intensjon om å gjennomføre storstilt etnisk rensing. For eksempel David Azoulai, rådsleder i Metula, en by nord i Israel. Ifølge ham må hele Gazastripen «tømmes og jevnes med jorden, akkurat som Auschwitz».

  Nå planlegger eiendomsselskapet Harey Zahav å bygge hus på kyststripen i Gaza. Annonsene inneholder slagord som «Våkn opp, et strandhus er ikke en drøm». Det er allerede laget tegninger og planer for hvor disse boligene skal bygges, og det spekuleres i hvordan gjenoppbyggingen vil foregå. Forhåndspriser er til og med nevnt. En annen illustrasjon viser også navnene på fremtidige bosetninger: Maale Atzmona, Oren og Neve Katif. Disse navnene refererer til eksisterende bosettinger på Gazastripen.

  I annonsen står det: «Vi, Harey Zahav, arbeider med å forberede grunnen for returen til Gush Katif. Våre ansatte arbeider med rehabilitering av regionen, rydder opp avfall og deporterer okkupantene (palestinerne). Vi håper at de kidnappede og soldatene våre i nær fremtid på en eller annen måte vil returnere til sine hjem, og vi kan starte byggingen i hele Gush Katif-området på Gazastripen».

  Gush Katif var et område med israelske bosetninger etablert på Gazastripen på begynnelsen av 1970-tallet, men innbyggerne ble tvunget til å trekke seg tilbake i 2005 som et resultat av tilbaketrekningsplanen fra Gazastripen. Implisitt antyder eiendomsselskapet at det samarbeider med israelske soldater i Gaza.

  Å bygge bosetninger på ruinene av ødelagte palestinske hjem bringer tilbake grusomme minner fra Nakba, da mer enn 500 palestinske byer og landsbyer ble jevnet med jorden av sionistiske militser, og 750 000 palestinere ble deportert.

  Dette handler ikke lenger om en krig mot Hamas. Det er en krig mot palestinerne. 7 oktober er påskuddet for å realisere den gamle messianske drømmen om et Stor-Israel, fra havet til elven.

  Mens folkemordet finner sted foran våre øyne, tar ikke vestlige land grep, men tillater at våpen skipes ut fra fra havnene våre, og leveres for å bli brukt i folkemordet. Det er noen foreløpige fordømmelser, men det er det hele. Det er ingen diplomatiske sanksjoner, enn si økonomiske sanksjoner. Det gjør Vesten medskyldig. Wir haben es gewusst. (Vi visste om det.)

  Fra Global Research, publisert 21 desember 2023.
  oversatt fra engelsk. Linker, oversikter, planer og kider i orginalartikkelen.
  Vandepitte er en belgisk økonom og filosof, han skriver om nord-sør relasjoner, Latin-Amerika, Cuba og Kina.
  Orginalartikkel: “Big Money” Behind the Genocide: Israeli Settlers Plan ‘Dream Beach Houses’ in Gaza. The West is Complicit.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Lege trodde på myndighetenes forsikringer om vaksinene.

Snudde helt om da stadig flere pasienter ble syke etter vaksineringen.

Previous Post

Alternative medier versus MSM:

Derimot – En viktig avis og debattforum.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.