POSTED IN Endring av politikken

9. mai skal omgjøres i vest.

Den skal ikke lenger markeres som seiersdagen over nazismen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor de ønsker å avlyse årsdagen for seieren over nazismen.

Av Manilo Dinucci

En stor politisk medieoperasjon er i gang på internasjonalt nivå for å avlyse årsdagen for seieren over nazismen . President Putins tale ved militærparaden 9. mai i Moskva, på 78-årsjubileet for seieren, ble presentert i Vesten som en lavmælt tale uten å avsløre dens egentlige innhold.

I Latvia og andre østlige land identifiserte og arresterte politiet de som hyllet de drepte i krigen mot nazismen.

(Her er en lenke som viser arrestasjonen i Latvia av folk som ville hylle de som bekjempet nazismen, red.:)

https://t.me/MarzMarzen/710

I Ukraina, i markeringen av årsdagen for seieren over nazismen, har det blitt innført et absolutt forbud og trussel om arrestasjon eller verre.

Samtidig intensiveres aksjonen for å utrydde alt russisk. Monumenter til minne om prisen betalt av Russland for å frigjøre Europa og verden fra nazismen blir ødelagt – i Ukraina, Latvia og andre østeuropeiske land: 27 millioner mennesker døde, over halvparten av dem var sivile tilsvarende 15 % av befolkningen (sammenlignet til 0,3 % tap av USA i hele andre verdenskrig); rundt 5 millioner mennesker ble deportert til Tyskland; over 1 700 byer og store tettsteder, 70 000 små landsbyer ble ødelagt; 30 000 fabrikker ble ødelagt.

Nürnberg-domstolen karakteriserte Waffen SS som en kriminell organisasjon. Til tross for dette får Latviske SS-krigsvetaraner marsjere uhindret i landet.

I Latvia blir de 550 000 russisktalende, som utgjør over en fjerdedel av befolkningen, nektet retten til å bruke sitt eget språk, noe som påtvinger dem en vanskelig latvisk eksamen: de som ikke består den blir utvist fra landet. Dette skjer til tross for at Latvia er medlem av EU, som garanterer minoriteter retten til å uttrykke seg på sitt eget språk.

EU har gjort mer: det har bestemt at 9. mai er «Europadagen». Ursula von der Leyen dro for å feire den i Kiev for å » demonstrere at EU står ved Ukraina som kjemper for Europas idealer som vi feirer i dag «. Hun fortalte dette til president Zelenski, som nettopp undertegnet en lov for å slette eventuelle russiske symboler fra Ukraina, og dermed slette Ukrainas egen historie.

Samtidig slo den ukrainske høyesterett fast at symbolene til SS Galicia-divisjonen, som gjorde seg skyldig i grufulle forbrytelser, ikke er nazistiske og kan derfor også brukes i dag i demonstrasjoner.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 mai 2023 9:37

  Stortinget markerer den norske nasjonaldagen med ein ukrainsk våpentiggar, parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk, på balkongen.

  Spradebassen stortingspresident Gharakhami skjemmer seg ut som PR-rådgjevar for den sjølvutnemnde terrorist-staten Ukraina, og for Nato og våpenindustrien. Ei uverdig stund for stortinget.

  Neste år kan han ta med seg på balkongen ein vanleg norsk tiggar frå Frelsesarmeen sine matkøar?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 mai 2023 9:56

  Meir norsk russarhat:

  To framandkrigarar i sivil er på frifot i Bergen: Høgremann Peter Frøhlich og Akvariedirektør Aslak Sverdrup.

  Jusprofessor emeritus og spesialist i «forvaltningsrett, kommmunalrett, helse- og sosialrett, rettsteori» (UiB sine nettsider) ser ingen problem i saka. Er det jussen eller kjenslene som rettleier professoren denne gongen?

  Saka er henta frå Bergens Tidende sine sportssider!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 mai 2023 14:36

  Meir russarhat frå Kiev:

  Etter generalmajor Budanov sine terror-trugsmål kjem det no ein oppfylgjar frå Zelensky-rådgjevar Podoliak som er like spinnvill:

  Russarar skal forfylgjast over alt til evig tid. Her vert det ikkje teke smålege omyn til om russarane er unge eller gamle, sivile eller militære.

  Budanov og Podoliak gjev Russland solide argument for demilitariseringa.

  https://www.rt.com/russia/576503-podolyak-ukraine-hates-russians/

  Kiev-styret har framleis heilhjarta støtte frå Noreg. Kva skal tll for at Noreg skal koma til sans og samling?

  Svar
 • I Norge kalles 8. mai for frigjøringsdagen/veterandagen.
  Det skal litt til for at ordet «frigjøringsdagen» blir fjernet fra denne dagen i Norge selv om EU skulle insistere.
  I begynnelsen refererte ordet «veterandagen» til de norske FN-soldater som hadde tjenestegjort i utlandet i fredsbevarende operasjoner. Deretter begynte det å omfatte også slikt som krigs-veteraner fra Afghanistan.
  (Grunnen til at man feirer 9. mai istedenfor 8. mai i Russland er fordi døgnskillet i Russland ligger en del timer før døgnskillet i Vest-Europa).

  For flere land i Øst-Europa forholder det seg slik at 8/9. mai 1945 kapitulerte Nazi-Tyskland samtidig som Russland/bolsjevikene overtok makten i disse land. Og det var begrenset hvor populært dette var i flere av disse land (til tross for at nazistene hadde massakrert store mengder med jøder, polakker og russere utenfor kamphandlingene).
  Den eneste politiske grupperingen i Norge som (delvis) var skeptisk og negativ til maktskifte 8. mai 1945 var NKP som betraktet det som om USA og vestmaktene nå overtok makten i Norge. Russland gikk inn i Finnmark i 1945, men trakk seg ganske snart ut av landet etter 8. mai (og det skjedde ifbm at seiersmaktene delte Europa mellom seg, det til tross for at enkelte sovjetiske generaler hadde ønsket å okkupere Finnmark og evt Troms permanent)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Freden bryter ut i verden.

Når snakket Nato sist om fred?

Forrige innlegg

Utarmet uran fra Storbritannia:

Sprengte Russland nettopp et lager av denne giften i Vest-Ukraina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.