POSTED IN Krig-fred

Freden bryter ut i verden.

Når snakket Nato sist om fred?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Etter at Kina fikk til fred mellom Iran og Saudi-Arabia, vil Russland nå få til fred mellom Tyrkia og Syria – sier Andrew Anglin.

Fra Kolopzeg.org.

Kina fløy inn og fikk til fred mellom Iran og Saudi-Arabia. Dette førte til at Syria fikk komme tilbake til Den Arabiske Liga. Nå skjer tingene fort.

RT melder:

Tyrkia, Syria, Iran og Russland er blitt enige om å bygge opp et veikart for å gjenopprette båndene mellom Ankara og Damaskus, de som ble ødelagt under konfliktene i Syria.

Dette har det russiske utenriksdepartementet meldt.

Kunngjøringen kom etter samtaler mellom topp-diplomater fra disse fire landene – Tyrkias   Mevlut Cavusoglu, Syrias Faisal Mekdad, Irans Hossein Amir Abdollahian og Russlands Sergej Lavrov.

Dette fortalte Moskva på onsdag.

I løpet av forhandlingene «diskuterte utenriksministrene tiltak for å gjenopprette den syrisk-tyrkiske relasjonene, Dette foregikk på en oppriktig måte», sier det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

«Deltakerne var også enige om å instruere sine vise utenriksministre å få til  et veikart for å komme videre i forholdet mellom Tyrkia og Syria, i samarbeid med forsvarsministrene og spesial-tjenestene i de fire landene», legger de til.

Kanskje det nå endelig blir en slutt på Syria-krigen?

Alle sidene understreker sin forpliktelse til å bevare suvereniteten og den territoriale integriteten til Syria. De er enige om å fortsette å holde kontakten ifølge Moskva.

Den tyrkiske forsvarsministeren Cavusoglu skrev på Facebook at saker som samarbeid i kampområder, felles arbeid for å kunne returnere de syriske flyktningene, framgang i den politiske prosessene i Syria og og beskyttelse av landets territoriale integritet ble diskutert i den russiske hovedstaden.

Den syriske utenriksministeren bekrefter rapporten fra Moskva og Ankara i en uttalelse.

Damaskus legger til at alle stresser for å få til internasjonal støtte til Syria for å kunne bygge opp igjen landet etter kamphandlingene som internasjonal terrorisme har etterlatt seg i det siste tiåret,.

Det går framover i verden!!

USA vil helst at disse landene skal ligger krig med hverandre i all tid. De har lenge sett hva som foregår mellom disse landene,, og at de ser ut til å lykkes.

Med USA har selv fjernet seg fra verden med sin bisarre krig i Ukraina, med sine ufattelige angrep på Russland og sin meningsløse og sinnssyke ødeleggelse av forholdet til Kina.

Folk i USA er også svært trøtte av å bli fortalt at de bør ha analsex med hverandre.

Nå begynner verden å fungere uten deres innflytelse. Nå kan andre land bare late som USAs innflytelse ikke lenger eksisterer. 

Hva tror du?

Det ser ut som om freden bryter ut overalt i verden.

Når dette monsterdrage-imperiet tar slutt, kan det til og med bryte ut fred i Amerika også.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det ser ut som at NATO sin jobb er å sørge for at våpenindustrien i USA går så dert griner – i så fall har NATO lykkes med dette i mange, mange år. Hvordan noen i det hele tatt kan TENKE at NATO fortjener noen fredspris, viser hvor skrudd enkelte er. Toppen på kransekaken blir dersom Stoltenberg og Zelenskyj får Nobels fredspris for sin krigsfremmende og verdenstruende innsats.

  Svar
 • Northern Light.
  18 mai 2023 16:10

  Japan, NATO får et kontor i Tokyo: En provokasjon mot Kina og Russland.

  Av Ahmed Adel.
  Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi kunngjorde at landet hans vurderer å åpne et NATO-kontor, og viser med det at Tokyo utdyper sine bånd med USA og blir mer fiendtlig mot Kina og Russland. Tokyos tilnærming til NATO ville styrke anti-Kina/Russland-alliansen og fremme USAs planer om å opprette en NATO-lignende organisasjon i Fjernøsten.

  «Vi er allerede i diskusjoner, men ingen detaljer har blitt ferdigstilt ennå,» sa Hayashi 10. mai. Han omtalte spesifikt Russlands spesielle militæroperasjon i Ukraina som noe med konsekvenser langt utenfor Europas grenser, og som fikk Japan til å revurdere sin regionale sikkerhet.

  «Grunnen til at vi diskuterer dette er at siden Russlands aggresjon mot Ukraina, har verden blitt mer ustabil,» hevdet han. «Det som skjer i Øst-Europa er ikke bare begrenset til Øst-Europa, og det påvirker direkte situasjonen her i Stillehavet. Det er derfor et samarbeid mellom oss i Øst-Asia og NATO blir stadig viktigere ».

  Utenriksministeren klarte imidlertid ikke å forklare hvordan hendelser i Ukraina påvirker landene i Øst-Asia. Snarere bruker Hayashi dette som en svak begrunnelse for hvorfor Japan militariserer, noe som er direkte relatert til Tokyos krav mot suverene hav og territorier som tilhører Kina og Russland. Åpningen av et NATO-kontor i Japan betyr ikke at landet vil slutte seg til Alliansen, men det åpner en vei for Japan til å bli medlem av et utvidet AUKUS (Australia-Storbritannia-USA). Dette vil igjen kreve at Tokyo styrker kontaktene med NATO.

  NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, dro til Japan og Sør-Korea i januar 2023 for å legge grunnlaget for et sterkere bånd mellom NATO og landene. Dette er en av grunnene til at Tokyo allerede er involvert i konflikter som ikke er direkte relatert til regionen. For den japanske regjeringen gir 5,5 milliarder dollar i bistand til Ukraina, noe som kan sees på som et skritt for at landet slutter seg til AUKUS, og bekrefter Tokyos intensjoner om å styrke forholdet til NATO. NATO vil imidlertid ikke offisielt inkludere Japan fordi medlemmer av Alliansen, som Ungarn, ikke alltid innretter sin posisjon for å tjene amerikanske interesser.

  Samtidig søker Frankrike, i det minste i retorikk, en viss grad av autonomi fra USA. Frankrikes president Emmanuel Macron sa 9. april at Europa må begrense sin avhengighet av USA. På denne måten er utvidelsen av NATO til Asia ikke sannsynlig, siden dette initiativet kan føre til en ytterligere svekkelse av enheten i den militære alliansen. Amerikanerne er klar over dette, og av denne grunn arbeider de med en egen østblokk for å styrke forholdet mellom NATO og Japan, mest sannsynlig gjennom AUKUS.

  Anta at AUKUS-blokken inkluderer Japan og har til hensikt å bli likestilt med NATO i Asia, som den vestlige militæralliansen vil samarbeide tett med, det ville være et betydelig skritt i å presse Kina og Russland, siden Japans teknologiske og militære potensial overstiger mange europeiske land.

  Det må tas i betraktning at Tokyos tilnærming til NATO ville forsterke den anti-kinesisk/russiske ideologien som råder i Vesten. Tokyos handlinger kommer imidlertid på et tidspunkt da mange land i Asia og til og med noen i Europa ikke er helt enige i dette. Åpningen av NATO-kontoret i Japan indikerer tydelig at USA planlegger å opprette en såkalt «NATO-senter i Fjerne Østen», og tar konkrete skritt mot dette målet.

  Det kan ikke overses at Japans gjenoppretting av et vennlig forhold til Sør-Korea vitner om disse planene, hovedsakelig fordi de uventet har gått til et nytt kvalitativt nivå i et enkelt sprang. Sør-Koreas president har allerede besøkt Japan, og det er planer om at Japans statsminister Fumio Kishida snart skal besøke Sør-Korea, og snart ha et G7-toppmøte i Hiroshima. Dette har skjedd til tross for at Tokyo og Seoul i mange år har anklaget hverandre ved forskjellige historiske anledninger.

  Lederne i begge østasiatiske land har nå en utpreget pro-amerikansk holdning. Hvis åpningen av et NATO-senter i Tokyo lykkes, kan det forventes at NATO også vil åpne et kontor i Seoul, spesielt siden landets ledelse har inntatt en provoserende posisjon mot Beijing og Moskva, inkludert å trekke røde linjer angående krigen i Ukraina.

  Fra Global Research, publisert 16. mai 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: Japan to Open NATO Liaison Office: Provocation Against China and Russia.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå forberedes krigen mot Kina og Russland.

Tyskland er med.

Forrige innlegg

9. mai skal omgjøres i vest.

Den skal ikke lenger markeres som seiersdagen over nazismen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.