POSTED IN FN, Israel, Terrorisme

Wien-konvensjonen bombet i filler av Israel.

USA, UK og Frankrike sørget for jordfestingen ved å blokkere fordømmelsen.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vesten i panikk medan Iran overveg alternativa sine

av Larry Johnson, 12. april 2024

Larry Johnson er tidligere CIA-analytiker

Trass i Israels tøffe språk og Bidens gjentatte løfte om å forsvare Israel, går Israels militærkampanje mot Hamas, Hizbollah og Iran eit stort nederlag i møte. Og ting ser ikkje mykje betre ut for USA. Verda står, bona fide, på nåler – dvs. dei ventar nervøst på Irans lova militære represaliar for Israels ulovlege bombing av det iranske konsulatet i Damaskus for ei veke sidan.  Wien-konvensjonen om diplomatisk samkvem er utvetydig:

Og Artikkel 30 slår fast at det også gjeld privatbustadane til diplomatiske representantar:

«The premises of a diplomatic mission are inviolable and must not be entered by the host country except by permission of the head of the mission; likewise, the host country must never search the premises, may not seize its documents or property, and must protect the mission from intrusion or damage (Article 22). Article 30 extends this provision to the private residence of diplomatic agents.«

Og så snakkar dei om ein «internasjonal regelbasert orden». I FNs Sikkerheitsråd blokkerte USA, Storbritannia og Frankrike eit russisk utkast til ei erklæring som ville ha fordømd Israels ulovlege handlingar. Dette sende ei klar og tydeleg melding til verda – Wien-konvensjonen er verdilaus. Berre nokre dagar etter at Sikkerheitsrådet feila i å forsvare konvensjonen, storma Ecuador ambassaden til Mexico i Quito og kidnappa ein ecuadoriansk politikar som Mexico hadde innvilga diplomatisk asyl.

Det at USA, UK og Frankrike nekta å godkjenne denne grunnsetninga innan Folkeretten, gjorde at Iran berre hadde to alternativ att – å ikkje gjere gjengjeld eller å gjere det. Det ser ut for at militær gjengjeld i ei eller anna form ligg i korta. Eg trur ikkje at Iran kjem til å te seg slik Israel gjer og angripe ein israelsk diplomatisk fasilitet. Eg trur at dei i staden vil gå for militære mål.

1. april 2024 ødela et israelsk luftangrep den iranske konsulatbygningen ved siden av den iranske ambassaden i Damaskus, Syria, og drepte 16 mennesker, inkludert en senior Quds Force-sjef for Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC), brigadegeneral Mohammad Reza Zahedi og syv andre IRGC-offiserer. (Foto: Wikipedia)

Visse ting tyder på at Iran førebur seg på militær respons:

På onsdag vart einingar frå den iranske arméen og Revolusjonsgarden sette i brakketeneste, og permisjonar kansellerte.

Washington har oppdaga at Iran flyttar på militærutstyr, inkludert kryssarmissil og luftfarty, sa to US-amerikanske kjelder til CNN.

Flyselskap unngår no aktivt israelsk luftrom, og dei som framleis er der forlet det (sjå kartet over). Air France har til dømes gitt pilotane sine ordre om å ikkje flyge over iransk luftrom.

Eit stigande tal land evakuerer borgarane sine frå Israel og Iran, og det blir spreidd åtvaringar:

Canada og Nederland gir statsborgarane sine ordre om å ikkje reise til Israel og å bruke alle nødvendige middel for å kome seg ut derifrå.

Tyskland har oppfordra alle sine statsborgarar til å forlate Iran.

Noreg legg ut reiseråd for nordmenn som skal til Israel.

Frankrike evakuerer alle sine diplomatar og slektningane deira frå Iran. (Reuters)

India, Storbritannia og Russland har åtvara sine statsborgarar mot å reise til Iran eller Israel.

Joe Biden har sendt sjefen for U.S. Central Command til Israel for å koordinere forsvaret og moglege responsar på eit iransk angrep. Men USA og Israel si evne til å svare med ein luftkampanje, har møtt på hinder i vegen:

Qatar og Kuwait gav USA beskjed om at dei ikkje vil tillate basane på sitt territorium å bli brukte til angrep mot Iran. (Diplomatiske kjelder)

Tyrkia informerte USA om at dei ikkje vil få lov til å bruke tyrkisk luftrom mot Iran.

Alt dette skjer medan Tel Aviv og Washington stadig meir innser at deira taktikk for å takle høvesvis Hamas og Houthiane har vore ein katastrofe. Den israelske skribenten Chaim Levinson sleppte denne bomba på sidene til Haaretz — Saying What Can’t Be Said: Israel Has Been Defeated – a Total Defeat. (Seie det useielege: Israel er slått – eit totalt nederlag)

Vi har tapt. Sanninga må seiast. Den manglande evna til å innrømme det, summerer opp alt ein treng vite om Israels person- og massepsykologi. Det er ein tydeleg, skarp, føreseieleg realitet som vi burde byrje fatte, prosessere, forstå og trekke konklusjonar frå for framtida. Det er ikkje moro å innrømme at vi har tapt, så vi lyg til oss sjølve. …

Heile tida snakkar vi om ein imaginær tidsfrist – første april, mai, september – og viss Hizbollah held ut så lenge, vil vi gi dei ei grundig overhaling. Tidsfristen blir stadig flytta. 

Grenseregionen  er framleis tom. Bedraget held fram. Det verkar no svært sannsynleg at i fleire år framover vil alle som køyrer langs grensa bli utpeikte som mål. Tel Hai vil atter falle.

Chaim Levinson

Og det stemmer på alle frontar: ikkje alle gissel vil returnere, verken i live eller daude. Nokre av dei er sakna, og lagnaden deira vil forbli uviss. Dei vil bli som den nedskotne luftstyrkenavigatøren Ron Arad. Slektningane deira vil engste seg sjuke av uro og frykt. Innimellom vil vi sleppe til himmels ballongar til minne om dei. …

Di meir talerøra ropar at «vi vinn,» dess klarare er det at vi tapar. Løgn er faget deira. Vi må berre venne oss til det. Livet er mindre trygt enn det var før 7. oktober. Slaget vi fekk vil svi i åra som kjem. Den internasjonale utfrysinga vil ikkje forsvinne, dei døde kjem ikkje tilbake. Det gjer heller ikkje mange av gislane.

Pluss på med den fullstendige fadesen til Operasjon Prosperity Guardian («velferdsvaktar»), då U.S. Navy og ei handfull «allierte» ikkje greidde gjenopne Raudehavet for maritim trafikk og hindre at Houthiane skaut missil på skip som prøvde å ta seg til Israel. Franskmennene viste sin sanne natur –  dei trekk seg:

Franske kjelder avslørte at den franske FREMM-fregatten Alsace har tatt seg ut av Raudehavet og Adenbukta, skreiv den franske avisa  

Le Figaro på torsdag.

FREMM-fregatten Alsace

Fregattens kommandant, Jerome Henry, erkjente at dei væpna styrkane til Jemen «ikkje nøler med å ta i bruk dronar og ballistiske missil på overraskande og slagkraftig måte.»

«Det var lenge sidan vi sist stod overfor eit slikt nivå av våpen og vald,» påpeika han.

Ord til Macron: viss sjøstyrkane dykkar ikkje kan stå imot Houthiane sin «vreide», korleis i helvete trur du dei kan hevde seg på slagmarka i Ukraina mot russarane? Dette hadde vore god komedie om det ikkje var for at ein ny verdskrig spøkar i horisonten.

Medan Israels og USAs militære og politiske leiarskikt fantaserer om å gi iranarane inn dersom Teheran vel å gjere gjengjeld, så lyt dei hugse på dette: Iran har i over fire år hatt felles militærøvingar med Russland og Kina. Med eit angrep på Iran, er sjansen stor for at Russland og Kina vil kome landet til hjelp. Kanskje ville dei då blitt edrue, desse krigshissarane som er rusa på blodet til palestinske sivile. 

Eit siste poeng. Hizbollah fyrte ein sperreeld av 50 rakettar inn i Israel på fredag. Israel, som brukte sin Iron Dome, skal ha skote ned ein god del, men ikkje alle. Var dette rakettangrepet ein del av ein breiare iransk strategi om å lense Israel for Iron Dome-ammunisjon? Israel har ikkje eit uavgrensa tal Iron Dome-missil. Å bruke dei missila til å skyte ned relativt billige Hizbollah-rakettar, kan sette Israel i ein posisjon der dei har brukt opp alt dei har før det verkelege angrepet kjem.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde fra Wikipedia: «En bondebegravelse» er et maleri av den norske tegneren, illustratøren og maleren Erik Werenskiold (1855–1938) fra perioden 18831885.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Tvert i mot går det glimrende for NWO-arkitektene. I Midt-Østen skal det gå så forferdelig at jøder og muslimer helst utrydder hverandre. Da får også den jødedyrkende kristenheten seg et banesår når det ikke dukker opp noen reddende gud på arenaen. Til sist kan gutta boys i New York og Davos erklære all offentlig utøvelse av religioner som for farlig for verden. Og når gudene deres aldri dukket opp vil verdens befolkning måtte stille seg bak dette. Vips er man kvitt et av hovedhindrene for den nye verdensordenen. Genialt!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 april 2024 9:53

  Kva meiner Noreg om at Israel bombar eit konsulat i Damaskus?

  Våre gode allierte meiner konsulat-bombing er OK:

  https://www.iranintl.com/en/202404036226

  I Jugoslavia bomba me den kinesiske ambassaden i 1999, so dette er ikkje noko heilt nytt. Men er det lurt?

  Svar
  • Jonas, Barthen og resten av Davos-klubbens indremedisinere synes offentlig at Israels bombing er forferdelig, men bak teppet er alt dette helt topp, for til sist å bli kvitt all offentlig utøvelse av globalhindrende religion.

   Husk – at «du skal ikke lyve» og de øvrige ni bud ikke har noen relevans i maktkretser. Der gjelder bare det ellevte bud: «Du skal ikke bli tatt». Derfor falt Kjerkhoel pladask ned fra maktens tinder. Hun var rett og slett ikke god nok til å snakke det fra seg. Hun brøt elitens eneste bud.

   Svar
 • «Og så snakkar dei om ein «internasjonal regelbasert orden..»

  ‘ Samstemt fordømmelse fra norske politikere.
  Flere norske politikere fordømmer Irans angrep på Israel og ber om at konflikten ikke opptrappes.
  – Det iranske regimet viste i natt sitt sanne ansikt da de angrep Israel med kryssermissiler og droner, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til NRK.
  – Dette er de samme kreftene som aktivt forsyner Russland med våpen .., sier Listhaug.
  – SV fordømmer Irans brutale angrep på Israel. Israel må avstå fra uansvarlige og ulovlige angrep som eskalerer krisen i Midtøsten ytterligere, som det som ødela Irans ambassade i Syria, sier SVs utenrikspolitiske talsperson Ingrid Fiskaa i en kommentar til NTB.
  Venstre fordømmer angrepet fra Iran mot Israel i natt, sier partileder Guri Melby. ‘
  nrk.no/nyheter/iran-1.11258474?festet=1.16843469#festet

  😉

  Dette var altså Irans SVAR på Israels bombing og drap på iransk ambassade i Syria.

  Hvem av overnevnte politikere fordømte dette, ulovlige, angrepet på en ambassade, dvs. Iran?

  At hele Løvebakken hviler på et kvikkleire-fundament av dobbeltmoral, vet vi jo etterhvert.
  – Men eier ikke raringene skam overhode?
  Er de en samling Kjerkoler, alle sammen?

  USA har jo en militær enhet/leir. – Med amerikansk flagg, i Israel.
  Vil et treff på denne, dvs. ‘angrep på det amerikanske flagget ‘, brukes som en falskflagg-grunn til et storskala amerikansk/israelsk angrep på Iran?

  Og/eller Russland?

  ‘ Dette er de samme kreftene som aktivt forsyner Russland med våpen .., sier Listhaug.’ 😉
  Frp/Listhaug ser jo ut til ha mistet ALL fornuft.

  Svar
  • wasan Totland
   15 april 2024 11:54

   Listhaug ønsker å binde oss til EU masta når det gjelder handel. Det er diametralt motsatt av der FrP stod for.

   Svar
 • ‘Ung jente kjemper for livet etter iransk angrep
  En syv år gammel israelsk jente er innlagt på sykehuset og kjemper for livet etter å ha blitt skadet av Irans angrep mot Israel. Jenta skal være den eneste som ble skadet i angrepet, da hun ble truffet av splinter, ifølge IDF.
  Det sier talsperson Nadav Shoshani for IDF i en direktesendt oppdatering på X.
  – Vi ønsker henne alt godt, sier Shoshani.
  nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

  Ønsker Shoshani, eller hans guder, alt godt til de som de ( ja, de ) til alle som ble truffet av splinter på grunn av disse bakmennene sine bomber i Libya eller på Gaza, tro. 😉
  – Eller gjør guder forskjell?

  Eller hva med Lishaug, Støre eller Stoltenberg?

  Svar
 • QUISLING… IKKE BARE ET NAVN, MEN ET KONSEPT OG EN ROLLE. SOM BAD GUY…

  I min «bok» er infiltreringen av Norge straks klar for 100 års jubileumet, men det er nok kun fordi jeg er for lat til å orker å lese mere historie.

  Vi har enda til gode å finne ut av hva Lie mente med oredene «skape et nytt Jerusalem», men vi kan gjette ut fra dette:

  https://www.ikaj.no/2021/07/23/arbeiderpartiets-trygve-lie-israels-gudfar/

  Sannheten er at vår nasjon der er passer med skohorn inn i ordtaket:

  «A people who elect thief’s, traitors and impostors, are not victims, but accomplices»

  At vi har en «rotte tryne trio» med Stoltenberg, Støre og Barth Eide», som de mest full eksponerte zionist og globalist infiltratørene, med gudmor Gro og «Griske Erna» som nyttig medarbeider og kjøpt motpol.

  Unansett hva man tenker om hva jeg har sagt, ment og tenkt, slipper ikke ROTTE TRYNE TRIOEN unna sitt ROTTETRYNE.

  Det kan alle se og ingen etter mitt skjønn bestride.

  Og det er TEAM RATTUS NORWEGICUS

  Go figure….

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå kommer vaksine-skader og dødsfall.

Hvem betaler?

Forrige innlegg

Regjeringen kan forhindre det.

Boligeierne står overfor økonomisk sjokkterapi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.