POSTED IN Global krise

WEF sitt ønske for oss:

You Will Own Nothing And You Will Be Happy

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


Av Jan T. Voilaas

ALARM!!

Fra onsdag til søndag i forrige uke gikk Silvergate Bank, Silicon Valley Bank og Signature Bank konkurs. First Republic Bank ble reddet i siste liten på søndag med en innsprøytning på 70 milliarder dollar.

Dette er kanskje ukjente navn for de fleste i Norge, men Silicon Valley Bank alene var, målt i eiendeler (assets), rundt 5 ganger større enn Nordea, en av Norges største banker, med 209 milliarder dollar i bokførte eiendeler. Kollapsen av denne banken er den nest største i USAs historie, kun slått av Washington Mutual i 2008.

Grunnen til disse kollapsene var «bank-runs», mengden av bankkunder som tok sine innskudd ut av banken, ikke etter å ha stått i timer-lange køer utenfor bankenes lokaler, de dager er forbi, men ved å logge seg inn i banken og elektronisk overføre sine innskudd til andre banker.

Tidligere sentralbanksjef og nåværende finansminister Janet Yellen og president Jo Biden har begge kommet ut og garantert alle bankinnskudd, uansett størrelse, og bedyret at banksystemet er bunn solid og at det er ingen grunn til panikk.

Begge disse er notoriske løgnere, for det som nå har skjedd og som truer en lang liste med andre banker i USA, Europa, Japan, Australia, Norge og mange andre land, er de første tegn på det jeg og andre har advart mot i flere år, nemlig en nært forestående monetær kollaps i alle land som ikke har konvertert til et alternativt system som aksepteres av befolkningen, FØR kollapsen inntreffer.

Ingen vet med sikkerhet når den endelige kollapsen vil inntreffe, de nevnte konkurser kan være de første dominobrikkene i denne kollapsen, men det er også fullt mulig at kollapsen kan stoppes i denne omgang med omfattende innsprøyting av kapital trykket ut av tynne luften, hvis effekt vil bli betydelig høyere inflasjon, et stadig høyere rentenivå og en økning av det underliggende problemet som utløste bank-kollapsen som fant sted i forrige uke.

I Norge har flere såkalte «eksperter» kommet ut og fortalt at norske banker er bunnsolide. De lyger like mye som Biden og Yellen. Dere må under ingen omstendigheter stole på noen av dem, spesielt om de fremstår som «eksperter», er politikere, byråkrater, bankansatte eller representanter for Norges Bank. De er enten totalt uvitende om hva som skjer i verden nå, eller de er forpliktet til å roe dere ned, hindre panikk og stoppe dere fra å beskytte dere selv. Over 12 millioner satte mRNA-vaksinedoser, som i realiteten er biologiske våpen, er 12 millioner bevis for at dere har blitt og fortsatt vil bli løyet til over en lav sko.

Tid for handling

De som ikke tar advarslene fra USA på alvor og umiddelbart handler, utsetter seg selv for en stadig høyere risiko for å gå på store tap. Mange kan miste alt de eier og ikke så rent få også sin frihet og i ytterste konsekvens sine liv.
Jeg er ingen ekspert på noen ting som helst, så jeg kan ikke gi noen råd om hva folk bør gjøre for å sikre seg. Det jeg kan gjøre er å fortelle hva jeg selv gjør for å sikre meg og mine. Jeg har delt dette ved flere tidligere anledninger, men med mange nye lesere og kollapsene som fant sted i forrige uke, så tillat meg en repetisjon:

Det er derfor jeg nå bryter min planlagte skrivepause, for å advare og kanskje få sparket noen få ut av sofaen og til handling, for det kan være avgjørende viktig, kanskje ikke for de neste få uker eller måneder, det vet ingen, men vil garantert bli det på et eller annet tidspunkt. Da sier det seg selv at det er bedre å være fem år for tidlig enn ett minutt for sen.

Viktig 1

Hvis man ikke er en dyktig og erfaren bonde som allerede forsyner sin familie med alt de trenger av mat og drikke gjennom hele året, noe over 99,8% av befolkningen ikke er, så må matsikkerhet stå øverst på listen. Jeg er selv blant de mange, så jeg har bygget opp et lager av basis mat med lang holdbarhet, nok for to for 5 år. Grunnmuren i dette lageret er ris, pasta, mel, linser og bønner, alt tørket, vakuumpakket og lagret i rotte-sikre beholdere, 60 kilo per hode per år. Dette har kostet i underkant av 5,000 kroner, og er den billigste forsikringen jeg noen gang har kjøpt.

I tillegg består lageret av alt fra krydder, tørkede grønnsaker og frukt, gjær, hermetikk, honning, eddik, toalett-artikler, vaskemidler, vannfiltre, såfrø, gjødsel, redskaper, batterier, klær, sko og mange andre ting jeg har kjøpt billig og som vi uansett vil trenge fremover.

Hele lageret er i tillegg til å være mat og utstyr, også penger, byttemidler, som nå er skjermet mot inflasjon og som vil beholde og sannsynligvis øke sin kjøpekraft i mange år fremover.

Om jeg bare skulle satset på 3 vareslag, så ville jeg gått for ris, hele organiske GMO-frie hvetekorn (wheat berries) og sekker med linser og bønner. Disse i kombinasjon vil dekke over 90% av hva vi hver dag trenger av energi, vitaminer og mineraler. De to sistnevnte er i tillegg såkorn.

Man kan selvfølgelig gå veldig mye lenger enn det jeg har gjort; våpen, ammunisjon, vakthunder, diesel-tanker, aggregater, solcelleanlegg, vindturbiner, ved, kull og gudene vet hva, men det har ikke jeg gjort.

Det jeg har gjort i tillegg er å gi meg selv en læretid på 5 år som matprodusent, dels for noe høyere selvforsyningsgrad, men mest fordi jeg er totalt blank på dette området og helt avhengig av mat andre produserer og kontrollerer. Det er en situasjon jeg ikke liker, men som jeg enkelt kan gjøre noe med.

Viktig 2

Det nest viktigste for meg har vært å sikre oss nok kjøpekraft for resten av livet. Min pensjon er allerede liten og vil kollapse sammen med den norske kronen. NOK har mot CNY falt fra 140 i 2006 til 65 nå og vil om relativt kort tid nå null. Min kone har ingen pensjon, Kina ingen NAV, så sparing er et tema alle bør ta på ytterste alvor i Kina, men kanskje enda viktigere i Norge hvor så mange og stadig flere er og vil bli avhengige av en Stat og et bankvesen som vil kollapse sammen med den norske kronen og det monetære systemet.

Det er ikke nok å sikre kjøpekraften, den må også være tilgjengelig. Så spør deg selv; i hvor mange dager kan internettet (bankkort, vips etc.) og minibanker være nede før du får problemer? 5, 50 eller 500? Dette var et av mange spørsmål jeg stilte meg selv i årene før jeg i september 2018 tok følgende grep, 1) begynne å bygge et lager av mat og utstyr, 2) 100,000 i kontanter (CNY, NOK, BTK, USD), 3) 100,000 i Bitcoin og Ethereum og 4) alt annet i fysisk gull og sølv til dags dato.

Denne kombinasjonen har gitt meg fysisk kontroll på det meste av sparing, har beskyttet oss mot inflasjon og har selv med 30% inflasjon i perioden, styrket pengenes opprinnelige kjøpekraft med over 70%. Det er vanvittig mye bedre enn et Oslo Børs indeks fond ville gjort i samme periode. Og mer, banken og internettet kan nå stenges i flere år før vi får problemer.

Prisene i tabellen inkluderer retail-påslaget på gull og sølv, men ikke dividende, skatter og omkostninger knyttet til aksjer og krypto. SSB, som i skrivende øyeblikk har tekniske problemer, antyder en inflasjon på rundt 15% i perioden som her dekkes. De lyver, så jeg bruker 30%. Likevel, gull og sølv har mer enn innfridd mine forventninger, og vi er kun tre år inn i en +/- 15 år lang høyrisiko-periode.

Viktig 3-10+

Det er ikke bare det monetære systemet og matforsyningssystemet vi i størst mulig grad bør komme oss ut av, det samme gjelder helsesystemet, undervisningssystemet og alle andre «systemer» kontrollert av andre enn oss selv.

Helsevesenet, med FHI i spissen, fortsetter å promotere mRNA-vaksinene som «trygge og effektive», til tross for flere tusen døde og mange titalls tusen skadet for livet. Heldigvis, kun 0,12% av de 12,019,028 vaksine-dosene som er satt frem til 8 mars 2023, er satt i 2023. Det kan tyde på at mange flere har våknet til denne ufattelige tragedien, men altså ikke norske helsetopper som snart vil føre disse vaksinene opp på listen over obligatoriske vaksiner for barn.

Jeg kan forstå at mange lot seg lure for to år siden, men de helseansatte som fremdeles setter dette biologiske våpenet i armene på folk, er like farlige som giften er i seg selv. Og vi er like farlige for oss selv om vi fortsetter å stole på dem og på alle andre «eksperter». Vi må selv bli våre fremste «eksperter» og ta det fulle og hele ansvaret for oss selv og våre nærmeste. Det er den eneste farbare veien vi har.

Som lyn fra klar himmel

Bank-kollapsene i USA kom ikke som noen stor overraskelse. Det som overrasket var at Silicon Valley Bank kunne går fra å være nylig revidert og godkjent, anbefalt av 26 av 27 aksje-analytikere og varmt anbefalt av Bloomberg, til fullstendig kollaps på 48 korte timer. Kan noe liknende skje i Norge?

Nei, sier «ekspertene» til Dagens Næringsliv, norske banker er mye bedre regulert enn amerikanske banker, men de unngår å nevne hva Hans Eirik Olav har fortalt oss og dem, at Nordea sitter på rundt 40 milliarder EURO i eiendeler, men er samtidig eksponert for over 6,000 milliarder EURO i det høyst spekulative derivat-markedet.

Hvor mange innskytere må oppdage at Nordea i realiteten er på kanten av konkurs, før banken faktisk ER konkurs? 5%? 25%? Og hvor lang tid vil det ta? 48 timer eller kanskje bare 12? Hva med DNB og resten av det norske fiat-vesenet?

Vi kan i dag kjøpe så mye gull, sølv, krypto og mat vi bare vil, men hva kan skje om tilstrekkelig mange tømmer sine bankkonti og gjør nettopp det? Hvor fort kan en bank ta ned sin web-side for «vedlikehold» og effektivt stoppe disse mulighetene? Hva vil skje når nær 5 millioner bankinnskytere vil ut av den samme døren, plutselig og samtidig?

Avslutning

Finansmarkedene har nylig åpnet i USA (skrevet midt i denne uken her) – og det er fremdeles stor uro over hele linjen. På kort tid har gull, sølv og Bitcoin i norske kroner øket med henholdsvis 2,9%, 3,2% og 2,9%, mens «ekspertene» på Oslo Børs så langt på dagen må tygge i seg et fall på mellom 3-4%. Den norske kronen fortsetter også å falle. Og til slutt fikk vi med oss at EU sin sentralbank øker renten med 0,5%.

Kunsten er selvfølgelig å rolig og avslappet forlate fiat-festen før alle andre. Vanskeligere er det ikke.

Stay strong, stay smart, look for the truth.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Jeg tror at Voilaas er litt vel negativ her. Det er vanskelig å se at den norske kronen kan kollapse til null så lenge som Norge sitter på store olje- og energiressurser, med mindre Norge blir involvert i en krig. Dersom det blir krig, så kan selvsagt alt skje, men så lenge som Norge står utenfor krigen, så burde Norge være et av de landene som klarer seg best i den kommende krisen.

  Ellers er det interessant at den norske kronen har falt så kraftig. Jeg leste uttalelser fra en del norske økonomi-eksperter, men ingen har noen god forklaring på det norske kronefallet. Jeg har en mistanke om at det foregår ting bak kulissene her, som vi ikke blir fortalt.

  Svar
  • x:
   «Ellers er det interessant at den norske kronen har falt så kraftig.»

   Hvis den norske kronen har slått og falt seg, bør vi jo blåse på den. – Som en liten pike blåser på dukken sin som har falt og slått seg.
   En valuta som settes opp eller senkes i verdi er ikke noe annet enn som når et Pokemon-kort senkes eller settes opp i verdi.
   Det er noen som kjøper og selger i markedet for å manipulere.
   Er man slu nok og har mange hundre års erfaring, og har med barn/ infantile å gjøre, så kan man lett manipulere slike ‘verdi’- markeder.

   Svar
 • Å bygge opp et lager av matvarer er vel og bra, men det beste er selvsagt om man kan dyrke sin egen mat. Dette er ikke så vanskelig som man skulle tro. Poteter inneholder mange gode næringsstoffer og er lette å dyrke, og kan dyrkes nesten hvor som helst, på terasser eller i vinduskarmer. Også kålrot er næringsrikt og lett å dyrke. I krisetider vil vi gå tilbake til kostholdet under krigen. Under krigen levde folk på sild og poteter, kålrot og tran. Mange hadde kaniner og ”villagris” var et kjent begrep under krigen. Her i Norge var det de færreste som faktisk sultet, og fordelen med kostholdet under krigen var jo også at det var meget sunt. Både hjerte/karsykdommer og diabetes falt med ca 40% under krigen.
  Jeg vil anbefale folk å lese seg opp på hvordan nordmenn overlevde under krigen. ”Mor Norges Matbok” kan være en god begynnelse.
  https://www.datsja.no/blogg/2020/2/4/n8owhddp4ryw6rphguetrc69hne9et

  Svar
 • Wasan Totland
  17 mars 2023 13:16

  Kan for eksempel DNB flytte over gjeld til Sbanken og konke den nå eller venter de til senere?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Seymour Hersh sin avsløring må avledes.

Hvis USA avsløres som ansvarlig revner Nato.

Forrige innlegg

Prof. Michael Hudson:

Hvorfor det amerikanske banksystemet går i oppløsning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.