POSTED IN Diplomati, Virkelighetsforståelse

Vestlige ledere forstår bare maktens språk.

En kan ikke forhandle med rovdyr

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Paul Craig Roberts har i utallige artikler, mange av dem offentliggjort her på Derimot.no klaget over at den russiske ledelsen ikke forstår hva de står overfor i vest. Han har etterlyst en mer hardhendt holdning og langt mer offensive og kontante svar fra russisk side overfor provokasjoner til Nato- og USA-ledelsen.

Jeg har tildels vært enig med han i akkurat disse vurderingene. Han har tidligere arbeidet i USAs regjering og vært medredaktør i Wall Street Journal. Han kjenner systemet fra innsiden og vet gjennom egen erfaring hvilke holdninger som rår der i gården.

Jeg har også forstått den russiske forsiktigheten. Den russiske befolkningen har mer enn noen andre fått føle på kroppen hva krig er og det preger dem på alle måter. De vil forhindre en krig – ikke minst atomkrig – for enhver pris. En atomkrig betyr slutten på vår kjente verden.

Men det er kjeltringer de står overfor i Vesten, både lederne i USA og EU. Det er folk som i 500 år har fått mye av sin velstand ved å plyndre andre mennesker og områder over hele verden, også i sine egne land. De kjenner bare et språk og det er maktens – det er bare makt de respekterer. Det er maktens språk de kan til fingerspissene og som de har utviklet et finurlig diplomati i forhold til.

John Robert Bolton er en amerikansk politiker og diplomat. Han tjenestegjorde som USAs ambassadør til FN fra august 2005 til desember 2006. Fra 9. april 2018 til 10. september 2019 var han USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i Donald Trumps regjering. Wikipedia

De siste årene har de ikke trengt å bruke diplomati, bare rein makt gjennom trusler om krig og sanksjoner. Verdens eneste supermakt, USA, etter at Sovjetunionen brøt sammen, trengte ikke diplomati. Deres fremste diplomater, de med virkelige diplomatiske ferdigheter, hadde blitt overflødige. Vi fikk typer som John Bolton som bare hadde et verktøy i kassen sin: bombing, som en dårlig erstatning.

Jeg har syntes som Paul Craig at den russiske holdningen har vært litt naiv overfor vestlige ledere, men nå merker jeg at det endrer seg. Både gjennom intervjuer jeg ser og gjennom uttalelser fra russiske ledere og fra vanlige russere merker jeg at nå er det slutt på forsøkene på et vennskapelig eller et rasjonelt forhold til vestlige ledere. Det er bra.

Det blir ingen forståelse eller avtaler hvis en ikke snakker det samme språket. I vest kjenner en i dag bare knyttneve-språket. Crocus-massakren var spikeren i kisten til diplomatisk språk mellom vesten og Russland. Russland har forhåpentligvis endelig lært. En kan ikke forhandle med et rovdyr. De må fanges og klippes klørne av.

Knut Lindtner
Redaktør

Washington har nå krysset en skjebnesvanger rød linje med Crocus-angrepet.

Av Paul Craig Roberts og Gilbert Doctorow.

Gilbert Doctorow bekrefter nå med sin analyse min forutsigelse om at Putins toleranse for provokasjoner nå får Ukraina-konflikten til å komme helt ut av kontroll.

Doctorow er en forsiktig analytiker som aldri overdriver en situasjon. I dette intervjuet sier han at uttalelsen til Russias Federal Security Bureau (FSB) antyder  at regjeringene i USA og Storbritannia er implisert i Crocus-angrepet og at dette må ha vært kjent av Putin.

Det blander både USA og Storbritannia inn i Crocus-angrepet, og det har bragt oss til et farenivå som kan ligne Cuba-krisen. Doctorow rapporterer at russisk fjernsyn har gjennomgått en massiv forandring som følge av Crocus-angrepet. 

Kommentatorene vil ikke lenger akseptere Putins manglende svar om angrepet på russisk fjernsyn. Han snakker plutselig svært voldelig om å ødelegge Kharkov og Kiev, og få en så rask slutt på konflikten som mulig, en konflikt som han mener har vart altfor lenge.

Det ser nå ut som om den skjebnesvangre røde linjen nå er krysset.

Oversatt av redaksjonen

Intervjuet med Doctorow kan sees under.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 april 2024 9:19

  Amerikanarane er vane med å få viljen sin. I tillegg er dei so høge på seg sjølve at dei er ute av stand til å halda kjeft om sine eigne terrorhandlingar.

  Biden plapra på førehand om NordStream-sabotasjen.

  Nuland plapra på førehand om Crocus-terroren i Moskva 22. mars. («assymetric warfare/nasty surprises»)

  https://meaninginhistory.substack.com/p/nasty-surprises

  Di dårlegare det går for Vesten med normal krigføring, di meir kjem USA/NATO til å bruka terror. Det set Russland i ei vanskeleg stilling.

  Svar
 • WION er veldig dyktige folk. Hvis de avslører Norges aktive deltagelse i Nordstream og dermed skjemmer ut Regjeringen, Forsvaret og NRK, kunne det få folket til å tvile på disse statlige institusjonene og hvorvidt de er der for oss? Kanskje.
  2024 skal visst være et avsløringenes år. Kongehusene burde vært felt for LENGE siden; inderlig pinlig hvor mange som fortsatt dyrker familier som har vist så tydelig hvem de er for den som har øyne til å se. Jimmy Saville vet vi om og hans vennskap med Charles, broren Andrew og Epstein, sønnen Harry og Didi, Mette-Maris Epstein-besøk, og den norske politikeren som mottok et stort lån fra Epstein, en mann jeg aldri kan tenke meg ga noe uten å få noe tilbake. For klatrere å kunne stige i gradene kreves en generelt slett moral og gjerne også unevnelige fritidssysler de kan utpresses for. Å få disse sakene fram i lyset vil være den mest effektive måten å bli kvitt mange som fortjener forakt, vemmelse og ingen beundring. At de snyter i storting og regjering er visst greit nok for de fleste, skjer hele tiden, og de blir sittende, hevet over loven, så hvorfor ikke fortsette?; noe hardere lut må til, noe som tar folkets tro på styresmaktene fullstendig fra dem. Involvering i lyssky greier i Ukraina f.eks. hvor DUMBS er funnet, biovåpenlaboratorier, organhandel, salg av barn til pedofile, jo mer gørr desto bedre; det er der, det vet vi, så få det på bordet! Så lenge man er for feig til å se sannheten i øynene er man selv en stor del av problemet at ingenting forandres.

  Svar
  • Noe som kunne få fortgang i avsløringer som får regjeringer og institusjoner og firma til å falle så er det de som kvitrer under press eller i dumhet plaprer for å skryte og tror de er uangripelige. Trudeau, Rutte, the Clintons, Adam Schiff, Alan Dershowitz og andre i rettsvesen, presstitutes og celebrities og mange flere mistenkes for langt verre ting enn svindel og underslag som er ganske åpenbare former for maktmisbruk, noe alle vet som er litt tilstede. Noe mye verre ville gjøre susen. Noen tror det kommer ganske snart, som Clif High; han foreslår juni-juli. Håper han har rett. Filmer som «Sound of Freedom» er spill for manesjen og «hopium», å ta noen småfisk som Epstein og Weinstein er for dårlig.
   Hvis Kate Middleton enten aner at «The Firm» er et synkende skip og det er best å ikke være involvert eller har sett at «They are not human», som forgjenger Diana sa, og er tatt av dage; begge deler er ikke usannsynlig. Hvis hun er i live og i trygge omgivelser kan hun fortelle litt av hvert, og det samme kan Harry, som nok vet at moren ble drept. Men nå er han jo selv en av dem og omgås Diddy og denslags, så hans motivasjon er en mildere dom, og forøvrig har han nå grunn til å frykte svikefulle og slu, men heldigvis ikke så smarte Meghan, men verre: sin egen slekt. Han kunne jo plutselig og beleilig dø av turbokreft, det er jo på moten blant de kongelige nå, selv Camilla, stakkars, så vi må føle med den belastede familien nå; rykter om noe mystisk er russiske konspirasjoner, sier nrk. Gå hjem og vogg.

   Svar
 • wasan Totland
  1 april 2024 16:39

  En kan ikke forhandle med et rovdyr. De må fanges og klippes klørne av.
  Skulle ønske du/dere hadde innsett det samme vedrørende Gaza konflikten.
  Man gir ikke etter ovenfor islam.

  Svar
 • For de som er interessert i Ukraina- Russland krigen, så er dette en fin innføring/informasjon, synes jeg.
  Det er jo en to timers samtale med Diesen, men samtalen ( på norsk) gir god informasjon om denne ‘spesialopperasjonen’, – som ble til krig da Nato/vesten pumpet våpen for milliarder inn i Ukraina.

  Nyttig og ærlig informasjon, også om lovnaden fra Zelenskyj om å gjøre Donbas nøytral, da han ble valgt til president . – Men som han så gikk bort fra etter press fra USA/England. ( Som selvfølgelig ville krig. ) I motsetning til hva vi leser om konflikten i norsk media.

  https://www.youtube.com/watch?v=5dYfd4cBrV8

  Svar
 • ‘ Om NATO trekker seg tilbake, Vil Russland gjøre det samme.’

  Nok en informativ, og kortere ca. 1/2 time, samtale (på norsk) mellom Wolfgang Wee og samme professor i statsvitenskap Glenn Diesen.
  https://www.youtube.com/watch?v=TijGM81It94

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge underlegges nå USA fullstendig.

Norge blir USAs bonde på det globale, militære sjakkbrettet.

Forrige innlegg

Jødisk partisansang:

Men fra en helt annen virkelighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.