POSTED IN Imperialismen, USA

Dr. Lars Bern:

Våre politikere lar USA fullstendig hensynsløst plyndre Europa

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv

Er Sveriges og Europas politikere dumme eller korrupte? Eller begge deler? Det er et godt spørsmål, mener Swebbtvs politiske kommentator Lars Bern. Og krigen i Ukraina har gjort saken mer aktuell enn kanskje noen gang. Den har kuttet båndene mellom Europa og Russland. Ikke mer billig russisk energi. USA, derimot, vinner mye på konflikten.

– Vi er en del av det amerikanske imperiet. De fullstendig hensynsløst plyndrer Europa. Og våre idiotiske politikere går for dette, sier Lars Bern. Europas velstand er basert på russisk energi. Til og med EU har erkjent det. Men på grunn av krigen i Ukraina er det over. I stedet får vi mye dyrere flytende gass fra USA.

– Faktum er at hvis man ser nøkternt på det, er det landet som tjener mest på denne krigen USA fordi de selger mer gass og til høyere priser. Og fordi de selger flere våpen, sa en høytstående EU-tjenestemann til Politico i november i fjor. Samtidig flytter europeiske industrier til USA. Europa avindustrialiseres. USAs BNP har økt mer enn ventet, og så sent som i dag falt amerikansk inflasjon allerede til 6,5 prosent, det laveste nivået på over ett år.

Så hvordan har det seg at Europas herskere ofrer sine egne folk og land, for at USAs interesser skal knuse Russland? Det er slik USA alltid gjør det, sier Lars Bern. Tross alt er amerikansk utenrikspolitikk alltid styrt av deres økonomiske interesser. Det sier seg selv at det var både økonomisk og strategisk urovekkende for dem, at Europa kjøpte billig gass fra Russland.

De bestemte seg for å sette en stopper for det. Målet er tross alt å vri på armen til europeerne og få dem til å kjøpe den amerikanske gassen til skyhøye priser i stedet. Vi er en del av det amerikanske imperiet. De plyndrer Europa, og våre idioter av noen politikere går for dette.

De deltar til og med i det. Vi vil nå utdype samarbeidet med USA, til tross for dette. Det er forferdelig. Og man kan lure på om våre politikere er dumme eller korrupte, om at noen betaler dem for å oppføre seg slik og akseptere dette? Jeg tror det er fordi de er dumme.


Fra Swebbtv, publisert 12 februar 2023. Lars Bern er doktor i teknologi, ingeniør, forfatter og debattant.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Lars Bern: Våra politiker är idioter – ”USA suger ut Europa fullständigt hänsynslöst”

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Allerede i 2014 burde europeiske politikere/ledere satt ned foten.
  Man så tydelig den gang at usa voldtok ukraina. Men inget europeisk land, og ingen europeisk politiker brydde seg det minste om korrupte nazistiske Ukraina.
  Så hva ligger da bak denne voldsomme støtten oppunder Usa’s (nato’s store hersker) krig mot Russland utkjempet (og tapt) i Ukraina?
  Selvfølgelig er det fordi de samme menneskene står bak både de i Usa’s politikk og Europeisk politikk. De samme pengesterke og ikke minst pengekåte menneskene som ikke bare gjerne, men faktisk helst! Går over lik for å oppnå sin våte drøm. Gjenskape verden i sitt bilde! Kontrollere verden som sitt eget diktatur. Og disse menneskene har ingen av oss valgt. De har selv tatt seg en plass de selv har valgt og også har hatt økonomisk mulighet til å skape. Nå er alle våre ponitikere (og monarker) deres nikkedukker. Skremt eller betalt til full lydighet. Var det ikke kun 500 millioner mennesker de syntes vi burde sette som ett tak?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 februar 2023 9:22

  Norske ministrar og mediehus snakkar om å vinna krigen i Ukraina, same kva denne tvangstanken kostar av liv og pengar.

  Å snakka med Russland om nøytralitet og demilitarisering var utenkjeleg for Nato. Nato skal utvidast uansett. Heller daud enn diplomatisk. Hadde det berre vore sine eigne liv dei spela seg med.

  Les Vardøger 40 23! Folket i Ukraina var i mange år lite interesserte i Nato. No får dei smertefullt oppleva kva det kostar å verta omfamna av Nato.

  Svar
  • » same kva denne tvangstanken kostar av liv og pengar.»

   Eller riktigere: koster av liv og ARBEIDSKREFTER.
   Penger har ingen egenverdi for en nasjon . De KAN skape reel verdi når de sendes rundt og setter i gang positiv aktivitet.
   Sendes penger rundt og skaper destruktiv aktivitet har penger en NEGATIV verdi.

   Svar
 • « Jeg tror det er fordi de er dumme»

  Jeg tror ikke at de er dumme, og det tror ikke Lars Bern heller. Politikerne er korrupte.

  Svar
 • Ja, Og det kan lett føre til nedlegging av folk, fe og land – som vi så tydelig ser går for seg idag. Norge er på hell, bokstavelig talt.

  Husk, å ikke gi noe samtykke, vaksiner eller annet; så tar vi det derifra. På tide å melde seg inn i NEI til EØS/EU…

  Svar
 • Northern Light.
  14 februar 2023 14:12

  Ryssland: ”Biden och hans medbrottslingar måste hållas ansvariga”.

  DET NYA KALLA KRIGET.

  Av Isac Boman.
  Statsdumans talman Vjatjeslav Volodin är övertygad om att USA:s president beordrade attentatet.
  Efter avslöjandet om att USA och Norge under täckmantel gemensamt ska ha sprängt Nord Stream, kräver nu ryska makthavare att en internationell utredning genomförs. Statsdumans talman Vjatjeslav Volodin vill dessutom att de skyldiga till ”terroristattacken” ersätter de drabbade länderna ekonomiskt.

  ”Den publicerade faktan ska ligga till grund för en internationell utredning. Biden och hans medbrottslingar bör hållas ansvariga, samt betala skadestånd till de länder som drabbats av terrorattacken”, skriver han på Telegram.

  Vita huset har avfärdat rapporten om att det var USA och deras Nato-allierade Norge som låg bakom attentatet, och hävdar att anklagelserna är ”fullständig fiktion”.

  Många anser dock att uppgifterna med det detaljerade händelseförloppet är mycket trovärdigt. Ryssland som redan tidigare anklagat USA för sabotaget menar att det nu är hög tid för amerikanska makthavare att svara på frågor om sin inblandning.

  Det ryska utrikesministeriet kräver efter avslöjandet också en omfattande utredning och Kremls pressekreterare Dmitrij Peskov menar att de skyldiga måste ställas till svars för sitt agerande.

  – Det är omöjligt att lämna detta utan att hitta förövarna och straffa dem, säger han och kallar sabotaget av gasledningarna för ”en attack på kritisk infrastruktur som saknar motstycke”.

  Sedan tidigare har Ryssland hänvisat till icke redovisade fynd som tyder på ”anglosaxisk inblandning” i attackerna, och enligt Peskov finns det en ”tydlig överlappning” mellan Seymour Hershs avslöjanden och den data som Ryssland själva kommit över.

  Peskov hävdar vidare att det i tysthet pågår försök att stoppa seriösa och omfattande utredningar av händelserna vid Nord Stream, och att resultaten från de mindre undersökningar som genomförts ännu inte har producerat ”några konkreta resultat”. Om någon gjort en sådan sak en gång kan de göra det var som helst i världen en andra gång. Det finns inte så många länder i världen som kan utföra ett sådant sabotage, varnar Peskov vidare.

  Fra nya Dagbladet, publicerad 10 februari 2023. Skrevet av Isac Boman.
  Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Ryssland: ”Biden och hans medbrottslingar måste hållas ansvariga”.

  Kommentar:
  Det er fremdeles stille i norsk hovedstrømpresse om Nord Stream rapporten, og Russlands svar på den. Det burde det ikke være, for det er svært alvorlig når det russiske utenriksdepartementets talsperson har nevnt Norge, og nå sier Statsdumaens talsmann:
  «Enligt Peskov finns det en ”tydlig överlappning” mellan Seymour Hershs avslöjanden och den data som Ryssland själva kommit över».
  Det var derfor det russiske utenriksdepartementets talsperson sa at: «Det var ingenting i Seymor Hersh rapport som var overraskende for oss».
  Peskov sier også:»Biden och hans medbrottslingar bör hållas ansvariga, samt betala skadestånd till de länder som drabbats av terrorattacken”.
  Hvis Norge er delaktig, kan Norge kan risikere å sitte på tiltalebenken i den internasjonale straffedomstolen, og blir Norge kjent skyldig, vil det norske folk betale for ødeleggelsene. For det blir folket som må betale, ikke de eventuelt skyldige i forsvaret og politikerne som godkjente det.

  Russland og Tyskland har sagt at sprengningen er en krigshandling, og kan svare militært på det. Da blir det også det norske folk som får betale, for det kanskje bare et par hundre personer som tjener USA, les Wall Street, og ikke Norge, har gjort.

  Svar
 • Northern Light.
  14 februar 2023 16:46

  Stoltenberg innrømmer at Kiev-regimet taper krigen.

  Av Drago Bosnic.
  Del 1. Etter et år med uopphørlig propaganda om Kiev-regimets antatte militære suksesser, ser det ut til at NATO-ledelsen har begynt å akseptere virkeligheten, og til slutt formidler den til offentligheten. Den 13 februar holdt den aggressive USA-ledede alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg en orientering, og advarte om at det politiske Vesten nå i hovedsak er i et våpenkappløp med Russland, med oppgaven å skaffe så mye utstyr og ammunisjon som mulig for å forsyne Neo-Nazi-styrkene. Han uttalte videre at et «logistikkløp» også var i gang, der Russland «for øyeblikket har overtaket». Stoltenberg mener Russland allerede startet sin neste storstilte offensiv.

  «Krigen i Ukraina forbruker en enorm mengde ammunisjon og tømmer allierte lagre. Den nåværende hastigheten på Ukrainas ammunisjonsforbruk er mange ganger høyere enn vår produksjon. Dette setter vår forsvarsindustri under press, sa han. «Det er tydelig at vi er i et logistikk-kappløp. Nøkkelkapasiteter som ammunisjon, drivstoff og reservedeler, må nå Ukraina før Russland kan ta initiativet på slagmarken. Hvis Putin vinner i Ukraina, blir budskapet til ham og andre autoritære regimer at maktbruk belønnes. Det ville gjøre verden farligere og oss alle mer sårbare».

  Innrømmelsen om at den krigførende alliansen, den største i verden, bruker omtrent 1,2 billioner dollar i året, og produserer mindre enn Russland med et militærbudsjett som er nesten 20 ganger mindre, kan virke sjokkerende for mange, men er neppe overraskende for de fleste militæreksperter. NATO har flagget ut produksjon av ammunisjon i årevis, med mye av forsyningskjeden avhengig av andre land, inkludert Kina, som nå også er et mål under den aggressive alliansens nye doktrine. Og mens Stoltenberg ba NATOs medlemsland om å øke produksjonen, kan dette vise seg å være problematisk, ettersom produksjonsnivået i vestlige land har falt dramatisk ettersom lønnskostnadene har økt de siste tiårene.

  Når det gjelder Stoltenbergs påstand om at hvis Russland vinner vil dette på en eller annen måte være «farlig for verden», siden det ville vise at «maktbruk belønnes», så bør det politiske Vesten tie, ettersom det USA-ledede NATO har drevet en omfattende aggresjon mot verden siden starten. Den krigførende alliansens mektigste medlemmer har alle en historie med brutal kolonialisme, og har ført kriger på alle kontinenter mens de forsøker å bevare sine koloniimperier. Og frem til i dag har det overlevd ved en rekke nye medlemmer, inkludert Kiev-regimet, som «utøser blod for et NATO-oppdrag», også ifølge den nynazistiske juntaens egen innrømmelser.

  Stoltenberg beklaget at «NATO har en utfordring», og uttalte: «Ja, vi har et problem men vi har en strategi for å takle det». Han innrømmet også at til tross for det politiske Vestens titalls milliarder i våpen, ammunisjon og andre forsyninger, er Kiev-regimets logistikkspørsmål «akutte», ettersom det fortsatt er fullstendig overkjørt av Russland, med noen estimater som går så langt som 10:1 i Moskvas favør. Den nynazistiske juntaen anslås å bruke mer enn 5000 artillerigranater hver dag, mens det russiske militæret skyter opptil 6 ganger mer. Nok en gang bør det bemerkes at dette er ganske annerledes enn i fjor da hovedstrømmedia-propagandamaskinen presenterte Russland som angivelig tapende for Kiev-regimets styrker.

  NATO-sjefen sa også at «det Russland mangler i kvalitet, prøver de å kompensere i kvantitet». Slike uttalelser er absolutt latterlige for alle som er kjent med situasjonen på bakken. Med de siste rapportene om ofrene på begge sider som viser at Kiev-regimet lider mye større tap enn Russland, er det helt klart hvilken side som mangler kvalitet og prøver å kompensere for dette i kvantitet. Stoltenberg innrømmet også at NATO nå står overfor et alvorlig problem, ettersom nåværende ventetider for ammunisjon av stort kaliber har vokst fra 12 til 28 måneder. Dette forårsaker logistikkproblemer ikke bare for den nynazistiske juntaen, men også for NATO-medlemmene selv.

  Svar
 • Northern Light.
  14 februar 2023 16:47

  Del 2. Med slike spørsmål som berører det politiske Vesten, er utsiktene til Kiev-regimet ganske dystre. Zelenskys nylige «jagerfly-turné» endte med flere løfter om våpenleveranser, men ikke mye mer, ettersom store NATO-medlemmer nå prøver å «kaste den varme poteten» til hverandre. Stoltenbergs påstand om at Russlands storstilte offensiv allerede har startet er tvilsom, for de fleste militæreksperter forventer at den vil starte snart, noe som helt sikkert vil forverre den nynazistiske juntaens allerede prekære posisjon ytterligere. Imidlertid har de bare seg selv å skylde på, ettersom Moskva har forsøkt å finne en fredelig løsning på den ukrainske konflikten i omtrent et tiår. Det politiske Vesten innrømmer nå at forhandlingene med Russland, kun var et forsøk på å vinne tid mens de forberedte Kiev-regimet på krig. Det ser ut til at de burde ha forberedt seg mye bedre.

  Fra Global Research, publisert 14 februar 2023. Skrevet av Drago Bosnic.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Stoltenberg Admits Kiev Regime Is Losing.

  Svar
 • «– Vi er en del av det amerikanske imperiet. De fullstendig hensynsløst plyndrer Europa. Og våre idiotiske politikere går for dette..»

  Og ikke bare Europa.

  ‘Kraftig økning i gassprisene i Pakistan.
  Vanlige pakistanere vil trolig få det enda tøffere etter at regjeringen måtte øke avgiftene på naturgass etter krav fra IMF.
  Det internasjonale pengefondet (IMF) har satt økte skatter og avgifter som krav for å gi nye kriselån til Pakistan.
  Formålet er å få orden på statsfinansene. Men tiltakene kan både gjøre situasjonen vanskeligere for fattige pakistanere, og føre til høyere inflasjon.
  Avgiftene på naturgass ble tirsdag økt med mellom 16 og 112 prosent både for næringslivet og vanlige forbrukere.’
  nrk.no/nyheter/pakistan-1.11268763

  Så blir det ‘inflasjon’, – som kan begrunne høyere rente på lån tatt opp i amerikanske dollar. 😉
  Disse bakmennene vet hvordan de skal få nasjon etter nasjon til å betale det amerikanske underskuddet på statsbudsjettet. – Og kriging w.w.
  Så tilbyr de enda mer lån, for å betale rentene på lånet.

  ‘Styrer du det økonomiske systemet, kontrollere du alt.
  Dette er selve essensen av finansnæringen.
  For å gjør oss alle, enten vi er nasjoner eller enkeltpersoner, til slaver av gjeld.»
  «Målet er ikke å kontroll krigen, det er å kontrollere gjelden konflikten produserer. Den reelle verdien av en konflikt, den sanne verdien, er i gjelden som det skaper. ‘
  youtube.com/watch?v=ZqEIHotbxxU

  ‘ Alt som disse statene tjener på bomull, peanøtter, osv, brukes umiddelbart som rentebetalinger til bankene i New York, London, Frankfurt og Zürich. Denne gjelden er som et kvelertak rundt halsen på disse statene.’
  midtifleisen.wordpress.com/2017/09/16/vi-lever-i-et-diktatur-under-oligarkiene-til-den-globaliserte-finanskapitalen/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Avgiftsreduksjonen for elbil

Tyskland viser det også:
Uten kraftig statsstøtte ikke elbilsalg

Forrige innlegg

Saksøker regjeringen i Japan for svindelen med Covid-vaksinene.

Sjansene for covid er fire ganger større hvis du er vaksinert.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.