POSTED IN Krig-fred

USA viser sine hensikter:

Nytt krigsskip opp til russiske fjæresteiner.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som forventet er det ingen tegn til avspenning overfor Russland i den nye USA-administrasjonen. Tvert imot er det den motsatt holdningen vi noterer oss. Det er ikke overraskende, men følger av utnevningen til Joe Bidens regjering m/tilbehør. Og all begeistringen på venstresiden for å bli kvitt Donald Trump får en altså en regjering med en mer aggressiv holdning overfor Russland.

Jeg får jo inntrykk at krig-fred-problematikken er uviktig for svært mange som kaller seg radikale. Det er andre spørsmål som er viktigere enn spørsmålet om krig eller fred, altså spørsmålet om liv eller død. Slik jeg ser det er det krig-fred-spørsmålet som skiller posør-radikale fra de virkelig radikale.

USAs holdning om økende spenning overfor Russland viser seg også i Navalnyj-saken som er en oppkonstruert mediesak uten substans. Hensikten er dobbel, forsterke fiendskapet overfor Russland og avlede oppmerksomhet fra egne indre problemer.

I den forbindelse kan et nytt krigsskip i Svartehavet være en brukbar avledning. Men disse skipene er «sitting ducks» for russiske missiler. I tilfellet militær konflikt er de borte fra havets overflate i løpet av kort tid. I praksis er Svartehavet i dag et russisk innhav og USAs krigsskip fungerer bare som posører.

Knut Lindtner

Den US-amerikanske marine sender tre krigsskip til Svartehavet, Russland anordner missilsystem

US marine aktiviteter i Svartehavet avtok i 2020, NATO håper at de øker i år. 

Av Dave DeCamp

US marine har tre krigsskip som opererer i Svartehavet, en region hvor NATO prøver å øke sin sjømilitære tilstedeværelse. 

USS Porter, en jager med styrbare missiler, seilte inn på torsdag og knyttet seg til to US-amerikanske skip som allerede hadde vært der. USS Donald Cook, en annen jager med styrbare missiler og tankskipet USNS Laramie seilte til Svartehavet på søndag. 

Russland har fulgt de US-amerikanske krigsskipene som opererte nær kystlinjen og har utplassert et mobilt anti-skip system på Krim. Den russiske militærrepresentanten sa at de fulgte USS Donald Cook da den seilte inn i Svartehavet. 

«Hauker» overfor Russland og NATO håper at USA fortsetter med militæraktivitet i Svartehavet dette året. 

Ifølge Stars and Stripes tilbrakte US marine 82 dager i Svartehavet i 2020, 19 dager mindre enn året før.

Mens USA og Russland ble enige om å fornye New START, den uunværlige atomavtale, beholder Bidens regjering en fiendtlig posisjon mot Moskva, og det blir forventet mer miliært samarbeid mellom USA og NATO. 

Oversatt av  Christiane Mößner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • På 1990 tallet hadde USA et viktig prosjekt i Kuwait med på bore hull inn til Irak sin olje. Hensikten med å stjele olje var 2 ting: 1 å provosere Irak til å angripe Kuwait. USA trengte Gulf krigen for å rette opp fadesen i Vietnam og komme tilbake som verdenspoliti. 2 Styre opinionen det greide de heller ikke i Vietnam krigen .
  Det som er trist er at andre regjeringer skal oppnå resultater med lignende provokasjoner f. eks. å invitere masse unge menn fra Asia og Afrika i beste våpenføre alder til raske biler og pene jenter og åpne budsjetter. Dette skaper mange tapere blant urbefolkningen. Det er forskning som viser dette. Og når disse taperne i fortvilelse og håpløshet begår terror har myndighetene nådd sine mål.

  Svar
  • Ragnar Næss
   31 januar 2021 12:22

   «Importere masse våpenføre menn»Hva er dette for noe vrøvl? Alle unge menn er rimelig våpenføre, endog forfatteren av dette skrivet dersom han er en ung mann.

   Svar
  • «På 1990 tallet hadde USA et viktig prosjekt i Kuwait»
   Denne var ny for meg selv om det ikke forundrer det minste, har du noen kilder til dette ? Dersom det er riktig, gir det en god forklaring på en ellers meningsløs krig.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   1 februar 2021 16:49

   «På 1990 tallet hadde USA et viktig prosjekt i Kuwait med på bore hull inn til Irak sin olje»

   Har du noen solide kilder på det?

   Svar
 • Jeg har opplysningene fra Veterans Today. Det der en stund siden jeg leste det. Det er ikke forsiden i dag så da må jeg lete i arkivene. Men jeg mener at opplysningene også kom fra veteraner fra Gulf Krigene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvilken side velger Duterte:

USA eller Kina?

Forrige innlegg

Covid-19 i Sør- og Nord-Dakota. Nord stengte ned. Sør holdt åpent.

Er alle døde i Sør-Dakota nå?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.