POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse, Ytringsfrihet

USA vil opprette et sannhetsministerium.

Lederen er utdannet ekspert på lyging.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nå får vi et «sannhetsministerium» i USA. Sjefen for det er altså utdannet som ekspert på hvordan en skal lyge. Og virksomheten skal dreie seg om løgner, hvordan disse kan benyttes til å fremme USAs regjerings politikk.

I praksis betyr dette at det USAs forrige president Donald Trump kalte «Fake News» – og som han i neste alle store medier ble latterliggjort for – nå skal iverksettes som et statlig tiltak. USAs regjering ansetter nå folk for å spre «Fake News».

Slik endrer verden seg svært fort og alle journalistisk idealer deformeres til grimaser og vrengebilde av seg selv.

Nina Jankowicz - Wikidata
Sjefen for det nye sannhetsministeriet, Nina Jankowicz.


Dette er enda et signal om et system som er i full oppløsning og som slåss mot ryggen mot veggen. Alt en iverksetter blir til dritt og går i oppløsning. Dette minner ikke bare om samfunnet Orwell beskrev i romanen 1984, det er innledningen til det.

Behandlingen av Julian Assange er et av symptomene på et vesten som mister all moralsk autoritet. Det nye «Sannhetsminiteriet» i USA bekrefter egentlig at denne utviklingen faktisk forsterker seg.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden-administrasjonen kommer under ild for å danne DHS ‘desinformasjonsstyre’

Styrets direktør har tidligere gitt råd til den ukrainske regjeringen

av Dave DeCamp

Biden-administrasjonen har kommet under kraftig kritikk for å ha opprettet et «Desinformation Governance Board» som faller inn under Department of Homeland Security.

Styret har blitt omtalt som orwellsk da styret ble dannet for å bekjempe det den amerikanske regjeringen anser for å være «desinformasjon». Ifølge Politico er styret ment å «koordinere bekjempelse av feilinformasjon relatert til USAs interne sikkerhet, spesielt fokusert på irregulær migrasjon og Russland.»

George Orwell beskrev et utopisk samfunn der myndighetene kontrollerte all informasjon. Boka het 1984. Han tenkte nok på Sovjetunionen da han skrev den. Den historiske ironien er at den passer mer og mer på dagens USA

Så langt har ikke Biden-administrasjonen lagt ut mye informasjon om nøyaktig hva styret vil gjøre. På spørsmål om det, ga det hvite hus pressesekretær Jen Psaki ingen detaljer. «Jeg har virkelig ikke gravd i dette nøyaktig, jeg mener, vi støtter selvfølgelig denne innsatsen, men la meg se om jeg kan få mer detaljer,» sa hun.

President Biden utnevnte Nina Jankowicz som leder av styret, som tidligere jobbet som en «desinformasjonsstipendiat» ved Wilson Center og ga råd til det ukrainske utenriksdepartementet som en del av Fulbright Public Policy Fellowship, et program som drives av utenriksdepartementet. Jankowicz hadde også tilsyn med Russland og Hviterussland-programmene ved National Democracy Institute, en amerikansk regjeringsfinansiert NGO.

Jankowiczs utnevnelse kommer ettersom USA eskalerer sin støtte til Ukraina betydelig i kampen mot Russland. En del av Biden-administrasjonens kampanje mot Moskva inkluderer informasjonskrigføring.

Tidligere denne måneden fortalte amerikanske tjenestemenn til NBC News at Biden-administrasjonen har lagt ut informasjon relatert til Russlands krig i Ukraina basert på dårlig etterretning som en del av en informasjonskrig mot Russlands president Vladimir Putin. Som en del av denne innsatsen matet Biden-administrasjonen flere historier til pressen som var basert på påstander som USAs ikke kunne gi bevis for.

Tucker Carlson kommenterer også det nye tiltaket her. Han er ikke nådig:

Linker i originalartikkelen

Forsidebilde: L.M. Slackens: The Yellow Press

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Her har Ole tatt fore seg og forklarer hva løgn og propaganda dreier seg om: https://olehartattordet.blogg.no/en-meget-god-beskrivelse-av-propaganda.html

  Svar
  • Fra lenken din, Sveinung:
   »
   “All propaganda undergraver viktigheten av logikk. Dette er den grunnleggende egenskapen som skiller propaganda fra andre former for kommunikasjon. Avgjørelser bør tas gjennom nøye vurderinger. De bør tas etter å ha hørt alle argumenter og fakta fra alle sider i en debatt, der man veier opp det positive mot det negative. Propaganda oppfordrer oss til å omgå alle disse hensynene.
   Evnen til å skille mellom budskap som kun sikter seg inn på det emosjonelle og reell argumentasjon og fakta gjør oss i stand til å ta informerte valg. Det er menneskelig å ha følelser, men å la dem ta kontrollen slik at de overstyrer fornuften kan være farlig, særlig når de manipuleres av utenforstående som ikke har våre beste interesser i tankene.»

   Svar
 • Sannhetsminister med sangstemme og snakketøyet i orden, med et ganske bra Julie-Andrews-Nummer, det skal hun ha. Jeg tror hun morer seg over å holde oss for narr.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Snart nytt valg i USA

Valgjuks i USA i historisk perspektiv

Forrige innlegg

Store geopolitiske endringer underveis.

BRICS og SCO fungerer som en magnet for en rekke land som vil ut av USAs favntak.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.