POSTED IN Handelskrig, Tyskland, USA

USA erklærer Tyskland krig.

Sprengingen av rørledningen fjerner en brysom konkurrent.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tyskland og EU har blitt overlevert en krigserklæring

Av Pepe Escobar

Global Research, 29. september 2022

Sabotasjen av rørledningene Nord Stream (NS) og Nord Stream 2 (NS2) i Østersjøen har illevarslende drevet ‘katastrofekapitalismen’ til et helt nytt, giftig nivå.

Denne episoden av hybrid industriell/kommersiell krig, i form av et terrorangrep mot energiinfrastruktur i internasjonalt farvann, signaliserer folkerettens absolutte sammenbrudd, druknet av en «på vår måte eller ingen måte», «regelbasert» orden.

Angrepet på begge rørledningene besto av flere sprengladninger detonert i separate grener nær den danske øya Bornholm, men i internasjonalt farvann.

Det var en sofistikert operasjon, utført i skjul i det grunne dypet til det danske sundet. Det vil i prinsippet utelukke ubåter (de er i Østersjøen begrenset til et dyp på minst 15 meter). Når det gjelder potensielle «usynlige» fartøyer, kunne disse bare slentre rundt med tillatelse fra København – ettersom farvannet rundt Borholm vrimler av sensorer, noe som gjenspeiler frykten for innrykk av russiske ubåter.

boat beside dock
Har danske myndigheter visst om operasjonen?

Svenske seismologer registrerte to undervannseksplosjoner på mandag – den ene anslått til 100 kg TNT. Imidlertid kan så mye som 700 kg ha blitt brukt til å sprenge tre separate rørledningsnoder. En slik mengde kunne umulig ha blitt levert på bare én tur med undervannsdroner som for tiden er tilgjengelige i nabolandene.

Trykket i rørledningene falt eksponentielt. Rørene er nå fylt med sjøvann.

Rørene på både NS og NS2 kan selvsagt repareres, men neppe før General Vinters ankomst. Spørsmålet er om Gazprom – allerede fokusert på flere heftige eurasiske kunder – ville bry seg, spesielt med tanke på at Gazprom-fartøyer kan bli utsatt for et mulig NATO-marineangrep i Baltikum.

Tyske tjenestemenn ser allerede at NS og NS2 «potensielt» kan være ute av drift «for alltid». EUs økonomi og EU-borgere trengte sårt den gassforsyningen. Likevel ville ikke EUrokratiet i Brussel – som hersker over nasjonalstatene – følge etter, fordi de selv har blitt diktert av Imperiet av kaos, løgner og plyndring. Man kan argumentere for at dette euro-oligarkiet en dag må bli stilt til retten for forræderi.

Slik saken står, er en strategisk irreversibilitet allerede selvinnlysende; Befolkningen i flere EU-nasjoner vil betale en enorm pris og lide alvorlige konsekvenser av dette angrepet, på kort, mellomlang og lang sikt.

Cui bono? 

Sveriges statsminister Magdalena Andersson innrømmet at det var «et spørsmål om sabotasje». Danmarks statsminister Mette Frederiksen innrømmet at «det ikke var en ulykke». Berlin er enig med skandinavene.

Sammenlign det nå med den tidligere polske forsvarsministeren (2005-2007) Radek Sikorski, en russofob gift med den amerikanske «analytikeren» Anne Applebaum, som muntert twitret «Takk, USA».

Det blir rarere og rarere når vi vet at samtidig med sabotasjen ble Baltic Pipe fra Norge til Polen delvis åpnet, en «ny gassforsyningskorridor» som betjener «det danske og polske markedet»: faktisk en mindre affære, tatt i betraktning at deres sponsorer for noen måneder siden hadde problemer med å finne gass; og nå blir det enda vanskeligere, med mye høyere kostnader.

MidCat: the gas pipeline project relaunched - Energynews.pro
Den norske gassrørledningen til Polen var klar samtidig som North Stream 1 og 2 ble sprengt.

NS2 hadde allerede blitt angrepet – åpenlyst – under hele konstruksjonsperioden. Tilbake i februar forsøkte polske skip aktivt å hindre rørleggingsfartøyet Fortuna i å fullføre NS2. Rørene ble lagt sør for – du gjettet riktig – Bornholm.

NATO på sin side har vært svært aktiv på undervannsdronefronten. Amerikanerne har tilgang til norske langdistanse-undervannsdroner som kan modifiseres med andre design. Alternativt kan profesjonelle marinedykkere ha vært involvert i sabotasjen – selv om tidevannsstrømmene rundt Bornholm er en alvorlig sak.

Det store bildet avslører et kollektivt Vesten i absolutt panikk, med atlantisistiske «eliter» som er villige til å ty til hvilket som helst slags middel – opprørende løgner, attentater, terrorisme, sabotasje, allslags økonomisk krig, støtte til nynazister – for å forhindre sin nedstigning til en geopolitisk og geoøkonomisk avgrunn.

Deaktiveringen av NS1 og NS2 representerer den definitive nedleggelsen av enhver mulighet for en tysk/russisk avtale om gassforsyninger, med den ekstra fordelen at Tyskland blir degradert til den lave statusen ’absolutt US-amerikansk vasall’.

vasall – Store norske leksikon
Vasall er en betegnelse på en person som har fått et geografisk område å administrere på vegne av makthaverne på et høyere nivå og danner bakgrunnen for adelsstrukturen. Gjenytelsen for å motta et slikt len var krigstjeneste og skatter eller tributt. Wikipedia

Så det bringer oss til nøkkelspørsmålet om hvilket vestlig etterretningsapparat som har designet sabotasjen. Primærkandidater er selvfølgelig CIA og MI6 – med Polen som syndebukk og Danmark som spiller en veldig tvilsom rolle: det er umulig at København ikke i det minste ble «orientert» om etterretningsinformasjonen.

Forutseende som alltid, så tidlig som i april 2021 stilte russere spørsmål om den militære sikkerheten til Nord Stream.

Den avgjørende vektoren er at vi kan stå overfor et EU/NATO-medlem som er involvert i en sabotasjehandling mot EU/NATO-økonomi nummer én. Det er en casus belli. Utenom den forferdelige middelmådigheten og feigheten til den nåværende administrasjonen i Berlin, er det klart at BND – tysk etterretning – så vel som den tyske marinen og informerte industrifolk før eller siden vil gjøre regnestykket.

Dette var langt ifra et isolert angrep. Den 22. september var det et angrep på Turkish Stream av sabotører fra Kiev. Dagen før ble marinedroner med engelskspråklige ID-er funnet på Krim, mistenkt for å være en del av aksjonen. Pluss på amerikanske helikoptre som fløy over fremtidige sabotasjenoder for noen uker siden; et britisk «forskningsfartøy» som har  slentret i dansk farvann siden midten av september; og NATO som tvitrer om testing av «nye ubemannede systemer til sjøs» samme dag som sabotasjen.

Vis meg (gass)pengene

Den danske forsvarsministeren hadde onsdag et hastemøte med NATOs generalsekretær. Tross alt skjedde eksplosjonene svært nær Danmarks eksklusive økonomiske sone (EEZ). Det kan i beste fall kvalifisere som grov kabuki; på nøyaktig samme dag fremmet EU-kommisjonen (EC), NATOs de facto politiske kontor, sin varemerkebesettelse: flere sanksjoner mot Russland, inkludert pristak på olje.

I mellomtiden er EUs energigiganter nødt til å tape mye tid på sabotasjen.

Disse inkluderer tyske Wintershall Dea AG og PEG/E.ON; nederlandske NV Nederlandse Gasunie; og franske ENGIE. Så er det de som finansierte NS2: Wintershall Dea igjen samt Uniper; østerrikske OMV; ENGIE igjen; og britisk-nederlandske Shell. Wintershall Dea og ENGIE er begge medeiere og kreditorer. De rasende aksjonærene deres krever seriøse svar fra en seriøs etterforskning.

83% Of 'Power Of Siberia' Gas Pipeline Complete, Says Gazprom - Caspian News
Kan Sibir-ledningen til Kina være truet av sabotasje fra fiendtlige krefter?

Og verre skal det bli: det er ingen sperre lenger på rørledningsterror-fronten. Russland vil være i alarmberedskap ikke bare for Turk Stream, men også Power of Siberia. Samme for kineserne og deres labyrint av rørledninger som fører til Xinjiang.

Uansett hvilken metodikk og hvilke aktører som var i løkken, er dette hevn – på forhånd – for Vestens uunngåelige nederlag i Ukraina. Og en grov advarsel til det geografiske sør om at de vil gjøre det igjen. Likevel avler handling alltid reaksjon: Fra nå av kan «morsomme ting» også skje med US-amerikanske/britiske rørledninger i internasjonalt farvann.

EU-oligarkiet når en avansert prosess med oppløsning med lynets hastighet. Deres mulighetsvindu til i det minste å prøve en rolle som en strategisk autonom geopolitisk aktør er nå stengt.

Disse EUROkratene står nå overfor en alvorlig knipe. Når det er klart hvem som er ansvarlige for sabotasjen i Østersjøen, og når de forstår alle de livsendrende sosioøkonomiske konsekvensene for pan-EU-borgere, må kabukiene stoppe. Inkludert det allerede løpende, superlatterlige underplottet om at Russland sprengte sin egen rørledning da Gazprom rett og slett kunne ha skrudd av ventilene for godt.

Og nok en gang blir det verre: Gazprom truer med å saksøke det ukrainske energiselskapet Naftofgaz for ubetalte regninger. Det vil føre til slutten for russisk gass gjennom Ukraina til EU.

Som om ikke alt dette var alvorlig nok, er Tyskland kontraktsmessig forpliktet til å kjøpe minst 40 milliarder kubikkmeter russisk gass i året frem til 2030.

Bare si nei? Det kan de ikke: Gazprom har en juridisk rett til å bli betalt selv uten å sende gass. Det er ånden i en langsiktig kontrakt. Og det skjer allerede: På grunn av sanksjoner får ikke Berlin all gassen den trenger, men må fortsatt betale.

Alle djevlene er her

Nå er det smertefullt klart at de keiserlige silkehanskene er av når det kommer til vasallene. EU-uavhengighet: verboten. Samarbeid med Kina: verboten. Uavhengig handelsforbindelse med Asia: verboten. Det eneste stedet for EU er å være økonomisk underkastet USA: en smakløs remiks fra 1945-1955. Med en pervers nyliberal vri: vi vil eie din industrielle kapasitet, og du vil ikke ha noe.

Sabotasjen av NS og NS2 er innebygd i den imperiale våte drømmen om å bryte opp den eurasiske landmassen i tusen deler for å forhindre en trans-Eurasia-konsolidering mellom Tyskland (som representerer EU), Russland og Kina: 50 billioner dollar i BNP, basert på kjøpekraftsparitet (PPP) sammenlignet med USAs 20 billioner dollar.

Vi må gå tilbake til Mackinder: kontroll over den eurasiske landmassen betyr kontroll over verden. Amerikanske eliter og deres trojanske hester over hele Europa vil gjøre alt som trengs for ikke å gi fra seg kontrollen.

«Amerikanske eliter» omfatter i denne sammenheng det forvirrede, straussiske nybefengte «etterretningssamfunnet» og Big Energy, Big Pharma og Big Finance som betaler dem og som tjener ikke bare på Dypstatens Evig-krig-tilnærming, men som også ønsker å gjøre et kupp på Davos’ Great Reset.

The Raging Twenties startet med et drap – på general Soleimani. Å sprenge rørledninger er en del av oppfølgeren. Det vil bli motorvei til helvete helt til 2030. Men for å låne fra Shakespeare: helvete er definitivt tomt, og alle (de atlantiske) djevlene er her.

Oversettelse: Monica Sortland

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global Research

Copyright © Pepe Escobar , Global Research, 20221 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 217 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  1 oktober 2022 10:54

  Trumps uttalelser nå og tidligere tyder på at han visste hva som ville skje. Han var tidlig ute med å nevne at Europa burde kjøpe LNG fra USA og var imot at de kjøpte fra russerne. Rand lekkasjen viser oss en god del av det Trump hadde forutsett både i denne og andre NATO saker. Det er tydelig at presidentene blir instruert av noen.
  Jeg heller mot den teorien at det er britene som har utført sabotasjen ved å legge ned sprengstoffet tidligere. Den ene sprengladingene var det tvil om gikk av. Dette resulterte i panisk aktivitet for å sikre at andre kom til området. Når det endelig bele bekreftet at alle fire var eksplodert, roet de seg ned. Orådet har vært gjenstand for øvelser med samme sprengning simulert. En engelsk båt oppførte seg tidligere mistenkelig i området. Nå er man ikke så interessert i noen internasjonal gransking lenger. En ROV kunne gått ned og tatt ut bevismateriale. Selv Støre virket påfallende lite interessert.

  Svar
  • Aggressiv krigshandling!
   Sabotasje er eit byråkratisk kontoruttrykk.
   Krig mot Europa og Tyskland!
   Vår viktigste allierte, USA, har gått til angrep på oss.
   Face it!

   Svar
  • Northern Light.
   1 oktober 2022 13:17

   » En ROV kunne gått ned og tatt ut bevismateriale».
   Det skulle ikke forundre meg om den «finner» russiske id-kort ved hullene i rørene, og ikke arabiske pass og id-kort denne gangen, som på mange åsteder for terrorhandlinger de siste tiårene. Attas lesbare pass ble «funnet» på toppen av en ruinhaug bak Twin Towers. Det er ikke vanskelig for CIA og MI5 å få det til å se ut som Russland sto bak for godtroende vestlige befolkninger. De kan ha brukt russisk sprengstoff, det er en del etterlatt på på slagmarken i Ukraina. Så vil de triumferende legge fram «bevisene» for verdenssamfunnet, som deler av droner og lignende.

   Svar
 • Hjalp Norge til med sprenginga? Undervannsdrone og pilot frå Nordsjøen? Vi er eksperter.

  Var det sjømissil frå Kongsberg som senka Svartehavet sitt største krigsskip Moskva?

  Er det norske M109 155mm beltedrivne kanoner som dreper sivile i Donetsk?
  Ukrainske viljesdrap på russiske barn på veg til skolen.

  Norge har levert topp effektive luftvernraketter.

  Er norske myndigheter gale som går til krig mot Russland? Og lyg det bort for det norske folk!

  Russland lar sjølvsagt gassrør og plattformer i fred. Men dei kan ta Svalbard, ingen kan hindre dei, og på bakgrunn av vår krigsførsel mot dei, fortener dei det.

  Svar
 • Rolf Solvang
  1 oktober 2022 15:50

  Noen bør følge Olavsvern-sporet. Derfra opererer Norges private leiemarine som har utført mange lyssky operasjoner for USAs kriger. De har kompetanse til å gjennomføre hemmelige frakteoppdrag og kan sikkert bidra til mer spesielle aksjoner. Her er det grunnlag for etterforskning av både krigsprofitt og krigsforbrytelser.
  https://olavsvern.no/fasiliteter/millitaere-tjenester/

  Svar
 • Northern Light.
  1 oktober 2022 16:51

  14 ting vi vet om eksplosjonene som skadet Nord Stream rørledningene alvorlig.

  Av Michael Snyder.
  Mandag ble det oppdaget store eksplosjoner under vann der Nord Stream-rørledningssystemet nå lekker. Eksplosjonene ble registrert på Richters skala. Så det ser ut til at dette var en bevisst sabotasje-handling. Hvem sto bak? På dette tidspunktet vet vi ikke.

  Men vi har visse fakta:

  1. Vi blir fortalt at der rørledningene ble skadet er 70-90 meter under havoverflaten. Så noen må gå ganske dypt ned for å komme til dem.

  2. Det er helt usannsynlig at disse rørledningene kan ha blitt ødelagt ved et uhell fordi de er ekstremt tykke. Selve stålrøret har en vegg på 4,1 cm og er belagt med 11 cm stålarmert betong.

  3. Det blir rapportert at eksplosjoner ble hørt i områdene der gass nå lekker ut. Eksplosjoner ble hørt nær Nord Stream 1- og 2-rørene der gass nå lekker fra tre hull, og har ført til en eksklusjonssone på åtte kilometer rundt det berørte området.

  4. Det svenske seismiske nettverket oppdaget en eksplosjon på 1,9 på Richters skala og en annen på 2,3. To eksplosjoner ble oppdaget mandag i samme havområde som gasslekkasjen. Den første eksplosjonen skjedde mandag klokken 02:03, den andre 19:04.

  5. Den største lekkasjen sprer bobler en kilometer i diameter. Opptak av det danske militæret, viste bilder nær Bornholm mens gassen boblet til overflaten. Den minste har en sirkel på omtrent 200 meter i diameter. Danmarks Energibyrå sa at det kan ta opptil en uke før gass slutter å strømme ut.

  6. Tyskland er langt mindre nølende, men tjenestemenn mener sabotasje er den eneste plausible årsaken til lekkasjene. «Vi kan ikke forestille oss et scenario som ikke er et målrettet angrep. Alt taler mot en tilfeldighet», sier de til den tyske avisen Der Tagesspiegel.

  7. Interessant nok fant denne hendelsen sted bare én dag etter at tusenvis av tyske demonstranter gikk ut i gatene og krevde åpning av Nord Stream 2. Tyskland hadde stoppet åpningen flere måneder før de satte det på vent etter Russlands militæroperasjon i Ukraina.

  8. Danmarks statsminister mener også at dette var en bevisst sabotasjehandling. Hun sa at regjeringen hennes tror lekkasjene var bevisste handlinger, og la til at rørledningen vil være ute av drift i rundt en uke. «Det var ikke en ulykke. Det er ingen informasjon ennå som kan angi hvem som kan stå bak».

  9. Ukrainerne gir russerne skylden for eksplosjonene. Kievs presidentrådgiver Mikhaylo Podolyak sa: «Gasslekkasjen er ikke noe annet enn et terrorangrep planlagt av Russland og en aggresjons-handling mot EU». Podolyak anklaget Russland for å forsøke å «destabilisere den økonomiske situasjonen i Europa og forårsake panikk før vinteren».

  10. Der Spiegel rapporterte, med henvisning til ikke navngitte kilder, at CIA tipset Berlin i sommer om mulige angrep på NS1 og NS2.

  11. En tidligere polsk forsvarsminister, Radek Sikorski, har tilskrevet USA sabotasjen. «Takk, USA,» skrev Sikorski på Twitter. Sikorski var minister for nasjonalt forsvar fra 2005 – 2007. Han er for tiden et valgt medlem av det europeiske parlamentet.

  12. Joe Biden har tidligere truet med å «avslutte» Nord Stream 2-rørledningen hvis Russland invaderte Ukraina: «Hvis Russland invaderer, så vil det ikke lenger være en Nord Stream 2. Vi vil få slutt på det».

  13. Victoria Nuland har også tidligere truet Nord Stream 2-rørledningen: «Hvis Russland invaderer Ukraina, vil Nord Stream 2 på en eller annen måte ikke gå videre».

  14. I mellomtiden har ledere fra Polen, Norge og Danmark har deltatt på en seremoni for å markere åpningen av den nye Baltic Pipe, et rørsystem for å avvenne Polen og Europa fra russisk gass. Rørledningen skal transportere naturgass fra norsk sokkel til Polen. Det er midtpunktet i en polsk strategi, som begynte år før Moskvas invasjon i februar av Ukraina utløste en global energikrise. Landet ble avskåret fra russisk gassforsyning i april, angivelig for å ha nektet å betale i rubler.

  Så hva betyr alt dette? Jeg vet ikke. Men dette kommer absolutt ikke til å være bra for den raskt voksende energikrisen i Europa. Så jeg vil oppfordre dere til å overvåke globale hendelser veldig, veldig nøye i månedene fremover, fordi de kommer til å ha svært alvorlige implikasjoner for hver mann, kvinne og barn på hele planeten.

  Fra Global Research, publisert 30 september 2022, skrevet av Av Michael Snyder.
  Oversatt fra engelsk, redigert og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: 14 Things We Know About the Mysterious “Explosions” That Severely Damaged the Nord Stream 1 and Nord Stream 2 Pipelines.

  Svar
 • I utgangspunktet var vel USAs plan å fremprovosere økonomisk og politisk kollaps i Russland for derigjennom å undergrave aksen Tyskland-Russland -Kina (og også for å svekke alle de tre landene).
  Når dette ikke skjedde, så ble planene altså isteden endret til at Tyskland skulle sendes ut kollaps og sammenbrudd? For derved å undergrave aksen Tyskland-Russland-Kina.
  Men nå vil trolig Russland havne opp med å bli en vasall (koloni) underlagt Kina, noe som kan styrke Kina. Og Tyskland blir en vasall underlagt USA.
  Men er det smart av USA å svekke europeisk industri (ved å stanse importen av alt mulig fra Russland til Tyskland som Tyskland er avhengig av å importere) hvis hovedfienden til USA er Kina?
  By-the-way: Det ser ut som Storbritannia nå kan være på vei til økonomis kollaps, det kan vel ikke være gunstig for USA.

  Svar
 • Stakkars tyskere. Håper vinteren blir mild. Kringsatt av fiender hvis sabotasjen sannsynligvis involverte både Danmark og Polen. Orban støtter IKKE krigen. EU splittes. Hva mener den jevne nordmann?
  «Nesten ni av ti (87%) er enten like positive eller mer positive til å støtte Ukraina når man setter krigen i sammenheng med høyere enrgipriser», leser jeg hos frifagbevegelse.no , om nå undersøkelsen utført for Tankesmien Agenda kan tas for god fisk. De kaller seg selv «en partipolitisk uavhengig tankesmie».

  Svar
 • Russisk offiser seier dei vil slå av lyset i Ukraina om eit par veker. Infrastrukturkollaps med raketter. Han nemner også den norske gassledninga. (Det er mogleg at Russland vil hjelpe USA med reduksjonen av Europa). Han seier den russiske hæren vil gå til den polske og rumenske grensen. Total destruksjon av det ukrainske hæren. Spørsmålet er kor lenge Europa har økonomisk evne til å betale for gassen. Og kor mange hundre tusen flyktninger vil Norge akseptere?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Militærindustrien på kne:

«Takk, kjære gud for krigen i Ukraina!»

Previous Post

Hva måler meningsmålingene?

Det er flest i Oslo og Bærum som vil ha vindmøller — i Nordmarka og på Kolsås?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.