POSTED IN Krig-fred

Ukrainas utenriksminister til G7: «Beslaglegg eiendelene til krigførende Russland!».

Skal det bare gjelde Russland eller alle krigførende land?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I USNews refereres en artikkel fra Reuters som vi gjengir deler av innholdet i. Det er interessant fordi det faktisk, slik vi ser det, kan være oppskriften på hvordan kriger kan stanses. 

Ukrainas utenriksminister har vært på møte i G7-gruppen og der foreslår han følgende:

Ukraina ba G7-gruppen av rike nasjoner fredag ​​om å beslaglegge russiske eiendeler og overlevere dem for å hjelpe landet med gjenoppbygging etter måneder med krig, sa utenriksminister Dmytro Kuleba…

Han oppfordret også EU til å presse gjennom planer for bredere sanksjoner i Russland, inkludert en oljeembargo, og sa at han håper Ungarn vil droppe motstanden mot ordningen.

Det som aldri fremgår av meldingene er at det passer en rekke EU-land at Ungarn forhindrer olje-embargoen. En blokkering av den russiske oljen ville føre til umiddelbar krise i en rekke land og få oljeprisen til å stige ytterligere.

Dmytro Kuleba – Wikipedia
Dmytro Kuleba

Men naturligvis kunne G7-landene gjøre noe. Det finnes tiltak som særlig USAs våpenindustri vil tjene stort og dette gikk de naturligvis inn for:

G7-utenriksministrene støttet å gi mer bistand og våpen til Kiev på møtet, noe Tyskland kalte et «mektig tegn på enhet», tiltak for å forsterke Russlands globale isolasjon.

Kuleba sa at det har vært mye forbedring av våpenforsyningene til landet, men det er behov for flere for å sikre at Kiev kan fortsette å holde ut mot Moskva, spesielt flere rakettoppskytingssystemer.

Kommentar:

Forslaget om å beslaglegge eiendelene til krigførende land har vi sans for. Om dette gjennomføres som metode over hele verden vil alle kriger kunne stanses umiddelbart. Men for at det skal være effektivt kan det ikke være selektivt. Det må gjelde for alle.

Det betyr at Ukraina har et økonomisk ansvar for de ødeleggelsene landet har påført Donbass i den 8 år lange lavintensiv-krigen de har ført i sitt eget land. Det betyr at USA har et ansvar for gjenoppbyggingen av Irak og Afghanistan og Nato har et ansvar for å restaurere Libya.

I Afghanistans skjedde det motsatte. USA stjal 80 milliarder fra den afghanske statskassen etter nederlaget i fjor. Da hadde de kriget i 20 år i landet. Invasjonen av Irak er også en dyr historie. Og Israel sitter med en svær regning for bombing av sine naboland uavlatelig når det passer dem. Osv.

Vi tror ikke det er alvorlig ment som et generelt fredsskapende tiltak. Vi tror det motsatt er tenkt som et tiltak som bare skal gjelde Russland akkurat nå og ingen andre land i fremtiden – i hvert fall ikke Nato-land eller storebror USA.

Forsidebilde:


Schenkung Graf Lamberg 1822

https://www.usnews.com/news/world/articles/2022-05-13/ukraine-asks-g7-to-seize-russian-assets-to-rebuild-country

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Ukrainas utenriksminister vil ha mer våpen mens forsvarsminister Austin vil ha våpenhvile; de er visst ikke helt enige med seg selv akkurat nå, og som Gonzalo Lira sier er USA som frekt FORLANGER våpenhvile den svakere part.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 mai 2022 10:53

  Ukraina og Kuleba ser neppe for seg sin eigen politikk praktisert på noko anna land enn Russland. Glup kommentar av Lindtner.

  For fred i verda er det framifrå godt nytt at Tyrkia kan stikka kjeppen i hjulet for Finland og Sverige og Nato.. Måtte det vera meir enn eit kalkulert forhandlingsutspel frå Erdogan!

  Svar
 • Kort sagt reglene de tenker seg vil KUN gjelde for for Russland og ikke NATO / USA…

  Svar
 • Hvis reglen om å bygge opp ødeleggelser i angrepskriger skal gjelde for alle nasjoner så forsvinner vel oljeformuen vår ganske raskt.
  Blir Stoltenberg trukket i lønn, og mister hus & hytte da tro?
  Og kanskje resten av kostebinderne /Grunnlovsbryterne på Løvebakken også?

  Svar
 • Svar
  • Og det som er tragi-komisk er jo at det ikke bare Bush som er 75, og/eller dement. – Men de fleste politikere og offentlig media i Norge. Og utøveren Nato-Stoltenberg spesielt.
   – Som snakker om Ukraina – uten å skjenke en tanke på vår egen bombing av Libya. Altså en total dobbeltmoral.
   Vi kan le av Bush. Men han oppdaget/registrerte ihvertfall seg sjøl. Hvorfor ler ikke det offentlige Norge av seg sjøl ?
   Demens, eller har det tippet helt over?

   Svar
   • En vaskeekte PSYKOPAT kjennetegnes best ved at den husker det den vil huske,det er en skjult form for DEMENS.Med en slik form for sykdom tror de de kan slippe unna.En vaskeekte PSYKOPAT hersker ved frykt,Psykopaten er en reddhare som innerst inne kjenner seg selv,derfor er de eksperter på frykt og slektningen ondskap,det er psykopatens våpen,den frykter å bli avslört,deri dens makt,den gjör hva som helst for ikke å bli avslört.
    Overför dette til dagens maktpsykopater,de vil ikke gi seg og de holder sammen,men til slutt plaprer de om alle andre medsoldater for å redde seg selv.

 • Med ondskap skal ondskap fordrives,men for å gjöre det,da må man forstå sin egen angst og hvor den kommer fra.Når det er gjort,da kan du ta dine förste vaklende skritt for å stå opp mot ondskapen.
  Mange,som vi idag oppfatter som onde,de er kanskje de som fordriver ondskapen,med deres egne våpen.
  Frykt bare deg selv og din mangel på moral,la ikke lommeboka eller frykten seire.

  Svar
 • Frykten for den fryktelige blir til slutt så stor at vi ikke tör si noe som helst av frykt for at den fryktelige viser sitt mishag.vi blir til slutt den frykteliges verktöy og samler folk og fe i den frykteliges tjeneste.
  Det LÄRTE VI IKKE AV VÅRE FORELDRE;HELLER IKKE I SKOLEN:
  Vi må bryte ut av fryktens grep.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Med andre briller.

Kortnyheter som du ikke får i de store mediene.

Forrige innlegg

Klima, korona og krig.

Tema for å mørne befolkningen til å godta storkapitalens overstyring.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.