POSTED IN Olje-Energi, Tyskland

Tysklands økonomiminister: Russland har skylden for at Tyskland har energiproblemer, ikke det grønne skiftet eller sanksjonene.

Det er greit å skylde på andre for sine egne feil.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tyskland varsler om massiv nedlegging av industri

Av red. PSt (Innlegget er hentet fra Steigan.no)

Den tyske økonomiministeren advarer om «katastrofale» industrielle nedleggelser og massearbeidsledighet hvis gasskrisa fortsetter. Dette skriver Forbes.

Tysklands økonomiminister Robert Habeck sa at landets føderale regjering forsøker å stabilisere energiforsyninga, men advarte om potensielle industristans og tap av arbeidsplasser hvis gassreservene blir lave til vinteren, en dag etter at han sa at Russlands struping av naturgassforsyninga til Tyskland kunne føre til en kollaps i energisektoren i Lehman Brothers-stil.

Robert Habeck

I et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel sa Habeck at Tyskland aldri har vært i en situasjon som den nåværende «gasskrisa», og la til at regjeringa prøvde å skaffe erstatninger og utvide sin naturgassinfrastruktur for å motvirke fallet i forsyninga fra Russland.

Habeck oppfordret nok en gang det tyske folket til å kutte ned på gassforbruket der det er mulig.

Ministeren sa at hvis regjeringas innsats for å løse krisa mislykkes og det ikke er nok gass, vil noen industrier som forbruker drivstoffet måtte stenges, noe som kan bli «katastrofalt.»

Han la til at virkninga av en slik nedleggelse vil merkes i lang tid, ikke «to dager eller uker», og mange mennesker vil miste jobben.

Habeck bemerket også at flere mennesker vil kjenne på gassmangelen og høye priser ettersom kostnadene gradvis overføres til forbrukerne.

Gir Russland skylda for Tysklands egne dumheter

Robert Habeck representerer De grønne i Tyskland. De står for en energipolitikk som er alt annet enn bærekraftig. De ønsker å stenge ned atomkraftverk, kullkraftverk og bruk av olje og gass for å gjennomføre «det grønne skiftet», og det er en politikk som struper tysk industri og med nødvendighet vil føre til industrinedleggelse, massearbeidsløshet og nød.

Dessuten er det slik at ved å stenge ned gasstilførselen slik Tyskland har gjort etter sterkt pådriv fra USA, samt gjennom sabotasjen mot Nord Stream, vil hele industribransjer stå i ferd med å måtte legge ned.

Så situasjonsbeskrivelsen er det ikke noe i veien med. Problemet er et Habeck gir Russland skylda for noe hans eget parti, USA og NATO er ansvarlige for.

Det er ikke så merkelig. Han er partifelle med Annalena Baerbock, som er den i Tyskland som har erklært at «vi er i krig med Russland» – Vi er allerede i krig med Russland.

De grønne er et av de mest ekstremistiske partiene i Tyskland, både når det gjelder krig og energipolitikk. Nå er tysk industri og næringsliv, og ikke minst tyske arbeidere og forbrukere i ferd med å få smake følgene av denne politikken.

Og da er det hendig å skylde på Russland.

Men stadig færre av hennes landsmenn tror på denne fortellingen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Habeck bemerket også at flere mennesker vil kjenne på gassmangelen og høye priser ettersom kostnadene gradvis overføres til forbrukerne.»

  Og i vinterlandet Norge, som ikke er avhengig av gass fordi vi har egenprodusert vannkraft-energi, har Ap/Sp , Støre og Vedum flere tusenprosent-økt kostnadene til forbrukerne/innbyggerne og eksisterende næringsliv i Norge. På tross av at produksjonsprisen på vannkraft er den samme som tidligere.
  Men de skylder selvfølgelig på økte gasspriser og Russland.
  – Og bedrar egne innbyggere.
  Våre politikere bedrar altså egne innbyggere!
  Hvem er deres herrer?
  Hva bør gjøres mot trojanske hester, forædere?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utleverer Sverige PKK-sympatisører? Ukraina er nå stor på organhandel.

Kortnyheter fra hele verden.

Forrige innlegg

Tidligere USA-utenriksminister ble konfrontert med USAs Irak-invasjon på fransk TV-kanal.

Hvorfor ble ikke Bush fordømt slik Putin blir?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.