POSTED IN Olje-Energi, Tyskland

Tysklands energikrise er fullstendig selvforskyldt.

North Stream 2 står klar til å levere gass, men Tyskland vil ikke bruke den.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Tyskland kommenterer Nord Stream 2-alternativet

Den skrinlagte russiske naturgassrørledningen er ikke aktuell, sa finansdepartementet.

Robert Habeck

Tysklands finansminister Robert Habeck utelukket onsdag muligheten for å sette Nord Stream 2 (NS2)-rørledningen i drift for å dempe EUs gassmangel.

«Nei, det er ikke et alternativ,» sa Habeck til kanalen n-tv, og viste til at rørledningen ikke har noen sertifisering. Han påpekte også at NS2 (North Stream 2) er under amerikanske sanksjoner.

Tidligere hadde den venstreorienterte tyske politikeren Klaus Ernst foreslått at regjeringen skulle vurdere å drifte rørledningen midlertidig.

Den nybygde russiske gassruten har aldri fungert fordi Tyskland stoppet sertifiseringsprosessen for den i begynnelsen av februar, før konflikten i Ukraina begynte.

NS2 strekker seg fra den russiske kysten under Østersjøen til Tyskland. Byggingen ble fullført i september 2021, og den var klar til å tas i bruk innen desember i fjor. Tostrengsrørledningen ble designet for å pumpe 55 milliarder kubikkmeter naturgass årlig.

Forrige måned rapporterte media at det tyske finansdepartementet undersøkte muligheten for å nasjonalisere deler av rørledningen som går gjennom landet. Den føderale regjeringen planla angivelig å transformere disse delene til en forbindelse for en LNG-terminal.

Rapportene om den mulige ekspropriasjonen kom midt i økende bekymring i Tyskland over den russiske gassforsyningen. I juni falt forsendelser til Europa fra russiske Gazprom via Nord Stream 1-rørledningen til rundt 40 % av kapasiteten på grunn av mangel på deler forårsaket av sanksjoner mot Moskva. Rørledningen vil stenge helt i 10 dager i midten av juli for regelmessig vedlikehold.

https://swentr.site/business/558506-germany-nord-stream-revival/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ja, dette kommer nok Russland til å tjene gode penger på, når desperate Tyskland/Europa går tomme til vinteren. Og klimakrise-nedstengte kullkraftverk blir nok satt i opperativt virke igjen. Så får vi ytterligere bekreftelse for at politikk er viktigere enn klima. Og norske politikere blir nok enige om å produsere mer gass fra nye felt. Iskant eller ikke.

  Svar
 • Northern Light.
  9 juli 2022 15:07

  Jonas Gahr Støre ble intervjuet i Tvedestrand, hvor han ferierer på sitt landsted like ved, i Kilsund. VGs journalist, hvis de skal kunne få lov til å kalle seg det når de ikke driver journalistikk, men heller opptrer som et PR-byrå for global storkapital og deres norske administrasjon kalt regjeringen, stilte ingen spesielt vanskelige spørsmål eller oppfølgingsspørsmål til Statsministeren, han kunne ha skrevet dem selv.

  «Støre:– Kjernekraft og kull er faset ut før de grønne energikildene er på plass. På toppen har vi fått en gasskrise som følge av Ukraina-krigen og på toppen; lav fyllingsgrad. Energibyrået advarer mot fare for rasjonering flere steder i Europa. Det håper og tror jeg vil slipper i Norge».

  Klassisk ansvarspulverisering. Lav fyllingsgrad? Den fulle setningen skulle vært lav fyllingsgrad på grunn av at kraftselskapene har fått tappet magasinene til under kritisk nivå, uten at Statnett, NVE og regjeringen har grepet inn. En gasskrise i Europa spiller ingen rolle for norsk energiproduksjon, norske vannkraftverk produserer ca 155 TWh i et normalår uansett gasskrise og energikrise ellers i verden, og forbruket til norsk industri, næringsliv og husholdninger er ca 135-140 Twh, godt under produksjonen av kraft. Norge har ingen energikrise, det er tappingen av magasinene for salg til utlandet som er krisen.

  Rasjonering av kraft håper og tror han vi vil slippe i Norge. Håper og tror, i et Norge med et overskudd av energi? Er det svaret fra en statsminister, når en regjerings viktigste oppgave er å sikre energi og matforsyning til befolkningen? Han kan stoppe eller redusere faren for rasjonering ved å stoppe salg av strøm til utlandet nå, for å sikre at vannet i magasinene som er igjen kun reserveres for norsk forbruk. Med nedbøren resten av sommeren og høsten kan det kanskje holde igjennom vinteren.

  Gjør han ikke dette kan han ikke si at regjeringen representerer det norske folk og lands interesser, dette er en administrasjon som tjener global storkapital, for det er bare kraftspekulanter som tjener på denne energipolitikken.

  «Støre:– Norge har hatt en modell som har tjent oss veldig godt, basert på egenproduksjon og flere utenlandskabler: – Dette har vært et godt system for Norge, men energikommisjonen skal vurdere hva som bør gjøres i fremtiden. Uansett skal vi fortsatt ha politisk styring».

  Hvordan kan utenlandskabler tjene Norge veldig godt, når kraftselskapene ikke bare selger overskudds-energien, men energi i magasinene som er under kritisk vannstand for industri og husholdninger, og det i en situasjon hvor det allerede er underskudd på kraft i Europa? Godt system for Norge? Hvordan kan det være det når før Acer kostet strømmen rundt 30 øre kwh, og etter Acer koster strømmen det mange-dobbelte, enda strømmen kommer fra det samme kraftverket og strømnettet?

  « VG:– Er det ikke det dere ikke har (politisk styring): Må ikke dere som politikere erkjenne at dere faktisk har mistet kontrollen over energimarkedet?
  Støre: – Det er for tiden en ubalanse i markedet fordi det kommer vesentlig mindre kraft inn. Det avvikles mye forurensende kraft og kommer for lite fornybar inn. Det er ikke mulig å sørge for at det ikke treffer Norge».

  Det er fullt mulig at det ikke treffer Norge som produserer mer enn nok kraft til eget forbruk, og det er ved å kople i fra utenlands-kablene, eller kun tillate at det er overskuddsenergi som selges gjennom kablene. Det andre er å melde Norge ut av bondefangeriet ACER. Hadde NRK, VG og de andre riksavisene advart mot ACER i stedet for å være med å selge det inn til Norges godtroende befolkning, hadde energiforsyningen fra det som var vårt fellesgode, vannkraften, vært sikret. Men som det regimet vi har, tjener hovedstrøms presse og media den globale storkapitalen som eier den.

  Utdrag fra VGs intervju av Støre, publisert 8 Juli, skrevet av Bjørn Haugan og Lars Martin Hunstad. Orginalartikkel: Støre varsler tøff vinter: Presser kraftselskapene.

  Svar
  • «Hvordan kan utenlandskabler tjene Norge veldig godt..»

   Det er fordi vi nå har et ‘ Arbeider’-parti, som lar innbyggerne/arbeiderne utbyttes/avgiftslegges og fryse i vinterlandet Norge, mens de skal stå med lua i handa og be om støtte fra godseierveldet. Og ser på ‘ arbeiderne’ i administrasjonen som sine viktigste støttespillere. Merkantilist-partiet bør være dets rette navn nå.
   Det er lenge siden Martin Tranmæl.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalister bruker alle verktøy de har!

Krig mot småbøndene

Forrige innlegg

Nå hardner det til i Nederland:

Kampen om matproduksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.