POSTED IN EU, Tyskland

Allierte i den samme unionen?

Tyskland blokkerer Ungarns atomreaktorprosjekt, og setter Budapests energi-suverenitet i fare.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ramon Tomey.


Tyskland blokkerer Ungarn fra å gjennomføre oppgraderinger av sitt atomreaktorprosjekt, noe som truer Budapests energi-suverenitet. Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto avslørte dette 14 februar, og beklaget at Berlin hindrer det tyske selskapet Siemens Energy, i å levere et nødvendig system for å oppgradere Paks atomkraftverk sentralt i Ungarn. Ifølge ham var det beklagelig at visse ministre i den tyske regjeringen blokkerte for selskapets deltakelse i oppgraderingen av atomkraftverket.

Szijjarto bemerket at hvert land kan sette sammen sin energimiks slik dets nasjonale interesser tilsier det,

og Berlins handlinger setter landets langsiktige energisikkerhet i fare. «Tyskerne stiller nå spørsmål ved vår rett til å gjøre det. Med denne avgjørelsen – denne blokkeringen – setter de vår langsiktige energiforsyning på spill, noe som er uakseptabelt», sa han etter et møte i Paris med den franske energiministeren Agnes Pannier-Runacher og utenriksminister Catherine Colonna.

«Dette kan kvalifisere som et angrep på vår suverenitet, ettersom sikkerhet for energiforsyning er et spørsmål om suverenitet». Ifølge den ungarske diplomaten hadde et tysk-fransk selskap signert en kontrakt, for å levere kontrollsystemet for de nye atomreaktorenhetene som skal installeres ved Paks-anlegget. Paris har allerede gitt de nødvendige lisensene, men Berlin har ennå ikke gjort det.

Den ungarske nyhetsformidleren Magyar Nemzet siterte Szijjarto: Både Budapest og Paris er forent i å fremme bruken av kjernekraft i Europa. Toppdiplomaten bemerket at Ungarn og Frankrike med suksess kjempet side om side i EU, for å anerkjenne atomenergi som bærekraftig.

Fra Natural News, publisert 20 februar 2023. Skrevet av Ramon Tomey.
Oversatt fra engelsk av Northern Light, linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Germany blocks Hungary’s nuclear reactor project, putting Budapest’s energy sovereignty under threat.

Kommentar fra oversetter:
Det er allerede et anspent forhold mellom EU og Ungarn i flere saker, og Ungarn er imot å levere våpen til Ukraina, og tillater ikke leveranser av våpen gjennom Ungarn til Ukraina. Straffer Tysklands Ungarn for dette, ved å blokkere levering av vitale komponenter fra Siemens til atomkraftverket? Kan dette være med på å gjøre at Ungarn snart vil melde seg ut av EU, og vende seg til østover?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • En EU strategi. I Finland 2022 stopper Klaus Schwarbs finske rævsleiker, statsminister Sanna Marin det russiske selskapet Rosatom og finske Fennovoimas atomprosjekt i Pyhäjoki. Reaktoren var planlagt levere 1200 MW. Deep State og Globalistens Great Reset script med energi, matmangel og krig skulle følges og prosjektet ble stoppet. Teknisk Ukeblad: « Statsminister Sanna Marin varslet i februar at prosjektet skulle revurderes. Den finske avisen Iltalehti meldte i helgen at en finsk Nato-søknad kan bli kunngjort den 12. mai.– Oppsigelsen av avtalen får dessverre betydelige følger for Fennovoimas ansatte. I tillegg ventes dette å påvirke alle aktører i leverandørrekken og i Pyhäjoki-området, sier Fennovoima-sjef Joachim Specht i en pressemelding. Selskapet vil bli tvunget til å nedbemanne betraktelig utover 2022, sier Specht».

  Svar
 • «Ungarns utenriksminister Peter Szijjarto avslørte dette 14 februar,..
  …Dette kan kvalifisere som et angrep på vår suverenitet »

  Ungarn har vist flere ganger at de ikke vil gå i takt med globalistene.
  Pass dere!
  Snart blir den ungarske valutaen trikset/kjøpt og solgt ned for å ødelegge ungarsk økonomi.
  Så blir dere demonisert, som ‘høyreekstreme nasjonalister ‘.
  Eller penger som Ungarn har deponert i amerikanske/Israelske banker blir ‘holdt tilbake’.

  Dere slåss med djevelen.
  – Som ønsker En verden, En leder og En valuta.
  – Og totalkontroll.
  ( Som de derfor selvfølgelig beskylder andre nasjoner/ledere for å vil ha. ;-) )

  Svar
 • Verden er i endring (til det bedre?)
  vil man snart se de khazarstyrte USA, Tyskland og England sammen med jesuittstyrte Norge stå samlet mot resten av verden? Skal norske soldater nå snart gå til krig mot et våknende Europa som kanskje har fått nok av WEF/FN/WHO/NATO osv. Vil den lokale fuhrer Støre snart med fråden om munnen stå og skrike: «Krieg, Krieg, alt for NWO, dø for Satan, «vi» skal kjempe til siste nordmann for det «jeg» tror på».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Økende motstand mot utarmingen av velferdsgodene.

Protester i mange europeiske land.

Forrige innlegg

Sannhetens øyeblikk for Nato.

Kan Tyskland delta i en allianse hvor alliansepartner USA angriper dem direkte?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.