POSTED IN Afghanistan, Tyrkia

Tyrkia sender jihadister (soldater) over alt i Midt-Østen.

Nå skal tyrkiske leiesoldater beskytte den vaklende Afghanske regjering.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Drømmen om et Stor-Tyrkia (det gamle Ottomanske imperiet) er en av drivkreftene bak Erdogans regjerings virksomhet. For å unngå å bruke ordinære tyrkiske soldater brukes nå jihadister. Det er leiesoldater først og fremst fra Midt-Østen, men en del av dem er dessuten religiøst motivert fra andre deler av verden.

Disse sendes nå omkring i de ulike konfliktregionene som USA m/allierte har skapt i Midt-Østen. Tyrkia har fungert som transittland for disse folkene i mange år og er sannsynligvis også et fristed for mange av dem. I kampen om Libyas ressurser brukes de fra Tyrkias side i den krigen som nå raser der.

I Syria har de vært aktive helt siden det fingerte opprøret startet i 2011, men de er nå så svekket at Tyrkia må holde ordinære tropper nord i landet og i Idlib for å beskytte dem mot Syrias regjering og militære styrker.

De ble brukt i Ngorno-Karabakh-regionen på Aserbadsjans side mot Armenia i krigen der i fjor høst, en krig som Armenia tapte. De ble reddet fra et større territorielt tap og nederlag gjennom Russlands inntreden som mekler og buffer i konflikten.

Tyrkia holder dessuten deler av Irak okkupert og har sendt soldater til Qatar i konflikten med Saud-Arabia.

Nå skal tyrkiske leiesoldater altså brukes som erstatning for USAs tropper som trekkes ut av Afghanistan.

Den tyrkiske regjeringen har mange militære jern i ilden for tiden. Men krig er det dyreste som finnes og den tyrkiske økonomien er ikke i den beste forfatningen så spørsmålet som melder seg er om de ikke forstrekker seg.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Tyrkia sender jihadister fra Idlib til Afghanistan

Etter at ordinære amerikanske tropper er trukket ut fra Afghanistan har Tyrkia gått inn for å beskytte myndighetene i Kabul mot Taliban.

Tyrkiske hemmelige tjenester rekrutterer 2000 stridende blant jihadistene som er stasjonert i det tyrkisk okkuperte området i Syria for å sende dem til Afghanistan.

Videre har tyrkiske hemmelige tjenester allerede benyttet seg av syriske baserte jihadister i den libyske krigen og i den øvre Karabakh-konflikten. Hvis de blir trukket ut fra Armenia, blir de “syriske” jihadistene jevnlig erstattet av andre i Libya.

Oversatt av: J. Bjoerkmo

https://www.voltairenet.org/article213644.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tyrkia vil ha sin del av heroinhandelen til Europa. Overdosedødsfallene stiger og er større enn Covid-19 dødsfallene i flere land. Luftleveringskilden for heroin har hittil stort sett vært direkte flyrutene til pakistanerne med stor suksess. Andre vil ha del av de lett tjent pengene også.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det merkes i mange land: Presset på uvaksinerte øker.

Det er ikke frivillig lenger.

Forrige innlegg

22. juli:

Vil hindre kritikk av innvandring, islam og flerkultur ved å si at kritikken inspirerer til vold og terror

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.