POSTED IN EU

Tvil i befolkningen om EØS-avtalen.

Derfor skal den ikke diskuteres.

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget er hentet fra Drammen Nei til EU sitt medlemsblad og det er all grunn til republisere innlegget i lys av den krisen som EØS-avtalen nå utløser: Eksploderende strømpriser i Norge, et land som produserer svært billig strøm og som har mer en nok strøm til egen befolkning.

Og eksploderende strømpriser til f.eks. Tyskland som nå legger ned tre kjernekraftverk og utsetter gassimporten (North Stream 2) fra Russland fordi de ikke liker Russlands utenrikspolitikk og fordi det ikke passer med det «grønne skiftet».

Årsaken til at norske politiskere ikke tør røre ved den uhørte krafteksporten til EU er EØS-avtalen som binder oss på hender og føtter. Både SP (som i programmet er motstandere av EØS) og ikke minst DNA anser dermed regjeringsmakt og EU-tilknytning som viktigere enn den norske befolkningens behov. Hvis de ikke legge om kursen umiddelbart tror jeg de vil bli redusert til små partier, for dette vil ikke den norske befolkningen finne seg i særlig lenge.

Knut Lindtner
Redaktør

Meningsmålinger om EØS

Meningsmålinger må tas med en klype salt. 
De gir ikke alltid det rette bildet av folkemeningen, noe ikke minst amerikanske valgmålinger har vist. Meningsmålinger har også blitt kritisert for å være lite representative.

I Nettavisen kom det fram at ved telefonundersøkelser får det norske meningsmålinsinstituttet Sentio bare svar fra tiendeparten av de som blir ringt opp. 
Ungdom og lavtlønna vegrer seg for å svare.
Nettavisen fant selv ut at 2 av 3 spurte aldri svarte på undersøkelser. De er lei alskens spørsmål.

Til mindre kunnskap folk har om et emne, til viktigere er selve utforminga av spørsmålet. Dette ser vi tydelig i forhold til EØS-spørsmålet. 
EØS-avtalens omfang og mye media-desinformasjon har skapt usikkerhet. Mange sitter igjen med det feilaktige inntrykket at vi ikke har noe annet valg enn å være med i EØS. 
Når Sentio i forrige måned spurte 1000 personer om de ville stemt ja eller nei i en folkeavstemning om EØS, svarer ikke overraskende 3 av 5 ja.

Nå må den britiske stjernen fjernes.

Når derimot handelsavtale lanseres som alternativ, som i Nei til EU sine egne målinger, blir bildet et annet. Da blir det en slags tredeling, og flere som ikke veit: En tredjedel for handelsavtale, en tredjedel for EØS-avtale og en tredjedel veit-ikke. 
I en egen uhøytidelig undersøkelse stilte Nettavisa spørsmålet «Støtter du en handelsavtale med EU i stedet for EØS-avtalen»? 
Da svarte 77% ja.

Hva betyr dette? At vi ikke skal legge alt for stor vekt på meningsmålingene, og at de gjennom spørsmålsstillingen lett kan manipuleres. 
På samme måte som foran de tidligere folkeavstemninger, er kunnskap avgjørende. 

Siden dagens EØS er mer omfattende en fortidens EF/EU, tror vi at et flertall av det norske folk ønsker at EØS-avtalen skal sies opp og i stedet erstattes med handelsavtale.

Nei til EU som organisasjon, vi som er medlemmer, samt Nei-partiene, har en stor oppgave i å få fram – overfor det norske folk – hvilke virkninger EØS har for oss og for Norge, og hvilke alternativer vi har til EØS. Erfaringer fra Sveits, Storbritannia og andre land som har handelsavtaler med EU, vil her være viktige. 

Forsidebilde: Sara Kurfeß

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Jan Emil roti
  21 desember 2020 17:11

  Klart svaret blir sånn når du stiller ledende spørsmål, de på toppen er jo innteresert i at det blir mest mulig posivitet, det er jo i deres innteresse, kor lenge skal vi la oss lure

  Svar
 • Ørjan Kvalsvik
  22 desember 2020 7:15

  Når vi gir makt til Stortingspolitikere, så skal de og bare de, ha den makten i 4 år. I løpet av de 4 årene, har de ikke lov til å gi den makten videre, det er det bare folket som kan. Allikevel er dette blitt gjort. Men vi har ikke et politi, som kan arrestere disse grunnlovsforbryterene. Hva gjør vi da? Kan vi arrestere politiet? For å ikke følge loven?

  Svar
  • Unni elisabeth sandmo Kleivstul
   22 desember 2020 17:55

   ja å større ting som gjelder eks folk å helse skal folk være med å bestemme vi er ikke prøve kanibner
   å da må di vaksinere seg som resten aV FOLKET MED DI SAMME DOSER SOIM GIS OSS

   Svar
   • Wasan Totland
    4 januar 2022 17:06

    Det hadde v ært en sann fryd å få gitt dem sprøyta som mange jeg kjenner sliter med så store bivirkninger av.

  • Grunnloven mangler å åpne for at man kan bli kvitt politikere, enten det nå skyldes kriminelle handlinger eller grov udugelighet. Heller ikke er det noen krav verken til utdannelse eller praksis for å stille til valg. Og når de så tar seg til rette i 4 år i strid med folkets mening, er det ingen måte folket kan avsette politikerne og kreve nyvalg. Dette er viktige punkter for å ansvarliggjøre politikere og la dem få ta konsekvensen av sine handlinger.

   Svar
   • Grunnloven ble vel ikke skrevet av folket,for folket ?.Om jeg ikke husker feil,nordlendinger og finnmarkinger ble finta ut,de var ikke med på å skrive grunnloven.
    I 1814,hvor mange av folket kunne lese og skrive ?.
    Om du/dere tar for dere dette Eidsvollfolket,hvor mange av deres etterkommere er aktive innen makt og politikk idag ?.Kan det være familiedynastier som styrer utfra egeninteresser ?.
    Hvor mange av våre misledere på stortinget har egeninteresser i private selskaper ?.
    Er tjenestemannsansvaret fjernet ?

   • Frihetselsker
    10 januar 2022 21:35

    Så har jeg lansert FOLKEDOMSTOLEN for Norge 2022, basert på Norsk lov så langt den rekker, internasjonal sedvanerett, samt Natural law.

    Jeg ber nå om folkets mandat og fullmakt for legitimering av domstolen

    https://howardsopinion.wpcomstaging.com/folkedomstolen-for-norge/

 • ja å større ting som gjelder eks folk å helse skal folk være med å bestemme vi er ikke prøve kanibner
  å da må di vaksinere seg som resten aV FOLKET MED DI SAMME DOSER SOIM GIS OSS

  Svar
 • Mer rundt EU og Brexit, men:

  Hva er poenget med galskapen/ slik «informasjon» , – å skremme? ( Alt annet enn EU er farlig):

  ‘Franske og spanske fiskebåter blokkerer britiske ferjer i den engelske kanalen fordi de har MISTET RETTIGHETENE TIL Å FISKE I BRITISKE FARVANN. ;-) Blokaden hindrer trafikken fra kontinentet og går blant annet ut over matforsyninger.
  Et stort sykehjem med mange pasienter i risikosonen for covid-19 måtte stenge FORDI DE IKKE FÅR TAK I HELSEARBEIDERE FRA ANDRE EU-LAND. ;-)
  Tilhengere og motstander av brexit demonstrerer i gatene. Demonstrasjonene utvikler seg til gatekamper mellom de to gruppene. Politiet må også håndtere EN ØKNING I HATKRIMINALITET. ;-)
  Store trafikkorker i nærheten av fergehavnene fører til at livsviktige medisiner ikke kommer frem til sykehus. SAMTIDIG PRØVER ORGANISERTE KRIMINELLE Å KAPRE BILER SOM FRAKTER KORONAVAKSINER. ;-)
  En eksplosjon i det britiske territoriet Gibraltar. ;-) ‘
  https://www.nrk.no/urix/britene-trente-pa-brexit-mareritt-1.15297378

  Svar
 • Dersom EØS avtaler kan binde landet så sterkt i å setter strømpriser i eget land vil det åpne våre øyne for hvor urimelig dette er. Reglene skaper en skjevfordeling internt i Norge mellom kraftkommuner og folk. Det er til hinder for allemanstetten og undergraver demokrati. Den gode tillit til politikere i Norge kan da bli like dårlig som i noen land syd i Europa.

  Svar
 • AP har vel bare avslørt seg som det det er, – et globalistparti mer bundet til overnasjonale (mafia- ) organisasjoner enn det norske samfunnet/befolkningen.
  Må de snart komme under sperregrensen, og allerhelst bli forbudt for å ha brudt norsk Grunnlov flere ganger siden 1945.

  SP hadde nå sin historiske sjanse, men skuslet den bort gjennom å foråde innbyggerne.
  Vi trenger et folke-demokrati, ikke parti-diktatur.
  En skikkelig opprydding på Løvebakken, der de som har tilranet seg makten og ikke skjønner at det er befolkningen som forsørger politikere/administrasjonen, og ikke omvendt.
  Dvs. alle må fjernes. Norge har ikke råd til å forsørge disse lengre.
  Fei de ut.

  Svar
 • Det Norske folket er på vei til slaktebenken.Det norske folket har ikke kontroll på bank og finans,de har ikke kontroll på sin egen kraftproduksjon og de har ikke kontroll på domstol og politi som er politisert.De har ikke kontroll på sin egen helse.
  Patentrettigheter overstyrer de suverene stater.
  Vi er da overlatt til private interesser som kun har egen makt og velstand som sitt mål.Disse private interessene har aldri brydd seg om folk,hverken hjemme eller borte.
  Dette er fakta,enten man mener det er Rotschild,Soros,de mystiske jødene eller hva det måtte kalles som er årsakene,HVA GJØR VI MED DE PRIVATE INTERESSENE som kjører alt i grøfta ?.Hva kan du og jeg gjøre ?.
  Å bli rundbanka av opprørspoliti er ikke veien å gå,vi må være mer kreative.
  Å gå til valg hvert 4rde år for å stemme inn en representant for de private interessene er vel heller ikke veien å gå.
  Hvordan kan folk skrike eller juble om frihet og demokrati når det eneste de får igjen er flere lover og regler ?.Lover og regler som koster enda mer av din tid og krefter.

  Svar
 • Hvordan private interesser har tatt kontroll over verden ?.Telecom er svaret.Hvordan da ?.
  All krigføring,enten den er økonomisk eller kinetisk er avhengig av informasjon.Det anslås at 80 prosent av all moderne krigføring er informasjonsinnhentning.
  Den som virkelig vil vite hvordan denne informasjonsinnhentingen foregår,den kan google Crypto AG og hvordan dette Ericksson har avlyttet all verdens regjeringer og organer.
  Det ble kalt CIA,s største kupp noensinne da CIA i 2018 avslørte dette svenskeide selskapet som solgte krypteringsmaskiner i øst og vest og på den måten kontrollerte alt.
  Noen måneder senere tok Department of Justice kontrollen over Ericksson USA og kampen mot den dype staten fikk ett gjennombrudd.
  Hvorfor har du ikke lest om denne skandalen ?.He he,ja si det.
  Det er bare å google CRYPTO AG,dra litt i den løse tråden og alt rakner for den svenske delen av den dype staten.

  Svar
 • Google,Facebook,Twitter,ja alle de som opererer på internett,de betaler lisenser for å få tilgang til internettet.
  Hvem betaler de lisenser til ?.Hvem er det som kontrollerer telecom i 193 land ?,ja ta med kraftindustrien i samme omgang.
  På tide dere som hevder å vite så mye kommer på banen og forklarer hvorfor dere ikke har hatt fokus på de spørsmålene jeg tar opp.
  Glem ikke at false flag også kan inbefatte alt media og rendyrkede konspisider som spinner den ene løgnen etter den andre som sannheter.

  Svar
 • Og snakket om depopulasjon,hvordan vil verden og Norge se ut når økonomien fullstendig crasher ?.Da vil vi nok få se at menneskene blir ganske så dyriske,da gjelder det at de vet hvem som har årsaket dette helvetet,om ikke,da blir det nok gammelmakten som vokser seg til igjen,men uten sine motstandere.

  Svar
 • Enda en enkel forklaring på hvordan rentesystemet virker og som de økonomiske geniene liksom ikke forsto.
  En eller annen Indisk konge kjedet seg og ville ha oppfunnet et nytt spill.
  En av oppfinnerne presenterte sjakkspillet og kongen ble henrykt.Kongen spurte da mannen hva han ville ha som betaling.
  Jeg vil ha ett korn fra kongens kornkammer og for hver rute på sjakkbrettet så dobles betalingen.
  Kongens skattmester lo foraktelig av denne stakkaren og kongen gikk med på hans krav.
  Så da er spørsmålet mitt,det er 64 ruter på sjakkbrettet,hvor mye korn fikk mannen til slutt.
  Det er bare å ta frem kalkulatoren.
  Det hører med til denne historien at kongen etter hvert fikk mannen drept.
  Så,om vi tenker at renten som brukes til å knuse all motstand er skapt av bankene for å kontrollere folket,da får man ett annet perspektiv.Vårt kornkammer er tomt.The Great Reset er igang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tegn i tiden?

Presidentkandidat: Frankrike ut av Nato! Nærmere samarbeid med Russland!

Forrige innlegg

«Tenk på et tiltak»

Også FHI-direktøren innrømmer at ingen veit noe om tiltakas virkninger og byrder

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.