POSTED IN Helse

Tiltakene mot Korona varierer i USA fra stat til stat.

Ikke tillatt med obligatorisk munnbind og vaksiner i Arizona.

0
Print Friendly, PDF & Email

Guvernøren i Arizona innfører forbud mot at offentlige universiteter krever av studenter at de skal ta Covid-19 vaksiner og bruke munnbind i klasser.

Guvernør Doug Ducey har utgitt en forordning som forhindrer offentlige høyskoler og universiteter i Arizona fra å kreve Covid-19 vaksineringer og dokumentasjon, eller å tvinge studenter til å bli testet eller bruke munnbind i klasser hvor de er fysisk tilstede.» 

Vaksinen virker, og vi oppmuntrer innbyggere i Arizona til å ta den. Men det er et valg, og slik må vi fortsette å ha det.

Ducey sa på tirsdag da han offentliggjorde forordningen:»Offentlig utdannelse er en offentlig rettighet, og skattebetalerne betaler for det. Vi trenger å gjøre våre offentlige universiteter tilgjengelige for at studenter kan komme tilbake og lære. De har allerede gått glipp av for mye læring».

brown rock formation near blue body of water during daytime
Arizona er en delstat i det sørvestlige USA. Phoenix er den største byen og delstatshovedstaden. Den nest største byen er Tucson, etterfulgt av Mesa, Glendale, Chandler og Scottsdale. (Wikipedia) Delstaten har 7,3 millioner innbyggere.

Duceys forordning gjør unntak for medisinstudenter og de som jobber med pasienter, og forhindrer ikke høyskoler fra å  oppmuntre til vaksinering og frivillig bruk av munnbind eller å tilveiebringe prøvetaking.

Forordningen gjelder for Arizona State University(ASU) i Tempe, Northern Arizona University i  Flaggstaff  og University of Arizona i Tucson sammen med dets College of Applied Science & Technology i Sierra Vista.

I følge lokale nyhetsmedier later forordningen fra den republikanske guvernøren til å være direkte relatert til mandagens kunngjøring fra Arizona State University om at studenter som i august kommer til universitetsområdet for å delta i klasser med fysisk tilstedeværelse, vil bli fullvaksinerte.

Universitetet tror at «det er påkrevet for helse og velvære i vårt samfunn at alle blir vaksinerte», sa ASU i uttalelsen.

Studenter som ikke går med på å avsløre sin vaksinasjonsstatus, eller som ikke kan vaksineres av en eller annen grunn, vil bli «pålagt å delta» i pågående «helse administrasjons protokoller» som starter med en daglig helsesjekk, Covid-19 testing opp til to ganger pr. uke og bruk av munnbind «på alle plasser både innendørs og utendørs på ASUs universitetsområder».

girl in green and white crew neck t-shirt
Er dette smittevern eller plaging av småbarn?

Hvis dette blir iverksatt, ville det stride mot guvernørens forordninger.

ASU har enda ikke gitt noen kommentar til saken, og mandagens coronavirus-oppdatering finnes fortsatt på deres nettsted.

Samtidig som flere coronavirus-vaksiner er bredt tilgjengelige i USA, har de bare blitt godkjente for bruk i nødsituasjoner av føderale myndigheter. Som et resultat av dette, har mange stater, i hovedsak de som er styrt av republikanere, vært skeptiske til å påby bruken av dem.

Men på lørdag avslo en føderal dommer i Texas en saksøking fra over 100 ansatte i Houston Methodist Hospital system og begrunnet det med at dette er en privat arbeidsgiver som har rett til å kreve vaksinering. De ansatte kan «fritt velge  å godta eller nekte å ta corona-vaksine», sa dommer Lynn Hughes, og hvis de avslår, vil de «helt enkelt måtte arbeide et annet sted».

Oversatt av Jeanne d’Arc

https://www.rt.com/usa/526665-arizona-university-students-vaccine-governor/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De som har hodet i sanden tenker:

Det finnes ingen hemmelige avtaler eller planer.

Forrige innlegg

Faktisk.no.

En norsk underleverandør til USAs etterretningstjeneste?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.