POSTED IN Frankrike, Russland

Tegn i tiden?

Presidentkandidat: Frankrike ut av Nato! Nærmere samarbeid med Russland!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frankrike har alltid prøvet å holde seg med en egen hær og kjernefysiske våpen og har i perioder nektet å underordne landets væpnete styrker Nato-alliansen, altså USA. De har dessuten en egen krigsindustri som konkurrerer med den fra USA. Frankrike har også lenge arbeidet for en egen EU-hær. I Nato har Frankrike i mange år inntatt en særstilling og det har ført til at de ikke har vært villige til å underordne seg USA innad Nato.

Nato er i praksis egentlig USAs militærapparat, men Frankrike har altså ikke alltid føyet USA. Når nå en presidentkandidat i Frankrike ønsker at Frankrike skal forlate Nato er ikke det noen bombe i Frankrike. Slike holdninger har ligget der lenge.

At Frankrike er i økonomisk krise bidrar også til et slikt standpunkt må taes med i betraktningen. Kinas og Russlands voksende økonomiske muskler gjør at et mulig samarbeid østover blir stadig mer fristende. Og siden Russland og Kina i praksis nå fremstiller seg som et globalt team, som en allianse, vil et nærmere samarbeid med Russland også bety et bedret forhold til Kina.

brown rock formation
Russland er et ufattelig stort land med enorme naturrikdommer.

Denne holdningen som Jean-Luc Melenchon gir uttrykk for er er en type forståelse som vil trenge seg frem i tiden som kommer. Kina/Russland aksen er på frem-marsj på alle måter, mens USA/Nato er i forfall. Det er bare et spørsmål om tid før flere av våre anti-Russland marinerte politikere får hodet opp av den marinaden de ligger i og oppdager hvordan verden faktisk ser ut allerede i dag.

At Russland faktisk er det landet som kan redde EU fra en energikatastrofe bidrar i den samme retningen. Men mange EU-politikere er så dumme at de tror de kan sanksjonere Russland og samtidig tigge dem om å levere gass.

Hvor norsk venstreside befinner seg i denne saken er ytterst uklart, men vi er redd de har en lang vei å gå før de nærmer seg den franske venstrekandidaten sin posisjon. For oss ser det ut til at de beveger seg i den motsatte retningen, for Nato- og EU-medlemskap, altså inn i et politisk myrlandskap hvor de vil gå seg fast..

Knut Lindtner
Redaktør

Håpefull presidentkandidat sier Frankrike bør forlate NATO og heller bli partner med Russland.

Jean-Luc Melenchon sier at å forlate NATO-blokken vil hjelpe til å unngå at Paris blir dratt inn i en ny kald krig.

Lederen for det franske venstrepartiet og håpefull presidentkandidat har sagt at Frankrike bør trekke seg ut av NATO-alliansen. 

Han mener at Russland bør være en partner for Paris, heller enn motparten.

Jean-Luc Mélenchon – Wikipedia
Jean-Luc Mélenchon er en fransk politiker. Mélenchon var fra 1986 til 2010 medlem av Frankrikes senat. Fra 2000 til 2002 var han utdanningsminister i Frankrikes regjering. Ved presidentvalget i 2012 var Mélenchon presidentkandidat for valglisten Front de gauche. Wikipedia

Lederen for venstrepartiet La France Insoumise (Det ubøyelige Frankrike) Jean-Luc Melenchon delte sitt syn på den nye kalde krigen og Frankrikes plass i denne i et større intervju med France Inter Radio på mandag.

Melenchon utdypet dette videre i et intervju han har skrevet i et lengre twitter-innlegg.

Politikeren sier at Frankrike må være med på å «dempe konflikten» i den internasjonale situasjonen, heller enn å følge etter Washington i den nye kalde krigen mot Kina og Russland.

Å forlate NATO-alliansen helt vil derfor være til fordel for Frankrike. De bør ikke være en del av «militær-eventyret» til USA, tror Melenchon.

«Jeg er for å forlate NATO. Vi trenger å ned-skalere dagens situasjon. Dersom vi forlater NATO unngår vi å bli dratt inn i den kalde krigen som amerikanerne driver med mot Russland og Kina», slår han fast.

Den nye tyske kansleren skal møte Putin, også han ønsker seg en ny start, sier mediene.

Han sier også at han betrakter Russland som Frankrikes partner, heller enn motparten.

Det var Vesten som fikk NATO-blokken inn i den nåværende holdningen til Moskva. De har brutt alle løftene sine om alliansens utvidelser østover, understreker Melenchon.

«Russland er en partner. Jeg er ikke enige med dem som gjør dem til fiender. Vi har innlemmet 10 øst-europeiske land i NATO. Det bør vi se på som en trussel mot Russland. Spesielt når du installerer anti-missil-systemer i Polen», sier han.

Han har også gått mot enhver plan om å slippe Ukraina inn i NATO. Gjør de det vil det bare svekke sikkerhets-situasjonen i Europa. Og det vil uunngåelig bli oppfattet som en ny trussel fra Moskvas side, sier han.

Denne veteran-politikeren har kunngjort at han har til hensikt å stille som president-kandidat i det kommende valget i april

I det siste presidentvalget i Frankrike fikk Melenchon 20 % av stemmene i første valgomgang. Men han kom ikke videre til andre runde.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ivan Shilov

https://www.rt.com/news/545090-france-nato-russia-melenchon/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  5 januar 2022 11:01

  Kven av våre politikarar torer slikt? På tide at me òg oppfører oss som folk mot Russland.

  Svar
 • Kjell Aasen
  5 januar 2022 23:24

  Tyskland slår av halvparten av sine kjernefysiske kraftverk – 3 i år.
  De har selv sørget for å utsette oppstarten med Norpipe 2.
  La oss håpe Melenchon vinner.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En bekymret sykepleiers brev:

«Jeg nekter å utføre ordre fordi det ikke er til pasientenes beste.»

Forrige innlegg

Høy vaksinedødelighet.

Dr. Peter McCullough advarer meget sterkt mot korona-vaksinen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.