POSTED IN Gaza, Israel

Tar ikke hensyn til advarsler og internasjonale protester

Israel går inn i Rafah.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under bekrefter våre mistanker om at Israel ikke er interessert i noen politisk løsning på Gaza. Målet er å renske hele området for palestinere ved å presse dem inn i Egypt (Sinai) og legge ut området for ny bosetting uten forstyrrelser. Da vil også havet kunne utnyttes økonomisk, f.eks. ved boring etter gass og olje.

Igjen er den doble standarden norsk myndigheter viser påfallende overfor Israel. Forhandlinger og samtaler som i 75 år ikke har ført frem til noe som helst skal fortsette. Da vet vi at ingenting skjer. Det vi ser er at Israel bare reagerer når økonomiske sanksjoner legges på bordet, men det er utelukket ifølge våre myndigheter.

Realiteten er at de ikke vil utfordre Israel etter ordre fra Washington som i realiteten bestemmer norsk utenrikspolitikk. Vi er et lydrike under USA. Alle som tør åpne øynene ser dette, men fortsatt foretrekker de fleste å late som det motsatte.

Knut Lindtner
Redaktør

Israelske bakkestyrker går inn i Rafah

Rapporter sier at Israel prøver å ta kontroll over den palestinske siden av grenseovergangen i Rafah

av Dave DeCamp

Israelske stridsvogner har gått inn i Rafah og ser ut til å presse på for å overta den palestinske siden av Rafah-grenseovergangen som kobles til Egypt, har flere medier rapportert.

Tunge luftangrep har også blitt rapportert i byen, med noen medieoppslag som beskriver det som en «teppebombing», selv om omfanget av ødeleggelse og dødstall er uklart for øyeblikket.

En egyptisk tjenestemann sa til Associated Press at den israelske operasjonen kan begrenses og at israelske styrker snart kan trekke seg tilbake. Men Egypt forbereder seg også på muligheten for en stor tilstrømning av palestinske flyktninger som kommer inn på landets territorium. Ifølge Middle East Eye anslår Cairo at mellom 50 000 og 250 000 palestinere kan flykte mot Sinai.

En kilde fortalte Axios at Israel planlegger å ta kontroll over Rafah-grenseovergangen og overvåke all bistand som kommer inn i Gaza, et tegn på at de søker langsiktig kontroll over området. Den militære aktiviteten nær Rafah-overgangen vil ytterligere forstyrre hjelpesendinger til Gaza ettersom palestinere nord i Gaza står overfor en «full hungersnød», ifølge FNs World Food Programme.

Israels grep mot Rafah kommer etter at Hamas sa at de godtok et egyptisk og qatarisk forslag om våpenhvile. Israelske tjenestemenn avviste raskt ideen om at det var en avtale og sa at forslaget inkluderte vilkår som Israel ikke gikk med på.

Kontoret til Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa at forslaget ikke oppfylte dets «kjernekrav» og sa at Israel ville gå videre med militære operasjoner i Rafah. «Krigskabinettet vedtok enstemmig i kveld at Israel vil fortsette sin operasjon i Rafah, for å legge militært press på Hamas for å fremme løslatelsen av gislene våre og nå de andre målene for krigen,» sa kontoret.Rafah er en by på Gazastripen, rett inntil den egyptiske grensen ved Sinaihalvøya.  

Tidlig mandag sa Israel at de beordret evakuering av rundt 100 000 palestinere fra østlige Rafah og advarte om at «ekstrem makt» ville bli brukt i området. Rafah anslås å være fullpakket med rundt 1,4 millioner palestinske sivile, hvorav de fleste er på flukt, siden byen bare hadde en befolkning på rundt 275 000 før krigen.

Hjelpegrupper har kritisert den israelske ordren siden det ikke er noe sted for de palestinske sivile å gå. Israel foreslo palestinerne å dra til al-Mawasi flyktningleiren på kysten, men Flyktninghjelpen sa at leiren ikke hadde ressurser til å ta imot de evakuerte. Oxfam America pekte på det faktum at Israel har bombet såkalte «trygge soner» i Gaza gjennom de siste syv månedene.

Amerikanske tjenestemenn har hevdet at de er motstandere av at Israel invaderer Rafah uten en klar plan for å beskytte sivile. Men det er ingen tegn på at Biden-administrasjonen legger noe reelt press på Netanyahu ettersom amerikanske våpenforsendelser til Israel fortsetter å strømme.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Den beste løsningen er å bygge en 10 m. høy betongmur rundt hele Gazaområdet.
  – Og så flytte hele den jødiske befolkningen inn. Både de med kalotter og de med svarte hatter.

  Svar
 • ‘ Vendepunktet kom i 2012.
  Ori Givati var to år inn i sin militærtjeneste, stasjonert nær Gaza. Han ruslet en tur blant medsoldatene mens de ventet på å gå inn i det palestinske området.
  – Jeg hørte en gruppe medsoldater som var litt eldre enn meg snakke sammen. De sa: «Jeg ser frem til å drepe arabere.»
  Ori husker soldaten som sa det. Akkurat den setningen fikk ham til å tenke. ‘
  nrk.no/urix/israeler-overhorte-medsoldat_-_jeg-ser-frem-til-a-drepe-arabere_-1.16857913

  Før 2012:

  ‘«Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.»’
  aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

  ‘ Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Om ‘GUDEN’ :
  ‘For snart 3.000 år siden lå to små kongeriker der Israel og Palestina er i dag. De var verken store eller viktige, men hadde god beliggenhet i en viktig handelsrute.
  Det førte til at andre riker stadig var ute etter dem. De ble beleiret og erobret. I år 722 f.Kr. faller Israel, det ene kongeriket. 130 år etter faller Juda, det andre. Folkene flykter.
  Disse folkene hadde flere guder, som de tilba og ofret til i templene sine. Jahve var en av dem. I dag kalles han Gud. 
  Senere utover århundrene går de over til troen på at det bare finnes en gud, Jahve eller Gud som vi kaller ham i dag, sier Gudme.
  På veien fra Jahve som en av flere guder til den eneste ene blir de andre gudene trakassert og erklært maktesløse.
  Det avhenger av om du ser på dette historisk eller religiøst. Jahve fikk sitt eget reklamebyrå og tekstforfattere. Han ble støttet av folk som hadde makt i samfunnet, og som klarte å rekruttere flere, sier Anne Katrine Gudme.
  Hun tror hun vet hva forfatterne av Det gamle testamentet ville svart: 
  – De ville svart begge deler: Vi har den beste guden, og den beste guden har oss, som er de beste tilbederne.’
  forskning.no/arkeologi-historie-kristendom/gud-hadde-opprinnelig-en-kone/2344508

  ‘ Derfor har jøder religiøs rett på disse områdene, ifølge Weiss og hennes meningsfeller.
  – Jeg glemmer aldri at vi ble fordrevet fra vårt hjemland for 2000 år siden. Vi ble drevet på flukt, sier bosetterlederen.’
  https://www.nrk.no/urix/bosetterlederen-daniella-weiss-sier-hun-ikke-foler-noe-nar-hun-ser-bilder-fra-gaza-1.16709117

  Svar
 • ‘Israel er den eneste demokratiske nasjonen i midtøsten.’ 😉 :

  ‘ Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  «Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  Svar
 • Tor Larsen
  8 mai 2024 15:33

  Det har kommet sikrere indikasjoner på at Mossad infiltrerte Hamas etter i årevis å ha finansiert organisasjonen via Qatar.
  https://www.timesofisrael.com/for-years-netanyahu-propped-up-hamas-now-its-blown-up-in-our-faces/
  https://www.timesofisrael.com/son-of-hamas-mosab-hassan-yousef-if-we-finish-rafah-we-finish-hamas/

  Nå er der også gjort en dokumentarfilm som gjennom å se på en stor mengde indikasjoner og bevis viser hvordan Israel helt bevisst la opp til Hamas terrorangrep 7. oktober 2023. Detaljene i det som framkommer er kvalmende, som hvordan IDF lot de kvinnelige soldatene som satt med overvåkingssystemene bli igjen uten beskyttelse og bli drept. De må ha gjort det av to årsaker; den ene å fjerne vitnene til at IDF lot det skje og den andre årsaken at når unge, vakre kvinner blir drept så reagerer publikum mye mer følelsesstyrt enn når menn blir det.
  https://www.bitchute.com/video/tEpZTbkXZZAB/

  Svar
  • T.L.

   Ja, dette var nok en inside-jobb. Et ønsket angrep. Akkurat som f.eks. 9/11, og ABB sitt angrep på regjeringsbygninger og Utøya. ( Og ‘ Irak sine masseødeleggelsesvåpen’.)
   Noen trengte et angrep for å skru til tommeskruen ytterligere, og befeste den makta de har.

   Videoen du legger med ( https://www.bitchute.com/video/tEpZTbkXZZAB/ ) er viktig.
   Så kan man spørre seg. Er ikke dette å slå inn åpne dører, vet ikke folk dette allerede?

   Nei.
   Og vi bør avsløre løgner omigjen og omigjen. Så lenge løgner fabrikeres og serveres i vanlig media.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvem er det som betaler mest skatt her i verden?

Pfizer betaler 0 i skatt til tross for 58 milliarder dollar i inntekt i fjor

Forrige innlegg

Driver Israel med atom-opptrapping?

Israel har skaffet seg atomvåpen ulovlig, og bryter ikke-spredningsavtalen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.