POSTED IN Økonomi

Hvem er det som betaler mest skatt her i verden?

Pfizer betaler 0 i skatt til tross for 58 milliarder dollar i inntekt i fjor

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Baxter Dmitry.

Big Pharma-giganten Pfizer betaler totalt $0 i skatt i år, til tross for at de har hentet inn enorme $58 milliarder i inntekter og nettoinntekt i løpet av regnskapsåret, og drar fordel av enorme skattebetalerfinansierte subsidier.

De som har fulgt med, forstår at Pfizer har sluppet unna med massemord ettersom de vaksinerte og de som har fått booster-injeksjoner fortsetter å plutselig dø, og lider av sjeldne og aggressive former for kreft rundt om i verden.

Men nyheten om at Pfizer også slipper unna uten å betale en krone i skatt, er spesielt ubehagelig med tanke på at Pfizers virksomheter er sterkt subsidiert av skattebetalerfinansierte offentlige tilskudd. Hvordan slipper de unna med å narre skattebetalerne så skamløst?

Hvert år sender Pfizer en hær av lobbyister til Washington DC, for å forsøke å manipulere skattereglene til deres fordel.

Dossier rapporterer: Takket være deres omfang, størrelse og skattebetalerfinansierte støtte, høster Pfizer og andre megaselskaper i Big Pharma skattefordeler som gjør nullskatt mulig. Slike privilegier gis ikke andre selskaper, og fremhever en utrolig ulik fortolkning av skatteregler som kommer megaselskaper til gode, på bekostning av den vanlige innbygger og småbedrifter.

Nyheten er spesielt ubehagelig for amerikanske skattebetalere, med tanke på at Pfizers inntekter i USA i løpet av covid-tiden kom fra amerikanske skattebetalerne selv.

Skattebetalerne subsidierte forskning og utvikling, godkjenningsprosessen, innkjøp og implementering av Pfizers giftige mRNA-produktlinje. mRNA-vaksinene, sammen med den mislykkede orale Paxlovid-pillen, ga Pfizer en uovertruffen profitt, og leverte titalls milliarder i årlig fortjeneste.

Gjennom årene har Pfizer produsert et utrolig omfattende utenlandsk apparat for å unngå beskatning, sammen med hundrevis av datterselskaper, og som finnes i over seksti forskjellige land. I mange år har Pfizer – i likhet med mange av sine Fortune 100-kolleger – flagget ut nesten all sin fortjeneste, og effektivt nullstilt skattebyrden.

Selv om selskapet har hovedkontor i New York, sørger Pfizers hær av advokater og regnskapsførere for å styre tap til USA, samtidig som de knytter overskuddet til kjente skatteparadiser som Sveits, Irland, De britiske jomfruøyene og Singapore.

Og hvert år bruker Pfizer titalls millioner dollar på lobbyvirksomhet av kongress- og parlamentsmedlemmer for å manipulere skattereglene til deres fordel.

Fra The People’s Voice, publisert 17 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Pfizer To Pay $0 In Taxes Despite Raking In $58 Billion In Revenue Last Year.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • » …betaler 0 i skatt til tross for 58 milliarder dollar i inntekt i fjor»

  Hvis en bedrift/produksjon framstiller noe som kommer allmennheten til gode, helst med mindre arbeidsinnsats og bedre velstand enn tidligere produksjon, så spiller jo skatt til en administrasjon mindre rolle. Jo lavere skatt jo rimeligere velferd.
  En administrasjon har jo ( bør) ha innbyggernes beste som sin rettesnor. Det er jo også dette en nasjonal administrasjon bør administre for.

  Men hadde befolkningen ( i f.eks. Norge) nytte av disse injeksjonene, ‘gratis’ eller ikke.
  DET burde være spørsmålet.
  Eller ble det derimot en utgift, både på kort og lang sikt, med blødninger og hjerteposebetennelse, plutselig død og økte krefttilfeller?

  Ble vår administrasjon bedratt?
  – Og bør gå av (straffes?) pga. inkompetanse og maktmisbruk/grunnlovsbrudd.
  Bør innbyggerne rykke hodet opp av sanden og fingeren ut av nesa?

  Er hysteriet over forresten? Munnbind, Antibac og PCR-tester og heksebrenning. 😉
  Er det noen av innbyggerne som, også, skammer seg over å ha blitt bedratt?

  Tragedie eller komedie?

  Vår mentalitet er vår skjebne.

  Svar
 • Så da kan man anta at de VIL tjene 600 milliarder dollar i vaksineskader & kreftbehandling.

  Svar
 • De behøver selvfølgelig ikke betale skatt. Produserer man gift på bestilling av de rikeste rike følger det nok en del goder. Samtidig vil jo ikke verdens rikeste rike, og regjeringer at det skal komme ut hvem som faktisk har bestilt giften og står bak det hele.

  Svar
 • Thor-M:
  » De behøver selvfølgelig ikke betale skatt.»

  Hva er skatt?

  Det er en måte fellesskapet skal hente penger/arbeidsinnsats for å betale felles-utgifter.
  – Til arbeidskreftene som holder f.eks. veier, sykehus/sykepleie og utdanning.

  Nå får vi ikke vite hva disse pengene går til. De puttes i en sekk. – Som like gjerne går til stortingsgarasjer , en over-adiministrert politisk organisasjon, infantil parti-politikk ,og til krig mot andre nasjoner som ikke angriper oss/noen.
  Skatt skal betales både av inntekter og utgifter. Rister vi på hodet? 😉

  Men den største ‘skatten’ er ‘inflasjonen’ og deretter renteøkning som vår ( trojanske) administrasjon pålegger innbyggerne.
  Den er det nesten umulig å etterforske. Helt etter hensikten.
  Så kan de infantile parti-politikerne , – også de som som kaller seg ‘radikale’ , bedrive hobbyen sin som de kaller ‘politikk for befolkningen’ og ‘klassekamp.’
  Vedum er visst finansminister. Med bakgrunn fra primær-næring.
  Nå vet han ikke forskjell på realverdier og pengeverdier. Som resten av Løvebakken.

  Alt som gir penge-inntekter er visst bra. Alt som gir velferd og trygghet til befolkningen , men som ikke kan skattes, er negativt. Utgifter blir inntekter og velferd og trygghet blir utgifter. Orwell rister nok i grava. I latter og oppgitthet.

  Er dette glemt, ser vi ikke at vi er blitt livegne under en (statlig) storbonde som vil holde oss i frykt og bånd ? :

  Staten skal ta ansvar for vår trygghet. Vi organiserer oss og betaler inn penger for å finansiere det som skal til.
  Dette har alltid vært utgangspunktet for statsdannelse.
  Men en statlig administrasjon skal også legge til rette for at innbyggerne i nasjonen kan ta ansvar for sitt eget liv, og oppleve seg så frie som mulig, i stolthet over egne krefter.
  Og ikke knuge de ned i skatter og avgifter som gjør de som livegne og avhengige.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nytt geopolitisk brennpunkt.

Kampen om innflytelsen i Sahelbeltet i Afrika.

Forrige innlegg

Tar ikke hensyn til advarsler og internasjonale protester

Israel går inn i Rafah.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.