POSTED IN Norge

Sverre Lodgaard:

Verden er i en uvanlig overgangsperiode.
Jens Stoltenberg er en handelsreisende i opprustning

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Henta fra politikus.no
Av red. Ove Bengt Berg

 Sverre Lodgaard. Foto: OBB/politikus.no

Vardøger hadde invitert til presentasjon av det siste nummeret sitt på Tronsmo Bokhandel 09.02.2023. Redaksjonen hadde bedt fredsforsker Sverre Lodgaard om å holde en innledning om sitt syn på det som forfatterne av artiklene i nummeret skreiv om. Lodgaard tok utgangspunkt i sitt eget syn på verdensutviklinga, og det er at verden er i en sjelden overgangstid, brytningstid, som varer lengre enn noen gang tidligere. Fredsslutningene etter første og andre verdenskrig førte til raske endringer, men nå drar kampen om den framtidige verdensorden i langdrag. Det er nytt, mente Lodgaard. 
Lodgaard konstaterte at Nato-sjef Jens Stoltenberg var blitt en handelsreisende i opprustning.
Han kom med et hjertesukk til slutt: Nå skjæres alt over en kam: Alt dreier seg om å kutte alle forbindelser med boykott og sanksjoner — alt med utgangspunkt i fordømmelser. Som en fra salen sa: Sånn var det ikke rett etter Sovjets innmarsj i Ungarn i 1956. Året etter blei Kuppern verdensmester på skøyter med sovjetere på de to neste plassene. 

Lodgaard mener at verden er i ei brytningstid der en ny orden er i støpeskjeen. Mye er i spill, og mer enn vanlig. Store stater er opptatt av å beskytte seg og skape nye erobringer. Dette drar i langdrag, og det er nytt. For etter siste verdenskrigvretta alle seg raskt etter de avtalene som blei vedtatt etter krigen. Sånn var det også etter den første verdenskrigen.

USA: Vi gjør hva vi vil, for USA gjelder det USA bestemmer
Lodgaard viste også til at det USA har lansert som sitt verdensbilde, den nye «regelstyrte verden». USA baserer sitt maktgrunnlag på én regel for USA, en regel for andre. [Det som Klassekampens redaktør pinlig nok ikke har forstått, jf hennes artikkel 13.09.2022. Mrkn OBB]. Det som kalles for eksepsjonalisme, at reglene ikke gjelder for USA. Som sønn president Busch sa: Dere må gjerne opprette en internasjonal domstol, men for den skal ingen amerikansk statsborger stilles til rette for noe.

Normer, regler og institusjoner går i i denne langvarige brytningstida i oppløsning så det blir mer plass for geopolitiske konfliker som krig og veksling av allianser.

Politisk økonomi er også viktig. Det er viktig å kontrollere internasjonal finanspolitikk. Når det gjelder handelspolitikk er ikke lenger frihandel noe mål for USA. Nå skal egen økonomi beskyttes. Geopolitisk gjør Kina store framskritt i «hovedøya» for verden: Det store sammenhengende landområdet fra Afrikas vestkyst til Kina. Lodgaard nevnte at Kina presenterte sine avtaler med store lån under parolen «Vinn, vinn». Det er all grunn til å stille spørsmål om det blir resultatet, sa Lodgaard. Kineserne er ikke den julenissen de gir inntrykk av, minte Lodgaard forsamlinga om.

Østeuropeerne har traumer fra sovjet-tida
Lodgaard pekte på det han mente var en svakhet med vinklinga i Vardøger-nummeret, og noe som kunne brukes av dem som hadde et annet syn på konflikten lokalt og geopolitisk enn det de fleste forfatterne har. Nemlig at mange østeuropeere hadde traumer fra Sovjet-tida og derfor ønska seg over til vestlig allianse og styre.

Om artiklene
Lodgaard hadde lest alle artiklene i det 170 sider store tidsskriftet. Arne Overreins artikkel om broderfolkene der han særlig skreiv om historiske, sosiale og politiske forhold i Ukraina, var en «gullgruve».  Også Jørn Holm-Hansens artikkel som trakk fram de enorme russiske og ukrainske tragediene der folk lå i veikanten og døde av sult. Stalin trengte Ukrainas korn til hæren.

Ikke bruk av atomvåpen: 
Alle øvelser hadde vist at det ville ende i armageddon
Loddgaard kom også inn på det med faren for bruk av atomvåpen. For det første mente han at bruk av taktiske atomvåpen i krigen i Ukraina, ikke hadde noen militær nytte. I militærøvelser hadde ellers Russland øvd på begrensa bruk av atomvåpen i krig, og alle øvelsene hadde endt med gjensidig utsletting, armageddon. Derfor trodde Lodgaard at det var svært lite sannsynlig med bruk av atomvåpen i denne krigen.

Stoltenberg som handelsreisende i opprustning
Natos leder reiser verden rundt til den vestlige alliansen, til Sør-Kora og Japan, for å sørge for nok ammunisjon til krigen for vestmaktene. Stoltenberg opptrer som en handelsreisende i opprustning, konstaterte Lodgaard.

Nå opptrapping — hva med krigens resultat? Krim?
Krigens utfall er en debatt som burde vært tatt, men som det ikke er akseptabelt å diskutere nå, sa Lodgaard. Han trodde at Krim blei sett på som en rød linje for Russland. Krim har vært russisk i rundt 200 år, og han mente at det var ganske åpenbart at de som bodde på Krim ønska å høre til Russland. Det bør være et krav at folk skal få bli boende der de føler seg hjemme. Det var uansett viktig at en kommende fredsavtale ikke ble en avtale som ga fred «i morgen», men også i lang tid framover.

Russland oppløst, en fordel for USA
Det har vært mange uttalelser om hva USA ønsker om Russland. Ikke for mye svekka, for å ikke tvinges inn i et for nært forhold til Kina og som Kinas råleverandør. Geopolitisk vil det oppløste Russland føre til mye strid mellom stater som vil kjempe om det byttet  som vil være igjen etter et oppløst Russland. Lodgaard mente det var et klart ønske fra USA og en fordel for USA at Russland gikk i oppløsning. Biden har også uttalt at han ønsker regimeskifte i Russland; vekk med Putin.

Hjertesukk: Debattens ensidighet
Lodgaard var oppgitt over ensidigheten i debatten om krigen. Alt blir skjært over én kam: fordømmelser, sanksjoner, boykott og å kutte alle forbindelser. En politikk som brer seg også overfor Kina. Stoltenberg, som Nato-sjef, vil arbeide for politisk frihet i Kina med frihandel. En sånn sammenheng er aldri bevist, sa Lodgaard. Men det var ellers interessant at USA nå ikke lenger snakker om frihandel. USA er på veg inn i en proteksjonistisk periode.

Hva forfatterne i Vardøger sa, kommer i et nytt innlegg.

Framheva bilde: Fra møtet i Tronsmo bokhandel. Foto: OBB/politikus.no

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • «Som sønn president Busch sa: Dere må gjerne opprette en internasjonal domstol, men for den skal ingen amerikansk statsborger stilles til rette for noe. »

  ‘John Bolton, fikk raseriutbrudd, og advarte i september, at: ‘’USA vil ta i bruk ethvert nødvendig middel for å beskytte våre innbyggere og de av våre allierte fra urettmessig rettslig forfølgelse fra denne ugyldige domstolen.’’ – og la til at FNs Internasjonale domstol må ikke være så dristige at de foretar etterforskninger av ‘’Israel eller andre av USAs allierte.» ‘
  ‘I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
  «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten.’
  dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

  ‘Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Så klart denne mannen måtte bort. 😉
  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  Et godt bilde av zombien Stoltenberg.
  https://www.nrk.no/urix/bolton-om-drama-pa-toppmote_-trump-ville-true-med-a-ga-ut-av-nato-1.15063198

  ‘Etter alle disse årene omtaler følgelig NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, Libyakrigen som om vi fortsatt befinner oss i 2011. Har han sovet under en stein? Mangler han totalt evnen til selvkritikk og selvransakelse? ‘
  steigan.no/2018/10/nato-leder-jens-stoltenberg-knuser-gjerne-libya-igjen/

  ‘To verdenskriger, den kalde krigen og kampen mot terror har lært oss alle, også amerikanerne, at vi er tryggere og får til mer sammen enn hver for oss, sier Stoltenberg’
  dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=11022

  ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

  Og ellers:

  Uffda disse fæle ‘ høyreorienterte.’ 😉

  ‘EU er en organisasjon der medlemslandene på noen områder har gitt fra seg sin suverenitet. Det betyr at EU kan lage lover og at denne lovgivingen har fortrinn over nasjonal lovgiving.
  Dette er Le Pen sterkt imot, og ønsker å gjennomføre en folkeavstemning over å sette nasjonal lov over EU. ‘
  e24.no/internasjonal-oekonomi/i/8Q886d/le-pen-seier-kan-ryste-europa-konsekvensene-kan-ikke-overdrives

  Svar
 • «Krim har vært russisk i rundt 200 år, og han mente at det var ganske åpenbart at de som bodde på Krim ønska å høre til Russland. Det bør være et krav at folk skal få bli boende der de føler seg hjemme. Det var uansett viktig at en kommende fredsavtale ikke ble en avtale som ga fred «i morgen», men også i lang tid framover. »

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim.
  Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘ Siden 1980 har USA intervenert i fjorten muslimske land, i verste fall invadert eller bombet dem. De er (i kronologisk rekkefølge) Iran, Libya, Libanon, Kuwait, Irak, Somalia, Bosnia, Saudi-Arabia, Afghanistan, Sudan, Kosovo, Jemen, Pakistan og nå Syria.
  ….Krim hadde aldri frivillig forlatt Russland. Sovjetunionens leder Nikita Khrustsjov, opprinnelig fra regionen, ga Krim til Ukraina i 1954. Innbyggerne på Krim var alltid sterkt imot denne endringen og stemte overveldende for å vende tilbake til Russland etter det USA-skapte ukrainske statskuppet i 2014. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2018/12/30/en-samling-tanker-om-amerikansk-utenrikspolitikk-2/

  ‘Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  Svar
 • Northern Light.
  12 februar 2023 15:33

  Sveitserne vil ha en folkeavstemning om fremtiden til kontanter.

  Over 157422 underskrifter har så langt blitt samlet inn av Sveits’ frihetsbevegelse, FBS, i kampanjen for å få til en folkeavstemning i landets 26 kantoner, med det formål å redde kontantsystemet. Av disse er 111 197 navn allerede validert, noe som betyr at folkeavstemningen blir holdt, da grensen for å garantere at det blir avholdt folkeavstemning om en sak er passert.

  FBS frykter at kontanter står i fare for å forsvinne etter hvert som digitale og elektroniske betalinger øker, og utgjør en trussel mot personvernet, kraftig økt overvåking og muligheter for banker og myndigheter til å forfølge, trakassere og straffe enkeltpersoner.

  Forslaget går ut på å innføre en grunnlovs-garanti slik at Sveits alltid har nok penger med mynter og sedler ,og at eventuelle fremtidige forslag fra politikere om å avskaffe sveitserfrancen, først må godkjennes av folket så vel som av alle kantonene.

  Fritt oversatt fra kampanjesiden:
  Kontanter er lik frihet. Hvis vi tar hensyn til mange internasjonalt kjente økonomer, som professor Kenneth Rogoff, så overveies det en avskaffelse av kontanter og det til og med ønskes en avskaffelse av kontanter. Dette fører samfunnet mer og mer inn i avhengighet og overvåking.

  I en verden med kun digital valuta, må alle stille seg selv disse spørsmålene:
  Stoler vi på at politikken ikke vil gjøre oss til transparente borgere, og ønsker de å kontrollere livene våre ved å bruke «sosiale kredittsystemer»?.
  Hva skjer hvis strømmen går og ingenting fungerer lenger?
  Hvordan vil vår verden se ut når hendelsene simulert av WEF med Cyber-Polygon* inntreffer?
  Hva skjer hvis hackere klarer å lamme systemet?

  Derfor trenger vi så sårt dette folkelige initiativet. Kontanter er lik frihet fordi de kan brukes hvor som helst, når som helst.
  Kontanter fremmer uavhengighet fordi vi ikke er avhengig av teknologiske systemer (strøm, kortlesere, internett).
  Kontanter skaper trygghet, selv mot negative renter. Kontanter er en viktig del av vår sveitsiske kultur for en frivillig og fredelig sameksistens.

  Sveits er et av få land i den vestlige verden som tillater denne typen direktedemokrati.
  Mer informasjon om aksjonen kan leses på FSBs nettsider.

  Fra Nya Dagbladet, publisert 11 februar 2023. Skrevet av Nya Dagbladets redaksjon.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Schweiz på väg folkomrösta om kontanternas framtid.

  *Cyber Polygon er et unikt cybersikkerhetsarrangement som kombinerer verdens største tekniske opplæringsøvelse for bedriftsteam og en online konferanse med høytstående tjenestemenn fra internasjonale organisasjoner og ledende selskaper.
  2021-konferansen diskuterer nøkkelrisikoene ved digitalisering og beste praksis for sikker utvikling av digitale økosystemer. Den tekniske øvelsen fra 2021 bygger og tester ferdighetene som trengs for å beskytte næringene våre, og er sentrert rundt et målrettet angrep av forsyningskjeden. (Arrangert av World Economic Forum). Kilde: Steigan, artikkel: Hva er Cyber Polygon 2021?

  Kommentar:
  Sveits har direktedemokrati som gjør at det sveitsiske folket kan stemme over om de vil ha kontanter eller en digital valuta, etter å ha vurdert begge sider av saken. Det norske folk kan ikke regne med å få stemme over dette. Det blir vel en høring som Stortingspartiet stemmer over, ikke folket, og da blir det en digital valuta som Wall Street finansfolket de er underlagt, vil ha. For vi har en administrasjon som tjener den globale storkapitalens interesser, og ikke folket og landet.

  Svar
 • Northern Light.
  12 februar 2023 15:55

  FN krever strengere sensur – er bekymret for at «desinformasjon» undergraver klimaskrekken.

  Av Swebbtv.
  Globalistorganisasjonen FN er bekymret for at såkalt «desinformasjon» kan påvirke globale spørsmål som «klimakrisen». Det sa FNs generalsekretær António Guterres i en dommedagstale i generalforsamlingen mandag. I følge Guterres er «dommedagsklokken nå 90 sekunder til midnatt, noe som betyr 90 sekunder til total global katastrofe». På Twitter understreker FN-sjefen at det er «tid for forandring».

  I går snakket FNs generalsekretær António Guterres om FNs prioriteringer for 2023. Og han tordnet videre som en dommedagsprofet. Bokstavelig. – År etter år har eksperter målt hvor nær menneskeheten er midnatt – med andre ord: selvdestruksjon, sa han. I 2023 handler det om «den russiske invasjonen av Ukraina, den voldsomme klimakatastrofen, økende kjernefysiske trusler som undergraver globale normer og institusjoner», fortsatte Guterres.

  – Dommedagsklokken er nå 90 sekunder til midnatt, som betyr 90 sekunder til total global katastrofe. Dette er det nærmeste klokken noen gang har kommet menneskehetens mørkeste time – enda nærmere enn under høyden av den kalde krigen. I sannhet er dommedagsklokken en global vekkerklokke. Vi må våkne – og begynne å arbeide. «Klimakrisen er brennende», ifølge FN-sjefen.

  – Vi har en forpliktelse til å handle – på grundige og systemiske måter. Verden beveger seg ikke i etapper. Teknologien beveger seg ikke trinnvis. Klimaødeleggelsen går ikke i etapper. Vi kan ikke bevege oss trinnvis. Dette er ikke tiden for triks. Det er en tid for forandring. Og da er det ikke bra om det er kritikere som stiller spørsmål ved denne fremstillingen.

  Sosiale medieplattformer bruker algoritmer som forsterker giftige ideer, og gjør ekstremistiske synspunkter til mainstream. Annonsører finansierer denne modellen. Noen plattformer tolererer hatytringer – det første skrittet mot hatkriminalitet. Vi vil oppfordre til handling fra alle med innflytelse på spredning av feilinformasjon og desinformasjon på internett: regjeringer, tilsyn, beslutningstakere, teknologiselskaper, media og sivilsamfunn. Stopp hatet. Sett opp kraftige barrierer.

  Vær ansvarlig for språk som forårsaker skade på klimasaken, erklærte António Guterres. Og som en del av min rapport om vår felles agenda, samler vi alle interessenter («stakeholders») rundt en etiske retningslinjer for informasjon på digitale plattformer. Vi vil også ytterligere styrke fokuset vårt på hvordan feilinformasjon og desinformasjon påvirker fremdriften i globale spørsmål – inkludert klimakrisen.

  Fra Swebbtv, publisert 7 februar 2023. Skrevet av Swebbtv.
  Oversatt fra svensk. Linker og tweets med video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: FN kräver hårdare censur – är orolig ”desinformation” underminerar klimatskräcken.

  Svar
 • Northern Light.
  12 februar 2023 16:51

  Dr. Lars Bern: Våre politikere lar USA fullstendig hensynsløst plyndre Europa.

  Av Swebbtv.
  Er Sveriges og Europas politikere dumme eller korrupte? Eller begge deler? Det er et godt spørsmål, mener Swebbtvs politiske kommentator Lars Bern. Og krigen i Ukraina har gjort saken mer aktuell enn kanskje noen gang. Den har kuttet båndene mellom Europa og Russland. Ikke mer billig russisk energi. USA, derimot, vinner mye på konflikten.

  – Vi er en del av det amerikanske imperiet. De Fullstendig Hensynsløst plyndrer Europa. Og våre idiotiske politikere går for dette, sier Lars Bern. Europas velstand er basert på russisk energi. Til og med EU har erkjent det. Men på grunn av krigen i Ukraina er det over. I stedet får vi mye dyrere flytende gass fra USA.

  – Faktum er at hvis man ser nøkternt på det, er det landet som tjener mest på denne krigen USA fordi de selger mer gass og til høyere priser. Og fordi de selger flere våpen, sa en høytstående EU-tjenestemann til Politico i november i fjor. Samtidig flytter europeiske industrier til USA. Europa avindustrialiseres. USAs BNP har økt mer enn ventet, og så sent som i dag falt amerikansk inflasjon allerede til 6,5 prosent, det laveste nivået på over ett år.

  Så hvordan har det seg at Europas herskere ofrer sine egne folk og land, for at USAs interesser skal knuse Russland? Det er slik USA alltid gjør det, sier Lars Bern. Tross alt er amerikansk utenrikspolitikk alltid styrt av deres økonomiske interesser. Det sier seg selv at det var både økonomisk og strategisk urovekkende for dem, at Europa kjøpte billig gass fra Russland.

  De bestemte seg for å sette en stopper for det. Målet er tross alt å vri på armen til europeerne og få dem til å kjøpe den amerikanske gassen til skyhøye priser i stedet. Vi er en del av det amerikanske imperiet. De plyndrer Europa, og våre idioter av noen politikere går for dette.

  De deltar til og med i det. Vi vil nå utdype samarbeidet med USA, til tross for dette. Det er forferdelig. Og man kan lure på om våre politikere er dumme eller korrupte, om at noen betaler dem for å oppføre seg slik og akseptere dette? Jeg tror det er fordi de er dumme.

  Fra Swebbtv, publisert 12 februar 2023. Skrevet av Swebbtv. Lars Bern er doktor i teknologi, ingeniør, forfatter og debattant.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Lars Bern: Våra politiker är idioter – ”USA suger ut Europa fullständigt hänsynslöst”.

  Kommentar:
  « Krigen i Ukraina gullgruve for våpenindustrien.
  Krigen i Ukraina er en gullgruve for verdens våpenprodusenter. Amerikanske våpenprodusenter fikk i fjor grønt lys fra Washington til å selge våpen, militært utstyr og tjenester for nærmere 1550 milliarder kroner til andre land, viser en oversikt fra amerikansk UD. Dette var en økning på hele 48,6 prosent fra året før. I tillegg sto amerikanske myndigheter selv for salg av våpen til allierte for drøyt 520 milliarder kroner. Det var en økning på 49,1 prosent fra året før».
  Kilde: NRK no 12 februar 2023.

  Svar
  • Wasan Totland
   12 februar 2023 22:10

   Det var andre toner fra Lodgaard. Tidligere hadde jeg regnet ham som myndighetenes sjakkbrikke. Når selv Kissinger roper varsko kan det hende at noen og enhver kommer seg ned på jorda og tenker seg om.

   «-Dere må gjerne opprette en internasjonal domstol, men for den skal ingen amerikansk statsborger stilles til rette for noe.»
   Og disse her fikk opprette baser på norsk jord slik jeg spådde to år før. Betingelsesløst og Uten debatt! Folket er i fare. De kan gjøre som de vil her også.
   Når vi er inne på Geopolitikk er det et par ting frøken Nuland o co har forregnet seg på.
   For det første: Når Europa tømmes for tyngre våpen uten konsekvenstenkning så er det ikke slik som i et supermarked der det prompte fylles opp på nytt. Det forstår ikke disse idiotene.
   For det andre: Tiden jobber for russerne på flere plan. Mens USA med sitt NATO i det stille væpnet Ukraina i alle disse årene, forberedte russerne seg for krig på alle plan. Både økonomisk og strukturelt og ikke minst diplomatisk. Jeg er sikker på at mye er gjort for å få igang en krigs- industri. De har råstoffene og de har de beste hypersoniske våpnene som de har produsert så mange de kan av. mens NATO står fast i Ukraina og svekkes dag for dag tippes oddsen over.

   Svar
   • W.T.:
    «Når Europa tømmes for tyngre våpen uten konsekvenstenkning så er det ikke slik som i et supermarked der det prompte fylles opp på nytt»

    Nei, men det jobbes på spreng. ( For å redusere amerikansk statsgjeld):

    ‘I tillegg til våpenprodusentenes direkte salg sto amerikanske myndigheter selv for salg av våpen til allierte for drøyt 520 milliarder kroner, viser oversikten. Det er en økning på 49,1 prosent fra året før.
    I land etter land i Europa vedtok regjeringene over natten å ruste opp, noe Natos generalsekretær Jens Stoltenberg forgjeves hadde manet dem til å gjøre i årevis. ‘
    tu.no/artikler/krigen-i-ukraina-er-gull-verdt-for-vapenindustrien/526225

   • wasan Totland
    17 august 2023 17:18

    Redusere amerikansk statsgjeld????? Det er ikke mulig!!

 • wasan Totland
  17 august 2023 10:04

  At galningene, med Nuland, Blinken og Sullivcan i spissen skulle tenke rasjonelt og ikke benytte taktiske atomvåpen har jeg lite tro på. Hele styrkeoppbyggingen med baser rundt Russland baserer seg på det. F-35 trener her på lavtflyging i tåke. Det har de gjort lenge nå. Flyene vil nok ikke klare å returnere når de har sluppet sin last med B61.12 av flere grunner. Den mest åpenbare er rekkevidde kombinert med nyttelast.

  Svar
 • Vestlig imperialisme har sine siste krampetrekninger , hvor Afrika med rette vil bli kvitt Frankrike en gang for alle, hvor Norge dessverre står på feil side av historien, hvor EU vil herske med selvskadende sanksjoner,
  det vil være like stor fiasko som å tvinge Russland i kne, det fortjener å mislykkes, her uttrykt ved middelmådige, stormannsgale Annalena Baerbocks uttalelse:
  «Tyskland vil ha EU-sanksjoner mot kuppmakerne i Niger», nrk.no, 14.37, 17.08.2023,

  Sahel og Afrika liker Putin, sammen med majoriteten av verdens befolkning, de hater med rette USA, Macron, NATO, EU,
  og BRICS vil ha valuta som ikke er dollar. Thailand allierer seg med Kina. Uten dollarens domene får pipen en annen lyd, og undertrykte nasjoner står sammen mot bøllen USA og dens allierte. De vet at USA er en venn ingen vil ha. Norge går med ned i dragsuget. Rett i dass. Med Jens Stoltenberg som ledesau.

  Svar
 • ‘– Nei, det er ikke sånn at stormakter har rett på «interessesfærer», svarte en kategorisk Stoltenberg.
  – Små land som Latvia og Litauen kan ikke akseptere at fordi de er små naboland, så skal Russland bestemme over dem, utdypet generalsekretæren, og kom med en liten vekker:
  – Det ville jo vært livsfarlig for Norge, understreket han. ‘
  nrk.no/urix/stoltenberg-etter-radgiverglipp_-_-natos-posisjon-er-uendret-1.16519038

  Tja, Stoltenberg; hva var livsfarlig for Libya?
  F.eks. at USA/Fed ville bestemme om det skulle tableres en ny valuta, «interessesfære» eller ikke, for det afrikanske kontinentet.
  Og selvfølgelig livsfarlig for Norge også. -Som så signaliserte til verden ( inkl. Russland ) at Norge/Løvebakken, – med Ap i særdeleshet ,går til angrepskrig når USA vil.

  Har Stoltenberg evne til selvinnsikt og/eller selvkritikk i det hele tatt?
  Eller går han konstant rusa på seg sjøl, – eller noe annet?
  Skremmende.

  Svar
 • Orkanen Hilary, kult navn, jeg hjelper gjerne:

  De co2-klimakatastrofale gjørmebadene : JENS,
  alt flyter ut over sin fleskete bredder, flomkatastrofen: ERNA,
  den planlagt påtente og tvers igjennom løgnaktige skogbrannkatastrofen JONAS,
  denmanipulerte og utpulte klimakteriske og motbydelig svettestinkende hetebølgen: CAMILLA,
  de forferdelige haggelbygene, store som golf-kuler: HAAKONMAGNUS, ‘
  LØP FOR LIVET, alt er vår skyld, glem aldri det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Niger-kuppet:

Frankrikes koloniale arv i oppløsning. Overtar USA?

Forrige innlegg

Vestlig utdanning-system og leder-utvelging:

Fører til dårlige beslutninger og til slutt økonomisk kollaps.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.