POSTED IN Helse

Svakt immunforsvar er lønnsomt for legemiddelprodusenter.

Å styrke immunforsvaret krever D-vitaminer.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Legemiddelindustrien tjener fett på vitamin D mangel

Makt og penger

De internasjonale legemiddelgigantene gjennomfører «markedsundersøkelser» for å beregne hvor mye de vil tjene på D-vitaminmangel. Autoimmune sykdommer sprer seg i samme takt som som D-vitaminmangel og det tjener Big Pharma fett på.
___________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
___________________________________________________________________________

Legemiddelgigantene vet nøyaktig hva vitamin D er. De vet også hvordan hormonet kroppen produserer av vitamin D virker. Det er derfor de har utviklet «vitamin-D-analoger». Dette er kort og godt svindyre medisiner som gjør det samme som vitamin D, hvis kroppen har nok av det.

Når fastlegene en sjelden gang nedverdiger seg til å behandle D-vitaminmangel, skriver de ut resepter på kosttilskudd som koster tre ganger så mye som som D-vitamintablettene i helsekosthylla, som inneholder akkurat det samme.

tjener bra på vitamin d mangel

Vitamin D er et hormon

Det er mye fokus på hvor mye penger vi kaster bort på unødvendige helsekostprodukter. «Drit i vitamin D, det er helsekost uten betydning for helse», er meldingen fra media, myndigheter og legemiddelleverandører.

At D-vitaminmangel er forbundet med hele lista av autoimmune sykdommer og flere kreftformer, det ser vi bort fra.

Den globale størrelsen på autoimmun sykdomsdiagnostikk ble verdsatt til 3,3 milliarder dollar i 2015 og anslås å nå en verdi på 5,0 milliarder dollar innen 2025, og vokste med CAGR på 4,1%. Økende forekomst av autoimmune lidelser som type 1 diabetes hos nyfødte babyer kombinert med etterspørsel etter rask diagnostikk er nøkkeldriveren som fremhever veksten.

Fra en av mange markedsrapporter om «markedet» for autoimmune sykdommer

Siste skrik i kreftbehandling er immunterapi. Legemiddelprodusentene lager medisin som styrker immunforsvaret, sånn at pasienten greier å overleve kreftbehandlinga. For å få medisinen til å bli «enda mer effektiv», gir legene vitamin D sammen med medisinen. Bare for å «booste» medisinen de har laget.

Men for all del, det er ikke fordi vitamin D har noe med immunforsvaret å gjøre. Det er bare for å «booste» de svindyre medisinene.

Mangler bevis

Det er ikke «bevist» at D-vitaminmangel er årsak til at babyer blir disponert for autoimmune sykdommer og myndighetene krever «bevis» før de vil innføre obligatorisk D-vitamin-test for gravide. Å gå inn i en graviditet med D-vitaminmangel er likevel høyrisiko.

Nifs lesning

NÅR SYKDOM BLIR MARKED: Bildet over er en skjermdump fra en «markedsrapport» om autoimmune sykdommer. «Markedet» for autoimmune sykdommer øker fra år til år. Så å si alle autoimmune sykdommer er koblet sammen med D-vitaminmangel, men big pharma arbeider hardt for at det ikke skal bli «vitenskapelig bevist».

Det lever legemiddelindustien fett av og pøser ut skrekkpropaganda om skadevirkninger av vitamin D og fabrikerte rapporter som «beviser» at vitamin D ikke har noen betydning for helsa. Godt støtta av myndigheter og medier.

Slik ser markedet for autoimmune sykdommer i USA ut fram til 2025.

Du kan være med å ta tilbake makta fra Big Pharma bare ved å sørge for at du har nok D-vitamin innabords. Slik anbefaler Encorine Society at du gjør det:

Vi foreslår at alle voksne som har vitamin D-mangel behandles med 50.000 IE vitamin D2 eller vitamin D3 en gang i uken i 8 uker eller tilsvarende 6000 IE vitamin D2 eller vitamin D3 daglig for å oppnå et blodnivå på vitamin D over 75 nmol/L, etterfulgt av vedlikeholdsbehandling på 1500–2000 IE pr. dag.

Anbefaling fra Endocrine Society

Les mer: Slik gikk det da ei gruppe idrettsutøver forsøkte anbefalingen fra Endocrine Society.

Forsidebilde: Kristine Wook

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Også så billig som vitamin D er, gå ut i Sola og sett deg med fiskestanga-… Jeg vil gjøre et randomisert kontroll studie en gruppe (A) får placebovaksine, ekte fisk og gå ut i sola. Gruppe to (B) få vaksiner (covid vaksine såklart), sitte på kontor og spise ostepopp. Gruppene skal likestille med alder, kjønn og bakomliggende sykdommer. Deretter randomiserer du blodprøvene deres og ser om det er forskjell, noen som vil vedde på at gruppe B har det best i avsluttende målinger?

  Svar
 • Fantastisk med dette fokuset på D-vitamin, dette er superviktig. Et par spørsmål til artikkelforfatteren: går det an å «spise seg» til et adekvat nivå med D-vitamin her oppe i nord? bare lurer på hvordan våre forfedre holdt nivået oppe, de hadde jo ikke fancy kosttilskudd osv. Hvordan kunne teoretisk sett et slikt kosthold sett ut? Det andre spørsmålet gjelder hudfarge: vi vet at de med mørkere hud får mindre vitamin D ut av sola her i nord. Men er det egentlig noen forskjell her på vinteren mellom de etnisk norske og våre nye landsmenn? tenker på det faktum at 53%(!) av de innlagte på sykehus nå med COVID er født i utlandet. Det er et veldig høyt tall når de utgjør 15% av befolkningen.

  Svar
  • Mat dekker bare 10% av behovet for vitamin D ifølge legeforeningen Endocrine Society. 90% blir normalt dekt av sola.
   I Norge står sola i Oslo høyt nok til å produsere vitamin D fire timer midt på dagen ved st.Hans. Sola leverer null vitamin D mellom september og april på våre breddegrader.
   Mørkhuda trenger 10 ganger så mye sol som hvithuda for å danne like mye vitamin D i huden.
   Universitetet i Oslo sjekka D-vitaminnivået til ikkevestlige innvandrere for noen år sida og fant at 85% hadde D-vitaminmangel. De forklarte årsaken med mye melamin i huden (dårlig opptak fra sola), tradisjon for å dekke seg til i sola og tradisjonelt D-vitaminfattig kost.
   Forskjellen på etnisk norske og innvandrere om vinteren er at innvandrere har opparbeidet mindre reserver fra sola om sommeren, har null tradisjon for tilskudd, og spiser mindre av den D-vitaminforsterka maten. Innvandrerne blir også sjelden informert om at de utgjør ei risikogruppe for D-vitaminmangel.

   Svar
   • Hei Enebakk.
    Takk for sist på forumet.
    Har et spørsmål.
    En dose på 300.000 IE vitamin D , hvor mange D-vitamin tabletter fra slik boks man finner i hylla på butikken er det snakk om der ?

  • Fiskemiddag med lever !
   Godt og særskilt sunt. Og så må vi ikke glemme at leverproduktet Tran har alltid vært sterkt anbefalt om ikke tvunget på den norske befolkning. Det har forsåvidt gitt seg. Eller reklamerer dem fortsatt for Møllers tran i MSM?

   Svar
 • enebak.no har mye spennende stoff. Ved å injisere erhvervet immunsvikt i folket med lovnad om hvor trygt og effektivt de beskyttes gnir Big Pharma seg i hendene og gigantmarkedet vokser. Norge hamstrer inn koppemedisin, mot ganske harmløse apekopper som immunsvekkede «beskyttede» har svekket motstand mot, og jeg mener det også er blitt kjøpt inn et lager hiv-medisin.
  fhi.no er mest opptatt av å forske og validere om hvorvidt vitamin D er bra istedetfor å anbefale det på det varmeste. Hvordan kan så mange uredelige i ansvarsposisjoner sove om natten?

  Svar
  • John Enebak
   24 mai 2022 18:01

   HIV-medisin hjelper mot HIV-virus, ikke mot immunsvikt. Immunsvikt fra HIV-virus er problemet som oppstår når HIV-viruset sperrer for celledeling i immunceller, sånn at vi ikke får til å produsere nye.
   Vi er ikke avhengige av HIV-virus for å bli påført immunsvikt. Det holder med D-vitaminmangel. Immuncellene må ha tilgang til D-vitamin for å få til å dele seg. Derfor fører D-vitaminmangel til redusert produksjon av immunceller.
   Vi erverver immunsvikt av D-vitaminmangel og vi erverver immunsvikt av HIV-virus. Resultatet er det samme, men det er to helt forskjellige mekanismer som er årsak.
   Sykdommene vi blir sårbare for når vi har immunsvikt er derimot de samme, enten immunsvikten kommer av HIV-infeksjon eller alvorlig D-vitaminmangel.
   I og med at «ervervet immunsviktsyndrom» (AIDS) er synonymt med HIV, blir det bare forvirring av å snakke om at D-vitaminmangel fører til et ervervet immunsviktsyndrom. Selv om det er akkurat det som skjer.

   Svar
 • Helse industrien er styrt av maktsyke psykopater som kun bryr seg om profitt og makt, det er i deres interesse å holde folk så syk som mulig…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma vil tjene på dette!

Millioner lider av at ferdigmatindustrien får økende markedsandeler verden rundt

Forrige innlegg

De skylder på Russland, men EU har seg sjøl å takke.

Nå kommer general Vinter!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.