POSTED IN EU, Korrupsjon

Sumpen må dreneres.

Ungarn vil fjerne Europaparlamentet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Europaparlamentet er et valgt EU-organ uten politisk makt. Den politiske makten sitter i det ikke-valgte organet: EU-kommisjonen. Men noe må de holde på med i dette liksom-parlamentet. Derfor vedtar de politiske uttalelser, den ene villere enn den andre. For alle vet at det bare er ord som det ikke skal settes politisk makt bak.

Korrupsjonsskandalen som har rammet dette pseudo-parlamentets visepresident forteller om et råttent system. Naturligvis er det bare toppen av et isfjell som avdekkes og spørsmålet er om hun ofres for å spare systemet for en langt mer omfattende skandale. F.eks. saken om bestilling av enorme mengder vaksiner som EU-kommisjonens leder Ursula Van Der Leyen sørget for og som nå avdekkes gjennom e-poster som hun ikke vil vise til offentligheten.

Dette gir naturligvis den utskjelte ungarske statsministeren gode kort på hånden som han nå bruker. Og så viser det seg at han kanskje har hatt rett hele tiden: EU-parlamentet er et supperåd som fungerer som kamuflasje slik at vi ikke skal se EUs udemokratiske form. Det er de nasjonale parlamentene som er folkevalgte, ikke EU-kommisjonen hvor makten i EU-systemet sitter.

Da blir spørsmålet hvorfor Ungarn ser seg tjent med medlemskap i Unionen i det hele tatt. Orbarn, som er Ungarns folkevalgte leder, har vært prügel-knabe (hoggestabbe) for kommisjonen, mediene og mange på venstresiden fordi han sette Ungarns nasjonale interesser foran EU-systemet. En fryktelig synd, naturligvis.

Hadde bare norske politikere og den norske regjeringen gjort det samme i f.eks. kraftsaken.

Knut Lindtner
Redaktør

Ungarn vil ha Europaparlamentet oppløst

Arrestasjonen av en visepresident i EP viser at institusjonen mangler sikkerhetstiltak, sier statsminister Viktor Orban

Den nylige korrupsjonsskandalen i Europaparlamentet (EP) er et tegn på at EU-institusjonen bør avskaffes i sin nåværende form, sa Ungarns statsminister Viktor Orban onsdag. Han la til at EP (Europaparlamentet) allerede hadde et elendig rykte.

Eva Kaili - Wikipedia
Eva Kaili

Orbans uttalelser kom etter at Eva Kaili, en gresk politiker som fungerte som en av Europaparlamentets visepresidenter, ble arrestert og siktet denne måneden for korrupsjon for å ha mottatt bestikkelser fra Qatar.

«Ungarerne ønsker at Europaparlamentet skal oppløses i sin nåværende form,» sa han på en pressekonferanse i Budapest.

Orban hevdet at skandalen «trekker oppmerksomhet hen mot det faktum at nasjonale parlamenter har et sterkere kontrollsystem på plass,» og la til at lovgivere fra medlemslandenes parlamenter bør delegeres til Europaparlamentet, i motsetning til at de velges separat.

«Og de kjenner åpenbart vår politiske posisjon: sumpen må dreneres,» sa statsministeren.

Budapest har gjentatte ganger kollidert med Europaparlamentet og andre EU-institusjoner over en rekke spørsmål, inkludert migrasjon og LHBTQ-rettigheter. Brussel anklaget på sin side Orbans konservative regjering for å undergrave den ungarske rettsstaten.

Ungarn, hvis økonomi er sterkt avhengig av russisk energiimport, har også kritisert EU-sanksjonene som ble pålagt Moskva som svar på militæroperasjonen i Ukraina, sanksjoner som ble satt i gang i slutten av februar. I motsetning til mange av EUs medlemsland, har Orban nektet å sende våpen til Kiev.

«Hvis det var opp til oss, ville det ikke vært noen sanksjonspolitikk,» sa Orban onsdag. «Det er ikke i vår interesse å permanent dele den europeiske og russiske økonomien i to, så vi prøver å redde det som kan reddes fra vårt økonomiske samarbeid med russerne.»

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://www.rt.com/news/568717-hungary-orban-european-parliament/

Forsidebilde: Håkon Grimstad1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 697 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  23 desember 2022 9:53

  EU-beistet har blitt for stort til å kunne hånderes. For mange byråkrater, for mye detaljstyring, for mye korrupsjon, for mye skatteunndragelse. Du får ikke et byråkrati til å nedlegge seg selv, det er i mot alt det et byråkrati står for. Byråkratiet skal ansette flere byråkrater, gjerne jurister ut fra et håpløst vanskelig regelverk, og responstiden skal ikke være under to måneder på de enkleste spørsmål.

  Globaliseringen sitt mantra er ”fri flyt”. Fri flyt av billig arbeidskraft, fri flyt av kjeltringer, av skattefrihet, suverenitetsavståelse, fri flyt av overstyring, korrupsjon, og fri flyt av sykdommer både hos dyr og mennesker.

  Det er laveste standard som skal gjelde. Vekk med velferdsordninger, reduksjon av ulikhet, inn med ett sett skatteregler for de rikeste og et annet for vanlige folk. EU har blitt en kreftsvulst, ustoppelig og ondartet. Det finnes ingen kur mot så mye penger som dette her.

  For hele Europa kan det dreie seg om 7800 milliarder € som er unndratt beskatning på 3100 milliarder €. Altså: penger som er tatt fra felleskapet av de rikeste kjeltringene.

  Hva gjør statslederne så ? Jo, de kutter i lønna til vanlige folk, de kutter i pensjonen til vanlige folk, de øker pensjonsalderen til vanlige folk. Og så lager de ennå flere redningspakker der pengene går til dem som allerede har stukket unna mest.

  Det heter på fint: Privatisering av gevinstene og sosialisering av tapene.

  Svar
 • Northern Light.
  23 desember 2022 15:52

  EU som ide er ikke europeisk, EU ble unnfanget av CIA, for Wall Street likte ikke europeisk politikk med fordeling av godene. Wall Street bankkartellet skal ikke ha noe av at kapital beskattes, og at suverene stater med folkevalgte regjeringer bruker pengene til offentlig skole og utdanning til innbyggerne, offentlig helsevesen og sosialt sikkerhetsnett. Wall Street skal heller ikke ha noe av at folket eier landets ressurser og infrastruktur, finanskapitalen vil at alt skal privatiseres, og alle statlige selskap skal gjøres om til aksjeselskap så finanskapitalen kan kjøpe dem.

  Energi som strøm og gass, drikkevann og avløp skal ikke prises til selvkost til innbyggerne, alt skal selges til den høyest mulige markedsprisen. Det er derfor finanskapitalen oppretter kraftbørser som Norpool, så prisen på noe så eksistensielt for et vestlig liv som elektrisk strøm kan selges til spot(gambling) priser. Nå skal det ikke-valgte EU også sørge for at finanskapitalen får monopol på matproduksjon, det eksistensielle for mennesket ved siden av drikkevann, som også EU etter diktat av den globale storkapitalen privatiserer, så global storkapital får eierskapet til drikkevannet også. Alt som er eksistensielt for mennesker, mat, drikkevann, energi og boliger skal under finanskapitalens eierskap og kontroll.

  EU ble solgt inn til innbyggerne i europeiske land som en union av befolkninger, et fellesskap av folk, uten landegrenser så befolkningene blant annet bekvemt kunne reise mellom landene uten pass. Men den egentlige grunnen var fri flyt av kapital, billigste tilgjengelige arbeidskraft, varer og tjenester. Med det avregulering av kapital, landenes arbeidstakerrettigheter og vilkår, dårligere skattegrunnlag for landene, men mer profitt for kapitaleierne.

  For det er det EU egentlig er; et avreguleringsorgan som gradvis skal demontere alt som gir utgifter for kapitalen. Suverene nasjoner demonteres gradvis, og Europa blir et frihandelsområde hvor kapitalens lover gjelder. EU-kommisjonen vil nå privatisere helsevesenet i alle EU-land. EU er et lydrike under Wall Street, og EU-politikerne ivaretar kapitalens interesser, på en slik måte at befolkningene tror det er til deres beste.

  Storkapitalens hovedstrøms presse og media sørger for at folk ikke forstår at EUS politikk overfører enorme summer fra arbeider- og lavere middelklasse over til den økonomiske eliten, og det mer og mer år for år. Det er det globalisme dreier seg om, å samle all kapital og eierskap hos en elite av billionærer, ved hjelp av deres politikere og media, som sammen styrer befolkningene.

  Modige Victor Urban har rett, europaparlamentet må oppløses. Et forslag som gjør at han nå har Wall Streets fulle oppmerksomhet, for skulle folk i andre land enn Ungarn også begynne å stille kritiske spørsmål, kan EU-prosjektet som gjør Europa til et lydrike under Wall Street komme i fare. Europa kunne snu ryggen til USA og utvikle forbindelsene østover, noe Wall Street vil gjøre hva som helst for å stoppe. Så lenge EU består, styrer Wall Street Europas politikk til kapitalens beste, ikke for befolkningene og landenes beste.

  Svar
 • Kanskje det er det mest hensiktsmessige for Ungarn å gå ut av EU, og beholde Russland som handelspartner. Som et eksempel til etterfølgelse, ut av EU, ut av NATO. Globalistene hater ham, men ungarerne er vant med ham siden 1989. 0g virker fornøyde. Kanskje fordi han ikke vil ha hemningsløs innvandring , og fordi han liker kjernefamilien og kristendom. EUs Prügelknabe av mange grunner. Kanskje både han og foket får nok og sier «bye-bye, EU». Råtn i helvete, Ursula.
  At mer sånt kan skje snart virker ikke utenkelig, utmeldelser av Det Britiske Samveldet, Florida utmeldt av USA, utmeldelser av NATO og EU, begge institusjoner gjør mer skade enn gagn.
  Først ved å gjøre seg fri fra globalismens klamme hånd kan en ny verdensorden oppstå, og definitivt ikke i den formen de ønsker, det er pur satanisme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Plutselig er Afrika blitt interessant for USA.

Det skyldes den kinesiske satsingen på kontinentet.

Previous Post

Kronikk av Jan T. Voilaas

Alle har en plan, helt til de får en knyttneve i ansiktet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.