POSTED IN NATO, Norge

Ukraina trenger nye våpen og ammunisjon:

Stoltenberg lyver og får uimotsagt propagandere i «Dagsnytt 18»

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Terje Sørensen
Pensjonert advokat

Jens Stoltenberg, i sin tid ivrig NATO-motstander, i dag generalsekretær i alliansen som før hans funksjonstid angrep bl.a. Kosovo (1999) og Afghanistan (2001), og som norsk statsminister hadde øverste ansvaret for norske styrkers deltakelse i det NATO-initierte angrepet mot Libya i 2011, fikk den sjeldne anledning – forunt de færreste – til selv under et innslag i NRKs «Dagsnytt 18», 7.7.2023, mulighet for å agitere for sitt syn på NATO/USA sin potensielle bruk av klasevåpnene, noe bl.a. flertallet av NATO-medlemmene i ulike former hadde forbudt. Der serverte han etter min mening en vaklende og delvis løgnbefengt historie om at Russland også har brukt og bruker slike våpen under Ukraina-konflikten.

I nettavisen «steigan.no» kan man i innlegget «Ukraina – Biden eskalerer igjen, nå klasebomber», lese dette her (min arrangering av store fonter):

(sitat)

Det er godt dokumentert, av Human Rights Watch og andre, at det ukrainske militæret har brukt klaseammunisjon. DET ER INGENTING SOM STØTTER EN PÅSTAND OM AT RUSSLAND HAR GJORT DET. PENTAGON HAR AVVIST PÅSTÅTTE BEVIS FOR RUSSISK KLASEAMMUNISJONSANGREP.

(sitat slutt)

Pentagon?? Det er hovedkvarterbygningen til USAs forsvarsdepartement, i Arlington County, Virginia som neppe gir fordelaktige utsagn om Russland!!

Men likevel sprøyter hovedstrømsmediene ut tsunamier med påstander om at Russland har brukt og bruker slike våpen, og «Dagsnytt 18», som gir rom for kun én part helt uimotsagt å fremme løgnen, er intet unntak.


Illustrasjonen er i all hovedsak lagd av Terje Sørensen/AI/Photoshop. Faksimilen til venstre er fra https://www.aftenposten.no/norge/i/l15bA/fra-nato-motstander-som-ung-til-nato-topp-i-dag

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  9 juli 2023 9:00

  Det er ikkje lett å seia noko fint om NRK si Ukraina-dekning. Kanskje at TV2 er endå verre?

  I 1830-sendinga 8. juli fekk ein svimling utan namn og tittel breia seg som «Russland-ekspert». Journalistikk er det ikkje.

  Tiltrua til dei to store i norsk tv er no under null. Dei er Nato-kanalar.

  Svar
 • «Jens Stoltenberg, i sin tid ivrig NATO-motstander, »

  Og det tror du på, Terje Sørensen? Tror du ikke heller at det var et standpunkt han inntok for å bli valgt til leder? Det var på den tiden et veldig populært standpunkt i AUF.
  Det det verste faren Thorvald Stoltenberg, han som bosnierne med rette ville ha stilt for krigsforbryterdomstolen, og moren Karin Heiberg, den norske abortlovens forfatter og pådriver, lærte sine barn, var å lyve på en troverdig måte, lyve så de tror det selv.

  Svar
 • Dagsnytt 18, ja!
  Blir ikke kritisk eller pågående journalistikk når det faste program-lederparet burde hatt helt andre jobber enn de har.
  Sigrid Sollund burde fått seg jobb på et sosialkontor fort som pokker. Og «jappen» Espen Aas, burde kanskje heller jobbet som eiendomsmegler eller børsmegler.

  Legg merke til hvordan «sosionom-journalisten», Sollund, smiler søtt til alle som møter i studio. Og selv de vanskeligste temaer blir håndtert med puselanke-mentalitet. Her skal man ikke sette, for eksempel en sleskete politiker til veggs, men heller nærmest stryke medhårs, helt til vedkommende er ute av døra igjen. Uten å ha blitt stilt til noe ansvar!

  Spørsmålene som stilles er alle innen en slags «avtalt A4 boks», og ikke en millimeter utenfor. Alternative forklaringer eller syn på saker passer ikke inn i «det rådende bildet», og er gjerne avfeid som «konspirasjonsteorier» eller «galimatias».

  Espen Aas er forøvrig ikke det spøtt bedre enn kollegaen sin, men bare på en annen måte. Han har greid – bevisst, å gjøre litt PR ut av «pulesveisen» sin, og sånt blir det jo bedre journalistikk ut av!??

  Eneste journalist jeg har respekt for i NRK er Bjørn Myklebust, men han brukes sørgelig sjelden, annet enn i «politisk kvarter» nå og da. Han burde tatt over «Debatten» og «Dagsnytt 18», hvis jeg kunne velge. Han får bla politikerne til å «svette» og håpe at de var et helt annet sted – og det er det som trengs!

  Dagens «journalister», (TV2, NRK), kulturelite, politikere…., ligger i samme seng. Integritet eller «ryggrad» er fullstendig fremmedord for dem. Men de ser ikke ut til å bry seg heller?

  Sikkert «litt på siden» noe her, men det er sånn jeg har sett utviklingen over de seneste ti-årene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Syria:

Norge fortsetter den ulovlige utsultingen av befolkningen.

Forrige innlegg

Bonde-protester i Nederland mot den store planen:

Vekk med småbøndene på grunn av klimaet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.