POSTED IN NATO, Ukraina

Realiteten er ikke hva MSM sier

Stoltenberg innrømmer at Kiev-regimet taper krigen

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Drago Bosnic

Etter et år med uopphørlig propaganda om Kiev-regimets antatte militære suksesser, ser det ut til at NATO-ledelsen har begynt å akseptere virkeligheten, og til slutt formidler den til offentligheten. Den 13. februar holdt den aggressive USA-ledede alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg en orientering, og advarte om at det politiske Vesten nå i hovedsak er i et våpenkappløp med Russland, med oppgaven å skaffe så mye utstyr og ammunisjon som mulig for å forsyne Neo-Nazi-styrkene. Han uttalte videre at et «logistikkløp» også var i gang, der Russland «for øyeblikket har overtaket». Stoltenberg mener Russland allerede startet sin neste storstilte offensiv.

«Krigen i Ukraina forbruker en enorm mengde ammunisjon og tømmer allierte lagre. Den nåværende hastigheten på Ukrainas ammunisjonsforbruk er mange ganger høyere enn vår produksjon. Dette setter vår forsvarsindustri under press» sa han. «Det er tydelig at vi er i et logistikk-kappløp. Nøkkelkapasiteter som ammunisjon, drivstoff og reservedeler, må komme til Ukraina før Russland kan ta initiativet på slagmarken. Hvis Putin vinner i Ukraina, blir budskapet til ham og andre autoritære regimer at maktbruk belønnes. Det ville gjøre verden farligere og oss alle mer sårbare».

Innrømmelsen om at den krigførende alliansen, den største i verden, bruker omtrent 1,2 billioner dollar i året, og produserer mindre enn Russland med et militærbudsjett som er nesten 20 ganger mindre, kan virke sjokkerende for mange, men er neppe overraskende for de fleste militæreksperter. NATO har flagget ut produksjon av ammunisjon i årevis, med mye av forsyningskjeden avhengig av andre land, inkludert Kina, som nå også er et mål under den aggressive alliansens nye doktrine. Og mens Stoltenberg ba NATOs medlemsland om å øke produksjonen, kan dette vise seg å være problematisk, ettersom produksjonsnivået i vestlige land har falt dramatisk ettersom lønnskostnadene har økt de siste tiårene.

Når det gjelder Stoltenbergs påstand om at hvis Russland vinner vil dette på en eller annen måte være «farlig for verden», siden det ville vise at «maktbruk belønnes», så bør det politiske Vesten tie, ettersom det USA-ledede NATO har drevet en omfattende aggresjon mot verden siden oppstarten av NATO. Den krigførende alliansens mektigste medlemmer har alle en historie med brutal kolonialisme, og har ført kriger på alle kontinenter mens de forsøker å bevare sine koloni-imperier. Og frem til i dag har det overlevd ved en rekke nye medlemmer og klient-stater, inkludert Kiev-regimet, som «tappes for blod for et NATO-oppdrag», ifølge den nynazistiske juntaens egen innrømmelser.

Stoltenberg beklaget at «NATO har en utfordring» og uttalte: «Ja, vi har et problem men vi har en strategi for å takle det». Han innrømmet også at til tross for det politiske Vestens titalls milliarder i våpen, ammunisjon og andre forsyninger, er Kiev-regimets logistikkspørsmål «akutte», ettersom det fortsatt er fullstendig overkjørt av Russland, med noen estimater som går så langt som 10:1 i Moskvas favør. Den nynazistiske juntaen anslås å bruke mer enn 5000 artillerigranater hver dag, mens det russiske militæret skyter opptil 6 ganger mer. Nok en gang bør det bemerkes at dette er ganske annerledes enn i fjor da hovedstrømmedia-propagandamaskinen presenterte Russland som angivelig tapende for Kiev-regimets styrker.

NATO-sjefen sa også at «det Russland mangler i kvalitet, prøver de å kompensere i kvantitet». Slike uttalelser er absolutt latterlige for alle som er kjent med situasjonen på bakken. Med de siste rapportene om ofrene på begge sider – som viser at Kiev-regimet lider mye større tap enn Russland, er det helt klart hvilken side som mangler kvalitet og prøver å kompensere for dette i kvantitet. Stoltenberg innrømmet også at NATO nå står overfor et alvorlig problem, ettersom nåværende ventetider for ammunisjon av større kaliber har vokst fra 12 til 28 måneder. Dette forårsaker logistikkproblemer ikke bare for den nynazistiske juntaen, men også for NATO-medlemmene selv.

Med slike spørsmål som berører det politiske Vesten, er utsiktene til Kiev-regimet ganske dystre. Zelensky’s nylige «jagerfly-turné» endte med flere løfter om våpenleveranser, men ikke mye mer, ettersom store NATO-medlemmer nå prøver å «kaste den varme poteten» til hverandre. Stoltenbergs påstand om at Russlands storstilte offensiv allerede har startet er tvilsom, for de fleste militæreksperter forventer at den vil starte snart, noe som helt sikkert vil forverre den nynazistiske juntaens allerede prekære posisjon ytterligere. Imidlertid har de bare seg selv å skylde på, ettersom Moskva har forsøkt å finne en fredelig løsning på den ukrainske konflikten i omtrent et tiår. Det politiske Vesten innrømmer nå at forhandlingene med Russland kun var et forsøk på å vinne tid mens de forberedte Kiev-regimet på krig. Det ser ut til at de burde ha forberedt seg mye bedre.


Fra Global Research, publisert 14 februar 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Stoltenberg Admits Kiev Regime Is Losing1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 3 837 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 februar 2023 9:33

  Godt nytt frå Voss:

  Raudt Voss har sett seg lei på Nato-dominansen i norske redaksjonar og har vedteke økonomisk støtte til både Steigan.no og Derimot.no.

  Me treng profittfrie, reklamefrie og alternative røyster.

  Om gasrøtene i Raudt og SV greier å få partia til å ta progamma sine alvorleg og føreslå Nato-utmelding straks, kan me kanskje unngå partisplittingar? Samarbeid og eventuelt samanslåing har meir for seg?

  Svar
  • Jeg trodde aldri jeg skulle bli enig med noen fra Rødt om noe som helst, men her er vi på samme linje.

   Svar
 • «Hvis Putin vinner i Ukraina, blir budskapet til ham og andre autoritære regimer at maktbruk belønnes. Det ville gjøre verden farligere og oss alle mer sårbare».

  At en presumtivt oppegående person sier noe slikt etter sjøl ha gått til et uproverst angrep på på Libya og ødelagt det best fungerende landet i Afrika, etter oppdrag fra USA/Fed, bør tyde på at mannen er syk eller går på kokain.
  En slik manglende evne til sjølrefleksjon er patalogisk.
  Hva skjedde med hans parti, Ap, i Norge etter dette overgrepet; ble det forbudt? La de ned seg sjøl i skam?
  Nei, kamerat Støre fikk overta statsministerplassen! Og Sp-Vedum synes dette var et godt lag å samarbeide med! 😉
  ( Resultatet har innbyggerne i Norge fått nå. Vi er de neste som ble røvet av gutta boys, med innbygger-ran på strømpriser; og akkurat den renteøkningen derav, som Fed ville ha.)

  En befolkning får de ledere som de fortjener sies det.
  Eller skyldes det kun at befolkningen bare en periode er forvirret over slike overgrep . – Som man lett kan bli overfor psykopater, før de blir avslørt?

  Svar
 • Verden på kanten ved avgrunnen desverre pga av ein liten stormannsgal terrorist og hans ulvehi. Fellesnevner for slike narrisister er feighet og kynisk fremferd av verste sorti. Slike despoter og diktatorer må destrueres, og vi kan av den grunn ikke gi opp nå

  Svar
 • 75 milliarder til krig, våpen og død frå eit samla Storting i dag. Den vonde psykopaten Støre vil ha krigen til Norge. Slik som Stoltenberg svik han folket, verdens mest hjernevaska. Atombombene vil ramme NATO -Basar, NATO-Flyplassar, Vardøradar mm. Bur du i Nærleiken bør du selge og flytte. Eller du kan sitte på terrassen og sjå rakettene eksplodere, med fare for at du får kaffen i fanget.

  Svar
  • Enig med deg.
   Flere av kommentarene her inne er uten innsikt eller forståelse av motparten. En konflikt har alltid to sider. Denne krigen kunne lett vært stoppet før den hadde begynt. er ubehagelig å se hvordan vestlige ledere hånterer denne konflikten. De er som barn, som sitter i en sandkasse og kaster sand på hverandre. konsensus og massiv propaganda er ett stort problem. at vestlige ledere eller Ukraina ikke overholdt Fredsavtalen som ble laget i kiev 2014, er det ingen som vil høre på. Russland har alltid vært meget klar på at de ikke aksepterer etablering av fientlige baser i nærheten av sine grenser.

   Editoren her inne ønsker stor bokstav på alle ord !

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  16 februar 2023 12:53

  Når Jens Stoltenberg etterlyser dokumentasjon på løftene om at NATO ikke skulle ekspandere østover, er det ikke dokumentasjon som mangler, det er noe mellom ørene til Jens Stoltenberg.

  Dokumentasjonen (declassified) ligger tilgjengelig på George Washington University på The National Security Archive publisert desember 2017. Her henvises til et 30-talls dokumenter på link nedenfor, etter et flott sammendrag av historien i 1989-1991 som bekrefter løftene at NATO ikke skulle utvides en inch østover.

  https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early

  Svar
 • Wasan Totland
  16 februar 2023 21:41

  NAT må ha sovet godt hvis de tror de vinner tid samtidig som russerne ekspanderer voldsomt med hypersoniske våpen?

  Svar
 • Det ser ut som krigen i Ukraina har blitt kraftig feilvurdert (undervurdert) både i Russland og i USA/NATO.
  På vestlig hold regnet man med at Russland ville kollapse som følge av krigen. Men Russland kollapset ikke. Ukraina kollapset heller ikke. Krigen ble mye mer omfattende, langvarig, kostbar og grusom enn hva begge parter trodde på forhånd.
  Mulig at Russland vinner den nåværende runden av krigen. Mulig at Russland deretter overtar Øst-Ukraina og lar Vest-Ukraina kollapse.
  Henry Kissinger har advart om at vesten pga sin sneversynte politikk risikerer å miste samarbeidet (handelen) med Russland og at Russland havner opp som en ren vasallstat underlagt Kina, hvilket vil gjøre Kina mektigere og både Europa og USA svakere.
  Tapet av handel med Russland kan få den effekt at Tyskland opplever sammenbrudd som industrinasjon og at EU blir av-industrialisert. Det kan føre til et europeisk opprør mot USA. Det hele kan ligne på situasjonen før WW2 med økonomisk kollaps i Tyskland. Og USA tror kanskje at Europa skal bli en alliert i en fremtidig krig med Kina?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 februar 2023 10:32

  Takk til Reidar Kaarbø For At Du Kler Av Våpenhandlar Og Bløffmakar Stoltenberg!

  Dessutan: Sjølv Om Det Stoltenberg Seier Hadde Vore Rett, Er Det Ikkje Noko Argument For Nato-Utviding. Nato Hadde Eit Eineståande Høve Til Å Leggja Seg Sjølv Ned. Det Høvet Brukte Ikkje Nato, Og Avslørte Seg Dermed Om Den Aggressoren Organisasjonen Er.

  Svar
 • Statsminister Støre er ein kriminell bedragar som drar med seg heile Stortinget til å betale 75 miilionar, nei 75 milliardar! frå fattige norske lønsslavar til verdens mest korrupte land Ukraina, eigd av satanistiske kahzar-jødar med Rolls-Royce, privatfly, slott og eigedomar i utlandet. Det fins ikkje ein einaste ukrainsk oligark, kun jødiske oligarkar, 50 familier eig 80% av all rikdom i Ukraina. Heile det norske storting forræder sine velgarar, og heile det norske folk blir plyndra av sine eigne stortingsrepresentantar, avskum som svik sitt eige folk. Dumskap eller vondskap?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Latin-Amerika og pavekirken.

Hvorfor fordømte ikke paven døds-skvadronene?

Previous Post

Norges største militære feilvurdering var i 1940.

Gjør vi den samme feilen i dag?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.