POSTED IN EU, Korrupsjon, Økonomi

Statsminister Orban om EUs politikk:

Å pøse inn mer penger og våpen i en tapt krig er meningsløst.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Et av de mest interessante spørsmålene som dukker opp for Norge er dette. Hvis han har rett, hvorfor skal vi sende 75 milliarder kroner til Ukraina? Er ikke det å kaste gode penger etter dårlige eller å finansiere en tapt sak. Men naturligvis diskuteres ikke slike spørsmål i Norge. Her har all kritisk tenkning abdisert og bare godviljens nikkere sitter tilbake på Stortinget.

Her brennes av enorme summer med angivelig moralske høyverdige argumenter, penger som de fleste med beina på jorden vet som vil havne alle andre steder enn der de er ment – i korrupte og dype ukrainske lommer. Men moralen vår kan det ikke stilles spørsmål med, eller…

Knut Lindtner
Redaktør

EUs Ukraina-strategi er «fullstendig mislykket» – sier et av medlemslandene.

Den ungarske statsministeren Viktor Orban insisterer på at Europa trenger en «plan B» som kan få til en våpenhvile og fredsforhandlinger. 

Viktor Orban

Forventningene blant EU-ledere om at Ukraina vil seire i konflikten mot Russland er helt grunnløs og overdrevent ambisiøs, sier den ungarske statsministeren Viktor Orban. Han etterlyser en ny tilnærming for å få slutt på kampene.

I en tale i Astana, hovedstaden i Kazakhstan på fredag, under det 10. toppmøtet til organisasjonen av tyrkiske stater, insisterte han på at EUs strategi for Ukraina har vært «fullstendig mislykket».

«De tror at Ukraina vil vinne og at Russland vil tape. At lederskapet i Russland vil bli byttet ut, og at de så kan forhandle med et nytt lederskap i Russland.

Dette er en helt feil plan. Den er nok svært ambisiøs, men den vil ikke virke», slår den ungarske lederen fast.

Han påstår også at til tross for de alvorlige utsiktene vil de europeiske lederne at Ukraina skal fortsette å kjempe. De er klare til å skaffe Kievs styrker finansiering og våpen. Men dette vil bare forlenge konflikten. Orban insisterer på at EU trenger en alternativ strategi, en som vil gå inn for en våpenhvile og fredsforhandlinger.

«Ungarn støtter en plan B. Vi etterlyser oppbyggingen av et nytt sikkerhetsopplegg for Europa, et opplegg som kan være akseptabelt både for Russland og Ukraina», slår han fast.

Han legger til at et slikt nytt sikkerhetsopplegg også må inkludere Tyrkia, slik at Europa kan ha en positiv innflytelse på den tyrkiske verdenen.

«Uten Tyrkia kan det ikke bli et sikkert Europa», slår han fast.

Orban er «stolt» over sitt gode forhold til Russland, 

Hans kommentar kommer etter at Ungarn i forrige uke blokkerte en 50 milliarders euro-hjelpepakke fra EU til Ukraina. Han forklarer dette med at Budapest argumenterte med at Kiev ikke kommer til å slå Moskva ved fronten, og at Brüssels strategi med å sanksjonere Russland er feil, mens det å pumpe Ukraina fullt av penger og våpen er mislykket.

Orban har også kritisert de europeiske statene for å forfølge en «krigsstrategi» i sitt forhold til Russland. Han insisterer på at dette bare vil øke konflikten. Budapest, derimot, vil følge en «fredsstrategi», og er «stolte» over fortsatt å ha et godt forhold til Russland. 

Dette ifølge den ungarske statsministeren.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/586512-eu-ukraine-strategy-failure/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Om krigen er mislykket, avhenger av hva som er hensikten. Om hensikten er å drepe flest mulig ukrainere, samt å fø det militær- industrielle komplekse, så er jo krigen særdeles vellykket.

  Svar
  • Ja, Truls. De eneste som tjener på dette er det militær- industrielle komplekset. Hvor i Norge og norske aksjetradende politikere gjør sitt beste for å være med.

   Og ellers:
   » Orban har også kritisert de europeiske statene for å forfølge en «krigsstrategi» i sitt forhold til Russland. Han insisterer på at dette bare vil øke konflikten.»

   Norge bør overlate utdelingen av Nobels Fredspris til Ungarn.
   Annet er for flaut.
   – Skjønt det virker ikke som om norske politikere har noe evne til selvinnsikt og til å rødme.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Deagel’s skremmende avfolknings-forvarsler:

Skrevet i 2014, strekker seg til året 2025, får fornyet oppmerksomhet!

Forrige innlegg

To ønskete kriger

Ukrainas og Israels venner
bidro til krigene
satser på militær seier
uten plan B

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.