POSTED IN Afrika

Sør-Afrika:

Nå får økonomiske innstramninger store konsekvenser.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Voldsomme opptøyer i Sør-Afrika, minst 72 mennesker drept

Frykten for å gå tom for bensin og mat har grepet sør-afrikanere på den sjette dagen med vold som allerede har etterlatt seg 72 drepte mennesker, mot et bakteppe av endemisk arbeidsledighet og nye antikovid-restriksjoner. Dette skriver AfricaNews.
______________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
______________________________________________________________________________________

Ved daggry strakte køene seg foran bensinstasjoner og matbutikker, spesielt i Durban, i Kwazulu-Natal (øst). Dagen før stengte landets største raffineri sitt anlegg i regionen, som leverer omtrent en tredjedel av drivstoffet som forbrukes i landet.

Kilder sier at den sørafrikanske hæren vil øke sine styrker i området fra 2500 til 5000 for å få kontroll over situasjonen.

Getting to the bottom of what really drives public violence in South Africa  - ISS Africa

Mange av dødsfallene var forårsaket av kaotiske stormløp da tusenvis av mennesker stjal mat, elektriske apparater, brennevin og klær fra butikker, opplyste politiets generalmajor Mathapelo Peters i en uttalelse.

«Vi må komme sammen og ta ansvaret og beskytte det som er igjen av township-økonomien og samfunnene våre fordi plyndring bokstavelig talt har frarøvet oss township-økonomien vår,» sa en den lokale lederen Nhlanhla Lux, som snakket med lokalbefolkningen i nærheten av Maponya Mall.

Sør-Afrikas arbeidsledighet ligger på 32,6% – den høyeste siden arbeidskraftundersøkelsen startet i 2008. Ungdomsarbeidsledigheten er nesten 75%. I fjor falt landets BNP med 7% – det største enkeltfallet siden 1980 (da IMFs dataserie begynner).

Forsidebilde: Tom Podmore

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Var det ikke slik at S-Afrika skulle bli det forgjettede land (ser her bort fra Israel) når de fikk fjernet de hvite og apartheid-systemet? ANC (egentlig marxistiske terrorister?) med Mandela i spissen som «president» lovte vel «gull og grønne skoger» til befolkningen. Bl.a. vår «egen» landsmoRder G.H.B. var over-begeistret for det som skjedde der nede, det var vel egentlig det som fikk mine varselklokker til å kime voldsomt. En fattig, ustudert? «uskyldig» fange fra Robben Island ble plutselig den nye «nakne» keiser der nede, men etter 3 mnd. hadde han fylt godt opp på kontoen sin (slik som alle «sosialister i navnet» gjør – hver gang de får mulighet til det), og var i hvert fall ikke lenger fattig. Landet gikk i dass, er vel verdens farligste land å oppholde seg i idag. «Presidenten» oppfordrer til å drepe og utrydde de hvite farmerne og andre boere – men dette er selvfølgelig ikke rasistisk må vite (ironivarsel). S-Afrika er bare enda et eksempel på hvordan det går når marxistene slipper løs, slik som man nå kan se også i Usrael, og mange av de europeiske land. (og Norge er også på god vei inn i galskapen)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

22. juli:

Vil hindre kritikk av innvandring, islam og flerkultur ved å si at kritikken inspirerer til vold og terror

Forrige innlegg

Hvorfor oppstod industrialismen

i England og ikke i Kina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.