POSTED IN EU, Klima

Snakk om bevisst selvskading.

EU skyter seg selv i foten.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Europas gasskrise har bare begynt

Av Jan Herdal

Selvskadingen kjenner ingen grenser. Midt oppe i EUs verste gasskrise noensinne, utsetter tyske myndigheter sertifiseringen av den nye russiske gassrørledningen Nord Stream II mellom Russland og Tyskland. Operatøren skal være basert i Tyskland, og ikke som nå i Sveits.

Gassprisen i Europa økte med 10 prosent da dette ble kjent. På grunn av nyheter om at Russland øker leveransene, har prisen falt noe tilbake fra toppnivået for noen uker siden, men gassen er fortsatt fire ganger så dyr som i fjor, og det er en grunn til det.

Den ferske grafen fra Gas Infrastructure Europe viser at situasjonen slett ikke er bedret. Europeiske gasslagre er like langt under 10-årssnittet som før, og de faller stadig lengre under nedre del av båndet for perioden.

Og, for å si det med ætten Stark i Game of Thrones: Snart er vinteren her.

Hvorfor er dette så alvorlig? Nesten 30 prosent av strømmen i EU er gasskraft. Gass er et sentralt råstoff i industrien. Men minst like viktig: For folk ellers i Europa er gass hva elektrisitet er for husholdningene i Norge.

Utenom Skandinavia brukes gass i Europa til alle de mest energikrevende oppgavene i husholdet, til oppvarming av boligen, varmtvann og matlaging. Derfor er en firedobling av gassprisen for dem like ille som en firedobling av strømprisen vil være for oss.

Mange mennesker med vanlig inntekt sliter i Europa nå, og politikerne har ingen løsning i sikte. Tvert om, de er stadig på intens jakt etter nye føtter å skyte seg i.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Helt perfekt! Nå får vi mulighet til å oppleve «den perfekte storm» hvor energiforsyningen kollapser totalt i Europa. Tyskland, Sverige og flere land har faset ut atomkraft. De har lagt ned kullkraft, og basert seg på gass som da kan bli mangelvare. Nå skal det bare en skikkelig vinter med kulde og/eller vindstille før Europa får utkoblinger av land og delstater. Med påfølgende katastrofereportasjer i avisene, frosne vannrør, trafikk som stopper opp, varemangel av selv matvarer og medisiner. INGENTING kommer til å åpne øynene bedre på folk, for det hele er forårsaket av «det grønne skiftet».

    Jeg er glad jeg har godt med ved jeg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statistikk kan misbrukes

SANNHETEN KOMMER I KAPP

Forrige innlegg

Rapport fra Australia:

Motstanden mot koronadiktaturet vokser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.