POSTED IN Israel, Palestina

Skal du vinne i politikk og krig kreves en realistisk og sannferdig forståelse av virkeligheten.

Våre ledere bedriver fabeltenkning.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

To feillesninger.

Av Jan Hårstad

Barth Eide, vår nye utenriksminister skrev en kronikk i Aftenposten 2. november som inneholdt velmente tanker om å løse israel-palestinakonflikten, men en drastisk feillesning som er utbredt i Vesten. Åpenbart tror Eide at krigen er over snart og at Israel-regjeringen da vil være på jakt etter en forhandlingspartner. Og disse forhandlingene skal gjenoppta forhandlingene «om en tostatsløsning.» Men det er en fare for at «myndighetene på Vestbredden bryter sammen.»

Det finnes ikke ett menneske i den nåværende Netanyahu-regjeringen som er det aller, aller minste interessert i noen tostatsløsning. Når politikere i Vesten ikke vet hva de skal si, taler de i tunger om tostatsløsning. Biden holder også på med dette.

Som vi har påpekt gjennom hele 2023 i denne nettavisen: PA/Abbas blir sett på som en Quisling-regjeringen. Under forverrede forhold kan vi ikke se bort fra at klikken rundt Abbas blir lynsjet og hengt. 

Som veteranen i Hamas, Abu Marzouk, nylig uttalte: «Vi er overrasket over den skammelige posisjonen til våre arabiske brødre og søstre i PA. Medlemmene av PA og noen andre arabiske stater, telefonerer hemmelig til Vesten for å eliminere oss i Hamas.»

Tankene går til den tyske fabelen om Münchhausen som med hesten hadde ramlet i en myr og prøvde å redde seg ved å dra seg selv i håret. Det er To-statsløsningen. Ren pur fantasi.

Den andre feillesningen er denne. Stormaktene i Europa,Tyskland,England og Frankrike heiste Israel-flagget og deres statsmenn valfartet til Israel og lovet politisk, økonomisk og militær støtte. Soldater og skip fra de nevnte statene er allerede utplasserte i Jordan, Kypros og Middelhavet, klare til å krige for Israel.

   Som om dette ikke var nok jobbes det over hele Europa for å forby pro-palestinske demonstrasjoner og organisasjoner som jobber for palestinske fanger (hele 5000 av disse). SAMIDOUN heter denne, og ungdomsorganisasjonen HIRAK skal også vekk. Dette er meldingene fra Tyskland, men det er ikke annerledes i Frankrike og England.

Vi vet jo det at det grønne skiftet og væpningen av Ukraina hadde gått på bekostning av levestandarden til folket i Europa. Allerede før 7 oktober var misnøyen med globalistenes prosjekter skyhøye.

Så kommer omfavning av Israels folkemorderiske krig samt innlandskrig mot palestinere og muslimsk tenkevis. Og dette er et omlegg foretatt nesten uten bred debatt, men som en 180 graders snu fra tidligere korrekt hellighold av Islam.

Hva som nøyaktig kommer til å skje er vanskelig å skissere. Det som må være åpenbart er om muslimer blir tvunget under jorda politisk, vil de der finne nok av folk som sverger til voldeligere metoder. Siden IS og Qaida har konsentrert seg om Afrika har de vise i Vesten fått det for seg at dette er et avsluttet kapitel i Vesten.

Skal du vinne i politikk og krig er den aller første forutsetning at du skaffer seg et sannferdig og realistisk overblikk av situasjonen. Noe sånt finnes ikke blant de offisielle nå. 

Israel-fansen tror også at de redder Israel med å bedrive folkemord. Vilken fabelverden. Men du må betale for det.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Barth-Eide er ikke så dum som han ser ut, det nekter jeg å tro; det ville jo være forferdelig.

  «Israel har ingen bedre venn enn USA. Og USA har ingen bedre venn enn Israel. Vi står sammen for å beskytte demokratiet. Vi står sammen for å fremme fred. Vi står sammen i kampen mot terrorisme.»
  Benjamin Netanyahu

  Ett sitat til, litt mer avslørende:

  «Så snart vi har skviset alt vi kan ut av USA kan det tørke opp og blåse vekk.»
  Benjamin Netanyahu

  Min oversettelse

  Svar
 • Det kunne jo forresten bli interessant for Israel hvis USAs våpen tar slutt eller blir prioritert til neste dødfødte og overmodige prosjekt: Sør-Kinahavet. Eller hvis de prangende skipene oppkalt etter presidenter blir truffet så lett som ingenting av missiler og alle amerikanske soldater er muskelsvekket av østrogen og kjønnslemlestet, eventuelt så vaksineskada at de ikke duger til noe. Hva skal Netanyahu da gjøre? Hyle BuHu urettferdig, sånn som Zelensky? Kissinger sier jo at Israels dager er talte. Bra jøder, flykt, løp for livet, Netanyahu ofrer dere gjerne, det ble bevist 7.oktober.

  Svar
  • Hvis du legger 100 svarte maur og 100 røde maur i en krukke, skjer det ingenting. Men hvis du rister krukken, vil maurene begynne å drepe hverandre! Rødt vil tro at svart er fienden, mens svart vil tro at rødt er fienden når den virkelige fienden er den som ristet krukken. Det samme gjelder i vårt samfunn. Før vi kjemper mot hverandre, må vi spørre oss selv hvem som ristet krukken??? Hmmm…..(og da kan vi kjempe om det i stedet – og begynne å drepe hverandre)!

   Svar
   • Husk at Barth-Eide er (eks?) direktør i WEF. All hans troskap ligger nok der og ikke hos det Norske Folk. Han får nok tilbake jobben der når han har gjort nytten sin som norsk utenriksminister og lagt til rette for «globalistenes» politikk på tvers av norske interesser. En minister som ikke burde vært i en Norsk regjering i det hele tatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krig i Gaza:

Hva er Israels plan?

Forrige innlegg

Verden er forandret:

Russland og Iran har militære våpenteknologiske fordeler sammenlignet med USA og Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.