POSTED IN Norge, Terrorisme, USA

Seymour Hersh:

USA-sprengningen av North Stream var primært rettet mot Tyskland, ikke mot Russland.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når journalisten Seymour Hersh, tung av journalistiske prestisje-utmerkelser, skriver noe, da skal en høre nøye etter. For han suger naturligvis ikke informasjonen fra sin egen fantasi, men fra kilder dypt inne i maktstrukturene i Washington – hos folk som av ulike grunner ikke kan stå frem. Slik blir disse dryppene av informasjon nyttige for å forstå det som skjer, samtidig som det som fortelles er en del av en alltid pågående maktkamp.

Det jeg skriver her er egentlig selvsagt, men av en eller annen grunn klarer ingen store medier å forholde seg til dette temaet om USAs medvirkning til North Stream-sprengningene. De begraver det i en form for journalistisk taushet – det skal ikke snakkes om. Det er en ikke-sak.

Når noe fremstår som tabu må det være viktig – det er derfor det er forbudt ikke bare å berøre temaet, men å nærme seg det i det hele tatt.

Tabu er et kraftig forbud mot en bestemt handling bygd på troen eller forestillingen om at en slik oppførsel enten er for hellig eller forbannet for vanlige mennesker eller enkeltindivider, under trusselen om en overnaturlig, guddommelig straff. Slike forbud er til stede i bortimot alle samfunn. (Wikipedia)

Det er knyttet sterke følelser til et tabu og de som bryter et tabu risikerer sanksjoner. Seymour Hersh har gjort det til et levebrød å bryte slike tabuer, det er grunnen til hans journalistiske priser. Men for å kunne legger frem tabu-informasjon må han ha kilder som forsyner han med slikt stoff.

Derfor er det god grunn til å regne med at det han leverer har substans og bør taes alvorlig. Det han forteller er egentlig ganske sensasjonelt, det er en politisk skandale, men til tross for dette vil ingen større vestlige redaksjoner ta i dette materialet.

Og da blir spørsmålet: hvilken hemmelig hånd er det som styrer alle de store medie-redaksjonene i vår del av verden siden ikken tør å diskutere denne saken.

Det materialet Hersh formidler har faktisk noe for seg – ikke så lite heller. Det sier f.eks. at at den tyske regjeringen er så svak at den skulle vært fjernet, for den tjener ikke Tysklands interesser, men står i strid med dem. Den tjener USAs interesser.

Det sier også at USA driver med statsterror, landet som fører lister over de som de selv definerer som terrororganisasjoner.

«Det er typisk norsk å være god».

Og i forbifarten sier Hersh at Norge var hjelpegutt til denne statsterroren, men han regner ikke det som en hovedsak. Men for oss i Norge har det kanskje betydning at vi ifølge Hersh hjalp til med å sprenge russiske gassrørledninger i Østersjøen som skulle gjør tysk industri konkurransedyktig og holde tyske hjem varme om vinteren.

Det er klart at de store norske avisredaksjonene ikke bringer slike påstander videre til befolkningen vår. Det vil ødelegge vårt oppblåste nasjonale selvbilde: «Det er typisk norsk å være god»! (Gro Harlem Brundtland). Men mediene har samtidig en oppgave å forholde befolkningen til det som faktisk skjer, ikke å tildekke det. Her svikter det fundamentalt.

Det kommer en blåmandag for de som ruser seg på sin egen fortreffelighet og de som stikker hodet i sanden risikerer å oppdage at verden har forandret seg når de løfter det igjen.

Knut Lindtner
Redaktør

Seymour Hersh: Bidens angrep på Nord Stream-rørledninger var rettet mot Tyskland.


Ideen om at en amerikansk president bestilte et tiltak rettet mot en nær alliert, er imidlertid fortsatt tabu i Vesten.


Angrepet på Nord Stream-rørledningene bestilt av USAs president Joe Biden var først og fremst rettet mot Tyskland i stedet for Russland, har gravejournalist Seymour Hersh hevdet. Beslutningen om å ødelegge rørledningene ble utløst av USAs frykt for at Berlin kanskje ikke ville følge Washingtons regi midt i Ukraina-konflikten, skrev Hersh i en ny artikkel om saken på sin Substack-blogg fredag.

Sabotasjen av rørledningene ble beordret uker før konflikten mellom Russland og Ukraina begynte i februar 2022, skrev Hersh og la til at de amerikanske operatørene som ble tildelt den, mente det var ment å avskrekke Moskva. Angrepet på rørledningene var klart i slutten av mai, men «planen ble avbrutt på kort varsel av Biden,» hevdet journalisten.

Seymour Hersh er en amerikansk journalist med mangeårig bakgrunn fra avisa The New Yorker. Han er mest kjent for å ha avdekket My Lai-massakren som innbrakte ham Pulitzerprisen. Han har utgitt flere bøker. I november 1969 avslørte Hersh My Lai-massakren som skjedde i 1968 i Vietnam. Wikipedia

I stedet fikk teamet i oppgave å plante eksplosiver på rørledningene, som kan detoneres eksternt på et senere tidspunkt, sa han. Tidspunktet for angrepet, som til slutt skjedde i slutten av september 2022, så ut til å være rettet mot Berlin i stedet for Moskva.

«Bidens timing virket rettet mot kansler [Olaf] Scholz. Noen i CIA mente at presidentens frykt var at Scholz, hvis velgere var lunkne i deres støtte til Ukraina, kunne vakle med vinteren under veis og konkludere med at det å holde befolkningen varm og industrien oppegående var viktigere enn å støtte Ukraina mot Russland.» skrev Hersh.

Ødeleggelsen av rørledningene spilte en viktig rolle for Tysklands økonomiske vanskeligheter. Landet, som en gang «dominerte verdens markeder med sine luksusbiler og industrimaskiner … er nå i en prosess med det noen har kalt rask avindustrialisering,» sa Hersh. Bortsett fra dette har Tyskland opplevd en økning i populariteten til høyreorienterte partier, inkludert Alternativ for Tyskland (AfD), og landets økonomiske problemer har bidratt til dette.

Imidlertid forblir Washingtons «mest kontroversielle faktor i Tysklands siste vanskelige tid» – Nord Stream-sabotasjen – stort sett ignorert i Vesten, ifølge journalisten.

«I løpet av de ti månedene siden jeg publiserte min første beretning om Nord Stream-sabotasjen, har den tyske regjeringen og media, som i USA, enten ignorert eller gitt alternative beretninger om hvordan og hvorfor rørledningene ble ødelagt. Ideen om at en sittende amerikansk president bevisst ville ødelegge en viktig energikilde og en nær alliert har vært, som Freud ville sagt, tabu», skrev Hersh.

Veteranjournalisten ga sin første detaljerte beretning om rørledningsangrepet 8. februar 2023, og publiserte en lang artikkel basert på anonyme kilder «med direkte kunnskap om operasjonsplanleggingen». Påstandene førte til sterke avvisninger fra Washington, og USAs talsmann for nasjonal sikkerhet, John Kirby, avfeide rapporten som en «fullstendig falsk historie» på den tiden.

Russlands president Vladimir Putin sa i mars at han er «helt enig» i Hershs funn, og antydet at angrepet bare var til fordel for Washington for å styrke sin posisjon som en konkurrerende gassleverandør til Europa.

https://www.rt.com/news/589614-bidens-scholz-nord-stream/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Verdenskriger har alltid vært krig om handel, valutakontroll og markeder. Så også nå.
  Russland ble for sterke industrielt og energimessig. ( spesielt sammen med Kina) Og ville ikke underlegge seg bakmennene.
  – Som Tyskland ble det på 1930 -tallet. Okkupert i 1945, og holdt under kontroll siden.
  Det kan virke som om Europa har skutt seg sjøl i foten. – Men det er noen som styrer, og noen som lar seg styre.
  At ‘våre’ politikere sender vår vannkraftenergi ut av landet og mafia-skattelegger det som brukes av befolkning og næringsliv viser at det er trojanske hester som styrer Norge nå.

  ‘ Lang tid med ganske høy gasspris, hva betyr det for industri og aktivitet i Europa?
  Det har vært et kjempeproblem. Man bygget industrien på billig russisk gass, og det har vært enormt dramatisk med disse høye prisene. De som ikke kan produsere på dagens priser stenger ned eller går for halv maskin, sier analytikeren.
  Det er fortsatt lave gasspriser i USA, og da blir Europa lite konkurransedyktig. Dette har vært helt krise for Europas konkurranseevne.’
  e24.no/energi-og-klima/i/P4Vzp7/venter-dyr-gass-i-lang-tid-har-klart-oss-overraskende-godt

  ‘…Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyer i en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 desember 2023 11:25

  Ein artikkel på Derimot.no 24.12., «Russland – den gode fiende?», har to fyrsteklasses kommentarar frå Kaarbø og Totland. Begge fortener reprise.

  Kaarbø stiller spørsmål om blindsoner i PST. Det er det all grunn til. I tillegg kan me lura på blindsoner hjå den militære etterretninga. Der er blindsona større enn siktsona. Det finst vel ikkje ein einaste «norsk» etterretningsoffiser som kan koma på den tanken at allierte land kan vera eit trugsmål for Noreg?

  Totland dokumenterer den amerikanske okkupasjonen av Sverige. No har Danmark gjort tilsvarande avtale med USA. Dermed er heile Norden stille og roleg okkupert av USA, utan at «forsvaret» og «norsk» etterretninghar fått det med seg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 desember 2023 15:37

  Når USA angrip Tyskland, vert verda uforståeleg for Nato-vener. Skulle ikkje Nato forsvara åtak på Nato-land? Nei, ikkje dersom angriparen heiter USA. Då reagerer ikkje resten av Nato.

  Krigsdagbok nr. 89 av Lars Birkelund på Steigan.no i dag. Blant mykje anna interessant stoff eit spanande video-intervju om korleis Nato kuppa Sverige.

  Svar
 • Norvald Aasen
  26 desember 2023 16:57

  Det burde få noen bjeller til å klinge når ikke det norske storting eller hovedstrømsmedia har ville ta opp denne saken til en full gjennomgang og undersøkelse. Det setter også norske myndigheter i en situasjon der de har noe å skjule. NRK lot sin «ekspert», Hallvard Sandberg, stå frem for det norske folk og fortelle om to mann som ved hjelp av snorkler virret rundt på 80 meters dyp i Østersjøen for å legge ut sprengstoff på ledningene. Dekkhistorien han fremførte var så dum at det måtte bare være de mest trofaste foran de enfoldiges kanal (NRK) som festet lit til den. At Norge var nevnt av Hersh som deltaker i terrorhandlingen burde blitt sak av dimensjoner innen stortingspartiet. Der ble det taust som graven. At hovedstrømsmedia gikk saken forbi i stillhet var ikke annet enn forventet. Vi forventer ikke så mye fra den siden. Til slutt: At fru Brundtland sier at det er typisk norsk å være god forteller bare oss alle at hun ikke er norsk! Og det er hun heller ikke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bivirkninger gir nytt marked

Marked for «rent blod» er det nye i helsesektoren

Forrige innlegg

Til tross for voldsomme vestlige sanksjoner.

Den russiske oljeeksporten har økt de siste to årene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.