POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse

Seymour Hersh:

«De hater Putin og kommunismen så sterkt at alt vett har forlatt dem».

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Seymour Hersh: Hat mot Putin får amerikanske tjenestemenn til å «gjøre dumme ting»

Journalisten som brøt Nord Stream-sabotasjehistorien har hevdet at USAs ledere fortsatt oppfører seg som «kalde krigere».

Den legendarisk undersøkende journalisten Seymour Hersh tilbød søndag en teori for det han ser på som «fullstendig idioti» i utenrikspolitikk fra amerikanske tjenestemenn. Han sa til kinesisk statlig fjernsyn at han tror de er så oppslukt av hat mot Russlands president Vladimir Putin at de snubler i sine dårlige avgjørelser.

Hersh, den Pulitzer-prisvinnende journalisten som rapporterte i forrige måned at USAs president Joe Biden beordret i fjor høst sabotasje av Nord Streams naturgassrørledninger, har kalt det påståtte plottet for en av Washingtons «dummeste» avgjørelser på flere år. Men feilen reflekterte ikke mangel på etterretning blant topptjenestemenn i Bidens administrasjon, inkludert utenriksminister Antony Blinken og nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, sa Hersh i et intervju med CGTN.

Topp administrasjons tjenestepersoner «har alle rikelig med intelligens», sa Hersh. «Saken er at de er så drevet av hat, tror jeg, hat mot spesielt Putin, men også kommunismen. De er så kalde krigere, de er virkelig ute av ballanse. Det får dem til å gjøre dumme ting.»

Det hvite hus avfeide Hershs bomberapport om Nord Stream-eksplosjonen som «fullstendig fiksjon». New York Times, der Hersh utførte prisvinnende arbeid med Watergate-skandalen og andre historier som stjernereporter på 1970-tallet, hevdet tidligere denne måneden at en «pro-ukrainsk gruppe» sto bak Nord Stream-angrepet. Historien siterte uidentifiserte amerikanske tjenestemenn.

Hersh sa til CGTN at verken den ukrainske marinen eller en ikke-statlig aktør hadde ressurser til å gjennomføre sabotasjen, som innebar å plante C4-eksplosiver på fire betongomsluttede stålrørledninger på bunnen av Østersjøen. Han sa at den falske påstanden ble fremsatt for distraksjoner fra det faktum at amerikanske marinedykkere plantet de fjerndetonerte eksplosivene under dekke av en NATO-øvelse i Østersjøen.

«De prøver å avlede oppmerksomheten fra historien jeg skrev, som inneholdt svært mange detaljer,» sa Hersh. «Jeg beskrev en prosess som begynte før jul i 2021. . . . De hadde en serie møter i et hemmelig rom i Det hvite hus, der jeg ga ledetråder. Jeg vet hva rommet kalles.»

Veteranjournalisten hevdet at det å være «fiendtlig» overfor Kina og Russland er kontraproduktivt for Washington. «De gjør det til et personlig forhold. De gjør det ikke profesjonelt.» Han la til at Bidens utenrikspolitikk har skapt avstand til regjeringer over hele verden helt siden Russlands militæroperasjon i Ukraina startet i fjor.

«Russland har fått flere venner i den tredje verden siden dette begynte enn noen i denne administrasjonen ser ut til å sette pris på,» sa Hersh. «Denne forestillingen om amerikansk hegemoni, fungerer bare ikke lenger.»

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Jason Leung

https://www.rt.com/news/572865-seymour-hersh-us-putin-hatred/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Det kan være en annen side vedrørende artikkelen fra NYT. Det kan være sterke motsetninger rundt # Belt way #.
  Det kan være et signal til den indre krets rundt Biden at North Stream Terroren gikk for langt.
  Hvis det er slik, så er det rimeligt enkelt å identifisere den kninnelige legen,altså hjernen bak operasjonen. Da peker vi på V.Nulland og de andre kan vi lett se. Båtturen kan være en symbolsk betydning som den siste reis osv.

  Svar
 • «De hater Putin og kommunismen så sterkt at alt vett har forlatt dem».

  ‘Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Og gjør offisielle Norge, v. Nrk. det også tro?
  Siden de kommer med stadige løgn/forvridd informasjon?:

  ‘Russland med veto mot norsk resolusjonsutkast
  Russland har lagt ned veto mot et norsk-irsk resolusjonsutkast i FNs sikkerhetsråd om å holde en nødhjelpskorridor fra Tyrkia til Syria åpen i ett år til.’
  De siste to årene har grenseovergangen Bab al-Hawa, ved Tyrkias grense i sør, vært den eneste muligheten til å frakte nødhjelp inn i det gjenværende opprørskontrollerte området nord i Syria.
  Sikkerhetsrådets mandat for nødhjelpskorridoren utløper søndag, og Norge og Irland fremmet et forslag til resolusjon som ville ha forlenget mandatet med ett år. Dette la Russland ned veto mot.’

  Så Russland er imot nødhjelp til et utbombet Syria , som overskriften gir inntrykk av? 😉
  Nei, det er tvertimot Norge ( og USA) som ikke vil være med på et russisk initiativ for nødhjelp/oppbygging av Syria.
  Russland mener tvert i mot at Syria har har suverenitet over eget område.
  ( I motsetning da til Norge som gir USA råderett over ‘ omforente områder’/militærinstallasjoner.
  Rygge flystasjon er ett av de fire omforente områdene som ble etablert da avtalen trådte i kraft.
  Etter at byggingen er ferdig, vil infrastrukturen bli norsk eiendom med bruksrett for de amerikanske styrkene.)

  ‘Russland … mener nødhjelpskorridoren er et brudd på Syrias suverenitet.
  Russland mener nødhjelpen bør bringes inn via den regjeringskontrollerte delen av Syria, noe som vil gi Syria langt større kontroll over eget område.’
  nrk.no/nyheter/syria-1.11054856

  Svar
 • Si Hersh er falsk og blir delvis avkledd i dette intervjuet av ein topp kinesisk journalist. Sjå John Helmer si oppsummering. Hersh er Styrt lekkasje med mange feil. Seglbåten er ein ny ballong.

  Vietnam My Lai-massakren som førte til Pulitzer pris var kanskje også styrt avledning frå dei mange andre like massakrene som var vanlig prosedyre.

  Pulitzer var ei jødisk kriminell mafiafamilien som ville pynte sitt ettermæle, og oppretta økonomisk generøse æresprisar bl.a. for journalistar i USA og for arkitekter i verden.
  (Er kritisk til steigan si kanonisering av Hersh).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-saken ga oss løgner på flere plan

Flere hundre milliarder dollar svindlet og sløst vekk i Covid bedragerisaker i USA

Forrige innlegg

Befolkningen betaler.

Kriger og konflikter vedtas uten diskusjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.