POSTED IN Virkelighetsforståelse

Selv blant marxister.

Fundamentalisme finner en overalt.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Marxistiske fundamentalister

Jan Hårstad

Jeg er da minimalt interessert i det internasjonale lissomvenstre som Rødt og SV er en del av. Det interesserer meg så lite at jeg ville ikke gidde å skrive om dem engang.

Da er det faktisk slik at det finnes bevegelser på nettet som tar dette med marxismen dødens alvorlig og faktisk framlegger analyser av imperialistisk krig og klassekonfrontasjoner som er fremragende. For at dette ikke skal bli abstraksjoner henviser jeg til wsws.org og til International Communist Current  – Se selv.

Når jeg allikevel jevnlig irriterer meg over noen av deres produkter, tror jeg årsaken er en slags ortodoks marxisme som ligner på islamske forhold til Koranens bokstav.

Marx oppfant en metode for å analysere samfunn og verden. Men stoppet Ikke der: når analysen var gjort skulle man praktisk gripe inn i historien med hensikt å forandre den. Analysen var springbrettet for HANDLING.

Der hvor de ortodokse suller seg bort er å se på det Kommunistiske Manifest som en helligtekst og flytter denne helligteksten mekanisk fra 1848 til 2023. Kommunistene «gjør gjeldene hele proletariatets felles interesser, som er uavhengig av deres nasjonalitet – alltid representerer helhetsbevegelsens interesser. Avskaffelse av privateiendommen. – Arbeiderne har intet fedreland.» etc

Sånn som verden er nå, kunne jo dette vært underskrevet av World Economic Forum og en EU-kommisjon for åpenbart har globalistene tatt opp i seg fragmenter av akademisk marxisme og hele WOKE-generasjonen internasjonalt.

WEF ønsker internasjonalisering, men på kapitalens premisser.

Da ser en det at de ortodokse marxister hisser seg veldig opp over prosjektet med FRONTEX, å stoppe masseinnvandring. Men de skriver ikke en linje om Den tyske masseutvandringen. I 2022 utvandret 270 000 tyskere til Østerrike og Sveits fordi de fant livet i de tyske storbyene uutholdelig. 

I det siste har NRK faktisk rapportert om volden i Sverige, narkobander og voldtekter, skyting og ran. Men slik er det jo over hele Europa. I delstaten NRW (Ruhr) var det i 2023 så langt 245 anmeldte gruppevoldtekter. Og makten har kommet opp med den ideen av NRW kan bli en selvstyrt islamsk stat så får de krige og voldta så mye de lyster. Dette er den tyske arbeiderklassens historiske kjerneområder. Tenk deg hvordan den opplever et slikt forslag?

Sånne temaer som her skisseres finnes ikke hos de ortodokse marxister, men uendelig jamring om at det finnes fascister i Alternative für deutschland. Når de selv stiller til valg er noen tusen skoleelever og studenter som støtter dem.

Konkret analyse av en konkret situasjon. Det er marxisme. Det er sentrale trekk ved europeisk samtid som de bokstavtro ikke tør ta i. Og resultatet er blant annet at den gode webben wsws.org  i panikk ber folk sende penger.

Tror man at den tyske arbeiderklassen syns det er stas å få høre at de tilhører et svinsk fascistisk parti?

Det er ikke med glede jeg melder dette. Den eneste redning for de ortodokse marxistene er om de legger bort helligteksten fra det Kommunistiske Manifest og våger seg på en ubehagelig sannferdig analyse. Det er bare et tidsspørsmål før det også bryter løs etniske og religiøse konflikter i Europa.

Forsidebilde: iStock

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Noe av det dummeste jeg har lest. Marxisme fører kun til fattigdom og lidelse.. Karl Marx var en taper som aldri jobbet eller produserte noen ting av verdi. At folk i 2023 forfekter denne autoritære ideologien er mildt sagt tilbakestående. Vi trenger mer frihet! Ikke mer statlig kontroll! Faen så dumme folk er! Ikke rart at Norge går til helvette.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Seymour Hersh:

USA sprengte Nord Stream med norsk hjelp for at ikke Tyskland skulle bli avhengig av Russland.

Forrige innlegg

Er vestlige ledere produsert på samlebånd?

Hvorfor gjør alle de samme feilene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.