POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner, Tyskland

Sanksjonspolitikken mot Russland:

Tyskland gir seg selv en omgang med pisken – for å straffe Russland!

0
Print Friendly, PDF & Email

EU/Tyskland fortsetter det ville rittet mot stupet. Russland skal straffes, men de enste som får smake sanksjonspisken er dem selv. Det er ganske utrolig at ledende politikere ikke vurderer konsekvensene av egne tiltak før de settes ut i livet.

Når Siemens ikke sørger for reservedeler til de pumpestasjonene som forsyner Tyskland og EU med den livgivende energien fra Russland, da er det ikke Russland som får problemer, men Tyskland som sliter fra før av med sin egen energiproduksjon.

Flagellant - Wikipedia
Å piske seg selv har vært en virksomhet som tidligere ble brukt for å styrke ånden ved å påføre seg selv smerte. Tyske politikere har åpenbart gjenopptatt denne gamle virksomheten.

Gassprisen går til himmels og kompenserer for en del av Russlands tap så deres del av smerten er ubetydelig sammenlignet med det Tyskland vi få smake. Tvert imot ser det ut til at Russland klarer seg stadig bedre økonomisk jo lengre sanksjonstiltakene varer. Rubelen har aldri vært så sterk som nå.

Det store spørsmålet er når utkoblingene av strøm til husstander og bedrifter kommer i Tyskland. For det vil måtte komme. Og da vil politikere falle som fluer – når kulda setter inn. Kanskje før.

Jeg hadde ikke i min villeste fantasi tenkt at politikere kunne være så dumme og kortsiktige. 

Jeg tror at deler av befolkningen gradvis skjønner at for å ha fremgang som politiker må en mangle ryggrad og kunne øyeblikkelig snu seg med vinden som kommer fra Washington. En må dessuten mangle realfaglig kompetanse og et moralsk kompass. Men en må være karrierebevisst og politisk nærsynt.

De tre siste kjernekraftverkene i Tyskland skal stanses til nyttår.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland reduserer gassstrømmen til EU

Leveranser via Nord Stream-rørledningen ble redusert etter at Siemens ikke klarte å returnere pumpeenheter fra reparasjon i tide, har Gazprom rapportert.

Den russiske statlige gasseksportøren Gazprom kunngjorde tirsdag at de reduserer gassleveranser via Nord Stream-rørledningen etter at det tyske selskapet Siemens ikke klarte å returnere gasspumpeenheter til kompressorstasjonen sin i tide.

«Gassforsyninger til Nord Stream-gassrørledningen kan for tiden gis i en mengde på opptil 100 millioner kubikkmeter per dag,» sa selskapet i en uttalelse.

Gitt Gazproms planlagte daglige leveransevolum på 167 millioner kubikkmeter, vil strømmen kuttes med 40 %.

Проекты ООО «Газпром инвест»
Gassledningen legges.

Ifølge Gazprom ble fem av åtte gasspumpeenheter som ble tatt ned av Siemens for reparasjon fra Gazproms kompressorstasjon i Portovaya i Vyborg, nær St. Petersburg, ikke returnert i tide. Det oppsto også problemer da pumpeenhetene ble koblet til rørledningen, ettersom motorene deres hadde sviktet, noe som fikk kontrollorganet for industrien, Rostekhnadzor, til å utstede et midlertidig forbud mot bruken av dem.

«For øyeblikket kan bare tre gasskompressorenheter brukes på Portovaya CS,» bemerket Gazprom.

Nord Stream-rørledningen, som går under Østersjøen og leverer russisk gass til Europa, kobler kompressorstasjonen Portovaya i Russland til en tilsvarende i Greifswald i det nordøstlige Tyskland. Den forsyner EU-markedet med rundt 55 milliarder kubikkmeter gass per år.

Siemens har foreløpig ikke kommentert situasjonen. Selskapet kunngjorde allerede i mars at det ville stoppe utstyrsleveranser til Russland. I forrige måned sa den imidlertid at de ville trekke seg fullstendig fra det russiske markedet, og lanserte prosedyrer for å avslutte virksomheten i landet.

Gassprisene i Europa steg nesten 11 % på nyhetene, og trakk seg nær 1000 dollar per tusen kubikkmeter, ifølge data fra London ICE-børsen.

https://www.rt.com/business/557139-russia-cuts-gas-flow-to-germany/

Forsidebilde: K. Mitch Hodge1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 217 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Et helt annet perspektiv og en helt annen forståelse:

Vesten vil tape fordi de ikke setter seg inn i motstanderens tenkning.

Previous Post

Ukrainakrigen er tapt for Nato:

Store tap og massedesertering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.