POSTED IN Mat/Landbruk, Russland

Russland vil levere det til utviklingsland gratis.

300 000 tonn kunstgjødsel er blokkert i EU-havner.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Positive nyheter om Russland skal ikke videreformidles i vest. Denne nyheten er imidlertid svært positiv for en rekke land i det globale sør. Og i slike forhold som er omtalt her finner en også en viktig grunn til at disse landene ikke vil fordømme Russland.

En del av prisstigningen på mat henger sammen med mangelen på kunstgjødsel som krever mye energi å produsere. Hviterussland er en av verdens største produsenter av kunstgjødsel men er som Russland under EU-sanksjoner. Det rammer jordbruksproduksjonen i EU, naturligvis. Men også dette er noe vi ikke skal informeres om selv om det forklarer en del av årsaken til økningen i matvareprisene.

Og så viser det seg at en stor del av kornet fra Ukraina som skulle til utviklingsland er havnet i EU, naturligvis fordi de kan betale mere for produktet.

Den russiske kunstgjødsel-hjelpen til utviklingsland er naturligvis et sleipt forsøk på å innsmigre seg og egentlig ikke godt ment tenker nok mange i vest. Uansett bryr ikke sultne mennesker seg om motivene bak tiltakene for å avhjelpe sulten. Jeg må gjenta med Bertolt Brecht: «Først mat, deretter moral». Den prioriteringen gjelder alltid.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland tilbyr 300 000 tonn gjødsel til utviklingsland

President Vladimir Putin kunngjorde til FNs generalsekretær, samt gjentok for rådet for stats- og regjeringssjefer i Shanghai Cooperation Organization, sin intensjon om å gjøre tilgjengelig for utviklingsland de 300 000 tonn gjødsel som for tiden er blokkert i havner i EU.

Dessuten er Russland klar til å sende dem gratis.

Gjødsel er avgjørende for avlinger, spesielt fosfatgjødsel når det gjelder dårlig jord. Nitrogengjødsel er laget av gass. Russland er den nest største gjødseleksportøren etter Kina. Bare rike stater har midler til å skaffe seg det; utviklingsland har generelt ikke råd til det, derav deres lave landbruksproduksjon og deres påfølgende matproblemer.

Ifølge FN vil forstyrrelsene i det globale gjødselmarkedet, etter vestlige sanksjoner mot Russland, mekanisk føre til et betydelig fall i landbruksproduksjonen i løpet av atten måneder. Generalsekretæren, António Guterres, har advart siden slutten av august om «risikoen for sult». Til sammenligning problemet med gjødsel langt større enn det som gjelder leveranser av kornvekster dyrket i Ukraina.

https://www.voltairenet.org/article218015.html

Forsidebilde: Markus Winkler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det er som jeg har sagt før, verden styres av galninger. Klarer vi ikke å ta livet av deg med «vaksiner» så stenger vi strømmen slik at du fryser ihjel. Går ikke det så tar vi fra deg maten.

  Svar
 • Du SKAL bli fattig, men «lykkelig» for å kunne gi bort alt du eier til zionist khazarene, okke som.
  Byen Fredrikstad i Østfold ble drevet konkurs av AP, landsmoRderen GHB tvangs-sammensluttet da kommunene rundt byen slik at disse kommunene kunne betale for AP’s galskap. Kommunene rundt måtte deretter leie inn sin egen maskinpark som hadde blitt overført til byen på timebasis.
  Slike tilstander vil Judas Grøt Røre, Fjerna Global, Hikstlatter Slagsmål, Råtnevannet og de andre påføre hele Norge, som først blir en «avdeling» i EUSSR, deretter en lort på kartet i det nye «landet» FN.
  Vi må snart slutte med dikkedariene, kort prosess med slike quislinger, dødsstraff for absolutt alle disse «politikere» og «filantroper» må til.
  Nedsett folkedomstolene nå, mens det enda er noe igjen å redde.

  Svar
  • Likte omskrivingene dine, Perj: «Judas Grøt Røre, Fjerna Global, Hikstlatter Slagsmål, Råtnevannet»
   For hikstlatter Slagsmål sin del kan man tilføye, Svikum.

   Svar
 • «Men også dette er noe vi ikke skal informeres om »

  Det var et smart trekk av bakmennene å ta kontroll over media ( og filmindustrien) , det skal de ha.
  Hva kan vi, befolkningen i Norge gjøre?
  Først & fremst å iakta, – og se hvem som er de trojanske hestene.
  Så ødelegge de?
  Ja.
  Først ved å boikotte. Alt.
  De har ikke mer makt enn vi gir de. Enten det er skattepenger, ‘valg’ , eller abonnement.

  Vi har ikke tid til dette tullet.
  Vi skal bygge landet.

  Svar
 • «President Vladimir Putin kunngjorde til FNs generalsekretær, samt gjentok for rådet for stats- og regjeringssjefer i Shanghai Cooperation Organization, sin intensjon om å gjøre tilgjengelig for utviklingsland de 300 000 tonn gjødsel som for tiden er blokkert i havner i EU.
  Dessuten er Russland klar til å sende dem gratis.»

  Er det Russland som stopper gjødsel og korn-eksport fra Ukraina og Russland, kjære media ? 😉

  NTB/Nrk.:
  ‘FN advarer verden om matkrisen
  Verden står overfor «en perfekt storm på toppen av en annen perfekt storm» med matkrisen og Ukraina-krigen, sier leder David Beasley for FNs matprogram (WFP).
  Han oppfordrer derfor givere, særskilt Gulf-statene og milliardærer, til å gi deler av overskuddet sitt for å løse forskyvningstrøbbel på gjødsel, og hindre omfattende matmangel neste år.
  – Ellers vil det bli kaos over hele verden, sa Beasley i et intervju med AP fredag.
  WFP-sjefen påpekte at da han overtok roret for nesten seks år siden, var 80 millioner mennesker i verden truet av sult og matmangel. Klimaproblemer økte tallet til 135 millioner, og med koronapandemien ble tallet doblet til 276 millioner i løpet av to år.
  Det var før Russlands invasjon av Ukraina i februar førte til en omfattende mat-, gjødsel- og energikrise, som presset tallet opp til 345 millioner. Beasley mener verdenssamfunnet må handle umiddelbart. ‘

  Noen VIL kanskje krise. Og sultedød.
  Storbritania/England har jo erfaring fra å sulte til døde, – som en del av ut i krigføringen. Som de gjorde i dødsleirene under Boerkrigen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vestlige medier blåser opp et mindre russisk nederlag.

Ønsketenkning preger vestlige medier i Ukraina-krigen.

Forrige innlegg

Utdrag fra Putins pressekonferanse i Samarkand:

Ursula der Leyens forslag om å sende energi-regningen til Russland er et forsøk på å flytte hodepinen fra et sykt til et friskt hode.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.