POSTED IN Tyskland, Økonomi

Russland-sanksjonene, gass-sabotasje og Tyskland:

Nå kommer konkursene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke akkurat overraskende det som skjer med den tyske økonomien. Og ennå har ikke vinteren slått til for fullt. Kanskje det ikke blir kulden som blir det verste for den tyske befolkningen, men konkursene som vil måtte komme. Det som skjer er i praksis en nasjonalisering av gassgiganten. Staten tar tapene.

Men slik er det alltid. Når et viktig selskap ikke lenger gir profitt (fortjeneste) må hele befolkningen betale for en ulønnsom drift fordi virksomheten er samfunnsmessig nødvendig. Når overskuddene kommer privatiseres selskapene til glede for noen få.

Knut Lindtner
Redaktør

Den tyske gassgiganten ber om redningspakke på 53 milliarder dollar

Regjeringen skynder seg å redde Uniper for å unngå en dominoeffekt over hele landets energisektor

Berlin må bla opp 25 milliarder euro ekstra for å redde landets største gassimportør Uniper, rapporterte Reuters onsdag.

Avtalen som vil løfte selskapets nasjonaliseringskostnad til 51,5 milliarder euro inkluderer kreditt, egenkapitalinnsprøytinger og viser også til en foreldet gassavgift, opprinnelig konstruert for å hjelpe tyske gassleverandører med å håndtere økende kostnader, ifølge media.

Selskapet ble brakt på randen av konkurs på grunn av høye energipriser og at gassen fra hovedleverandøren Russland stoppet opp. Tidligere denne måneden rapporterte Uniper et svimlende €40 milliarder netto tap gjennom september. Selskapet nevnte krympende leveranser fra det sanksjonerte landet (Russland) som hovedårsaken til at det ble tvunget til å kjøpe naturgass på spotmarkedet til mye høyere priser.

Tyske myndigheter vil tegne autorisert kapital på opptil 25 milliarder euro for å dekke tap fra utestående russiske gassvolumer frem til 2024, sa Uniper onsdag, med henvisning til den siste avtalen.

«Uten denne lettelsen ville kundene våre, inkludert mange kommunale energiselskaper, uunngåelig ha møtt en enda høyere kostnadsbølge,» sa Uniper-sjef Klaus Dieter Maubach.

Selskapet, som rapporteres å ha lidd et av de største tapene i tysk bedriftshistorie, skulle opprinnelig motta en bistandspakke på 30 milliarder euro (30,9 milliarder dollar) innen slutten av året fra regjeringen. Berlin frykter at hvis Uniper ikke klarer å holde seg flytende kan det ha en dominoeffekt på landets energisektor.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://www.rt.com/business/567053-germany-uniper-bailout-cost-doubles/

Forsidebilde: Kelly Sikkema

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • City of London og Washington «legger ned» Tyskland for 3 gang i vår «nærhistorie». Når skal sauene begynne å forstå, ta av seg bleiene og begynne å puste fritt?
    Tyskland inn i BRICS nå? med andre europeiske land som Ungarn og Tsjekkia som haleheng?
    Muligens det smarteste de kunne ha gjort nå, i stedet for å svømme rundt sammen med de andre rottene når EU(SSR)-skipet har sunket? Det blir langt å svømme til land når skipet har sunket, de må nok trå vannet i mange år før de kan bli akseptert inn i «verden» igjen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ytringsfriheten i fare.

Nesten 50% av twitter-brukerne ville ikke har ytringsfrihet for alle.

Forrige innlegg

Ny regjering i Danmark

Samlingsregjering opphever politiske skillelinjer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.