POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Russland er klar til forhandlinger.

USA/Ukraina vil ikke forhandle før Krim er tatt.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den posisjonen USA/Ukraina inntar til diplomati og fredssamtaler er oppskriften på et fullstendig militært nederlag eller en åpen krig mellom Nato og Russland. Den uforsonlig holdningen forteller at Zelenski ikke tjener Ukrainas befolknings interesser, men USAs. Han er et redskap for den aggressive politikken USA lenge har lagt opp til. 

USA vil ikke gi slipp på sin rett til å definere reglene for internasjonalt samkvem, hverken økonomisk eller politisk. Plyndringspolitikken de har levd høyt på i alle år særlig etter at Sovjetunionen forsvant, den skal videreføres. Enhver som ypper seg skal få merke det i verste fall militært, men også økonomisk gjennom sanksjoner. Og det er det mange som har gjort. Her noen: 

Jugoslavia partert og ødelagt.

Libya ødelagt og ranet

Irak ødelagt og ranet

Afghanistan ødelagt og ranet

Venezuela kaldkvelt og ranet

Syria ødelagt og ranet (som fortsatt pågår)

US-trained Iraqi army unit 'linked to Mosul war crimes' | ISIL/ISIS News | Al Jazeera
Resultat av USA bombing av Mosul. Dette er noe annet enn det som skjer i Ukraina, men de «sannhetssøkende» mediene fortalte oss ikke om det. Dette var en millionby som ble flatbombet av USA.

Ukraina skulle være rambukken som bidro til partering av Russland. Befolkningens felleseiendom fra Sovjetunionen ble ranet også av USA etter at landet gikk i oppløsning. USAs utenrikspolitikk dreier seg i stor grad av plyndring og ran av andre stater forkledd med vakre ord om frihet og demokrati.

Men nå går det ikke lenger etter oppskriften og da blir verden farlig fordi den gamle hegemonen vakler. Ingen gir fra seg posisjonen sin uten kamp. Men det er to atomvåpenmakter som nå sloss i Ukraina. Russland vil forhandle fordi de har gode kort på hånden. Ukraina har ingen kort på hånden. Ukraina er USAs hånd. USAs hånd er dårlig, men de har atomvåpen.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin sier «Nødvendige betingelser» kan oppstå for fredssamtaler

Russiske tjenestemenn fortsetter å si at de er åpne for samtaler mens USA offentlig avviser ideen om diplomati

av Dave DeCamp

Mandag sa Russlands president Vladimir Putin at de «nødvendige betingelsene» for fredssamtaler med Ukraina kan oppstå, men samtidig erkjente han at Kiev ikke var klar for forhandlinger på dette tidspunktet.

«Vi kom til en avtale med dem i Istanbul, men de har kastet alt dette i søpla,» sa Putin på en pressekonferanse i Sotsji, ifølge Newsweek, med henvisning til fredssamtaler som ble holdt i Istanbul i slutten av mars. «Og nå nekter de å diskutere noe med oss.»

Som svar på Russlands annektering av territoriet de kontrollerer i Ukraina, undertegnet Ukrainas president Volodymyr Zelensky et dekret som utelukker fredssamtaler med Russland så lenge Putin er president. USA har utelukket ideen om å presse Ukraina til forhandlingsbordet og sier at det er opp til Zelensky når samtalene vil begynne.

Volodymyr Zelenskyy - Wikipedia
USA skyver denne mannen foran seg for ikke å ta ansvar for at ingen forhandlinger kommer i gang

Putin sa at Russland er villig til å vente til samtaler kan finne sted. 

«Hvordan kan vi snakke om mulige avtaler hvis den andre siden ikke har noe ønske om å snakke med oss ​​engang? Vel, vi kan vente, sa han. «Kanskje det vil oppstå noen nødvendige forhold etter hvert; vi har gjort vår gode vilje kjent.»

Mens USA og Ukraina har avvist ideen om diplomati, har russiske tjenestemenn gjentatte ganger i løpet av den siste måneden uttalt at de er åpne for samtaler. Russlands utenriksminister Sergey Lavrov sa i helgen at Moskva «alltid er klar til å lytte til våre vestlige kolleger hvis de kommer med en ny forespørsel om å organisere en samtale.»

Dan Rice, en amerikaner som tjener som rådgiver for sjefen for Ukrainas væpnede styrker, sa nylig at han tror Russland prøver å tvinge forhandlinger til «2014-linjene», stillingene før invasjonen 24. februar. Men Rice sa at Ukraina ikke ønsker det, og ukrainske tjenestemenn har gjort det klart at de ønsker å utvise Russland fra Krim, som Moskva har kontrollert siden 2014.

Linker i originalartikkelen

Forsidebilde: Mika Baumeister

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 november 2022 19:44

  Du fortener endå fleire lesarar, Lindtner! Prima innleiing i dag òg. Mange takk!

  Svar
 • Dette likner veldig på opptakten til 2. verdenskrig.
  ( Også trusselen overfor Russland ved å bruke atomvåpen ved slutten av krigen.)
  Og det dreier seg, på nytt, om handels-konkurranse og valutakontroll, gjeld og rentene.

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.

  «7. november 1917 var Rothschilds engstelig for at replikering av dette ekstraordinære eksempel på frihet og velstand kunne ødelegge deres ondskapsfulle bank imperium, igangsatt og finansiert en den jødisk-bolsjevikiske revolusjon i Russland, som havarerte og ødela et fantastisk land og resulterte i dødsfall av mord og sult, ifølge Alexander Solzjenitsyn ble 66 millioner uskyldige mennesker myrdet. »
  riksavisen.no/sentralbank-bedraget-forklarer-verdens-elendighet/

  «Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel». 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  «For«å gjøre den rette tingen», er det nødvendig for deg å tro at Russland er en isolert og utskjelt internasjonal paria som har invadert nabolandet sitt – Ukraina – med tunge våpen, artilleri og hundretusener av uniformerte soldater.»
  midtifleisen.wordpress.com/2015/09/13/a-lage-vapen-av-uvitenhet-vestens-utvalgte-eksperter/

  ‘Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valg i Danmark

Politiske skillelinjer viskes ut, partiene mindre viktige

Forrige innlegg

Pfizer nummer 1 når det gjelder vaksinedødsfall

Covid-vaksiner har forårsaket 84 % av alle dødsfall registrert i VAERS de siste 32 årene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.