POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Rødt:

Natos virkelighetsforståelse dominerer tenkningen.

17 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Stadig Natos verdensbilde

Jan Hårstad      

Etter alt det røret som partiet Rødt har prestert i de siste månedene er det med interesse at en leser Rødt-formann Moxnes i KK i dag.(2. juni)

Den som hadde ventet noen mer modne innsikter basert på studier og internasjonal debatt til venstre, vil nok ganske skuffet trekke den konklusjon at Rødt trives veldig godt i Nato narrativet og har ikke tenkt å forlate det med det første.

Her er en oppramsing av Nato-sjablonger, akkurat samme språk du finner hver dag i Aftenposten. Den farligste imperialisten i vår tid er det aggressive imperialistiske Russland ledet av en diktator.

Kan det bli mer politisk korrekt?

Moskvaledelsen har jo i årevis sagt og skrevet at Nato må stoppe innringningen og militariseringen av grensestatene samt militærøvelser i fleng. Men Moskva snakket om dette begynte Nato å trene den ukrainske hæren med den målsetting å fordrive Russland fra Krim.

Det er ingenting som tyder på at Moxnes og Rødtere skjønner at en Ukraina-Nato erobring av Krim vil redusere Russland fra å være en stormakt til å bli en impotent råvarelevrandør uten tilgang til varme hav.

Catherine the Great - Wikipedia
Katarina II av Russland var tsarina av Det russiske keiserriket fra 1762 til hun døde i 1796.  (Fra Wikipedia)

 

Og det siste har vært aksen i russisk tenkning helt siden 1700-tallet med Katerina den Store. Alle retninger innen russisk politikk i tre hundre år har vært besatt av sikkerheten for marinebasen Sevastopol og stredene Dardanellene og Bosporus som åpner til Middelhavet.

Når Stalin og Hitler delte Europa mellom seg, var det krangelen om disse områdene det handlet om: Det sørøstlige Europa. 

Og Stalin meldte til Berlin: våre ambisjoner som stormakt retter seg i retning Den Persiske Gulf.

Selv om alle Nato-professorer sto på hue ville de ikke finne en eneste linje russisk strategisk tenkning gjennom 300 år som tar sikte på å innlemme Norge og Sverige i Russland. Faktisk så finnes ikke disse statene i russisk geopolitiske ambisjoner.

Men det er sånn det framtrer i Moxnes artikkel: Russland er på vei inn i Norden og Rødt vil ikke stå i veien for Nato-iseringen av Sverige og Finland, dvs amerikansk militær okkupasjon. Det er en slags Nato Light Rødt står for og hopper suverent over at USA jobber for å utvide krigen i Ukraina nå.

Det vil skje med at de langtgående rakettene Himars og M270 leveres av USA/Nato og disse kan ha en rekkevidde på opptil 30 mil. Den neste fase av krigen vil bli utvidelse til russiske territorier og det er naturligvis meningen: en langvarig utmattelseskrig som har som målsetting å gjøre Russland til en miniputt i verdenspolitikken. Bare på et slikt grunnlag kan USA/Nato gå til angrep på Kina som er det endelige målet.

Kurilene er en øygruppe i Russlands Sakhalin oblast som strekker seg om lag 1 300 kilometer fra Hokkaido i Japan mot Kamtsjatkahalvøya og deler Okhotskhavet fra det nordlige Stillehav. Øygruppen omfatter i alt 56 øyer. Wikipedia

Men oppi alt dette blir det glemt at Israel ufører de aller største militærøvelser i sin historie for tiden. Det er Irans atomanlegg som skal bombes til grus og en krig mot både Hizballah og Hamas ventes oppstå i kjølvannet. Det er bare naive folk som ikke forstår at disse planlagte gigantkrigene på et gitt tidspunkt vil overlappe hverandre i en global konfrontasjon: Eurasierne mot Nato. Japan gjør seg også klar til krig for Kurilene og Taiwan ryker det allerede av.

Rødt vil i sin tenkning holde seg trygt innenfor norsk offisiell Nato-provinsialisme. Lenins klassiker «Imperialismen» er en høyaktuell bok som ingen i Rødtledelsen har hørt om. «Verden er allerede oppdelt»skrev Lenin i 1917.

Ukrainakrigen er intet mindre enn inngangen til den omfattende tredje verdenskrig som er ønsket av krigshaukene og våpenindustrien i Nato-verdenen.

Det er absolutt ingenting som tyder på at Rødt-ledelsen skjønner bæret av dette og koser seg med den aggressive imperialistiske supermakten Russland som truer det fredfulle og snille Nato-Norden.

Forsidebilde: Ehud Neuhaus

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

17 kommentarer. Leave new

 • Det er sikkert noen Rödtere som er innom Derimot,så jeg vil gi de litt å tygge på.I de frigitte områdene av Ukraina står Ukrainere frivillig i kö for å få Russiske pass,det er snakk om hundretusener.Med det passet blir de russere og får alle rettigheter såsom pensjon,helsehjelp,tannlege og andre sosiale goder.Rublen blir innfört,men i en overgangsperiode vil ogs ukrainske penger väre gyldig betalingsmiddel.
  Russerne kjörer daglig inn store konvoier med mat,vann og andre livnödvendigheter.
  Og ukrainerne ser ut til å väre ganske så glade.Det flommer over av videoer fra forskjellige freelancejournalister og de finnes på de fleste plattformer.
  Når går Rödtere og presse og politikere i skammekroken ?.De må nok ha litt drahjelp,det kommer neppe frivillig.
  I Sverige er det polsk riksdag hver dag og det ser ut som Magdalena leter etter en livbåt for seg og sine,men ingenting i norske medier.

  Svar
 • Rödterne som för var opptatt av rett og galt og arbeidere i alle land og slikt fint.
  Galloway har en fin liten youtubesnutt om Nato.
  85 % av verdens folk vil ikke ha noe med Nato å gjöre,85 % av verdens folk og land vender seg nå mot Russland og Kina.
  OG SPRÖDT gikk og går andre veien,det er jo der penga er.forelöpig.Det er jo dyrt å bo på Grunerlökka.

  Svar
 • En god artikkel.

  » Det er ingenting som tyder på at Moxnes og Rødtere skjønner at en Ukraina-Nato erobring av Krim vil redusere Russland fra å være en stormakt til å bli en impotent råvarelevrandør uten tilgang til varme hav.»
  Det , og » Bare på et slikt grunnlag kan USA/Nato gå til angrep på Kina som er det endelige målet.»

  Altså USA/Israel som eneste stormakt. En Leder og En valuta.
  – Som det endelige målet, – siden før 1. verdenskrig.
  ( Den som styrer det penge- økonomiske systemet og rentene vil kunne styrer politikken, lokalt og globalt.)

  Og:
  «Det er Irans atomanlegg som skal bombes til grus »

  ‘I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
  «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten. ‘
  https://www.dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘ Gjennom de siste årene har USA svart på det de mener er kinesisk aggresjon i Sør-Kina-havet. Det har skjedd ved at USA har økt sitt militære nærvær i regionen. Deres Nato-allierte har også involvert seg. Denne uken gikk det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth gjennom havområdet.
  Fartøyet hadde følge av både undervannsbåter og torpedojagere. Hensikten var å stanse kinesernes «aggresjon og stormaktsambisjoner». ‘ ;-)
  https://www.nrk.no/urix/skal-amerikanske-soldater-tilbake-til-vietnam_-1.15598104

  Svar
  • Du vet dette med ikke mer enn to linker i hvert innlegg.

   Knut

   Svar
   • Det stoppes for moderrering også med en lenke. ;-)

   • Ja, det er et eller annet med dine innlegg, jeg vet ikke hva, som gjør at de stanses uten grunn. Akkurat det irriterer meg for jeg må godkjenne dem for hånd hele tiden, men det er jo ikke din skyld.

   • Så skal jeg legge med lenker som ikke er koblet til nettet, stort sett.
    Så får du mindre arbeid med det. ( Nå skjønner jeg ihvertfall hvorfor det, med lenke, alltid må innom en godkjenning. Så frustrerer det ikke så mye. ) ;-)

   • Som Frikar skriver; det stoppes for moderering etter første linken … Hva er poenget med dette …? Andre nettaviser har ingen begrensninger. Blir moderert der også, men ingen begrensninger med ant. linker i en kommentar. Ofte er det nødvendig med flere henvisninger til andre kilder for å underbygge et innlegg/kommentar.

    Har du en god forklaring så må vi rette oss etter det.

    Om ikke, så syns jeg at begrensninger mtp. ant. linker bør droppes. Det er «ingen» som linker til noe som ikke har med kommentaren(e) å gjøre. (en, kun èn, har jeg registrert som ikke har noe med vårt anliggende å gjøre. Men slike lukes bort av «selvsensuren»)
    Setter pris på en avklaring/forklaring her :-)

    Du vet, strammer du tøylene for tidlig, så kommer ikke hesten over kløften.

    Ellers vil jeg gi ros til både redaktør, oversettere og øvrige medarbeidere.
    Økonomisk er jeg dessverre ikke blant de beste – langt ifra – men jeg glemmer dere ikke. Kommer bedre tider.

   • «Ofte er det nødvendig med flere henvisninger til andre kilder for å underbygge et innlegg/kommentar.»

    Ja, det er greit med dokumentasjon til hvor man henter informasjon fra. – Selv om denne artikkelen ikke utdyper eller er mer interessant enn den lille biten man klipper ut.
    Da kommer man greit unna ved å fjerne ‘https: www ‘ ( Artikkelen kan allikevel hentes for de som blir interessert, ved å merke & søke.)
    Noen ganger, når jeg mener er artikkelen viktig å lese, -så må man altså vente litt før kommentaren er ‘godkjent’.
    Og noen ganger glemmer jeg å fjerne https: www, – og må vente, men. ;-)

    Jeg blir ellers med på ros & klapp. & Vel så det.

   • Det gjøres fordi kommentarspalten ble fylt av spam og uønskete masseutsendinger. Det er flere begrensninger enn akkurat denne, men det er denne dere merker mest. Noen ganger stoppes innlegg som ikke skal stoppes. Derfor må vi innom kommentarspalten flere ganger daglig for å godkjenne for hånd innlegg. Når det gjelder meninger er alle tillatte bare de fremføres uten utskjellinger og trusler, men i en ordentlig form.

   • «Når det gjelder meninger er alle tillatte bare de fremføres uten utskjellinger og trusler, men i en ordentlig form.»

    Og dette er jo det fantastiske med derimot.no sin politikk.
    – I tillegg til at de aller fleste artiklene er gode & interessante.

    Og antagelig grunnen til at kommentarene/kommentarerne er like interessante.

 • NATO og USA fortsetter hypnotiseringen av Vesten på et enestående vis ! Gratulerer !

  Svar
 • Podemos er det spanske partiet nærmest Rødt, og var egentlig mot NATO, men nå er de for, like dustete som de nordiske land, som setter folket i fare med militærbaser hvor USA opptrer som de vil. Jeg mener å huske Mike Pence uttalte noe sånt som at: «vi kan regne med at krig vil utspille seg i Europa», og Victoria Nuland er kjent for sin replikk: «Fuck the EU». USA kriger på fremmed jord, som vanlig. Kanariøyene har store militære arealer hvor trening under ørkenforhold har pågått, og er ideellt plassert hvis USA vil gå inn for å fredsbevare og demokratisere og legge i ruiner noen områder i Afrika som kan plyndres for ressurser. .

  Svar
 • @utopenec
  6 juni 2022 0:35

  Vidkun Quisling seirer på alle fronter.

  Svar
 • Kjell Aasen
  6 juni 2022 11:56

  Sist fredag prøvde jeg «en spade er en spade» variant i Aftenposten.
  Ett nytt ord synes å komme til sin rett igjen – Landssvikere – det ble sensurert.
  Hva skal vi med «politiske» partier?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det haster ikke lenger med klimaet.

EU legger opp til økning av kullproduksjon for å straffe Putin.

Forrige innlegg

Bakspillet for å omgjøre WHO fra et rådgivende til et overstyrende organ.

«Med rett til å styre over liv og død!»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.