POSTED IN USA

Dypt udemokratisk:

RFK jr som har vært en livslang demokrat forsvarer Trump etter dommen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Redaksjonen

Presidentkandidat Robert F. Kennedy Jr. forsvarte tidligere president Donald Trump etter at en jury i en dypblå del av landet avsa en skyldig domskjennelse.

Saken var anlagt av Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg – som støttes av demokratenes megadonor George Soros, har vært kontroversiell fra starten av og har forblitt slik hele veien. Bragg har vist seg å være en medhjelper for DNC i alle aspekter og som viser i praksis hva kritikere og ulike juridiske eksperter har sagt er rett og slett utilslørt partiskhet mot den tidligere presidenten. Det samme er sagt om dommeren som ledet saken, Juan Merchan, som har donert penger til Joe Bidens valgkamp for 4 år siden. Dommerens rettsbelæring som ble gitt til jurymedlemmene er uvanlig, for han sa til juryen blant annet at de ikke behøvde å være enige for å domfelle. Dette er i strid med praksis ellers i USA.

RFK Jr. som har vært en livslang demokrat og som først nylig ble uavhengig fordi han ikke ikke fikk stille som motkandidtat til Biden av DNC i deres nominasjonskamp, sa at hele partiets plan for å stoppe Trump var å slå ham med straffeforfølgelsene initiert av noen av demokratenes påtalemyndigheter.

«Det demokratiske partiets strategi er å slå president Trump i rettssalen i stedet for i stemmeurnen», skrev han på X. «Dette vil slå tilbake i november. Enda verre, det er dypt udemokratisk. USA fortjener en president som kan vinne ved valgurnen uten å kompromittere vår regjerings maktfordeling eller omgjøre domstolene til våpen for ett av partiene.»

Hva har skjedd i rettsaken:

Jurymedlemmene avsa torsdag ettermiddag en skyldig-kjennelse i Donald Trumps rettssak om «hush-money» i New York, og som er første gang en tidligere amerikansk president har blitt kjent skyldig i en forbrytelse.

Avgjørelsen er kulminasjonen av en lang rettssak der Trump sa at han var målet for en «politisk forfølgelse» mens han er opptatt med valgkampanjen for å vinne presidentvalget i November. Alexandria Ocasio-Cortez, en demokrat-kongresskvinne bekreftet det som Trump sier, da hun i forrige uke forsnakket seg og sa at planen var å binde opp Trump i rettsaker slik at han ikke kan drive valgkamp ute blant folk.

Juridiske eksperter tviler på at Trump vil ende opp med å bli fengslet. Mulige alternativer til fengsel inkluderer prøvetid eller samfunnstjeneste. Det må legges til at Trump allerede har annonsert at denne saken vil bli anket. Så saken er ikke på langt nær avgjort.

Kjernen i saken som var anlagt av Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg, var 34 tiltalepunkter for forfalskning av forretningsdokumenter og for å skjule skadelig informasjon rundt valget i 2016. Som en bi-sak kan det nevnes at Stormy Daniels (kvinnen som Trump angivelig hadde sex med) har undertegnet en erklæring, som sier at hun ikke har hatt sex med Trump. Så saken dreide seg altså om regnskapsførsel.

Påtalemyndigheten anklaget Trump for å feilaktig regnskaps-føring av refusjoner til sin daværende advokat Michael Cohen, for en betaling på 130.000 dollar til Stormy Daniels i bytte for hennes taushet om en påstått utenomekteskapelig affære ved å klassifisere dem som advokatutgifter.

Trump har benektet at affæren med Stormy Daniels noen gang har skjedd og erklærte seg ikke skyldig i anklagene om regnskapsrot. Advokatene hans hevdet at det ikke var i noen hensikt å svindle eller påvirke valget i 2016, at Stormy Daniels ble betalt penger fra Michael Cohen.

Rettssaken startet i forrige måned og inneholdt noe over 20 vitner, inkludert Michael Cohen og Stormy Daniels. Cohen erkjente seg skyldig i 2018 for flere forbrytelser, inkludert løgn for kongressen, og sonet fengsel for dette.

Michael Cohen – «stjernevitnet»

Michael Cohen er det vitnet som hele saken henger på. Det var ham distriktsadvokat Alvin Bragg hadde bygd saken på.

Men da Cohen vitnet for over en uke siden innrømmet han at han stjal fra Trump-organisasjonen i 2017.

Cohen, som hadde jobbet som Trumps advokat og fikser, svarte bekreftende da forsvarsadvokat Todd Blanche presset ham på et spørsmål om et IT-firma han hyret inn for å rigge meningsmålinger, ifølge The New York Times.

Reporter Maggie Haberman bemerket i en blogg at RedFinch (IT-firmaet) angivelig hadde til gode 50.000 dollar, men Cohen betalte firmaet bare 20.000 dollar selv om han hadde bedt om en refusjon på 50.000 dollar fra Trump-organisasjonen.

En av Habermans kolleger som ble med henne i rettssalen sa at forsvarsadvokat Blanche hadde en spørsmålsrekke som «får Cohen til å høres ekstra uærlig ut», og presset på om at han hadde «en bag med kontanter gjemt unna?»

På spørsmål om Cohen stjal fra Trump-organisasjonen etter å ha blitt tilbakebetalt mer enn han skulle fått – 100.000 dollar mer – penger som var doblet opp for skatteformål – så svarte Cohen: «Ja, sir.»

Som en kommentar på utviklingen i rettssaken sa jusprofessor Jonathan Turley ved George Washington University i et innlegg på X: «Dette er et treff under beltet for Cohen, men også påtalemyndighetene.»

Jonathan Turley la til: «De hadde en mann som innrømmet et større tyveri, men anklaget aldri Cohen. Det gjorde at Cohen ikke bare ble deres mann, men de tillot ham å beholde stjålne penger …»

Cohen erkjente seg skyldig i 2018 for flere forbrytelser, inkludert løgn for kongressen, og sonet fengsel for dette. Men, som Cohen erkjente under hans vitnemål i rettssaken så, innrømmet han aldri straffskyld for tyveri til tross for at han fortalte det til påtalemyndigheten!

Dommeren i saken, dommer Juan Merchan, har sagt at straffeutmålingen skjer den 11. juli, bare få dager før Det republikanske partiet skal ha sin kongress hvor de nominerer Trump som deres presidentkandidat. Trump har allerede sagt at saken vil bli anket. Men, dette vil utvilsomt legge hindringer for valgkampen som Trump skal føre og derfor er denne farsen av en rettsak rett og slett det som Alexandria Ocasio-Cortez innrømmet nylig: Å binde opp Trump slik at han ikke kan drive valgkamp ute blant folket. DNC vil ikke ha et rettferdig valg. Vi gjentar hva den tidligere livslange demokraten RFK jr. sa for å høre det åpenbare: «Det er dypt udemokratisk. USA fortjener en president som kan vinne ved valgurnen».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 juni 2024 8:07

  Trump har ført 0,0014 milliardar i feil kolonne i rekneskapen.

  Biden har ført 10 000 milliardar kroner til angrep og regime-endringar i kolonnen «forsvar».

  Svar
  • T.S.

   Ja, det hele er et spill. Biden & sønn sin korrupsjon i Ukraina er VIRKELIG snusk.
   Men dette ser ut til å være uinteressant. Spesielt i ‘norsk’ media.

   Svar
 • » Så saken dreide seg altså om regnskapsførsel.»

  Bare tilsynelatende.
  Den virkelige grunnen er nok at verdens viktigste finansinstitusjon, den amerikanske sentralbanken (Fed), kan komme under press dersom Donald Trump vinner presidentvalget til høsten. Det overordnede målet er trolig å få mer makt over nivået på styringsrenten i verdens største økonomi. :

  ‘ Trump ønsker å se på muligheten for å stramme grepet om Fed. Det er en innstramming som kan få alvorlige konsekvenser, både for verdensvalutaen dollar og dermed også stabiliteten i verdensøkonomien.
  Forrige uke skrev den amerikanske avisen The Wall Street Journal at Trump nå undersøker hvilke muligheter han har for å få mer makt over sentralbanken.
  Det overordnede målet er trolig å få mer makt over nivået på styringsrenten i verdens største økonomi.
  Hverken Trump eller folk fra Trumps valgkamporganisasjon har bekreftet påstandene, men dersom det viser seg å stemme er det mildt sagt oppsiktsvekkende. Sentralbankenes uavhengighet er hellig, og de fleste vestlige politikere er livredde for å tukle med tilliten til landets valuta. ‘
  https://www.nrk.no/ytring/trump-kan-bli-farlig-_-ogsa-for-okonomien-1.16863700

  Og Trump er ingen politiker. Han passer ikke inn i gjengen som vil fordele verden mellom seg. Han er ‘nasjonalist’. Derfor er han farlig.

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  Svar
  • ‘ Sentralbankenes uavhengighet er hellig»

   Dette underlige religiøse pengesystemet vårt er hellig i den forstand at det er få som tør å diskuterer denne troen. Og få skjønner gudene og skriftene/ypperteprestene. Den ene ‘forklaringen’ avløser den andre for at prestene skal beholde sin makt.
   Og enda færre stiller spørsmål om hvorfor denne stats-religionen og at rentetullet skal styre oss/nasjoner.
   Men uavhengig? 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-jukset, enda en puslebit:

Moderna-direktøren fortalte om konspirasjon som skjedde før WHO erklærte pandemi.

Forrige innlegg

På randen av kjernefysisk konfrontasjon:

Ikke et ord i de vestlige mediene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.