POSTED IN Krig-fred, Media

På randen av kjernefysisk konfrontasjon:

Ikke et ord i de vestlige mediene.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget har et meget skremmende innhold. Det Stoltenberg og enkelte Nato-ledere foreslår er at Nato-land går til direkte krig mot Russland. Ved å levere våpen til Ukraina som bare kan betjenes av eksperter fra Nato-land og med satellitt-navigering fra Nato-satellitter oppfatter Russland dette som en direkte Nato-deltagelse i krigen i Ukraina og forbeholder seg retten til å svare direkte mot disse landene.

Da står vi på kanten av en eskalering som kan ende med kjernefysisk krig.

Det andre som er skremmende med dette er at dette ikke gjengies i våre medier. Befolkningen over hele vesten holdes i fullstendig uvitenhet om hva som kan skje. Det er litt av et demokrati. Spørsmål som angår alle, vårt fremtid som land og som stat skjules for befolkningen fordi en er livredd en diskusjon i befolkningen om veivalgene vi står overfor.

Er Norge innstilt på krig mot Russland fordi Natoland kanskje involverer seg direkte i konflikten ved å sende missiler inn i Russland? Hvorfor er vår politiske ledelse helt tause om dette?

Denne kommentaren på The Duran er også verdt å ta med seg. Den omhandler presis denne saken:

Putin åtvarar Vesten om konsekvensane av åtak på Russland

RT rapporterer:

Kiev sine vestlege støttespelarar må forstå at langrekkjeviddsåtak på russisk territorium med bruk av våpen som dei har forsynt, kjem til å representere ei eskalering av konflikten, og føre til «alvorlege konsekvensar», la den russiske presidenten Vladimir Putin vekt på på tysdag [28.mai 2024].

Innlegget er hentet fra Saksyndig.

I ein tale til journalistar på slutten av eit todagars besøk til Usbekistan, adresserte Putin nylege ukrainske krav for NATO å tillate bruken av våpena sine til å gå til åtak djupt inne i Russland, so vel som kommentarar av den amerikanskleia blokka sin leiar, Jens Stoltenberg, som ser ut til å støtte opp om taktikken.

«For å vere ærleg, veit eg ikkje kva NATO-generalsekretæren står der og seier,» sa Putin til journalistar, og la til at Stoltenberg «ikkje leid av noka form for demens» då han jobba konstruktivt med Russland som Noregs statsminister (2005-2013).

«Denne konstante eskaleringa kan føre til alvorlege konsekvensar. Dersom desse alvorlege konsekvensane finn stad i Europa, korleis vil USA oppføre seg, med tanke på kor likeverdige vi er innan feltet strategiske våpen? Vanskeleg å seie. Ønskjer dei global konflikt?»

Putin forklarte at langrekkjevidds-presisjonsåtak krev rom-rekognoseringsverktøy – som Kiev ikkje har, men som USA har – og at denne målrettinga allereie blir gjort av «høgt kvalifiserte spesialistar» frå Vesten, utan ukrainsk deltaking.

«So, desse representantane for NATO-land, spesielt i Europa, spesielt i små land, må altso vere klare over kva dei leiker med,» sa den russiske presidenten, og la til at mange av desse landa har «eit lite territorium og er særs tett folkesett».

Putin sa til journalistar at kollegaene deira i Vesten driv og ignorerer åtak på Belgorod og andre russiske regionar langs grensa, og berre fokuserer på det russiske avansementet på Kharkov.

«Kva forårsaka dette? Det var det dei som gjorde, med sine eigne hender. Vel, då vil dei måtte hauste det dei har sådd. Det same kan skje dersom langrekkjevidds-presisjonsvåpen blir brukte,» la den russiske presidenten til.

På spørsmål om Russland nekta å forhandle med Ukraina, sa Putin til journalistar at slike påstandar frå Vesten var forbausande.

«Vi nektar ikkje!» sa han. «Eg har sagt det tusen gonger, det er nett som om dei ikkje har øyre!»

Den ukrainske sida tok det fyrste steget mot ein avtale med Russland i mars 2022, for deretter å offentleg gå tilbake på det og nekte å forhandle noko meir, forklarte Putin. Han skildra Kiev sitt nylege «fredskonferanse»-forsøk i Sveits som eit forsøk på å oppnå eit eller anna internasjonal innsal for si fullstendig urealistiske «fredsplattform» [dei vil få andre land med seg på dette daudfødde prosjektet; oms.komm.], som på ingen måte fungerer.

Omsett av redaksjonen i Saksyndig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  31 mai 2024 7:06

  -Me kan ikkje lata Ukraina slåst med ein arm på ryggen.

  So stupid ordla Espen Barth Eide seg i går då han forsvarte den norske opptrappinga for åtak langt inne i Russland. Dette seier denne tosken etter at 30 land har gjeve Kiev-styret etterretning, våpen og milliardar i fleire år.

  USA har vridd begge armane på ryggen til Barth Eide og Noreg. Elles hadde me ikkje vore like lystne på (atom-)krig.

  Svar
 • Reidun Bøyum
  31 mai 2024 8:57

  Me fekk meldinga i media for nokre dager sidan at me skal styrka eigenberedskapen. Så våre politikarane går inn i denne dette med opne auge. Stoltenberg seier til og med at Nato skal styra våpenleveringa til denne utviklinga i krigen. Men framleis skal me tru på julenissen.

  Svar
 • Det er rart at så og si alle norske politikere er enige om dette. Det kan bare være et lite mindretall som har fått løfte om beskyttelse i tilfelle atomkrig. Forstår ikke norske politikere at dersom vi får atomkrig, så vil de dø sammen med oss andre?

  Svar
  • Pravdamedia
   31 mai 2024 9:33

   Det er fordi det er en døds kult, de dør gjerne for saken, i håp om evig liv i ai overføring av bevissthet. Alt for saken, Lucifer
   Biden godkjente igår bruk av amerikanske raketter mot russisk territorium , som beskyttelse mot den russiske karkiv offansiven.

   Svar
  • Politikerene i Norge reiser ti et annet land som da ikke vil være i krig med Russland , Afrika , Sør-Amerika ol, de vil ikk befinne seg på norsk jord!

   Svar
 • Trygve Horgen
  31 mai 2024 9:56

  Jeg skrev om dette problemet for ca. ett årsiden i forbindelse med Henry Kissingers 100 års dag.
  Jeg pekte på at norske militære vurderer at Russland BLØFFER når de klart og tydelig sier i fra,at de vill forsvare seg med «alle midler» viss deres eksistens som enhetlig nasjon blir truet. At de overser dette er uverdig pokerspill som vil ramme oss alle.

  Svar
 • Hvor slippes den første atombomben?
  Hvis Russland ønsker at vestlige media skal snakke om faren for atomkrig, så har vel ikke Russland annet alternativ enn å slippe en (liten) atombombe over feks et ubebodd område i Europa (feks helt nordøst på Svalbard). Da blir man nødt til å diskutere faren for atomkrig seriøst i de europeiske NATO-landene.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   31 mai 2024 14:51

   Å sprenge en atommine midt i Atlanterhavet mellom JewK og JewSA ville være en bedre løsning…

   Svar
 • «Ved å levere våpen til Ukraina som bare kan betjenes av eksperter fra Nato-land og med satellitt-navigering fra Nato-satellitter »

  Ja, det var vel derfor vi fikk ‘informasjon’ om at Russland ville skyte opp en våpensatelitt som skulle følge en amerikanske satelitt for noen dager siden.
  ‘Informasjonen’ var vinklet slik at Russland nå ville lage romsøppel ved å skyte i stykker denne satelitten, og anklaget Russland for å ha skutt opp våpensatelitt. Mens det altså er USA /Nato som startet. IGJEN.
  Og anklager Russland. IGJEN.

  ‘USA anklager Russland for å ha skutt opp våpen­satellitt’
  https://www.nrk.no/urix/usa-anklager-russland-for-a-ha-skutt-opp-vapensatellitt-1.16892985

  Svar
 • Men ellers er det vel ikke værre å dø av atombomber enn å dø av Napalm/brannbomber.

  Og de gode /utvalgte har jo brukt begge deler tidligere når deres makt har blitt truet.

  I Hamburg, Dresden, Hiroshima, Nagasaki, – og i Vietnam.

  – Uten å ha blitt arrestert for disse krigsforbrytelsene. ( Disse er tvertimot våre allierte !)

  Nå er de truet igjen, i sitt w.w. makt/kontrollbegjær.

  Svar
 • Trygve Horgen
  4 juni 2024 10:05

  Jan Hårstad hade et innlegg om en aritkkel om samme emne fra Aftenposten 30/5. Jeg har igjen lest artikkelen og blir mer og mer sjokkert over holdningene til våre militære «spesialister».

  Prosjektleder ved Krigsskolen, Trygve Johannes Smidt, skriver i sin vurdering av situasjonen: «Russerne kan ikke gjøre noe mer nå enn å starte en atomkrig, som ville væert over på noen timer,» !? Han sier, riktig nok videre: «det er vanskelig å se for seg at russerne vil gå til et slikt skritt»
  Denne bagateliseringen av muligheten for at en atomkrigs ragnerok, forløpet og ikke minst katastrofale ettevirknigene av en slik krig er ikke bare skremmende men absurd. Når vi leser deres vurderinger skulle en tro at vi befinner oss i den surialistike » Alice i drømmeland». Desverre er dette virkeligheten. Og det er ingen debatt om dette i massemedia.

  Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  4 juni 2024 19:08

  Nok en russisk tidlig varsel radarstasjon ødelagt av NATO:
  thetruthseeker.co.uk/?p=288822

  Russerne er nå begynt å kaldsvette. Skal de fyre av atomrakettene sine før de selv blir angrepet av NATO (JewSA)?
  Det er hovedspørsmålet russerne grubler på i dag.

  thetruthseeker.co.uk/?p=288809

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dypt udemokratisk:

RFK jr som har vært en livslang demokrat forsvarer Trump etter dommen.

Forrige innlegg

Når vesten sier «folkemord» er det for å starte krig.

Virkelige folkemord, som nå pågår, de nedtones og omskrives.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.