POSTED IN Israel, religion

Religiøs rensing:

Nå angripes også kristne i Israel.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kristne i Israel angripes, den ekstremistiske regjeringen ledet av Netanyahu driver etnisk rensing.

Av Dr. Philip Giraldi.

Philip Giraldi er en amerikansk spaltist, kommentator og sikkerhetskonsulent. Han er administrerende direktør for Council for the National Interest, en rolle han har hatt siden 2010. Han var tidligere ansatt som etterretningsoffiser for CIA, før han gikk over til privat rådgivning. Wikipedia 

Israels nye regjering er fortsatt i ferd med å ta form, men noen av de politiske endringene er så jødisk-sentriske, at de uunngåelig påvirker minoritets-samfunn som palestinske kristne og muslimer. Regjeringen blir allerede beskrevet i pressen som den «mest ekstremistiske høyrefløyen i Israels historie», men hva det betyr overlates til leseren. Flere ministere i regjeringen har ekstreme synspunkter, inkludert å oppmuntre til folkemord eller til og med fullstendig fjerning av alle ikke-jøder med makt fra landet og okkuperte territorier.

Biden-administrasjonen, der nesten halvparten av alle er er jøder, og nesten alle i utenrikspolitikken, gjør sitt for at Det hvite hus skal underkaste seg Israels interesser. Israel sitter i førersetet, og Biden vet det, og har erklært seg som sionist. Da er det klart at Israel og USAs jødiske lobby har full kontroll over både det Hvite Hus og kongressen.

Israel er et fint sted hvis man føler seg rasemessig og moralsk overlegen, mens man skyter arabiske barn. Trekket til den israelske regjeringen mot høyre gjenspeiles i folkemeningen. En fersk meningsmåling fra Israel Democracy Institute avslørte at rekordhøye 62 % av israelske jøder plasserer seg på høyresiden av det politiske kartet. Dette blir best forstått ved å se på profilene til flere av Netanyahus nye ministre.

Itamar Ben-Gvir

Den som oftest siteres er Itamar Ben-Gvir fra Jewish Power-partiet. Ben-Gvir, som oppfordrer til å deportere arabere, har blitt siktet for forbrytelser 50 ganger, og dømt ved åtte anledninger, inkludert én gang for involvering i en jødisk terrorgruppe. Ben-Gvir er beryktet for sine provokasjoner rettet mot palestinske muslimer og kristne, og leder marsjer av væpnede bosettere med israelske flagg gjennom arabiske kvartaler i byer og tettsteder. Han prøver å få Knesset til å vedta lovgivning som gir juridisk immunitet til alle israelske soldater for alle drap på palestinere, og presser også parlamentet til å innføre dødsstraff for «terrorister», som betyr enhver palestiner som gjør fysisk motstand mot den israelske okkupasjonen.

Bezalel Yoel Smotrich

En annen ekstremistisk politiker som har fått et stort departement i Netanyahu-regjeringen, er Bezalel Yoel Smotrich som har fungert som finansminister siden 2022. Smotrich er leder av Det religiøse sionistpartiet, og bor i en ulovlig bosetning i et hus som også ble bygget ulovlig utenfor selve bosetningen på den israelsk okkuperte Vestbredden. Smotrich støtter utvidelse av israelske bosetninger på Vestbredden, motsetter seg enhver form for palestinsk stat, og benekter til og med eksistensen av det palestinske folket. Han har nå fått myndighet over bosettingsutviklingen på Vestbredden.

Selv om Israels indre fiender ofte karakteriseres som muslimer, har det minkende kristne samfunnet i Israel og det som er igjen av Palestina, også vært under økende press ettersom Israel blir mindre multikulturelt, og mer en stat kun for jøder. Økende ulovlig bosettingsvekst i stort sett kristne områder, har også truet overlevelsen til mange kristne landsbyer og tettsteder. Likevel er Israel fortsatt et hjem til 185 000 kristne palestinere, hvorav de fleste er bosatt i Nasaret, Haifa og Jerusalem. Titusenvis av mennesker med delvis eller fullstendig kristen opprinnelse, hvorav noen er gift med jøder, bor også i Israel. Utover det er det mange katolikker, ortodokse og protestantiske kirker, institusjoner, hellige steder og kirkegårder i Israel.

Lederen av den romersk-katolske kirke i Israel, Pierbattista Pizzaballa, sa at kristne har møtt vanskeligheter siden dannelsen av Netanyahus ytre høyre-regjering i desember i fjor. Ifølge Pizzaballa har regjeringen oppmuntret ultranasjonalistiske religiøse aktivister, mange av dem er væpnede nybyggere, og noen av dem har trakassert mannlige og kvinnelige medlemmer av presteskapet og vandalisert religiøs eiendom. Han sa de føler at den kulturelle og politiske atmosfæren i Israel kan nå rettferdiggjøre eller tolerere aggressive handlinger mot kristne».

Francesco Patton, vokteren av Det hellige land, utdypet hvordan «Vi er forferdet av de mange hendelsene med vold og hat mot det katolske samfunnet i Israel». Han beskrev vanhelligelsen av en luthersk kirkegård, vandaliseringen av et maronittisk bønnerom, urinering på hellige steder, ødeleggelse av hellige bilder og «død over kristne» blir skrevet på kirkeeiendommer, alt fant sted kort tid etter at den nye regjeringen ble innsatt. Han la til at det israelske politiet rutinemessig unnlot å etterforske slike hendelser.

For å avgjøre om påstandene om økt vold og hatforbrytelser rettet mot kristne var sanne, sendte den israelske avisen Haaretz den 26 juni, en av sine journalister kledd som prest inn til Jerusalem sentrum. I løpet av fem minutter ble journalisten Yossi Eli «hånet og spyttet på, inkludert av et barn og en soldat. Så spyttet en 8-åring på ham, og det samme gjorde en annen soldat».

Bosettere på Vest-bredden.

Den amerikansk-arabiske antidiskrimineringskomiteen (ADC) har bedt om en etterforskning israelsk-amerikanske bosettere, i den nylige bølgen av vold rettet mot både kristne og muslimske palestinske byer og landsbyer. ADCs direktør Abed Ayoub har sagt at «Vi har sterk grunn til å tro at amerikanske borgere er blant gjerningsmennene til de siste brutale og voldelige angrepene». Siden 21. juni har væpnede israelske bosettere terrorisert palestinske landsbyer på Vestbredden nesten daglig.

De har ødelagt hjem, brent kjøretøyer og drept minst én palestiner. I flere tiår har amerikanske borgere flyttet til israelske bosetninger, som de bruker som base for vold mot palestinere, alt ustraffet, ettersom det israelske politiet og hæren ikke gir araberne beskyttelse og i stedet beskytter bosetterne.

I en annen stor hendelse, for fem uker siden, forstyrret dusinvis av israelske ekstremister, primært ortodokse jøder, en kristen bønn for pilegrimer nær Vestmuren. Varaordføreren i Jerusalem, Aryeh King og ledende rabbiner Avi Thau ledet demonstrantene. Ekstremistene fordømte de kristne som «misjonærer» som forsøkte å konvertere jøder, og spyttet på og forbannet pilegrimene, hvorav mange ironisk nok var sterkt pro-israelske evangeliske kristne fra USA. Varaordfører King sa at kristne bør ha frihet til å tilbe «bare i deres kirker».

I følge Protecting Holy Land Christians, en organisasjon etablert av kristne grupper for å øke bevisstheten om trusler deres religion, var 2022 «et av de verste årene for kristne i Jerusalem til nå». Organisasjonen rapporterte spytteangrep, hærverk og eiendomstyveri. En fersk rapport beskriver hvordan palestinere har blitt målrettet mot det den kaller nybyggerkolonialisme, som er en rekke tiltak som har til hensikt å ødelegge lokalsamfunnene deres og drive dem fra landet deres.

Den identifiserer syv retningslinjer som Israel bruker mot palestinere i hele Palestina (1948 Palestina, Gaza, Vestbredden inkludert Øst-Jerusalem), og også for å straffe dem i eksil: «nektelse av opphold, konfiskering av land, nekter dem tilgang til naturressurser og offentlige tjenester, segregering, isolasjon og avslag på erstatninger». Rapporten konkluderer med «Enten disse retningslinjene vurderes separat eller samlet, er de et alvorlig brudd på internasjonal humanitær rett».

Bare ett eksempel, det ærverdige armenske kristne samfunnet vært offer for et kontroversielt tomtesalg i hjertet av Jerusalems gamlebys armenske kvarter, som utvikles som et luksuriøst feriested. Det ødelegger et nabolag som har eksistert i syv hundre år . Den australsk-israelske utbyggeren gjorde det tilsynelatende gjennom en lyssky avtale med en bestukket tjenestemann som omgikk lokale reguleringer og regler for eiendomssalg. Den religiøse ledelsen i det armenske samfunnet, som teller mindre enn 1000, frykter at feriestedet vil tvinge mange familier, som allerede lider under Israels styre, til å reise.

 Nylig har disse tiltakene, i hovedsak folkemord, omfattet tyveri av Kristne historiske bygninger og land av regjeringen, og nekte dem andre rettigheter, som samlinger av de troende ved de eksisterende kirkene på store høytider som jul og påske. Det har også vært mange fysiske angrep på kristne utført av ekstremistiske jøder, så vel som vanhelligelse av kristne religiøse steder og ødeleggelse av kristne relikvier og statuer. En konferanse i Jerusalem som ble holdt sist fredag for å ta opp spørsmålet om økt vold mot kristne, ble boikottet av det israelske utenriksdepartementet. Den amerikanske ambassaden sendte heller ikke en representant eller observatør, noe som tydelig indikerte at den ikke var interessert i de kristnes situasjon i Israel.

Den nye israelske regjeringen er lite interessert i menneskerettigheter for alle som ikke er en konservativ eller ortodoks jøde. Det er faktisk i hovedsak fiendtlig mot alle palestinere og utlendinger, enten de er muslimer, kristne eller ateister. De omtaler andre mennesker slik som tyske nazister på 1930-tallet brukte betegneksen «untermenschen» som betyr undermennesker, et ord som den gang ble brukt for å beskrive jøder, ironisk nok. At USA ignorerer alle Israels krigsforbrytelser og menneskerettighetsbrudd er skammelig, men på linje med amerikanske jøder som er talsmenn for Israel, og har korrumpert og tatt kontroll over den politiske prosessen.

Og ikke tenk for et sekund på at Israels ledere bryr seg om USA og amerikanere. Husk hvordan tidligere statsminister Ariel Sharon refererte til amerikanere i en samtale med utenriksminister Shimon Peres: « Jeg vil si deg veldig klart, ikke bekymre deg for amerikansk press på Israel. Vi, det jødiske folket styrer Amerika, og amerikanerne vet det». Og mer nylig sa Netanyahu «Amerikanere kan vi lede i den retning vi vil». Det er det de egentlig tenker om oss.

Fra Global Research, publisert 5. juli 2023. Girbaldi har en doktorgrad i historie, er administrerende direktør for the Council for the National Interest, og ekspert på USAs Midt-Østen politikk.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Christianity’s Survival in Israel Is Under Attack.

Forsidebilde: Taylor Brandon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Israel viser sine sanne farger.
  Zionismens far Theodor Herzl sitt argument var fra starten av at jøder er inkompatible med andre og derfor må sitt eget land kun for sitt folk. Før og under det tredje rike foregikk samarbeid mellom zionister og nazister. De kom godt overens, rimelig nok, for mentaliteten ere til forveksling lik. Zionister fikk sine utvalgte sendt til Israel og lot gladelig mange andre bli igjen for å bli kremert.
  Ledetråden tilbake til de sabbateiske frankister er også interessant. I våre dager har vi disiplene til Leo Strauss, straussianerne, og en av disse er rovdyret Victoria Nuland, Egentlig Nudelman. At en jødes verste fiende er en annen jøde er et gammelt ordtak. Holocaust (brennofferet) og «antisemittisme» brukes stadig for å karakterdrepe enhver kritikk. Finansiering av nazismen kom fra bl.a. Rothschild. En Rothschild var en av grunnleggerne til illluminati. Satans største løgn er at han ikke eksisterer, og det samme kan man si om illuminati.
  Trumps og Ivanka Kushner sitt forhold til Israel og jødedom er også verdt å merke seg.
  henrymakov.com ble selv født inn i en jødisk familie og er nådeløs i sin kritikk av sine egne.

  Svar
  • e: «Zionister fikk sine utvalgte sendt til [Palestina] og lot gladelig mange andre bli igjen for å bli kremert.»

   Nei, det var ikke helt sånn det var. Både Hitler og Adolf Eichmann (og omtrent alle de nærmeste rundt dem) var avkom etter jøder (og tyskere) og var helt klart zionister. Zionisme og nazisme er tvilling-ideologier. De samarbeidet, som du korrekt skriver, med zionistorganisasjonen i Tyskland. Det gjorde de fra starten i 1933 og faktisk helt til april 1945. Hundretusener av jøder i Tyskland ble ved dette samarbeidet hjulpet til Palestina med hele sine formuer. (Best kjent som The Transfer Agreement.)
   Krigen satte en brå stopper for denne emigrasjonen fra Tyskland til Palestina.

   Hva ledet samarbeidet til fra krigens start. Jo, etterhvert ble det bestemt, da terrorbombingen av de tyske byene var godt i gang, at jøder (langt fra alle) skulle samles i leire trygt borte fra terrorbombingen, og være klare for emigrering til Palestina så fort krigen var over. Slik ble også i stor grad det endelige resultatet, selv om mer enn naturlig dødelighet oppstod i leirene pga. bl.a. tyfus-bakterier som ble spredd leirene i øst av polske partisangrupper som var under kommando fra London.

   Den store dødligheten som også forekom i leire vest i Tyskland helt på slutten avkrigen skyldes den allierte terrorbombingen som førte til totalt kaos i Tyskland, samt at de allierte krevde at de internerte i leirene i øst skulle føres vestover til leirene der. De dro med seg sykdommer fra de leirene til leirene i vest, slike som Bergen-Belsen-leiren.

   Svar
 • Satanist Jewish settlement plan on Palestinian land targets UNESCO cultural heritage
  tv.gab.com/watch?v=64a522d2ec0e35f66d721701

  Svar
 • Two von Wisch
  9 juli 2023 22:06

  Det fins ikke palestinere, det er oppdiktet folk, som jasir atafat så selv i 1972. Det fins ikke uskyldige arabere, det er kun de som ikke ble avhørt. Ennå.

  Svar
 • Northern Light.
  14 juli 2023 15:19

  Det er tydelig at Israel er et apartheidland.

  Av Eric Zuesse.
  Den 11. juli hadde Washington Post overskriften; «Senator Tommy Tuberville sier at hvite nasjonalister er rasister», og skrev at den republikanske amerikanske senatoren fra Alabama til slutt ble tvunget av Senatets ledende demokrat Charles Schumer fra New York, til å si offentlig at «Hvite nasjonalister er rasister» og «jeg er totalt imot rasisme». Selv om folket som hadde stemt på Tuberville ikke anså hans hvite nasjonalisme for å være noe negativt, gjør det store flertallet av det amerikanske folket det, så Tuberville ga seg til slutt.

  Men hvit overherredømme er bare én type rasistisk fascisme. Det er mange andre. For eksempel:
  Israel definerer «jøde» i sin «Loven om tilbakevending», som ble enstemmig vedtatt av Knesset (Israels parlament), 5. juli 1950. Den gir bare personer med en eller flere jødiske besteforeldre, og deres ektefeller, rett til å Israelsk statsborgerskap. Formålet var å ekskludere det store flertallet av palestinere som ikke har minst én jødisk besteforeldre fra Israelsk statsborgerskap. Men hvem bestemmer om en av besteforeldre var «jødisk»?

  Sør-Afrikas apartheidlover skilte sørafrikanere inn i fire forskjellige rasekategorier: «Hvite/europeiske», «svarte», «fargede (folk av blandet rase)» og «indiske/asiatiske». I det landet sto hvite mennesker – 15 % av den sørafrikanske befolkningen – på toppen av samfunnet, med makt og rikdom. Svarte sørafrikanere – 80 % av befolkningen (palestinere utgjorde 80 % i Israel før det fantes noe «Israel» – i minst tusener av år) – ble henvist til bunnen. Så: i stedet for å bruke en udefinert «religion» som kriterium for sin nasjonalisme, brukte de en subjektiv vurdering av en persons hudfarge som kriteriet for sin nasjonalisme.

  Den eneste forskjellen mellom Apartheid Sør-Afrikas rasistiske fascisme og den rasistiske fascismen i Israel, er at i Sør-Afrika ble rasene definert av hudfarge, i Israel gjøres det av ‘religion’. Men i begge landene dreier det seg om rase. I begge land, akkurat som det var i Nazi-Tyskland, er det rasistisk overherredømme – bare med en forskjellig måte å definere ‘rasene’ på.

  Amerikanske skattebetalere donerer hvert eneste år 3,8 milliarder dollar til Israel, for at Israel skal kjøpe amerikanske våpen for minst 3,3 milliarder dollar. Seksjon 1273 i USAs «Israel Security Assistance Authorization Act (lov)» av 2020, godkjenner spesifikt at «ikke mindre enn» 3,3 milliarder dollar av de 3,8 milliarder dollar skal brukes hvert år på militære våpen, fra amerikanske forsvarsdepartement-kontraktører som Lockheed Martin — våpen som Israel deretter bruker mot palestinere, og mot shia-majoritets nasjoner som ledes av Iran, nasjoner som støtter palestinere mot apartheid-Israel. Uten hjelp fra USAs egen apartheidregjering, Ville ikke Israel ha vært i stand til å opprettholde sin rasistiske fascisme – sitt eget apartheidsystem – helt siden 1948.

  Hvorfor donerer amerikanske skattebetalere til Israel, som er et rikt land og ikke bare er rasistisk-fascistisk (og betraktet som det også av Einstein), men som også er en fiende av amerikanere? (Israel senket USS Liberty og drepte 34 og såret 172 i -67, og israelske MTB-båter skjøt på overlevende i livbåtene. Amerikanske evangeliske kristne pilegrimer blir spyttet på og hånet i Jerusalem) ovs.anm. Er det for å styrke USAs «forsvarsindustri», spesielt eierne av kontraktørene, som øker formuene sine enormt på grunn av dette?

  Den 25. mars 2019 lovpriste Charles Schumer Israel offentlig på et American Israel Public Affairs Committe møte, og likestilte enhver motstander av Israel med å være en «antisemitt». Det var en fordømmelse av alle – inkludert enhver jøde – som er imot Israel. De fleste av hans største bidragsytere til kampanjen er kontraktører i USAs forsvarsindustri som General Dynamics. Det er hvordan det militær-industrielle komplekset fungerer. For tiden bruker den amerikanske regjeringen rundt 53 % av statsbudsjettet på militæret, og bare 47 % på alle andre formål. Dette er landet som driver evig krigføring.

  Fra Global Research, publisert 13. juli 2023. Zuesse er historiker og forfatter av flere bøker.
  Oversatt fra engelsk og en del forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: How Clearly Israel Is an Apartheid Country.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Victoria Nuland som styrer i kulissene i USA:

11. juli er datoen for 3. verdenskrig.

Forrige innlegg

Syria:

Norge fortsetter den ulovlige utsultingen av befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.