POSTED IN Russland

Putins tale:

Vi snakker om eksistensen vår.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er gitt mange kommentarer av Putins siste tale. Vi kan gå ut fra at i provestlige medier vil en enten ikke forstå hva den faktisk varsler eller at den vil bli omskrevet å presentert en form som gjør den forståelig for et publikum som er gjennomstekt av anti-russiske holdninger, altså, som er grundig hjernevasket overfor alt russisk. Jeg har lest flere kommentarer til den og presenterer denne fra Larry Johnson som tidligere jobbet i CIA på høyt nivå. Naturligvis tolker han talen gjennom sine egne kognitive filter slik vi alle må gjøre.

Det som er positivt er at han ikke har et negativt utgangspunkt slik mange av våre vestlige kommentatorer. Før disse siste i det hele tatt prøver å forstå hva Putin forteller har deres anti-russiske kognitive filter gjerne forvrengt budskapet slik at det passer inn i den rådende fortellingen: Putin er ond, dum, syk og hensynsløs. Og da blir forståelsen deretter.

Knut Lindtner
Redaktør

RUSSLANDS UAVHENGIGHETSERKLÆRING – EN GJENNOMGANG AV PUTINS TALE TIL RUSSLANDS NASJONALFORSAMLING

Av Larry Johnson

Larry Johnson

Når jeg reflekterte over Putins lenge etterlengtede tale til Russlands nasjonalforsamling, ble jeg slått av noen likheter med Jeffersons uavhengighetserklæring(1776, red.). Hva mener jeg? Jefferson startet med sin ikoniske ingress (dvs. Vi mener at disse sannhetene er selvinnlysende . . .) og fortsatte deretter med å presentere en tiltale mot Storbritannia som skapte predikatet for kolonienes opprør:

Historien til den nåværende kongen av Storbritannia er en historie med gjentatte skader og utplyndringer, som alle har direkte formål å etablere et absolutt tyranni over disse statene. For å bevise dette, la fakta sendes til en ærlig verden.

Det er nettopp det Putin gjorde i de første 45 minuttene av talen hans – han presenterte «historien om gjentatte skader og overgrep» fra USA og NATO som tvang Russlands hånd til å gjennomføre den spesielle militæroperasjonen. Her er noen av hovedpunktene:

Russland gjorde alt for å løse problemet i Ukraina med fredelige midler. Men uttalelsene fra vestlige ledere ble til en forfalskning og en løgn.

Vesten leverte våpen, trente de nasjonalistiske bataljonene. Allerede før oppstarten av SMO pågikk det forhandlinger om levering av luftvernsystemer og fly. Vi husker Kievs forsøk på å skaffe atomvåpen.

USA utplasserte baser og biologiske laboratorier nær våre grenser, mestret teateret for militære operasjoner, forberedte Ukraina på en stor krig.

Vi fikk avslag på alle grunnleggende posisjoner. Det ble klart at klarsignal for implementering av aggresjon var gitt. Trusselen vokste for hver dag. I februar 2022 var alt klart for den neste straffeaksjonen fra Kiev i Donbass.

De sparer ingen kostnader for å oppmuntre til uro og kupp rundt om i verden. På en konferanse i München fikk Russland skylden for at alle skulle glemme hva Vesten hadde gjort de siste tiårene. Hele regioner er i kaos. Amerikanske eksperter sier at som et resultat av krigene utløst av USA etter 2001, døde mer enn 900 tusen mennesker, mer enn 38 millioner ble flyktninger.

På 1930-tallet åpnet Vesten veien til makten i Tyskland for nazistene, i dag gjør de «anti-Russland» ut av Ukraina, dette prosjektet går tilbake til 1800-tallet, Østerrike-Ungarn, Polen fostret det til å rive av historisk territorier fra vårt land.

Putin skiftet deretter gir og identifiserte røde linjer som vil eskalere den nåværende konflikten fra å demilitarisere og avnazifisere Ukraina til en fullskala krig hvis USA og NATO fortsetter å finansiere krigen og bevæpne Ukraina med mer sofistikerte våpen. Putin sa:

Jo mer langdistanse vestlige systemer vil komme til Ukraina, jo lenger vil vi bli tvunget til å flytte trusselen bort fra våre grenser.

Målet til Vesten er å påføre Russland et strategisk nederlag, for å gjøre slutt på oss en gang for alle. Vi vil svare deretter, fordi vi snakker om eksistensen til landet vårt.

Vi husker hvilke problemer den sene sovjetiske økonomien sto overfor. Den russiske økonomien ble skapt på markedsbasis. Men til slutt ble økonomien vår orientert mot Vesten, da virksomheten var rettet mot å selge ressurser og tjene raske fortjenester. Det tok år å bryte denne trenden, og vi har oppnådd synlig endring.

Bildet av Vesten som en trygg havn viste seg å være falsk. De som kun anså Russland som en inntektskilde, har tapt mye. I Vesten ble de rett og slett ranet.

I begynnelsen av februar ble det avgitt en NATO-erklæring med det faktiske kravet om at Moskva skulle «gå tilbake til implementeringen av den strategiske offensive våpenavtalen», inkludert opptak av inspeksjoner til våre anlegg. Vi vet at Vesten er involvert i Kievs forsøk på å angripe våre strategiske luftfartsbaser. Nå vil de fortsatt inspisere forsvarsinstallasjonene våre? Dette høres ut som tull.

USA og NATO sier åpent at deres mål er å påføre Russland et strategisk nederlag, og samtidig skal de kjøre rundt anleggene våre? Jeg har signert et dekret om å sette nye bakkebaserte strategiske systemer i kamptjeneste. Skal vi slippe dem inn der?

For en uke siden signerte jeg et dekret om å sette de siste bakkebaserte missilsystemene i kamptjeneste.

Russland suspenderer sin deltakelse i den strategiske offensive våpenavtalen.

Da Putin leverte sin handlingsplan, tilkalte russerne angivelig den amerikanske ambassadøren til utenriksdepartementet og leverte en sterk Démarche: (En henvendelse til en at annet lands regjering, red.):

Protestnotatet som ble overlevert til ambassadøren understreker at opp-pumpingen av de væpnede styrkene i Ukraina med våpen, samt overføring av målbetegnelser for angrep mot russisk militær og sivil infrastruktur, klart beviser inkonsekvensen og falskheten i påstandene fra amerikansk side at USA ikke er part i konflikten. Det er også indikert at våpnene levert til Kiev, samt servicepersonell, inkludert amerikanske statsborgere, er et legitimt mål.

I denne forbindelse ble ambassadøren fortalt at USAs nåværende aggressive kurs for å utdype konfrontasjonen med Russland på alle områder er kontraproduktiv. Det ble spesielt bemerket at for å deeskalere situasjonen, må Washington ta skritt som involverer tilbaketrekking av amerikansk-NATO militært og utstyr, samt opphør av fiendtlig anti-russisk aktivitet.

Russisk side understreket også at USA bør gi forklaringer om eksplosjonene på gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 og ikke blande seg inn i en objektiv etterforskning for å identifisere de ansvarlige.

Olje- og gass-ledninger er kritisk infrastruktur.

Dette betyr at Russland gir USA beskjed om at Moskva vil holde Amerika ansvarlig og at ethvert amerikansk militært og utstyr i Ukraina vil bli behandlet som legitime mål. Mens jeg har sett kommentarene til denne talen, har jeg ikke sett noen ta opp Russlands nye «røde linje».

Før starten av Russlands spesielle militære operasjon i februar 2022, var det mange i den russiske regjeringen, inkludert Putin, som trodde at de kunne forhandle i god tro med Vesten. Begivenhetene det siste året og den krigførende retorikken fra Washington-politikere og Europas herskende klasse har overbevist russerne om at tradisjonelt diplomati er dødt. Russland kjemper for sin eksistens.

Om du er enig i dette er irrelevant. Det er det Russlands ledere tror, ikke bare Putin. Vesten vil gjøre en fatal feil hvis de ignorerer det Putin sa i dag.

Redaksjonen har lagt inn bilder m/kommentarer

Forsidebilde: Artem Kovalev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  23 februar 2023 10:00

  Stortinget sender 75 milliardar til Kiev-styret og kallar pengane «Nansen-programmet». Nansen var oppteken av å skaffa folk mat.

  F-35 er kanskje ein del av det norske Gandhi-programmet. Våpen skapar fred, særleg vestlege våpen.

  Svar
  • T.S.:
   » Stortinget sender 75 milliardar til Kiev-styret og kallar pengane «Nansen-programmet»

   Jeg regner med at dette er noe du har funnet på T.s?

   Det er vel en grense for frekkhet?
   Selv om det at Norge/norske politikere (fortsatt) deler ut Nobels Fredspris viser tydelig at evne til (selv-) refleksjon og selvkritikk ikke er deres sterkeste side, for å si det forsiktig.

   Men så har jo det norske politiske liv, Ap i særdeleshet, fostret en av vår tids verste krigsforbrytere.

   Svar
 • Eirin Munkebye
  23 februar 2023 10:30

  Jeg har en god Stund forstått at vesten er ikke det det gir seg ut for å være.

  Håpet er at putin får slutt på denne krigen vesten har satt i gang.
  Deretter kan kanskje vesten konsentrere seg om å unnslippe trusselen fra NWO, «Klimakrisen», «Energikrisen» – Og nye «Pandemier» som måtte «dukke» opp…

  Svar
 • 200 Ukrainske krigsfanger er klare til å sloss for Russland.
  https://dan-news.ru/en/defence/200-ukrainian-pows-ready-to-fight-for-russia/

  Svar
 • Hvorfor er ‘ norske’ politikere redd for å bli okkupert av en fremmed makt?
  Vi ER jo okkupert.

  ‘Regjeringen la frem den nye USA-avtalen for Stortinget rett før påske, der Norge går med på å opprette fire «omforente områder» på Sola, Evenes, Rygge og Ramsund der USA får BRUKSRETT og UHINDRET TILGANG. Det åpnes også for å opprette FLERE slike «omforente områder» i fremtiden. ‘
  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Ordr21/hoeyre-sier-ja-gir-regjeringen-stoette-for-forsvarsavtale-med-usa

  ‘ OMFORENTE OMRÅDER ‘ 😉

  ‘ – Totalitær liberalisme.
  Ifølge den russiske presidenten innebærer den russiske intervensjonen i Ukraina begynnelsen på et skifte til en mer «multi-polar verden».
  De fleste land i verden ønsker ikke å følge den vestlige modellen for «totalitær liberalisme» og «hyklersk dobbeltmoral», fortsatte Putin.
  – Folk i de fleste land ønsker ikke et slikt liv og en slik framtid, sa han.
  – De er ganske enkelt lei av å knele, av å ydmyke seg selv foran dem som ser på seg selv som eksepsjonelle.
  Den russiske presidenten understreker at Kreml er villige til å sette seg ved forhandlingsbordet for å få en slutt på krigen i Ukraina, og advarte Ukraina mot følgene av å si nei til en framforhandlet fredsløsning.’
  finansavisen.no/nyheter/politikk/2022/07/07/7896384/putin-russland-har-ikke-begynt-for-alvor-enna

  ‘Hvordan forstå Russland når man ikke engang klarer å forstå seg selv.
  Vestlige verdier og hornmusikk som skal kjennes i brystkassa. Dette prøver Vestlige ledere å spre utover hele verden, men glemmer helt ut sin egen bakgård.
  Hvem er egentlig vi i Vesten?
  Dersom det finnes et verdensdemokrati så representerer vi i Vesten under 20% av verdens befolkning.
  Har vi da rett til å spre våre verdier og tvinge folk til å spille vår hornmusikk?
  Kina, India og andre land på den Østlige halvkule kjøper Russisk olje og gass, fordi det for tiden er den billigste og beste løsning for dem og deres skattebetalere?
  Tror nok at mange politikere snart bør ta inn over seg at de er valgt av sitt folk for å gjøre en god jobb for nasjonen og folket.’
  e24.no/naeringsliv/i/QyVbRA/vesener-fra-den-moerke-middelalder-har-marsjert-inn-i-naatiden

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Voltaire sa det, trolig;

Jeg er uenig i det du sier, men jeg vil inntil døden forsvare din rett til å hevde det

Forrige innlegg

Kortnyheter fra Voltairenet:

Nato blir en angrepespakt, men i Norge får vi ikke vite det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.